Glazen Bol

glazen-bolKoud van alle emoties bekomen direct maar eens een terugblik op het afgelopen seizoen, de vergelijkingen en wat gaat het worden. De roller coaster die play offs jupiler league heet is bedaard, gaan liggen. Uit de dampende stofwolken, wat was het heet, blijft staan dat VVV in 6 jaar tijd 5 jaar eredivisie speelt.

Vorig seizoen eindigden “we’’ 17e met 21 punten, 6 W 3 G en 25 V 34-76 doelsaldo. Dit seizoen werden ‘’we’’ 16e met 31 punten, 9 W 4G en 21 V 42-78 doelsaldo.
Op zich niet verkeerd, verbetering van 10 punten in een seizoen (eigenlijk half seizoen) en een iets positiever doelsaldo. En een paar heel opvallende gebeurtenissen.
In beide seizoenen wint VVV een keer een uitwedstrijd en wel met 4-1. En beide opponenten van die wedstrijden waren Willem II en De Graafschap, die beiden aan het eind van de competitie degradeerden. Wat we allemaal weten is de overeenkomst tussen FC Zwolle en Helmond Sport: beter spelen en niet promoveren. Conclusie, als VVV komend seizoen maar een uitwedstrijd wint en dan met de cijfers 1-4 staat de (een) degradant al vast van het seizoen 2012-2013 en weten we ook dat de kampioen van de eerste divisie in 2013 Helmond Sport wordt. Tot zover waarzegster Sem-a-lientje.

In mijn glazen bol wint VVV overigens meer dan een uitwedstrijd, maar dat even terzijde, ik heb mij uitstekend vermaakt met de commentaren op de diverse sites en fora als het over de aanwinsten, (wan)prestaties en waarschijnlijk nieuwe spelers die wel/niet gaan komen ging. Laat ik beginnen met de laatste 4 wedstrijden. Of nee, laat ik beginnen met de laatste wedstrijd in 2009. Cambuur-Roda JC eindigt met pingels, 3-5 voor Roda en daarna is het met Roda toch iets beter gegaan. In 2009 bakte Roda er ook niks van en waarom kunnen ‘’wij’’ niet hetzelfde presteren. Het is niet de eerste keer dat het gezegd wordt, voor de eredivisieclubs zijn de jupiler play offs zware wedstrijden en dat is al vaak genoeg door anderen aangegeven, dat hoef ik niet over te doen.

Wat er niet in mijn glazen bol stond was de uitspraak van Hay Berden vlak na de wedstrijd van vanmiddag, ‘’zolang het nieuwe stadion er niet is zijn we afhankelijk van dit circus’’. De fans moeten niet rekenen dat er veel gebeurt op het vlak van transfers/ nieuwe spelers en dat zegt hij als er net van een elftal spelers afscheid is genomen. Nu weet ik ook dat het de bedoeling is dat er in ieder geval gesproken gaat worden met Holla, Gentenaar en Leiwekabessy en wordt wellicht Vorstermans nog een jaartje gehuurd. Joppen en Altheer zijn al zeker MAAR…… ik hoop toch niet alleen van harte maar ook met mijn nieren, lever, hersens, longen, lever en de rest wat in me zit dat er een creatieve 10 komt. Luigi Bruins is de naam. Die wil volgens mij wel, Lokhoff wil die volgens mij ook wel en de meeste (denk ik) fans willen dat ook wel. Ik heb hem zo nu en dan in flitsen weer gezien, de laatste maanden. Zoals hij een speler voor een doelman vrij kan zetten, heerlijk om naar te kijken en als spits zalig om mee te werken. Daarnaast kan ik me voorstellen dat Holla sneller voor VVV kiest (als VVV er met Groningen uit komt) met een dergelijke creatieve vent in je team.

Blijft de vraag voor mij, waarom zegt Hay dat. Wil hij hoge verwachtingen intomen? Lees de fora maar en je weet dat die er niet bepaald zijn. Dat zal het denk ik niet zijn. En Hay is een slimme zakenman dus zal er een bedoeling zijn om het zo te formuleren. Waarom vraag ik me af en pijnig mijn denkvermogen. Toch maar weer mijn glazen bol raadplegen. Ik zie rood zwarte nevels overgaan in geelzwarte en er is een bruine haloboog omheen geslingerd. Ik zie er ook een hoesje omheen, zo ongeveer in het midden maar het blijft onduidelijk of de bruine haloboog is gebleven of overgaat in een wild geschoten boogbal. Langzaam verdwijnt het beeld, even Stolte het, dan wordt het een geel licht. We zullen het wel zien, eerst in juli, dan 10 augustus en ook nog 1 september. Ik verheug me op de zomer.

Geschreven door Sem

8 Responses

Leave a Reply