Goede tweede helft geeft doorslag tegen MVV

De eerste derby van dit seizoen is een prooi gebleken voor VVV-Venlo. Op deze frisse vrijdagavond bleek MVV Maastricht een maatje te klein voor de Venlonaren. De provinciegenoten uit Maastricht werden in deze clash met 3-0 opgerold. Hierdoor mogen we weer 3 punten aan ons totaal toevoegen.

Vanaf het begin had VVV het meeste balbezit en voetbalde dan ook veelal op de helft van de Maastrichtenaren. Balbezit is de juiste benaming, want er werd veel aan ‘breien’ gedaan. Veel dreiging aan de vleugels leidde helaas niet tot echte concrete kansen. Dat de spelers dat ook inzagen, zag je aan de lange ballen die ze gingen hanteren. Via deze weg probeerden ze toch een doorbraak te forceren, maar dat lukte de eerste 45 minuten niet. Kansjes waren er voor Resida en Nijholt, maar zij wisten het net niet te vinden. De grootste kans voor VVV was een bijna perfect gemikte vrije trap van Opoku, maar bijna is niet helemaal aangezien de bal rakelings langs het doel verdween.

MVV daarentegen moest het doen met wat counter mogelijkheden, zij slaagden er niet in echt gevaarlijk te worden op twee momenten na. De gevreesde spelers Palacios en Polizzi waren geen dreiging voor de verdediging van VVV. MVV was wel een stuk feller in de duels en troefden de Venlonaren regelmatig af. De vechtlust en het vuur wat we in de eerste paar weken konden aanschouwen, leek ver weg te zijn. De situatie was redelijk onder controle, maar wetende dat de ploeg beter kan, was het publiek niet tevreden over het vertoonde spel. VVV kwam echter nooit echt in gevaar en met die gedachte gingen de spelers de rust in.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Maurice Steijn in de rust een vurige speech gehouden, want na de rust kwamen de manschappen van Steijn met passie en inzet de kleedkamers uit. Waar het voor de pauze aan druk zetten ontbrak, waren de spelers nu overal op het veld druk aan het zetten en wisten in de omschakeling razendsnel te handelen. Het aanvalstrio Resida, Seuntjens en Van Crooij wisten het de defensie van de Maastrichtenaren uitzonderlijk moeilijk te maken. Het duurde dan ook nog geen 3 minuten voor de bal erin lag. Vito van Crooij converteerde de eerste kans van de tweede helft tot een doelpunt. Het was treffend dat juist de exponent uit de jeugdopleiding de Venlonaren op voorsprong bracht. Gelijk hierna volgde er een erome kans op de 2-0, maar voor Nijholt lag de lat net ’te laag’ waardoor hij het aluminium raakt.

In de 59e minuut geeft Van Crooij een mooie steekbal op Seuntjens, die hem op magistrale wijze over de doelman weten te stiften: 2-0 voor de Venlonaren! Nu is het verzet van MVV gebroken. Vanaf dit moment is VVV heer en meester op het veld en een salvo van aanvallen op het doel van Coppers is hier het gevolg van. Achtereenvolgens zijn er kansen voor Rutten (paal), Resida en Opoku. Opoku deed deze wedstrijd weer meer van zich spreken, hij was sterk aan de bal en was veel betrokken bij de aanvallen. Zo zien we het graag! Ook Nijholt etaleerde zijn klasse, getuige een ‘Xabi Alonso-achtige’ pass over de breedte van het veld op de ‘stropdas’ van Resida. Het is een goed teken dat deze spelers positief opvallen, de ploeg draait dan beter en beter.

Het slotakkoord volgde een kwartier voor tijd wanneer ‘local boy’ Vito van Crooij de bal op de linkerkant krijgt toebedeeld van zijn teamgenoten. Hij passeert enkele rode tegenstanders en weet de bal van pakweg 18-20 meter in de kruising te knallen. Een wonderschoon doelpunt voor de jonge aanvaller en de 3-0 voor VVV. Daarna volgden er nog kansen voor Resida, Kruijsen en Seuntjens, maar gescoord werd er niet meer. In verdedigend opzicht stond de ploeg wederom als een huis en MVV kwam niet in de buurt van het doel van Deckers. Na 90 minuten werd er afgefloten: de eindstand van 3-0 is een feit.

3 punten, 3 doelpunten gescoord en geen tegendoelpunten of kaarten. Een prima resultaat en de 3de plek in de Jupiler League. De tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft. De tweede helft geeft goede hoop voor de volgende wedstrijden. De passie, inzet en enthousiasme die bij een derby horen, werden in de tweede helft gezien. Ook het publiek genoot zichtbaar van de Venlose ploeg, die in deze derby een horde teveel bleek voor onze gasten. Maandag hebben de Venlonaren een speelronde vrij. Hierdoor richten we ons vizier op vrijdag, wanneer we Fortuna Sittard een bezoekje gaan brengen. We hebben vertrouwen in een goed resultaat en we hebben er zin in!

Statistieken
VVV-Venlo – MVV Maastricht 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 48. Van Crooij (1-0); 59. Seuntjens (2-0); 74. Van Crooij (3-0)

Gele kaarten: (VVV-Venlo); (MVV Maastricht)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 4.301

Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren (84. Bourdouxhe); Post (82. Sevinç), Opoku en Nijholt (67. Kruijsen); Van Crooij, Seuntjens en Resida

Opstelling MVV Maastricht:
Coppens, Moustafa, Knops, Pereira (61. Shermar Martina), Ippel (75. Guvenç), Palacios (61. Verheydt), Polizzi, Peeters, Croux, Nys, Labylle

31 Responses

 1. mats

  Ha! Wat zei ik nou vier weken geleden na die zeperd tegen RKC? … VVV wordt voorspelbaar.
  Eerst weer moeizaam van E’hoven winnen…check! Vervolgens MVV van de mat vegen, check! En dus volgende week weer klungelen tegen Fortuna.. So far so good! :p

 2. Zeker wete

  en ook vandaag 2 verschillende gezichten…poeh.. die 2e helft blijft me wel even bij. Fantastisch gespeeld met mooi combinatievoetbal en een waanzinnig doelpunt van Vito. Die bevalt me al het hele seizoen en gaat een grote meneer worden denk ik. Als je dat voetbal bekijkt dan kan het toch wel eens een heel mooi seizoen worden.
  Volgende keer svp iets eerder die peper in de reet duwen Maurice.

 3. RuiverCity

  De eerste helft was weer niet goed. Veel te slap begin. MVV had de eerste 10 minuten twee intikkertjes maar miste jammerlijk. Tweede helft gaat VVV aanvallen en zie…..aantrekkelijk voetbal met genoeg kansen. Waarom begint Steijn toch steeds zo verdedigend??? Onbegrijpelijk! En Resida mag al weken blijven staan. Komt geen grasspriet voorbij. Steijn zegt op tv dat reservespelers staan te trappelen. Waarom Hunte dan niet eens brengen. Speelt lekker dicht op Seuntjens waardoor je door korte combinatie veel gevaarlijker kunt zijn.
  Dan het gedoe met de MVV supporters. Het VVV vak onder het uitvak wordt leeggemaakt omdat de dronken MVV supporters met vuurwerk gooien. Waar was de controle onder de MVV supporters? Vervolgens moeten de VVV supporters onder het uitvak door het stadion verlaten. Een groot gedeelte van de W5 en W6 tribune reageerde met een fluitconcert en boegeroep toen dit bekend werd gemaakt. Vervolgens wordt een vrouw bijna in haar haar getroffen door een vuurpijl. Hoe kun je dit verkopen naar VVV supporters??? Blij met de 3 punten maar hopelijk begint Steijn heel snel aanvallender tijdens een thuiswedstrijd!

 4. Meuske

  Wat zat er in die thee in de rust??? Super overwinning en op basis van de 2e helft verdient gewonnen!! Complimenten voor het team en Vito was top vandaag ook dat mag gezegd worden. Forza VVV en voor ffkes 3e Yesssssss trots op os Clubke

 5. supportertje

  Eerste helft door het oog van de naald gekropen met die twee missers in het begin. Het had makkelijk 0-2 kunnen staan en ik was dan ook blij dat de eerste helft voorbij was. Na de rust een heel ander VVV dat de mouwen opstroopte en echt ging voetballen. En het resultaat was er dan ook naar. Wel werden er weer dotten van kansen gemist, vooral door Resida. Die heeft duidelijk een mindere periode. Ook Nijholt speelt niet zo als we van hem gewend zijn, maar werkt wel altijd keihard en Post is natuurlijk geweldig. Wat een werk verzet die man en is gewoon goed. Deckers is met de week beter, en Seuntjes is een spits zoals we een lange tijd niet hebben gehad, balvast en overzicht waar de rest van de spelers zijn. Jammer dat de aansluiting vaak te laat is zodat zijn balbezit vaak niet uitmond in iets moois. Vandaag ook een aantal mooie voorzetten gezien, waar vaak diverse spelers niet op door lopen. Waarom eigenlijk niet. Ja en ik heb vaak kritiek gehad op Vito, maar ik moet erkennen dat het wel echt de goede kant op gaat. Dus al met al leuke wedstrijd gezien met twee gezichten waarvan de laatste mij goed bevallen is. Knokken en goed voetbal . Wat wil je nog meer. Vertrekkende Sjengen waren nogal pissig en voor het stadion stopten de vertrekkende bussen, waarna de ME moest ingrijpen om ze weer de bus in te krijgen. Uitgedaagd door de” harde kern” van VVV. Zullen wel geen fijne thuisreis hebben gehad.

  1. Dat hoort er een beetje bij denk ik als je een derby speelt maar goed. De bus van MVV stopte omdat er vuurwerk uit de bus werd gegooid en de ME de vuurwerkgooiers eruit heeft gehaald. Heeft er wel een poosje gestaan 🙂

   1. supportertje

    Mooi, bedankt voor de info, weten we ook weer waarom dat was. Ze waren dus wel pissig.

   2. marcel

    als dat zo is, mag je je afvragen waarom dit niet 300 meter verderop gebeurd. bij ons ging het verhaal dat de bus gestopt was door de mvv aanhang die uit de bus naar de thuissupporters wilden gaan. Als de ME dat op die plek doet is dat in elk geval niet de meest slimme keuze, zorgde voor een hoop onrust

   3. supportertje

    Ik heb wel gezien dat de ME de thuissupporters weg heeft gedreven of verspreid, tis maar hoe het wel zien in samenwerking met hondenbegeleiders. Vond het in ieder geval een beetje overdreven, gezien de meeste mensen die hier stonden, meer nieuwsgierig waren naar wat er allemaal gebeurde bij de bussen.

   4. Stevelen

    Had begrepen en gezien dat de supports van MVV de deur hebben open gebroken en eruit zijn gegaan. Als een deur bij een rijdende bus open gaat, stopt hij automatisch. De ME is tussen de supports van VVV en MVV ingesprongen om ze uit elkaar te krijgen. Het vuurwerk kwam uit het dakraam van de bus….

 6. Drikus

  2 totaal verschillende wedstrijden gezien. Het valt me op dat vvv de 2e helft altijd meer brengt dan de eerste helft. Bewuste tactiek of kan Stein het spel goed lezen en daar in de rust de juiste aanpassingen aan doen …??? Hoe dan ook, genoten van een heerlijke 2e helft waar 5 of 6-0 ook dik verdiend zou zijn.
  Nu nog het lek tegen de laagvliegers boven krijgen en we gaan zeker in de top 3 eindigen ☺

  1. supportertje

   Begrijpen doen we het wel. Het is alleen frustrerend dat Vito niet altijd zo speelt. Ja het is een talent, en gelukkig presteert hij steeds beter. Maar je moet ook toegeven dat hij het vorige seizoen vaak onzichtbaar was. Daar ging hij vaak knullig om met de geboden mogelijkheden. Nu is dat inderdaad aanzienlijk verbetert. Mede door dat er nu een team staat wat elkaar laat groeien, en er voor wil vechten samen. Ook Vito draagt daar nu zijn steentje aan bij, en is ook fysiek en mentaal een stuk sterker geworden. Wat dat betreft heeft hij het nu laten zien dat hij een basisplaats verdient.

  2. jason

   Heb je hem weer. Vito scoort een wereldgoal maar ik blijf Hunte een betere keus vinden qua dreiging. Vito heeft als buitenspeler niet de techniek om een back voorbij te gaan en Hunte wel. Als Vito in moeilijke wedstrijden het verschil gaat maken wil ik best van mening veranderen. Daarmee kraak ik hem niet af maar ik denk dat er een betere optie op de bank zit. Verder ben ik het totaal niet eens met de kritiek op resida. Door zijn techniek en snelheid creeert hij vaak de kansen zelf. Hij mag er alleen wat meer benutten maar dat komt wel.

   Lang leve De Koel

   PS kunnen die (nep)hooligans met hun zogenaamde vriendschap (nep)hooligans uit belgie niet gewoon thuisblijven. Want voetballe kijken doen ze toch niet. Pang zei het rotje en o wat zijn ze dan ruig. Stelletje pubers!

   1. clubman

    Vergelijk het rendement van Van Crooij eens met het rendement van Hunte en je weet meteen waarom de eerstgenoemde elke week (terecht) speelt. Niks ten nadele van Hunte overigens. Het sterkste team moet spelen en Steijn maakt de juiste keuzes met een sterke bank achter de hand. Sterk staaltje scouting van onze trainer en td in één.

   2. jason

    Bedankt voor je redelijk normale reactie Clubman. Je kunt het! Echter heeft hunte natuurlijk wel wat minder kansen gehad om zijn kunnen te tonen dan van Crooij.

    Lang leve De Koel

  1. Koelie

   Eikeltjes moeten dat niet nog een keer flikken. Gelukkig heb ik er geen gehoorschade aan over gehouden net als de supporters om me heen op O4. Trouwens ook lekker gefouilleerd bij zowel O en uitvak. NOT. Misschien dat VVV zich daar eens druk over gaat maken en natuurlijk het rotjegooiende imbeciel eens lekker via videobeelden een stadionverbod gaat geven.
   Trouwens jongens dat “MVV is een ziekte” liedje is nu wel grijsgedraaid. Kom eens met een nieuwe song.

   On topic keurige 2e helft met een geweldige Vito. Die speelt er een paar wedstrijden zeer sterk dat heeft de TS dan toch goed gezien. Als je hem nu nog wilt inwisselen dan heb je gewoon poep in je ogen. Wissel dan maar Opoku of Nijholt. Vito als schaduwspits / nr 10 (rol Opoku) zou hij ook zeer goed kunnen oppakken.
   Verbeterpunten: meer trainen op voorzetten vanaf zijkant door de backs en buitenspelers want dat blijft zeer matig. En wat vaker schieten in plaats van de oneindige dribbel.
   De sjengen weten ook weer waar ze staan. Ik hoorde al dat ze pech hebben gehad, maar dat is gewoon calimerogedrag. Het had wel 6-0 kunnen, nee moeten zijn.

   Als we nu ook nog eens gaan winnen van de “kleintjes”.

   1. Stevelen

    Bij O werd wel degelijk gefouilleerd, maar je kan niet alles vinden, aangezien ze niet bij de edele delen mogen fouilleren. Je kan er zo iets in stoppen.

   2. supportertje

    Ben wel benieuwd wat dat zou opleveren als Vito als schaduwspits zou meedoen. Hunte dan op links? En wie gaat dan op de bank, Upoku of of Nijholt.

 7. Ben

  Prachtige overwinning op redelijk mvv, dat de eerste helft redelijk overeind bleef. Prachtige mooie doelpunten, fantastisch. VVV deed aan klantenbinding. Ja, het had wel 6-0 moeten worden, dat wel. Waar gaat dit heen? Promotie is ineens niet ondenkbaar, maar als ik dan ook weer even terug denk aan wedstrijden tegen Telstar en RKC, dan weet ik het niet meer. Als we daarvoor het “lek zouden kunnen vinden”, dan is er nog van alles mogelijk.
  Goede brede selectie maakt alles mogelijk. FORZA VVV!

 8. marcel

  eerste helft wat minder, maar in elk geval wel een open wedstrijd met veel ruimte om te voetballen, waarbij MVV voor rust toch 2 grote kansen en een schot op de paal kreeg. Na rust een heel ander spelbeeld. VVV ging voor de winst en kreeg die ook. MVV bleef op dezelfde voet doorvoetballen en bleef ruimte weggeven aan VVV ook nadat de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. enige minpuntje was dan ook eigenlijk dat het eigenlijk meer had kunnen zijn dan die 3-0. maar dat mocht de pret niet drukken.
  er kwamen kansen en er werd leuk gevoetbald, met goede combinaties en de blik naar voren gericht.. op naar de volgende derby….. kaya zal ons daar toch niet voor de tweede keer op rij van een overwinning afhouden?

 9. kenfen

  Ook goed om te zien dat de invallers Kruyssen en Sevinc moeiteloos meedraaien ik had wel graag Hunte gezien Resida zat er m.i wat doorheen Selectie is m.i an het groeien als we komende 2 wedstrijden weten te winnen tegen laaggeplaatste tegenstanders zie ik het optimistisch in we worden gewoon kampioen !!!!!

 10. Goodie

  Matige 1e helft, geweldige 2e helft met een fantastisch doelpunt. Is alweer jaren geleden dat ik zo’n mooi doelpunt in de Koel gezien heb. Jammer genoeg nagelaten om nog verder uit te lopen op Mvv en die Sjengen helemaal af te drogen. Ik moet zeggen dat ik ondanks het goede spel Nijholt en Opoku de laatste weken door de mand vind vallen, ik weet dat beide spelers beter kunnen namelijk. Over het vuurwerk verhaal dan… ik keur het niet goed, maar ik vind het er eerlijk gezegd toch wel een beetje bij horen bij dit soort wedstrijden. De knallers, oke die hadden van mij niet gehoeven, maar de pyro bij opkomst vind ik altijd wel heerlijk om te zien. Overigens snap ik niet waarom supporters van Zuid onder het uitvak het stadion moeten verlaten, terwijl er een keer of 4/5 vuurwerk naar beneden is gegooid vanuit het uitvak…

 11. YowVVV

  Prima 2e helft! Passie en strijd, prachtige doelpunten, we hadden er wel 5/6 moeten maken, maar 3 is ook prima. 3 punten in de tes. Geen respect voor vuurwerkgooiers en belachelijke liederen richting de uitsupporters/uitteam, moedig gewoon je eigen club en spelers aan met liederen. VVV moet hier veel harder tegen optreden! Het was gisteren zeker mogelijk geweest om er enkele uit te vissen nl.

  1. marcel

   volgens mij heb ik het al een keer eerder aangegeven, maar wat mij altijd opvalt is dat (vaak) vooral de ‘negatieve’ liedjes of liederen richting scheidsrechter, met meer beleving, meer man, en langduriger gezongen worden. in een derby al tegen MVV neemt dit nog extremere vormen aan. persoonlijk hou ik meer van de stijl die jij benoemt. moedig gewoon je eigen team aan, en dan liefst met dezelfde passie als die anti-liederen.
   ik kan me nog herinneren dat het “Venlo – Venlo – Venlo” een powercall was vol met passie. tegenwoordig lijkt het vaak een soort melodieus zoet melodietje.
   afgezien van deze wedstrijd, moet ik wel zeggen dat de sfeer op O dit jaar wel degelijk verbeterd is, tov de voorgaande jaren.

 12. mats

  Ook de reacties zijn hetzelfde als na de wedstrijd tegen Helmond Sport (wat ook alleen een goede 2e helft was)….dus op naar de zoveelste zeperd tegen een laagvlieger en de daarop volgende scheldpartijen hier ????

 13. Ben

  Afgelopen weken her en der op bezoek geweest en met eigen ogen de stadions van anderen gezien. Tjonge, tjonge en dan noemen sommigen ons stadion “knus”. Als er bij ons niks kan, dan oké, het zij zo. Maar hoe komen die anderen dan wel aan geld voor de nieuwbouw? Welke club heeft/had dan wel het geld om verbouw of nieuwbouw te betalen? Stadion eigendom van stad? Begrijp me goed, VVV als club heeft het geld niet, maar volgens mij heeft/had het geld ook niet. FORZA VVV!

Leave a Reply