Graef weg als spitsentrainer VVV

Maurice Graef vertrekt als spitsentrainer bij VVV. De club heeft besloten de samenwerking na één seizoen te beëindigen.

Graef was sinds dit seizoen werkzaam als spitsentrainer bij de Venlonaren. Volgens algemeen directeur Hans Soentjens tot tevredenheid van de club.
Soentjens geeft aan dat de club door de lagere begroting keuzes moet maken, het niet verder gaan met Graef is er daar één van.
Graef speelde in het verleden twaalf seizoenen voor VVV en is met 117 goals topscorer aller tijden van de club.
Bron: Omroep Venlo

26 Responses

 1. petrucci

  Topscorer aller tijden !!! Clubicoon !! Functioneerde prima !!
  Stuur maar weer weg…..
  Ze leren het nooit daar op d’n berg. Ach, je kunt ook beter de mensen die niet
  functioneren laten zitten waar ze zitten !!

 2. Koelie

  Triest dat Graef de dupe wordt, maar het baart me meer zorgen dat dit volgens Soentjens de ENIGE wijziging in de technische staf zal zijn. Wat er dus ook uit die evaluatie komt eind juni (lekker op tijd ook), het staat nu al vast dat het geen gevolgen heeft voor de trainer en staf.

  Tip aan VVV: bespaar die kosten voor het papier van de verlengingsbrieven en postzegels maar en koop daar maar een paar boekenbonnen voor. Kunnen ze die aan de werkloze tereinknechten geven. Ik meld me zelf wel weer voor een seizoenkaart als ik weer vertrouwen krijg in de leiding.

 3. Paljas

  Het eerste wat ik me dan af vraag…wat kreeg Graef voor een jaartje als spitsentrainer?
  Zou die het ook voor niets doen?
  Zou Graef daadwerkelijk een hart hebben voor VVV?

  1. Ruben

   Dat is de vraag idd. Vraag me ook af wat de spitsen dan daadwerkelijk geleerd hebben van hem? Je geeft natuurlijk niet iemand een baan alleen omdat hij ooit bij vvv heeft gespeeld. Er moet wel een meerwaarde zijn

 4. marcel

  sinds soentjes zijn bekende uitspraak heeft gedaan dat ie fouten gemaakt heeft, mag je je afvragen wat vervolgens de acties zijn om zijn functioneren te verbeteren. wellicht dient hij een cursus te gaan volgen ‘eerst een dag nadenken, dan praten’.
  sinds zijn uitspraak:
  – zonder achterban te raadplegen, besluiten om op vrijdagavond te gaan spelen
  – er moeten eerst spelers weg voordat er nieuwe komen. volgens mij is er al het een en ander vertrokken
  – waar blijft de duidelijke communicatie mbt evaluatie einde seizoen, of is deze korte mededeling van het vertrek van graeff het enige wat hieruit gekomen is? sponsoren en supporters kijken uit naar de bevindingen over lokhof.

  ben ik nog iets vergeten?
  ——————————————————————————————————–

  Ik heb al eerder aangegeven dat Lokhof de club enorme schade toegebracht heeft op diverse vlakken. het ontslag van graeff mag daar ook onder gerekend worden.
  Daarbovenop heb ik begrepen dat VVV wel degelijk met spelers bezig is, maar dat ook deze spelers zeer terughoudend zijn. Niet voor de club VVV, niet voor het niveau waar we op spelen (al zal dat voor sommigen wel gelden natuurlijk), maar vooral wat zich sportief hier vorig jaar afgespeeld heeft.
  Als dit daadwerkelijk klopt, dan heeft VVV een enorm probleem. VVV vist al niet in vijver1, maar als de groep daaronder al op voetbaltechnische gronden onze club gaat mijden, dan mag je in vijver7 gaan vissen.
  Soentjes en lokhof bedankt.

   1. tulipanes

    Plaats 6-9 lijkt mij wel erg pessimistisch, zeker als het gros van de selectie blijft. Plaats 3-6 lijkt mij een reeeler beeld.
    Het is natuurlijk wel diep en diep triest daar op de berg. C(r)ommunicatie is onder de maat, ze hebben geen visie etc. Ik denk dat dit bestuur de zwakste is van bijna alle betaald-voetbalclubs. Ik heb voor het eerst een fractie eraan gedacht om mijn scc niet te verlengen, desalniettemin doe ik het toch. Maar het geeft wel aan dat de rotte appel van vvv het bestuur is…

  1. Goodie

   Weet je toevallig ook met welke speler(s) VVV bezig is/zijn? Verdediging lijkt me prioriteit nummer 1. We hebben alleen nog Joppen en Fleuren voor achter in geloof ik. Als je Leeuwin en Vostermans en eventueel Schroyen transfervrij haalt, heb je al voor Jupiler League begrippen een prima verdediging.

 5. RuiverCity

  @Tulipanes
  Plaats 6-9 lijkt me heel reëel. Waarom? Omdat er in de Juup nog meer gevraagd wordt naar een winnersmentaliteit, knokken voor elke meter (zie GAE). En dat is juist waar het VVV grotendeels aan ontbreekt. VVV moet vooral selecteren op fysiek en een goede nr 10 voor Juup begrippen, want die hadden we afgelopen seizoen weer niet. Daan Verlijsdonk uit de jeugd zou dat in de toekomst kunnen maar daar hebben we komend seizoen nog weinig aan.
  @Marcel helemaal gelijk betreffende Soentjens en Lokhoff. Het anti-voetbal van Lokhoff weerhoudt spelers om de stap naar VVV te maken en daarom vertrekken sommige spelers ook. Wil VVV spelers over de streep trekken en in aanzien weer groeien naar sponsoren, supporters en buitenwereld dan is er maar een ding mogelijk: Totale beleid over de kop!

  1. Frosty

   Daan Verlijsdonk is toch niet overdreven fysiek of wel?
   Maar goed, ik ben ook een voorstander van eigen jeugd hoor.
   Ik dacht dat Selman Sevinc en Dyon Gijzen een contract zouden tekenen voor komend seizoen.

 6. Donderspeech

  Otsu, mits hij blijft, kan een goede nummer 10 worden komend seizoen. Maar Lokhoff zal wel weer 4-5-1 gaan spelen. Zonder 10 maar met 3 verdedigende middenvelders. Spelen om de plaatsen 1-5 zal een winnaarsmentaliteit nodig hebben. Ik ben een boon als Lokhoff dit erin weet te krijgen. Ik verwacht dat hij voor de winterstop op non-actief staat wegens tegenvallende resultaten. Gevolg; weer een verloren seizoen !

 7. Goodie

  Otsu is een speler die op 10 hoort te staan. Heeft er dit seizoen amper mogen spelen. Enne… 4-5-1 in de JL? Als Lokhoff dat de eerste wedstrijd al flikt, dan is het denk ik Ton Fockoff.

  1. tulipanes

   Dat zou echt alles slaan, dan eis ik het vertrek van Tonny. Maar hij zou toch wel moeten inzien dat 4-5-1 echt niet kan in nederland.
   Ik hoop op een 4-3-3 met een goede spits, nr 10, een echte aanvoerder zoals ken of seip en een redelijke keeper. Dan moet plaats 4 haalbaar zijn.

 8. kenfen

  Ik was altijd gematigd positief over het gevoerde beleid maar sinds Soentjes hier de scepter zwaait is alles kommer en kwel. Iemand met totaal geen voetbalvisie bepaald alles en wordt niet of nauwelijks op de vingers getikt. Wat een ellende
  Dat Lokhof een armetierige voetbaltrainer is, is iedereen duidelijk en dat die voor de centen op zijn stoel mag blijven zitten ook. wat een ellende.
  Ik heb ook even getwijfeld over mijn ssc maar daar ben ik toch teveel VVV supporter voor om die niet te kopen.
  VVV zou volgend jaar gebruik kunnen maken van veel routiniers Edwin Linssen, Achmed Ammi, Ken Leemans die willen allemaal het volgend jaar in de Koel spelen Zijn geen toppers maar wel vechters en die moeten we nu hebben en dan komt de koel wel weer vol dat weet ik zeker maar met deze mensen aan het roer komen die toch niet. wat een ellende.
  Gelukkig ben ik een geboren optimist

  1. VvvVenlo

   Ja je kunt beter spelers pakken die echt willen komen ipv spelers die op het laatste moment maar voor VVV kiezen omdat er geen betere opties zijn! Maarja vertel ze dat hier maar eens… En Linssen Ammi en Leemans zijn heus geen ’top’ spelers maar aan inzet en strijd geen gebrek bij die 3, zullen altijd voor de volle 100% er voor gaan en hebben tenminste een VVV hart! En daar kom je ook al ver mee, en dan de rest aanvullen met leuke talentvolle spelers uit de Jupiler League en eventueel wat eigen jeugd! Maar goed allemaal leuk en aardig dit maar ze moeten het zelf ook wel in gaan zien hopelijk snel genoeg…

 9. mats

  Het kan natuurlijk ook zijn dat Graef weg moet omdat VVV weer eens wilt doorselecteren. Het lag natuurlijk ook aan Graef dat Nwofor niet scoorde en VVV geen kampioen is geworden.
  Marcel, we hebben de kern van ’t probleem te pakken hoor! We kunnen met een gerust hart op vakantie.

  1. tulipanes

   Bryan staat in de belangstelling van o.a. Roda, heracles, NAC, NEC en Utrecht. De kans is dus groot dat hij vertrekt.
   Ik denk dat we wel al een redelijke opvolger in huis hebben met Otsu, al heeft hij wel echt te weinig laten zien dit seizoen (ligt misschien aan de trainer?). Hopelijk haalt hij volgend seizoen het niveau dat hij ook in Londen haalde.

Leave a Reply