Grond Stadion de Koel wordt snel verkocht aan VVV-Venlo

Afgelopen dinsdag heeft het college van B&W officieel het besluit genomen om de grond van het heilige Stadion de Koel te verkopen aan onze club. Dit heeft wethouder Satijn tijdens de algemene beschouwing vermeldt. De club en de gemeente Venlo zijn mondeling een prijs overeengekomen (prijs wordt niet genoemd).

Het vernieuwde Stadion de Koel moet in 2019 klaar zijn en moet plek bieden aan 10.000 toeschouwers. VVV-voorzitter Hai Berden schatte de kosten daarvoor eerder op tien miljoen. Als VVV de grond in bezit heeft, geeft dat voor investeerders meer zekerheid. Nu pacht VVV de grond nog van de gemeente. Investeerders willen niet het risico lopen dat de gemeente die erfpachtconstructie in de toekomst kan beëindigen.

Bron: Omroep Venlo

6 Responses

  1. Word

    Eerst de grond aankopen, daarna kun je met (eventueel) geïnteresseerde investeerders aan de slag. Deze aankoop is het begin van de volgende stap, maar nog niet het begin van de verbouwing/aanpassing.

    1. chretien

      Het is nog gekker Nu VVV de eigenaar is mogen ze niks, tenzij ze de schriftelijke goedkeuring hebben ontvangen, als ze die al krijgen van…, ja dezelfde gemeente.

Leave a Reply