“Grote kans op natuurgras komend seizoen”

Dat meldt De Limburger. Het is al enige tijd een gerucht dat rondgaat in Venlo, maar nu lijkt het dan toch echt weer te gaan gebeuren. Er komt naar alle waarschijnlijkheid natuurgras in de Koel.

VVV-Venlo zou van de gelden van de veranderagenda een nieuwe grasmet willen aanleggen en hoopt daarnaast de kunstgrasmat te kunnen verkopen aan de gemeente. Op zijn beurt zal die kunstgrasmat dan naar Venlosche Boys gaan. Directeur Marco Bogers bevestigt dit tegenover de krant: “Als het op deze manier lukt, is dat voor VVV ondanks de moeilijke tijden in verband met de coronacrisis financieel verantwoord en exploitatietechnisch gunstig. Sportief gezien is het ook belangrijk, want voetballers spelen nu eenmaal liever op echt gras. Het past ook bij de cultclub die we graag willen zijn. Als we tot overeenstemming kunnen komen met gemeente Venlo en leveranciers, dan hebben we dit seizoen ook nog meer tijd om het gras in te zaaien omdat we pas weer in september kunnen beginnen.”

Bron: De Limburger

28 Responses

 1. Grad

  Of dit voor komend seizoen nog gaat lukken, betwijfel ik, omdat dit mede afhankelijk is van de verkoop aan Gemeente ten behoeve van Venlosche Boys.
  Gezien het feit dat de besluitvorming, in dit soort gevallen, bij de Gemeente Venlo nogal traag verloopt verwacht ik niet op korte termijn een besluit hierover.

  1. Koelie

   Als een hockeyveld realiseren voor de nieuwe fusieclub al heel makkelijk gaat dan het is het kopen van een tweedehands veld van de betaald voetbalclub, die altijd volop gesteund wordt door de gemeente, een eitje.

  2. jurgen

   Mocht het financieel lukken met echt gras (ook met de onderhouds kosten die er jaarlijks mee gemoeid zijn) is dit wel een uitgesproken mogelijkheid. Tijd zat om er een biljartlaken uiteindelijk neer te leggen.
   Zal mogelijk ook spelers over de streep trekken om toch voor VVV te willen voetballen. Zou toch wel eens willen weten/inzage willen hebben, of er veel spelers zijn afgehaakt vanwege het kunstgras.
   Hopen dat het doorgaat, we gaan ut zien.

 2. Split

  Dit zou fantastisch nieuws zijn! Zo hoort het ook.
  Echter, ben ik wel bang dat het op het laatste moment tóch nog een jaar wordt uitgesteld zoals het meestal bij VVV gaat betreft beloftes/ vernieuwingen rondom het stadion.
  Maar goed, stap voor stap.
  En dit zou een mooie stap zijn.

  Verder citeer ik dit uit het artikel van de Limburger: “Het past ook bij de cultclub die we graag willen zijn.”
  Sorry maar een cultclub ben je, of ben je niet, toch? Ik snap niet waarom VVV zich zo wilt uitdragen. Volgens mij staat een cultclub vooral bekend om zijn trouwe en grote schare fans die al-tijd hun club steunen en aanwezig zijn IN het stadion (waar dan ook). Als je de statistieken hebt gekeken van aantal uitsupporters dit jaar in de Eredivise, staan wij STIJF onderaan met 152 supporters gemiddeld per wedstrijd. Zelf RKC nam er meer mee.

  1. Grad

   Je geeft het al aan VVV zou graag een cultclub willen zijn, maar als de achterban het laat afweten dan kun je nog zoveel willen. Het enigste wat je als club kunt doen is de voorwaarden scheppen, maar externe omstandigheden zoals rechtstreekse TV uitzendingen dragen hiertoe tegenwoordig niet aan bij, want men zit dan liever thuis op de bank, of in de kroeg.

   1. Koelie

    Dat is maar een van de oorzaken Grad. Bij uitwedstrijden onnozele combi’s en kaartwisselmomenten acccepteren, voor je eigen supporters opkomen, ik kan wel even doorgaan. Niks bij VVV is cult, behalve de bouwval waar ze in voetballen. Mooi voorbeeld is dat je op hun site niks leest over bijvoorbeeld fanhome of verbouwing, maar wel over mogelijke nieuwe skyboxen. Wie legt ze uit dat je cult niet kan kopen?

   2. Ievel Knievel

    Eén van de gevolgen van de bemoeienissen van Berden met de club destijds is wel geweest dat VVV meer een zakelijke netwerkclub is geworden dan echt een voetbalclub voor de man in de straat. Dat is gewoon een gevolg geweest. Bedenk wel dat als dit niet gebeurd was VVV niet meer had bestaan.

    Het is inderdaad wel jammer dat de communicatie vaak primair gericht is op het zakelijk netwerk, die klanten en weinig op de supporter.

    Dus veel berichten over bedrijfsuitjes, netwerkbijeenkomsten en VVV maatschappelijk (om goede sier te maken), weinig berichten die recht op de supporter gericht zijn. Het zou slim zijn als VVV 2 communicatiestrategietjes zou aanhouden en daar andere medewerkers op zou zetten en andere kanalen daarvoor gebruiken. 2 websitedelen, 1 voor de supporter en 1 voor het zakelijk netwerk en dus ook verschillende sociale media-kanalen opzetten.

    Daarnaast zou VVV qua prijzen gewoon eens moeten kijken wat clubs, die ongeveer hetzelfde zijn als VVV, als prijzen hanteren voor kaartjes en seizoenskaarten en voor de onoverkapte delen van het stadion daar ver onder gaan zitten en voor de overkapte delen het gemiddelde aanhouden (niet de duurste willen zijn). Ook zou er een programma opgezet kunnen worden hoe de armsten in de regio toch wedstrijden kunnen bezoeken. Die zijn er nogal veel in de regio. .

    Ook zou VVV wat meer acties kunnen uitschrijven om het bezoeken van uitwedstrijden gemakkelijker en goedkoper te maken. Wat meer supportersgericht. Juist, om op afstand ook genoeg steun van supporters te hebben. Ik zou ook wat vaker supportersavonden organiseren. Dat haalt het chagrijn en genoal vaak al uit de lucht.

    Het zijn slechts kleine ingrepen die je als organisatie niet per sé heel veel geld kosten, op de lange termijn geld kunnen opleveren, maar die je wel enorm veel goodwill geven als club.

    Cult ben je of ben je niet.

    VVV heeft het in zich om cult te zijn. Dat beteken wel dat je bepaalde zaken binnen de club zou moeten cultiveren en dat je jezelf richt op de juiste supporters in huis krijgen; zij blijven nu vaak juist weg. Nu zit er te vaak te veel genoal in het stadion en de mensen die dat minder zijn, zijn kennelijk afgehaakt. Misschien moet je dat genoal met een knipoog ook wel gewoon cultiveren. Niet denken dat je de beste bent, maar op een slimme humoristische manier accepteren dat je maar een bescheiden clubje bent. Lat laag leggen in plaats van hoog. ‘Naar VVV kom je, omdat iedere wedstrijd kantje boord is, iedere wedstrijd kan het misgaan en het kaartenhuis instorten, gelukkig gebeurd dat al jaren niet meer, omdat we als team spelen, daar halen wij ons plezier uit 😉 ‘> zoiets.

   3. Split

    Ik ben het helemaal met je eens en ik zie vaker positieve ideeën op dit forum voorbijkomen. Ik denk ook dat je met kleine aanpassingen de sfeer en het gevoel kunt verhogen en wellicht ook meer supporters kunt aantrekken (sws voor thuiswedstrijden). Echter heb ik het gevoel dat VVV dit forum niet leest haha, en met een aantal mensen binnen de club al jaren zelf de beslissingen neemt. Zonde.

  2. Goodie

   Je hebt in zekere zin een punt, maar vaak geeft VVV hier zelf aanleiding toe. 2 voorbeelden:
   Het incident waar een jongen zijn broek omlaag trekt naar Blom. Hij krijgt hier een stadionverbod voor, en via Social Media spreken voetbalsupporters uit heel Nederland hier schande van. Vervolgens komt VVV met een statement dat hij zich ook racistisch uitgelaten heeft, wat nooit bewezen is geworden. Ik had zelf het idee dat VVV dit deed voor de bühne om een eigen fout niet toe te geven.

   Het andere geval is de jaarlijkse wedstrijd tegen Feyenoord. Bij wedstrijden is het altijd rustig rondom de Koel tenzij dat tokkie volk uit Rotterdam op bezoek komt. Iedereen voelt/ziet dat zij zich misdragen en provoceren. En jawel, wanneer een aantal Venlonaren dit gedrag zat zijn en in opstand komen, komt VVV de dag er na met een statement dat enkele VVV supporters zich misdragen hebben.

   1. OooLGooO

    Dat hoop ik toch niet! Van beiden is de pruductie aan doelpunten nou niet echt veelzeggend.

    Ik begreep dat die Hanson, linksbuiten, weer op de nominatie staat om verhuurd te worden. Heeft het 1,5 jaar meer dan leuk gedaan bij RKC. Verschillende ED clubs zouden interesse hebben.

    Kwa spits mag het voor mij weer een buitenlandse verassing worden😊

   2. VVV-O1

    Ik heb nog eens de statistieken erbij gepakt van de eredivisie van dit seizoen. Dan kom je buiten Arias en Bilate nog op een naam uit. Qua speelstijl en werklust past hij heel goed bij VVV denk ik.

    Thomas Buitink van Vitesse

   3. Mlapa was zo’n gemakkelijk scorende spits op eredivisieniveau en dat is nog niet zo lang geleden,
    maar dat was toch ook wel een beetje een toevalstreffer die heel goed uitpakte naarmate het seizoen vorderde…
    Ik snap ook wel dat het natuurlijk niet elk seizoen lukt om zo’n goudhaantje aan te trekken…

 3. Ievel Knievel

  Er is dus al gesneden in de organisatie. Nilis mag op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  Fijn ook voor Nilis, die kan misschien iets bij Anderlecht op een hoger niveau gaan doen, VVV bespaart op salariskosten.

  Kunnen sommige mensen uit de staf van het eerste niet een dubbelrol als trainer/ coach van jeugdelftallen op zich nemen?

  Lijkt me dat dit een enorme financiële besparing met zich meebrengt. Zo kan er nog meer gesaneerd worden met het oog op een voortbestaan in de toekomst. VVV moet nu slim, flexibel en efficiënt gaan denken.

 4. kenfen

  Je moet juist niet snijden in de jeugd dan is al het werk van de afgelopen jaren voor niets geweest De laatste tijd is er steeds meer effect te zien van de opleiding, dat kost veel minder dan spelers van buitenaf halen

Leave a Reply