Grote schoonmaak op D’n Berg deel 2

Zojuist sijpelen de berichten door dat de schoonmaak op d’n berg maar liefst verder gaat. De tien spelers zijn nog niet uitgezwaaid of uit Venlo vertrokken of ergere berichten sijpelen door.

Volgens de Limburger is de heer Bogers ziek thuis. Officieel vanwege ziekte, officieus vanwege de gemaakte financiële puinhoop die gemaakt is. Bogers was tot nu toe niet te bereiken voor commentaar.

Technisch Manager Willem Janssen is inmiddels wel al uit Venlo vertrokken en zit inmiddels weer in Utrecht. Volgens VI heeft Utrecht interesse om hem als assistent trainer toe te voegen in plaats van de vertrokken Rankovic. Saillant detail is dat de onervaren Janssen vorig jaar nog aanvoerder was in Utrecht. Daarnaast hengelen meer clubs naar de diensten van Janssen.

Het is dus duidelijk, het bier is helemaal op in de geliefde Koel…

86 Responses

 1. supportertje

  VVV is nu daadwerkelijk in zwaar weer. En hoe moeten we dit tegemoet treden als supporter. Het is om wanhopig van te worden, vooral omdat we dit met een aantal mensen allang aan zagen komen. Al jaren streden we op supportersavonden tegen het beleid, maar altijd werd dit op de ene of andere manier goed gepraat. We geloofde het maar half, maar ja wat moest je er mee. De onderbuik gevoelens die we hadden bleken dus daadwerkelijk te kloppen. Bestuurlijk veel aan de hand, en wat te denken bij de technice staf. Wie is daar eigenlijk de baas en wie kunnen we nog geloven. Willem Janssen valt mij ook bar tegen, of vlucht hij ook weg. Komt dat dan door een Bongaerts met zijn verhalen en plannen, en spande die samen met anderen. Ik weet het niet, maar het is goed hommeles. Duidelijk is dat er al veel langer zaken spelen, en het is bijna Rutgeriaans te noemen. Jos Luhukay en Stan Valcks, Albert van der Weide, en nog wat grote namen zijn gesneuveld in deze tragedie rondom VVV, want dat kunnen we wel stellen. Doelstelling gehaald, Play-offs, verschrikkelijke penalty serie. Maar valt allemaal in het niet op wat er nu op ons afkomt. Blijft VVV overeind, en hoe gaat het er dan uitzien. We hadden het ooit over het Dordt scenario, maar hoe dit uitpakt, ik weet het niet.

 2. idderzienmeining

  Las de berichten gisteravond laat en heb er slecht door geslapen om eerlijk te zijn ….

  Wat kunnen we verwachten de komende dagen en maanden en hoe nu verder ?

  Same Nao Baove krijgt nu ineens een een hele andere lading

  Ik maak me zorgen 😪

 3. Ievel Knievel

  De grote schoonmaak bij VVV en dan bij mensen die de club runnen en bij de Raad van Commissarissen, had vorige zomer moeten plaats vinden.

  De acties vanuit supporters hadden toen doorgedrukt moeten worden; en sponsoren hadden zich toen kunnen aansluiten. Na het Jos Luhkay-debacle, want dat was toch een behoorlijk waarschuwingssignaal dat daar klonk. Jos probeerde met zijn actie juist mensen wakker te schudden, hij koos niet voor niets letterlijk de eerste vakantiedag van de directeur voor zijn ontslag-actie (zodat die directeur niet meer het verhaal naar zijn eigen hand kon zetten en geen controle meer had), maar het legertje “bagataliseerders en relativeerders” heeft het, ook hier, op Venlonaren voor elkaar gekregen om bepaalde mensen de wind uit de zeilen te nemen. Sterker nog, daar waren ze gisteren en eergisteren nog mee bezig.

  Marco Bogers kocht zelf extra tijd en redde zijn hachie door Janssen en Kruijs te strikken. Maar ja, van uitstel komt afstel. Een Janssen die slechts een paar maanden daarvoor geen enkele trek had om naar VVV te komen als speler overigens. Het lijkt er op dat Janssen ook met te mooie praatjes naar Venlo is gelokt. Anders kan ik het vertrek naar slechts een jaar niet verklaren, behalve dat Janssen zich met zijn gezin helemaal niet zo thuis voelt in het Venlose. Of misschien is het wel dat “Bij VVV beloven ze je alles aan de tapkraan-sfeertje” Praatjes. Praatjesmakers. Misschien dacht hij dat er bij VVV inmiddels een wat professionelere organisatie stond. In dat jaar extra tijd is het niet gelukt om de puinhoop, die waarschijnlijk toen ook al bestond, zo na corona, te reorganiseren en de boel te redden.

  Dat wij nu toch verrast zijn door de acute crisis op de berg die lijkt te zijn ontstaan, komt toch wel door het complete gebrek aan openheid en transparantie op de club (waar ik en anderen het zo vaak over hebben); en ik zeg lijkt> laten we maar eens afwachten wat de Raad van Commissarissen vandaag aan het technisch hart gaat meedelen (benieuwd of de pers dit ook te horen gaat krijgen).

  Maar over die openheid en transparantie> financiële tekorten komen niet ineens uit de lucht vallen. Vorig seizoen waren we al technisch failliet, maar vooruit> hersteljaar corona, maar die financiële problemen waren er echt al vorige zomer en natuurlijk ook tijdens de winterstop.

  Sterker nog, in het degradatiejaar moeten de problemen al dermate groot zijn geweest. Zou ook meer het afschieten van de renovatieplannen/ vernieuwbouwplannen van de Koel verklaren, die volgens Marco Bogers 2 jaar lang (op supportersavonden) in een ver gevorderd stadium waren (not). In plaats van dat er toen hard is ingegrepen en dat er naar supporters en sponsoren is gecommuniceerd dat de club in een alarmfase zat (en dat de schouders er echt gemeenschappelijk onder gezet moesten worden) werd er toch een redelijke “niks aan de hand show” neergezet. Er werd weliswaar medegedeeld op supportersavonden dat VVV het niet makkelijk had en minder mogelijkheden zou krijgen aankomend seizoen (terwijl de ambities vreemd genoeg niet aangepast werden), maar niet dat de club in acuut gevaar zat. Ook werd er nog steeds een te mooie schijn aan iedereen voorgeschoteld.

  En dat is verwijtbaar handelen. Ook hebben we toezichthouders die dus geen toezicht houden en niet op tijd en adequaat ingrijpen. Ook dat is verwijtbaar handelen. Hun voornaamste taak is toezichthouden (op de stukken en op het uitvoeren van beleid en toezichthouden en het bijsturen van het beleid). Dat doen ze dus al jaren matig, blijkt nu, want iedereen lijkt verrast te zijn. Zelfs nu zijn het de aandeelhouders die aanvankelijk aan de alarmbel hebben getrokken. Krijgen onze toezichthouders eigenlijk betaald/ een vergoeding voor hun werk en hoe hoog is deze vergoeding eigenlijk? De jaarstukken van VVV zijn steeds moeilijker terug te vinden namelijk.

 4. Ievel Knievel

  Hilarisch trouwens dat de propaganda-afdeling de laatste 2 dagen nog allerlei hosanna verhalen op hun website aan het plaatsen was. Tot op gisteren zelfs, terwijl de bom dus al dinsdag gebarsten is. Of zou Kruijs zich echt thuis voelen in de familiaire sfeer in de Koel en zou ook hij gewoon niet geweten hebben van de problemen.

  In dat laatste geval is het toch vrij ernstig te noemen dat ook/ zelfs de direct betrokkenen niet de waarheid is voorgeschoteld. Anders worden er dus daadwerkelijk goed-nieuwsshows en toneelstukjes opgevoerd en is de communicatieafdeling van VVV dus geen communicatieafdeling, maar een propaganda-afdeling. Als het niet zo schrijnend was, zou het hilarisch zijn.

  1. Ievel Knievel

   Hoeveel van die structurele tekorten zijn eigenlijk nog te danken aan het Maaskant debacle? Wat hebben we die man eigenlijk aan afkoopsommen en/ of nog aan doorlopende salarissen moeten betalen en hoe lang? Geldt ook voor andere verdwenen/ ontslagen mensen (in bijvoorbeeld de staf).

   Hoeveel van die structurele tekorten is te wijten aan het kopen/ huren van af en toe complete vreemdelingenlegioenen (ik denk nog steeds aan het laatste half jaar voor degradatie? > Dit verpeste overigens de complete balans en sfeer in de selectie, maar dat terzijde).

   Waarom kunnen er spelers gehaald worden afgelopen zomer en in de winterstop, als er tekorten zijn?

   1. Ik denk dat dit idd. ook de ernst van de situatie weergeeft.
    Zo’n interview met Kruys is maandag opgenomen, en hij is op dat moment wrsch ook niet op de hoogte van de ernst van de situatie.
    Zo’n interview ga je dan niet op de website zetten als Bogers zich ziek heeft gemeld en langzamerhand duidelijk wordt dat de club tenonder lijkt te gaan aan financieel wanbeleid.
    Ik hoop dat VVV de komende dagen met een persbericht naar buiten gaat komen en openheid van zaken gaat geven. Alleen vraag ik me af wie dat gaat doen, want Willem Janssen lijkt dus al de benen te hebben genomen…
    Misschien moet er snel een soort van bewindvoerder worden aangesteld.
    En het zou dan zo maar kunnen dat de club moeten worden overgenomen door een grote partij, iets wat nienand wil, maar wat de enige redding voor de club zou kunnen zijn…

   2. Koelie

    Er zijn aandeelhouders en die moeten nu gaan bijspringen anders zijn ze hun inleg kwijt. Die zijn natuurlijk ook niet compleet gek dus gaan wel eisen stellen en gok ik zo voor het minimale budget garant staan en dat wordt dan vandaag besproken.

    Zonder enige transparantie bekruipt het gevoel dat het komend seizoen lekker ballen wordt met een veredelde amateur jeugdteam om niet laatste te worden. Kan me nog herinneren van begin jaren 00, voetbal was dramatisch, resultaten waren non existing, sfeer op M side was goed, maar met betaald voetbal had niks meer te maken.

  2. Ievel Knievel

   Zeker als er nu langzaam uitlekt hoeveel bepaalde grootverdieners in de selectie betaald kregen. Sommige hebben contracten NA degradatie gekregen en NA corona. Zelfs voor degradatie wist je al dat VVV een club is die op en neer beweegt tussen eredivisie en Keuken Kampioen divisie. VVV is dus helemaal niet in staat om structureel eredivisie salarissen te betalen en zit gewoon echt een niveau daaronder.

 5. supportertje

  Vandaag moeten we gaan horen wat er gaat gebeuren. Wie het weet mag het zeggen, iedereen met een hart voor VVV maakt zich grote zorgen. Maar wat te denken van het personeel dat in dienst is van VVV. Vooral diegenen die met passie het laatse jaar zo hun best hebben gedaan. Het goed probeerden te regelen voor de supporters. Ook zij zijn het slachtoffer van de hele situatie. En de overgebleven spelers, hoe staan die er nu in. Zijn zij al niet aan het rondkijken naar iets anders. Want dat zou ik wel doen in deze situatie. De crisis is denk ik enorm, en er zal echt iets moeten gebeuren. Kun je dat laten afhangen van de mensen aan het roer. Denk het niet, zij hebben namelijk zo ver laten komen. En dan ook nog bijna 2000 supporters die hun kaart al hebben verlengd, wat kunnen die verwachten. Als de Bvo failliet zou gaan, kunnen die fluiten naar hun centen. Dus maar hopen dat dit niet gaande is. Al met al een situatie die weinig goeds belooft. En het is maar één gedachtegang natuurlijk. Ievel Knievel zat dicht in de beurt met zijn stukken die hij schreef. Soms compleet er naast, soms boven op de feiten denk ik. Ook was ik het niet altijd eens met hem, echter probeerde ik ook dingen boven water te halen met vragen richting VVV. Een echt antwoord kreeg je nooit. Nu is het wel duidelijk waarom. En als je de schrijver van het stuk mag geloven, is dit het topje van de ijsberg, is het schip wat VVV heet er vol bovenop gevaren. En dus zinkende, misschien nog een paar echte VVV mensen die het lek weten te dichten. Maar dan moet het wel snel, en zorgen dat de mensen die het veroorzaakt hebben snel verdwijnen. Zij mogen nooit meer in de buurt komen of invloed uitoefenen op de koers.

  1. Ievel Knievel

   Dat zou zomaar kunnen. Al lijkt het me ook fijn met het zicht op een sportieve wederopbouw, om 1 van de 2 te kunnen behouden. Ook moet je gewoon 1 publiekstrekker houden om publiek te kunnen blijven trekken en het vertrouwen op een sportieve opbouw te behouden bij de achterban.

   Ik mag aannemen dat als Willem Janssen ergens assistent wordt er ook een afkoopsom betaald moet worden aan ons, omdat we anders geen TD meer hebben, of heeft Willem Janssen maar een contract voor een jaar? Of is het bij een TD hetzelfde als bij gewone stervelingen, dat je gewoon een opzegtermijn bij je baan hebt?

   Als je daar dan ook nog een flink bedrag voor zou kunnen krijgen (Willem Janssen heeft gelukkig als 1 van de meest ervaren eredivisiespelers en vaste aanvoerder van de FCU en sterke kracht bij FC Twente wel een naam in NL) dan zou je met de verkoop van Venema/ van Der Gouw én Willen Janssen wel al enigszins dat tekort kunnen wegwerken en dan zou VVV gered zijn.

   Verder bezuinigen op wat vlakken en echt werk maken van het aantrekken van echte sponsoren, ook uit het Duitse achterland en het kan misschien na de dramatische avond gisteravond toch nog allemaal wel meevallen, mits er een nieuwe betrouwbare/ verstandige en deskundige directeur aangetrokken wordt (de Waard-Telstar-achtig figuur) die met bescheiden middelen kan werken en niet meegaat in de waan van de dag in de voetballerij (en nee, niet Walter Grutterswijk). Het lijkt me ook goed om nu de volledige Raad van Commissarissen te vervangen ( dus niet meer putten uit het Hay Berden netwerk en tijdperk, die tijd is nu voorgoed geweest; en dus ook geen “er moet toch iemand blijven zitten voor de continuïteit”- verhalen. Gewoon helemaal vers opnieuw beginnen vanaf nul.

   En nu ook serieus werk gaan maken van dat stadionplan/ dossier. Zodat er binnen 3-5-7 jaar een nieuw stadion gebouwd kan worden. Op dat vlak staan we al veel te lang stil.

   1. Ievel Knievel

    En hopen dat als Janssen gaat van Hintum blijft? Geen idee hoe hij zou/ zal presteren als TD? De macht moet ook bij Bongaerts weg lijkt mij.

 6. RuiverCity

  Vanaf het moment dat Bongaerts mee is gaan bepalen, is het alleen maar erger geworden.

  Ik verwacht eigenlijk dat ze naar de pers weer met een zoethoudertje komen, maar intern rommelt het behoorlijk. Het is één minuut voor 12 voor onze club……

   1. RuiverCity

    Dat kan, maar noem mij één jeugdspeler die mee kan in de KKD? Het niveau van de jeugdopleiding, waar Bongaerts al jaren verantwoordelijk voor is, heeft buiten Vito nooit iets noemenswaardig opgeleverd. Hij had destijds al vervangen moeten worden.

   2. Ievel Knievel

    Ik weet dat je geen fan bent van Simon Janssen, maar ik vind dat een meer dan behoorlijke speler, hij wordt daadwerkelijk wel beter en heeft ook nog eens op een positie gespeeld die niet zijn eigen positie is. Hij is nog erg jong en maakt nog steeds progressie door. Daarnaast waren er mensen die net zo kritisch waren over Vito van Crooij (in 2 periodes) als jij nu over Janssen bent en kijk nu eens.

    Ook Evert Linthorst (ook pas 23) is prima door ons opgeleid en speelt toch echt bij een eredivisie club; 23/ 24 wedstrijden gespeeld, 1 doelpunt.

    En Verheijen is in potentie misschien ook een basisspeler trouwens.

    En ook al hebben we veel keepers aangetrokken en niet zelf opgeleid, ze zijn bij ons wel betere keepers geworden. Dat telt ook mee.

    Maar dit is allemaal niet het plan dat Bongaerts heeft, met zijn 40% eigen jeugd in de selectie of zelfs basis. Dat is denk ik toch echt te hoog gegrepen.

    Je hebt het dus over 2 talenten in 2 jaar die echt doorbreken en het beoogde niveau hebben, aangevuld met 2 a 3 spelers die over het inval niveau beschikken. Meer dan dit gaat het niet worden denk ik, als men op dezelfde manier blijft werken.

 7. niet alles geloven

  Allemoal leuk wat er geschreven wurt.
  Echter er is ’n gód plan geschreven (in mien beleving, neem aon det iedereen det hier haet gelezen.) #samenaobaove. Doa is iedereen mee akkoord rvc, aandeelhouders, oragnisatie lijkt mich.
  doa wurt dan neem ich aon begrotingen op geschreven. Dich mist op ’n heur mesjien promotie wat hiël vöël mieë lucht geeft financieel.
  En noé trekken de luuj lees aandeelhouders de keutel terug en wèlle ging geld mieë steken in ozze sjunne club. Precies wat ivel knievel zegt gèit nèt. Afscheid va hay is al lang geweest mer det is waal de enige mit get va ’n vermogen in de aandeelhouders club.

  de koel kun dich ooch oprecht waal ’n slangenkoel noemen. Er zit ’n groeët lek in de communicatie noa de pers det blijkt gisteren waal weer. Wie kènne anders zoveel detais op stroat komen??

  hopelijk blijft de groep enigsinds bie elkaar en staan er nog ’n paar jong oet de jeugd op. Dan komt ’t allemoal waal weer ’n kier gód als ’t bier mer blijft stromen 😉

  1. Ievel Knievel

   Ik zeg dit neet snel, maar volges mich snap ze ut neet gans (no offense).

   De kliek die d’r noo ein puinhaup van gemak heat = deils de Hay Berden-kliek.

   Berden is genne heilige.

   En d’r zien mier, vuul mier minse in de regio, of in ut land, woar VVV vuul aan zoel kinnen hebben. Ut is waal zeuken noar de juuste persoen.

   1. Ievel Knievel

    En de aandeelhouders zijn zo kritisch, omdat hun geld verkwanselt wordt door mismanagement. De financiële puinhopen zijn zo groot dat het voortbestaan van de club bedreigd wordt. Er is meer geld uitgegeven dan er binnen is gekomen. Een vrij simpel gegeven. En nu zijn er tekorten en betalingsachterstanden.

   2. niet alles geloven

    Waal raar dan..eerst zage bie te springen en noé de angere kant op varen..

    mer inderdaad. Misschien moeten ze van de berden kliek af en opzoek noa nieuwe geld schieters..

 8. Relax its only Soccer

  Tja … wat een deceptie. Zo’n mooi seizoen gedraaid en dan nu zo’n anti-climax. Mij lijkt het dat Marco gepiepeld moest worden … en dat deze (vuile?) manier onvermijdelijk was. Maar als dat zo is kan het ook weer allemaal meevallen. Dan gaan weer nieuwe mensen opstaan met nieuwe ideeën en energie. En daar houd ik me dan maar een beetje aan vast. Ik hoop wel dat in iedergeval Rick Kruijs gaat blijven, wat een kanjer is dat zeg! En wat mij betreft gaan we écht met meer eigen jeugd verder zoals Joep, Levi, Thijme en ja … zelfs weer met Yahcuroo. Geef ze een jaar de kans met Rick als trainer en we gaan weer héél veel plezier beleven van deze jongens. En nee … VVV zal daardoor de eerste jaren niet promoveren … maar wat zou dat? Eerst weer een stabiele KKD-ploeg worden die elk jaar in de Play-offs terecht komt en daarna zien we wel weer. Uit de financiële stukken van afgelopen 5 jaar blijkt dat dat het hoogst haalbare is … niet leuk … maar wel snel accepteren zou ik zeggen.

  1. Ievel Knievel

   Niet mee eens, er is een financiële puinhoop gemaakt door de huidige (ex-)verantwoordelijken. Dat wil niet zeggen dat andere verantwoordelijke dit ook zou doen. Het is niet zo dat er in Venlo geen potentieel is, maar je hebt verstandig beleid, rust, nodig om het potentieel te kunnen benutten. Van daaruit kan je wel degelijk doorgroeien.

   Nu wordt je inderdaad weer een stap teruggeworpen, maar misschien kan je daarna weer versneld groeien. Snoeien laat namelijk zaken ook weer bloeien. Mits er op de juiste manier gesnoeid wordt.

 9. Geelzwart

  Als ik de cijfers lees waarover hier op dit forum wordt gesproken en deze zouden kloppen(ga ik even wel vanuit) dan is play-offs voorlopig niet aan de orde. Eerst VVV in leven houden en dan maar zien hoe we in de toekomst die trap omhoog kunnen bewandelen.

 10. Ievel Knievel

  Je zou toch verwachten dat de RvC vandaag met een schrijven naar buiten zou komen om wat duidelijkheid te geven, maar niks.

  En de betrokkenen weigeren ook commentaar te geven (laf).

  Ik vind dat maar zwak.

  Waarschijnlijk zit die RvC te wikken en te wegen op de woorden tot ze een ons wegen en proberen ze het verhaal hun kant op te draaien (en moeten er meerdere mensen en communicatieadviseurs naar kijken), maar je moet eigenlijk gewoon die pleister er 1 keer hard aftrekken en gewoon open en eerlijk zijn. Je kan het jezelf heel moeilijk maken, maar zo moeilijk is het niet. Gewoon zeggen wat er aan de hand is en niet zozeer met beeldvorming en imago bezig zijn en ook niet er zelf als heilig boontje vanaf proberen te komen. Get it over with, anders blijft het sluimeren.

  Vertel aan de (vreselijk woord) stakeholders wat er aan de hand is. Supporters horen daar bij.

 11. spits

  Een crisis is altijd een kans. En die kans mag de club nu niet laten liggen. Eigenlijk zou ernu een nieuwe tijdelijke rvc moeten komen met daarin mensen uit alle ” STAKEHOLDERS” of als dat niet gaat een club van wijze m/v die het vertrouwen van de stakeholders hebben.
  Er is in Venlo genoeg talent op sportief, financieel , commercieel en maatschappelijk gebied om zon groep te bemensen.
  Mijns inziens is het enige wat de huidige rvc nog moet ďoen is het stokje overgeven

 12. kuebke

  Iets anders.
  Vito van Crooij is waarschijnlijk aan zijn laatste wedstrijden voor Sparta bezig ,hij staat in de belangstelling van diverse nederlandse ( eredivisie)en buitenlandse clubs.

  Ontvangt V.V.V er nog een vergoeding voor of helemaal niks.

 13. kuebke

  Vette contracten voor middelmatige spelers en voetballers die gratis deur uit liepen; door wanbeleid werd financiële situatie van VVV steeds nijpender
  Willem Janssen (links) en Marco Bogers in betere tijden.
  Willem Janssen (links) en Marco Bogers in betere tijden. — © Ermindo Armino

  Maastricht/Venlo – Voor de zoveelste keer sinds het vertrek van Maurice Steijn in 2019 is het hommeles in Venlo. Een gat in de begroting, een directeur die ziek thuis zit en een technisch manager die praat met andere clubs terwijl het juist nu alle hens aan dek is op de spelersmarkt na de massale leegloop. Hoe heeft het na een, sportief gezien, gedegen jaar opnieuw zo mis kunnen gaan?
  Jack Martens
  Vandaag om 19:30
  Het nieuws van De Limburger dat VVV in een financiële crisis verkeert, kwam voor veel fans als een donderslag bij heldere hemel. Ondanks de zure uitschakeling, na vier historisch slecht genomen penalty’s, in de halve finale van de play-offs was het algemene gevoel over afgelopen seizoen bij hen juist overwegend positief. Kleine tegenvaller was wel dat zoveel spelers transfervrij vertrekken, maar Willem Janssen had sinds zijn aanstelling bewezen dat hij prima in staat is om spelers naar Venlo te halen die VVV beter maken. Zou dus goed moeten komen met het oog op het nieuwe seizoen.

  Lees ook:Onrust bij VVV: directeur Bogers ziek thuis, technisch manager Janssen in gesprek met andere clubs

  De realiteit is echter dat VVV momenteel muurvast zit. De financiële situatie is, niet voor het eerst, zorgwekkend. Budget om spelers te halen is er nauwelijks, zo is deze week gecommuniceerd aan trainer Rick Kruys en zijn staf. Een mokerslag voor de oefenmeester die het een jaar geleden als beginnend trainer aandurfde in te stappen bij VVV.

  Kruitdampen

  De kruitdampen waren toen nog maar net opgetrokken in Venlo. Twee weken eerder was namelijk de boel ontploft toen clubicoon Jos Luhukay de deur achter zich dicht had getrokken, omdat hij zich buitengesloten en in de steek gelaten voelde door alles en iedereen binnen VVV. Iets wat directeur Marco Bogers als eindverantwoordelijke op veel kritiek kwam te staan bij de fans. Zeker omdat hij even daarvoor Luhukay nog een contractjaar extra gaf op het moment dat een deel van de spelersgroep aan het muiten geslagen was en af wilde van hun trainer.

  Bogers stond op dat moment vierkant achter Luhukay, maar mede omdat de door hem aangetrokken Willem Janssen niet gecharmeerd was van Luhukays werkwijze, liet hij de clubman van de een op de andere dag keihard vallen. Dit was tegen het zere been van de supporters. Met grote banners aan de gevel van de Koel riepen fans op tot het vertrek van de algemeen directeur.

  Rick Kruys.
  Rick Kruys. — © Ermindo Armino

  Bogers bleef zitten. En omdat de resultaten onder Rick Kruys naar VVV-begrippen aanvankelijk prima waren, verstomde de kritiek aan zijn adres langzaam maar zeker. Met het in januari gepresenteerde strategisch strijdplan ‘Same Nao Baove’, waarin staat dat VVV na een degradatie binnen drie jaar terug moet naar de eredivisie, oogstte hij zelfs weer een beetje lof bij de achterban. Terug naar de eredivisie en dat binnen drie seizoenen klonk hen natuurlijk als muziek in de oren.

  Uitgang

  Door het aanhoudende wanbeleid van de afgelopen jaren kan door die ambities nu een dikke streep. Vette contracten voor middelmatige spelers, afkoopsommen voor mislukte trainers, corona, een tegenvallende transfersom voor doelpuntenmachine Giakoumakis en nu de massale leegloop van transfervrije voetballers hebben ertoe geleid dat VVV er financieel gezien niet bijster goed voorstaat. Wat heet. De huidige situatie duwt Janssen keihard naar de uitgang, omdat hij als technisch manager geen mogelijkheid ziet om met de huidige middelen een VVV-waardig elftal op de been te kunnen brengen.

  Met een directeur die, vanwege de situatie, ziek thuis zit en een technisch manager die praat met andere clubs is VVV momenteel een stuurloos schip. En dat in misschien wel de belangrijkste fase, want uitgerekend nu zou men met macht en macht op zoek moeten naar buitenkansjes die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor VVV. Wie houdt zich daar nu mee bezig?

  Binnen VVV zwijgt ondertussen iedereen in alle toonaarden. Inclusief Rick Kruys, die nu op bijna Luhukay-achtige wijze in de steek wordt gelaten. Van Kruys is bekend dat hij een rationele denker is die zich niet zomaar gek laat maken. Maar ook hij zal zijn zegeningen gaan tellen als blijkt dat zijn maatje Janssen het hazenpad kiest.

  Dagen geteld

  De dagen van Bogers bij VVV lijken in ieder geval geteld nu zijn enige reddingsboei, promotie naar de eredivisie, niet is gegrepen. Alleen dan zouden er miljoenen vrijkomen, waardoor de Koelclub het weer een tijdje uit had kunnen zingen. Bogers zal zich op korte termijn moeten verantwoorden bij de RvC, het gremium dat hem jarenlang in het zadel hield. Dat dit opnieuw gebeurt, lijkt na de zoveelste misstap uitgesloten.

 14. Ievel Knievel

  Door Bogers zijn ziekmelding kan VVV nu ook geen afstand van hem nemen en dus eigenlijk ook geen nieuwe directeur aanstellen. Daarnaast gaat het dus onnodig veel geld kosten voor iemand die niet zijn taken uitoefent.

  VVV moet daarnaast Willem Janssen verplichten zijn werk te doen, want contract, en Janssen moet op zoek gaan, samen met Kruijs, naar een samenstelling van de groep voor aankomend seizoen. Met weinig geld of zonder geld, dan moeten ze daar maar flink op brainstormen.

  Als Janssen nu zijn werk niet doet, omdat hij met zijn hoofd bezig is met ander werk, al een dag of 3 lees ik, dan is dat gewoon keiharde werkweigering en reden voor ontslag op staande voet, zonder ontslagvergoeding.

 15. clubman

  Gissen over wat er speelde en speelt of vingerwijzen naar anderen kan iedereen en is te makkelijk.
  De echte VVV supporter hoeft slechts 1 handeling te verrichten om de club te helpen: je seizoenkaart verlengen of er alsnog een aanschaffen.
  Alleen dat brengt VVV weer op de been. Niet dat oeverloos gelul in de ruimte hier.
  De boodschap is simpel: schaf een (nieuwe) seizoenkaart aan.
  VVV OLE

  1. supportertje

   Zou weer even het nieuwe artikel lezen in de limburger. Ga ons niet Verwijten dat we VVV alleen kunnen helpen om de seizoen kaart te verlengen. 2000 hebben dat al gedaan, waaronder de reageerders hier. VVV moet gewoon openheid van zaken geven. Dan kan er ook geholpen worden. Misstanden op alle vlakken, vriendjes politiek, en supporters zijn de bijkomende lastige mensen. Foutje. ZIJ ZIJN DE CLUB, SAMEN MET DE SPONSOREN.

   1. Ievel Knievel

    Ik denk dat Clubbie bang is dat de sponoren en aandeelhouders hier mee lezen en dat ze langzaam iets beginnen te voelen voor onze kritiek en ideetjes en dat ze langzaam aan meer dan klaar zijn met clubbie en “zijn” kliekje mensen. Denk dat er iemand heel erg aan het zweten is. Katten in het nauw maken immers hele rare sprongen.

  2. Venlooow

   Inderdaad.
   Dat vind ik ook een niet al te gevatte reactie van clubman.
   Je zou haast zeggen dat hij voor VVV werkt 😉
   Ok had ook allang mijn seizoenkaart verlengd maar door zulke berichten over VVV ben ik juist bang dat veel mensen zich juist bedenken.
   Laat er eerst maar eem nieuw bestuur komen die schoon schip (weg met Bogers en consorten) maakt en de club gezond opbouwen. Of hopen op iemand met veel centen.😁

  3. Ievel Knievel

   Clubbie clubbie clubbie toch. Zoek het toch uit.

   Al jaren heeft een vast clubje mensen hier, naar achteraf blijkt, zeer terechte kritiek. Zo’n beetje alles, of laat het 70%-80% zijn, bleek hartstikke waar te zijn.Kritiek waarbij JIJ ons, zonder op de inhoud in te gaan overigens, structureel voor door op de man te spelen (als in pest gedrag) voor door het slijk hebt gehaald. 2 dagen geleden nog. Terecht dat je posts tegenwoordig gemodereerd of weg gehaald worden, want dat inhoudsloos gescheld op mensen slaat helemaal nergens op. Wat dat betreft is dat tenminste een nette post van je. Fijn.

   En misschien is het inderdaad makkelijk te wijzen naar zij die er een zooitje van gemaakt hebben, want er is zoveel mis gegaan dat het wel heel moeilijk wordt om niet raak te schieten…Maar ja, de verantwoordelijken zijn nu eenmaal, hoe heet dat, verantwoordelijk.

   Verantwoordelijkheid die zij niet hebben genomen. Ja, met lastige journalisten, sponsoren EN supporters moest maar afgerekend worden, op vaak niet al te nette wijze, want die liepen het bitterballengilde maar in de weg, “want wij bij VVV dulden in ons vriendenclubje geen tegenspraak”. Het lijkt wel een studentendispuut soms.

   Hadden ze maar naar de kritiek geluisterd, er iets van opgestoken en er maar naar gehandeld. Dan hadden ze nu niet zo erg in de shit gezeten. Shit waarvoor ze nu wegduiken (ziek) wegvluchten of zich in stilzwijgen hulden en NOG STEEDS hun verantwoordelijkheid niet pakken.

   Zeg als RvC of als hoogst verantwoordelijke manager op dit moment (wie dat ook moge zijn) gewoon openlijk wat er aan de hand is. Wat scheelt er aan. Waarom is er paniek op de club? Wat is er fout gegaan? Wat is er goed gegaan? Spreek het uit! Alleen zo kunnen we verder komen, VVV overeind houden en VVV een toekomst geven.

   Als je iemand bent die dicht bij de club, of dichtbij de clubleiding of dichtbij de directie zelf staat dan ben je, door je reacties de afgelopen jaren, best wel zielig en….ziek (bezig). En blijf vooral doorgaan met je “campagne”. Je maakt je zelf er alleen maar belachelijk mee. Zeker nu de waarheid steeds meer uit komt.

   En ik heb begrepen dat er nog wel meer feiten aan het licht gaan komen. De aandeelhouders waren er dan eindelijk klaar mee, de RvC probeert nu haar eigen hachie te redden en laat de directeur vallen als een baksteen (van je vrienden moet je het hebben), zo lijkt het tenminste. Het is gissen af en toe.

   EN even voor de duidelijkheid. Ik heb alleen kritiek op het FUNCTIONEREN van de directeur. Het gaat mij niet om de persoon Marco Bogers. Nogmaals. Het lijkt me een aardige (buur-)man, hoop ik. En ik besef maar al te goed dat hij een een familie heeft, kinderen heeft en een privé leven heeft en ik wil me nog niet eens voorstellen hoe hij zich nu moet voelen, maar dat neemt niet weg dat we kritiek op het functioneren van de clubleiding van VVV mogen geven. “Onze” club wordt immers kapot gemaakt door spelletjes, van rijkere en machtigere mensen dan wij zelf vaak zijn.

   Laten we niet terechte kritiek aanvallen, maar er vooral van leren en er vooral voor zorgen dat VVV een bescheiden cultclub blijft of wordt. Geen sjeiks, sultans, zelfverklaard miljonairs of miljardairs hier, geen foute poenerige poen, maar gewoon een voetbalclub, voor de voetbalsupporter, die voetbalcult eert en gewoon het maximale uit haar bescheiden middelen haalt. Het liefst bij de top 5, 6 of 7 KKD of voor de inmiddels langere termijn op plek 12, 13, 14 in de eredivisie. Bereiken we 1 van de 2 doelstellingen dan doen we het gewoon goed. Misschien af en toe een bekersuccesje. Vul zelf in wat dat succesje mag zijn.

   Laten we er ook voor zorgen dat er structureel, ook in slechte tijden, tussen de 6000 en 7.500 mensen in het stadion zitten die vooral plezier beleven aan een avondje in de Koel. Laten we vooral sponsoren aan ons binden die binding hebben met een club als VVV, of met de stad Venlo or de regio Noord-Limburg, of Kleve, Straelen, Nettetal, etc…wellicht familiebedrijven.

   En hoezo zo’n sneer richting de supporters dat ze seizoenkaarten moeten kopen van je. Volgens mij hebben maar zelden, in zo’n vroeg stadium (zeker gelet op de “maar” 7e plek) al zoveel mensen hun seizoenskaart verlengd of gekocht. Dus waar gaat dit eigenlijk over? Mensen die dus hub blind vertrouwen aan de clubleiding hebben gegeven en dat vertrouwen is gewoon misbruikt. Trek zelf je conclusies.

   En wat is dat toch voor een raar idee dat je de hoofdverantwoordelijken, “verdachten in dezen”, niet gewoon verantwoordelijk mag houden voor hun fouten en hun “daden”. Het is nogmaals wel “onze” club waarmee ze gespeeld, gegokt en inmiddels, zo lijkt het, verloren hebben.

  4. supportertje

   En oeverloos gelul hebben wij al jaren te horen Clubman. Maar dat kwam niet van ons, maar van VVV. Zo wel als ik bij VVV ben, als op de supporters avonden. We zijn iedere het bos ingestuurd, hebben iedere keer het voordeel van de twijfel gegeven. Iedere keer zou het goedkomen. Nu, eindelijk is het uitgekomen, hoe zwak het optreden van de AD en RvC is geweest. En jij kunt het nu weer allemaal goed proberen te praten, maar de feiten zijn ondertussen keihard. En laten we niet vergeten dat vele club iconen beschadigd zijn daarbij. Mensen met een enorm hart voor VVV. Er uit gewerkt of op een zijspoor gezet. En uiteindelijk blijkt wel dat onze onderbuik gevoelens terecht waren. Ik zou mij kapot schamen om nu nog de mensen te verdedigen die hier de aanleiding van geweest zijn.

   1. Ievel Knievel

    Vergeet niet hoe Luhukay zijn carrière geëindigd is. Door een directie die geen enkel idee leek/ lijkt te hebben, waarmee ze bezig waren/ zijn. Luhkay, 1 van de all time clubiconen, die vrijwillig enorm op salaris heeft ingeleverd en een laatste carrièreperspectief bij een grotere club in het buitenland vaarwel heeft gezegd; alleen maar om ZIJN VVV en Marco B. uit de brand te helpen. Eerst om VVV tegen beter weten in proberen in de eredivisie te houden en daarna een stabiel fundament voor de toekomst in de KKD neer te leggen.

    Zo iemand is zo vies en vals behandeld en voor eeuwig en altijd beschadigd EN zijn carrière is voorbij. Dat kan je nog niet eens goed maken. Die heeft afscheid genomen van het trainerschap op hoog niveau.

    En het erge is dat de persoon die op niet al te nette wijze als collega, Jos niet geheel correct heeft behandeld, juist door diezelfde directie belangrijk is gemaakt en iedereen leek ook nog juist in de praatjes van diegene te geloven. Hoe pijnlijk wil je het hebben eigenlijk?

    En ik zeg niet dat het niet aan Jos heeft gelegen, dat weet ik niet namelijk. Ik denk dat Jos best star kan zijn en best wel in zijn eigen visie kan geloven. Maar ja, die status en reputatie heeft hij ook en hij heeft in het verleden wel vaak gepresteerd met die visie. Zo gaat dat met eigenwijze mannen die vaak wel ergens goed in zijn. Dat geeft je niet het recht om hem als werkgever zo slecht te behandelen en om hem als een baksteen te laten vallen.

 16. FC VVV03

  Ja hoor daarmee redden we alles! En er mag niets gezegd worden over het wanbeleid. Ik krijg net als Ievel Knievel een beetje het idee dat Clubman bij Partij Bogers hoort.

  1. Ievel Knievel

   Typisch dat de reactie van clubman volgt op mijn post waarin ik stel dat juist de directie (dat zijn meerdere mensen) nu zelf een bepaald proces van snel handelen en schakelen in de weg ligt, doordat we nu helemaal niet in staat zijn de directeur te vervangen en we nu ook niet in staat zijn om snel werk te maken van het razendsnel samenstellen van de selectie voor aankomend seizoen (met geen middelen, dus het nodige puzzelwerk), want er moeten wel minstens 15, 16, 17 spelers klaar staan op de eerste training die volgens mij al over 3,5/ 4 weken is. 11 augustus begint de competitie immers al. Over 2 maanden (of 8, 2 weken)dus. Minus zomervakantie, dus heel erg dichtbij.

  2. Ievel Knievel

   Als Janssen tenminste nog een “transfer” maakt en van Seumeren betaalt ons gewoon voor het wegvallen van onze technische man, of levert ons nog wat (reserve-)spelers aan, dan is de actie van Janssen nog wel eens een actie die in het voordeel van VVV kan uitpakken, dus we moeten even voorzichtig zijn met verwijten richting Willem zo lang hij zelf niet reageert. Dit moet echter niet te lang gaan duren. Het zal de man wel sieren als hij snel de pers te woord staat. Dus hopelijk is hij er snel uit met FC Utrecht.

   Willem Janssen is namelijk waarschijnlijk ook in bepaalde praatjes en beloftes getrapt en nu voor het voldongen feit geplaatst, als verrassing, dat hij niks kan als technische man op de transfermarkt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarnaast lijkt zijn keuze ook ingegeven door zijn vrouw en kinderen en heimwee. En misschien bevalt het kantoorwerk hem niet. Hij stond al vaak bij Rick Kruijs op het trainingsveld, al vanaf voor de winterstop; en misschien heeft hij zelfs toen al in zijn hoofd de keuze gemaakt om toch liever trainer te willen worden en heeft hij toch gewoon het seizoen afgemaakt als technische man. Laat hem alsjeblieft zelf en snel reageren op het hoe en waarom.

   1. Koelie

    Dat Janssen als TD in deze situatie niks kan vind ik een zwaktebod. Wie regelt de voorbereiding? Moet er nu juist snel beleid gemaakt worden voor de nieuwe situatie. Juist nu met uiterst minimale middelen kan een goede TD van waarde zijn. Maar hij kiest liever voor zijn eigen carrière. Zo snel mogelijk praten met andere clubs, terwijl je eigen club op de rug ligt te creperen. Ook hij is schuldig aan wanbeleid door diverse (jong)spelers binnen te halen waarvoor dus eigenlijk nul budget was. Dirks, Lathouwers, Berden, Allouch. Tot nu hebben die spelers het nog niet waargemaakt. Hij is ook mede verantwoordelijk is voor het dumpen van clubicoon Jos Luhukay. Willem Janssen is ook clubicoon maar wel van FC Utrecht. Ga maar snel terug naar je club. Hiervoor hebben we dus naast Jos ook Stan Valckx geslachtofferd. Treurig.

   2. Ievel Knievel

    Stan Valkx is ook gewoon schuldig hoor, want die heeft veel te veel dure spelers gehaald de afgelopen jaren, waarvan er maar enkelen succes kenden (waar ik wel blij mee ben trouwens hoor). Veel van die te dure contracten voor middelmatige spelers, zoals de Limburger dat zo mooi kopte vanavond, staan op het conto van Valkx (en Bogers). Neemt inderdaad niet weg dat je niet zomaar clubiconen op een zijspoor kan zetten, zoals Bogers regelmatig deed.

 17. supportertje

  Als nog enig respect is vanuit de club richting de trouwe supporters en de sponsoren, zou er morgen een duidelijke verklaring moeten komen van VVV. Met daarin hoe het er voor staat, hoe men het denkt te gaan oplossen. Juist de sponsoren hebben hier recht op, aangezien zij gezamenlijk ieder jaar vele miljoenen samen met de stake holders VVV op de been hebben gehouden. N.m.m als dit niet gebeurt, kun je hiervan gevoeglijk uitgaan, dat ook zij zich terugtrekken. En dan is het werkelijk over en uit. Openheid, zo snel mogelijk, is de enige manier om VVV te behoeden voor de ondergang.

 18. supportertje

  Sanering

  Onder leiding van Bogers, de langstzittende bestuurder in het Nederlands betaald voetbal, zou VVV richting het nieuwe seizoen behoorlijk moeten bezuinigen. Vooral de aandeelhouders van de club hebben in de afgelopen periode de druk op de directie opgevoerd om een forse sanering door te voeren, zo weten ingewijden. De financiële positie van VVV en de wijze waarop daarmee omgesprongen moet worden, is onderdeel van discussie tussen beide kampen.

  Omroep 1 Limburg weet dit te melden.

 19. clubman

  En terwijl Wazel Kwazel koortsachtig zijn gelijk probeert te halen en overduidelijk geniet van de ogenschijnlijke onrust binnen VVV (vreemd soort van supporteren in mijn ogen), doen de échte en realistische supporters datgene wat clubmensen typeert: vol optimisme hun seizoenkaart verlengen en met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gaan.
  VVV OLE

  1. Ievel Knievel

   Ach hald toch op met dien eigen wazel (als d’r eemes structureel wazelt bis dich ut waal) en het WEDEROM op de man speulen, umdat ze ut op de inhald neet veur elkaar kriegs (lekker de publieke opinie bespeulen um mich ens efkes lekker zwart te maken, door mich wörd in de mond te leggen). Gank maar lekker beej Marco op ziektebezeuk, dae man kin waal wat steun gebroeke vermoed ik. De kicks nog op dit soort reacties auk. Ziek figuur det ze bis.

   Mich (en alle betrokken supporters die heej bijna op dagelijkse basis reageren) geit de club aan ut hart. Zelfs mier dan det. Det is auk de reden waorum we zoë van os zelf loate huure. Kritiek um de club en cultuur baeter te kriegen. De club zit al in mien blood sinds mien vruuge joaren. Mien opa zaliger haet mich oeit geintroduceerd met ut VVV virus, mien opa dae nog oëits de intertoto wedstrijden taege ut zwitserse FC Grenchen gezeen haet (volges mich oet en thoës, oet met de trein hielemoal noar zwitserland, toen nog ein hels avontuur, woar ze bijna twië daag meij bezig waas). Volges mich haet mien opa auk nog de wedstried taege de Braziliaanse kampioen gezeen in Venlo (wedstried die VVV auk nog won) erges in de 50’er of 60’er joaren, Moëie tieje.

   Wat d’r dees waek gebeurd duit pien, mier dan pien. Ik heb d’r superslecht van gesloape.

   Inmiddels weit ik dets dich aan de verkierde kant stuis. Vuul plezeer d’r mei. Haje jong.

   En net doon of ik geneet van ellende, tssssss, mich weer lekker wörd in de mond leggen……..Spoors ze eigenlijk waal gans? Misselijk figuur.

   Ik begin waal steeds positiever te weere euver de toekoms van VVV zoë ein bietje beej bietje, langzaam aan. Want d’r is eigenlijk iets on-Venloos/ on-Limburgs gebeurd. De aandeilhouders hebben ingegrepen en besloate ut neet langer mier te pikken. Ipv ut iëwige gerelativeer en ut doon van ein plas en de angst um minse die zichzelf op ein voetstök hebben geplaatst aan te pakken. Det biedt waal degelijk perspectieve. Ein flinke cultuurverandering. Want als d’r eemes structureel de greui van VVV in de waeg stond, waar det ozze directeur, dae al vuul te lang op zien plek zoot.

   Noo mot d’r doorgepak weere en de organisatie ververs weere, zoedet we echt ein frisse start kinnen maken.

   En luuj wie Clubman kinnen we misse als kiespijn. Det is mich inmiddels waal duudelijk, Haije jong. Euevertollige bagage.

  2. supportertje

   Sorry Clubman, maar opnieuw benoem je weer iemand op onnodige wijze. Misschien jouw mening niet gevallen, maar het is wel zijn mening. Ik vraag mij nu ook af na deze reactie in welke wereld jij leeft. Je hebt duidelijk connecties met VVV, en ‘n.m.m. niet als supporter. Maar dat is een aanname mijnerzijds. Maar toe de point, denk jij nu echt dat buiten de 2000 supporters die al verlengd hebben, dat de rest nu dat ook gaan doen, omdat dan blijkt dat ze echte supporters zijn. Sorry hoor, maar inderdaad maak je jezelf nu aangeschoten wild met zo’n uitspraak. Vraagje, heb je zelf al verlengt, of ben je daartoe bereid, of sponser je ook. Hoe groot is jouw hart voor VVV, en ben je bereid om een gesprek aan te gaan. Ik wel, dus laat maar weten.

   1. Ievel Knievel

    Messchien motte we clubman ozze club loate “redden”, ut beedehandje wet ut toch immers zoë good allemoal. Messchien kin Clubman mich vervangen in ut gesprek met de minse van VVV.

    Wet ze in idder geval zeker det d’r euver ein half joar gen problemen mier zien, want dan is d’r gewoën gen club mier.

    Als ze trouwens wils det minse eur seizoenskaart verlengen had ze gewoën ein paar moand geleeje ut ierlijke verhoal aan de wereld motte vertellen en hulp motte vroagen aan de stakeholders. Noo zien minsen (supporters, maar auk speulers en staf) bewust aan ut lientje gehalden, umdet de club steun nuudig had tiedens de play offs.

    Marco B. stond gewoën eind mei (1,5- 2 waeke geleeje) nog de schoene schien op te halde tiedens ein sponsorbeejeinkomst.

 20. Ievel Knievel

  Jack Martens’ reconstructie is sterk en feitelijk zeer juist, maar hier zegt hij iets dat niet klopt:

  “Met het in januari gepresenteerde strategisch strijdplan ‘Same Nao Baove’, waarin staat dat VVV na een degradatie binnen drie jaar terug moet naar de eredivisie, oogstte hij zelfs weer een beetje lof bij de achterban. Terug naar de eredivisie en dat binnen drie seizoenen klonk hen natuurlijk als muziek in de oren.”

  Ik heb het idee dat de ballon die het vodje was die het strategisch strijdplan was, door veel supporters vakkundig doorgeprikt is. De blablabla spatte van het 4-Havo-werkstuk af namelijk.

  Hier typeert Jack Martens het hap-snap-beleid dat mensen beschadigd prima:

  “Bogers stond op dat moment vierkant achter Luhukay, maar mede omdat de door hem aangetrokken Willem Janssen niet gecharmeerd was van Luhukays werkwijze, liet hij de clubman van de een op de andere dag keihard vallen. “

  1. niet alles geloven

   Dich ken nèt va 10 jaar sjlech beleid kalle. Want dan had dich de resultaten dae er noé zien nèt gehaald.
   ’n paar ongelukkig trainers, pech mit de giakoumakis transfer verkeerde moment. Blijf je erin det jaar in levert ie vöël mieë op, want dan wèel zoeë’n speler nèt kost wat kost weg.

   dit is nou eenmaal ’t leven va ’n vvv supporter.. Doa hab ich me bie neergelegd en haet ooch waal get. Genieten va de mooie jaren en promoties. Als ’t minder gèit effe oet huilen en opnieuw beginnen. Als dich supporter bent van heerenveen dan hab dich nooit wat te vieren. 1x in 25 jaar ’n bekerfinale.. We zien ooch gin groningen dae degraderen en vervolgens mit ’n spelers budget va ruim 5 miljoen alles doeë um te promoveren.. of ’n fc twente dae in ’t jaar van degradatie zoeë effe 9,5 miljoen kwijt gescholden werd. (google de begroting van 2019 mer ins)

   en luhukay is nèt verraden dur bogers.. dae is verraden dur ’n clubman dae de spelers liet muiten..
   zoals ich al eerder zei ’t is ’n slangenkoel. En det herhaald zich noé weer.. want alles ligt noé toch weer op stroat.

   allemoal koppies omhoog houden..

   1. Ievel Knievel

    Hald noo ens op met dat gerelativeer.

    In een periode van 11 joar is allein de “Maurice-Steijn-periode” good gegoan en dat loog toch echt aan Maurice Steijn (waal ein gooije keuze derhalve). Dat is tich echt vreej magertjes. Op beleidsterrein zien d’r echt HIEL VUUL dinger mis gegoan.

    En dat ut aan Steijn loog bewies hae noo weer beej Sparta (beej NAC haet hae ut auk gaar neet slecht gedoan euverigens, doa had hae allein de supporters taege zich).

 21. FC VVV03

  Het is nu duidelijk dat de laatste 10 jaar gewoon wanbeleid gevoerd is onder aanvoering van MB en dat supporters al meerdere malen dit probeerde te tackelen door daar vragen over te stellen tijdens bijvoorbeeld supporters avonden. Hier werd altijd om de hete brij heen gedraaid en een goed nieuws show opgevoerd. Het onderbuik gevoel van vele supporters blijkt nu keiharde waarheid. De club waar we allemaal zo aan gehecht zijn heeft ons jaren voorgelogen. Wegwezen die gasten aub!

 22. Ievel Knievel

  Als je structureel bezig bent om je eigen hachie te redden en net te doen alsof je de zaken onder controle hebt (dit vergt nogal wat inspanningen, want Houdini-act), dan vergeet je wellicht het algemeen-/ clubbelang uit het oog.

  Dit geldt overigens ook voor de (en ik spreek ze nu als geheel aan) Raad van Commissarissen. Die waren met hele andere belangen bezig, dan met onze belangen.

 23. FC VVV03

  Bogers stelt dat er wat hem betreft geen sprake is van een definitieve breuk. „Er is geen conflict tussen mij en de aandeelhouders of raad van commissarissen. Wat mij betreft keer ik terug in mijn functie.”

  Natuurlijk Marco! Kom uit die droom en hou de eer aan jezelf aub.

 24. Godfried

  Ik lees hier een hele hoop emotie-gedragen verhalen.

  Toch weet 99% van de mensen hier helemaal niet wat er speelt of is voorgevallen.
  Zowat iedereen reageert vanuit de onderbuik. Stiekem balend dat we de finale nacompetitie niet hebben gehaald. (tegen een achteraf gezien goed team wat eenvoudig met 2-0 van Emmen won).

  Dat er veel spelers zijn vertrokken zijn mensen boos over. Maar niet lang geleden zag ik hier enkele en alleen gezeur voorbij komen over diezelfde spelers. We zouden dan toch blij moeten zijn dat ze vertrokken zijn? Zo konden er toch niets van volgens jullie?

  Nu weer geruchten, gevoed door DDL. Een krant waarvan iedereen haast elke week roept dat het anti-VVV is.
  Einde seizoen: We schieten weer vol op Bogers… Natuurlijk, zijn houdbaarheid zal onderhand verlopen zijn. Maar ongefundeerd roepen dat hij een onbenul is en ziek zogenaamd ‘ziek’ heeft gemeld (terwijl hij genoeg shit in de persoonlijke sfeer heeft) vind ik écht beneden alle peil. Enkele reaguurders hier, die zo’n grote mond opentrekken (de god ganse dag.. Geen baan ofzo?) moeten zich eens heel erg achter de oren krabben waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn. Je bent hier mensen willens en wetens kapot aan het maken, zonder dat je weet wat er speelt.

  Ik weer het ook niet en er zal vast van alles fout zijn gegaan. Maar zoals gewoonlijk staan de beste stuurlui ook hier weer aan wal. Sterker, er zijn zelf reaguurders die ‘wel even een brief zullen opstellen met plannen…’ man man man. Hoe volkomen belachelijk kun jij jezelf maken.

  Wacht nu eerst eens allemaal af wat er de komende week(en) officieel naar buiten komt, voordat we mensen aan de hoogte boom opknopen.

  We weten toch al jaren dat VVV het financieel niet breed heeft. Ook weten we al jaren dat degraderen betekent dat een club in zwaar weer terecht komt. Dat er nu dure spelers uitgaan, spelers die niet brengen wat ze moeten brengen geen contract verlenging krijgen en spelers die misschien goed genoeg zijn verder kijken, is niet gek.

  Ik lees dat ze maar even slim sponsoren moet ophalen. ik heb het al vaker gezegd. Regio Venlo is geen regio met veel geld. Er zit hier geen miljardair die zo gek is om miljoenen in een bodemloze put te gooien. Want laten we eerlijk zijn, dat is het betaalde voetbal. Ja, op Tradeport zitten een paar bedrijven. En die zullen best een hoge omzet draaien. Maar het blijft schuiven met dozen. Maw, winst is relatief.

  Ooit hadden we iemand die persoonlijk geld pompte in de club. Toen riepen mensen dat hij moest oprotten want te veel invloed. Nu roepen diezelfde mensen om juist een financieel sterke man…

  1. supportertje

   Godfried, ik ben alle emotie al voorbij. En ik ben een door en door fan van VVV, en doe ook veel voor VVV. En reageren doe ik op zaken die in mijn ogen niet kloppen, en waar ik ook vaak genoeg gewoon geen antwoord op heb gehad. Er zijn genoeg mensen geweest die goede ideeën hebben geopperd, maar nee, dat was in de ogen van div. mensen van VVV niet geschikt, zij deden het op hun manier. En schieten op Bogers, nee niet schieten maar kritiek mag en moet ook. Maar als AD zelf geen duidelijkheid verschaffen maakt dat men je gaat wantrouwen. En dat is wat er gebeurd is in de afgelopen jaren. Eerst zien dan geloven, echter is er niets te zien. En voetbal een bodemloze put noemen en daarmee goed praten dat het nu fout zit, jammer dan. Dan had de club de ambities bij moeten stellen en de achterban uitleggen hoe de vork in de steel zit. En ik trek vaak mijn mond open en reageer hier wanneer ik denk dat ik vind dat dit nodig is. Geen baan of zo, sorry Godfried dat ik er al 48 werkzame jaren op heb zitten en met pensioen ben. Na En voor de goede orde, ik ben nog steeds twee dagen in week werkzaam. En doe daarbuiten ook nog dingen voor de club. Dus lekker denigrerend zinnetje van jou. En dan dit zinnetje ” reaguurders die ‘wel even een brief zullen opstellen met plannen…’ man man man. Hoe volkomen belachelijk kun jij jezelf maken “, misschien zijn dit mensen die wel degelijk iets goeds te vertellen hebben, maar nooit voor open is gestaan door VVV. Dus wie maakt nu wie belachelijk. Zij die opkomen voor misstanden die zelf door VVV zijn veroorzaakt, of zij die dit willen doen uit clubliefde maar geen gehoor krijgen. En die ervaring heb ik zelf ook ondervonden. Dat jij wil opkomen voor mensen mag van mij Godfried, waar mee je ook duidelijk laat zien waar je staat. Maar ga mij en anderen niet de maat nemen, en als je dan zo flink bent, ik wil wel een discussie met je aan, net als met clubman. Noem maar een tijd en een plaats zien we elkaar daar.

  2. Ievel Knievel

   Met “diegene die zaken op papier gaat zeten” spreek je.

   Wat weet je eigenlijk over mij? Weet je wat voor werk ik doe? Welke taken ik op dagelijkse basis uitoefen? Wanneer ik dagen vrij heb en wanneer ik werk? Of ik overdag werk of in de avond? Van welke materie ik verstand heb en van welke niet?

   Het klopt wat je zegt. Ik zit niet dagelijks bij de directie van VVV op schoot om te zien wat ze dagelijks goed doen of fout doen. Ik baseer mijn mening dus op de uitspraken van VVV in de pers en trek conclusies op basis van verhalen die naar buiten komen en dingen die ik zelf zie gebeuren. Dat wat ik typ is op feiten gebaseerd en ik stel daarbij vragen. Ik leg zaken als puzzelstukken naast elkaar en over elkaar heen en zie dan dat er zaken niet kloppen. Dat uitspraken elkaar tegenspreken, dat men zaken achter houdt voor de buitenwereld, dat men de rijen gesloten probeert te houden, dat zaken niet coherent zijn. Daar trek ik conclusies uit en daar verbind ik uitspraken aan. Ik doe alleen uitspraken over zaken die ik weet of wat ik daarover kan bedenken.

   Nergens heb ik de directeur persoonlijk aangevallen. Ik weet ook weinig over zijn privé leven of over zijn karakter, dus daar gaat de kritiek niet over. Ik voel zelfs met hem mee. Mijn opmerkingen gaan over het functioneren van de directie. Hoe komt men over op de buitenwereld. Hoe gedraagt men zich richting die buitenwereld.

   Daarnaast zijn er zaken die al een hele tijd via Venlonaren door supporters gedeeld worden (ook wij horen verhalen uit de club zelf) en die verhalen zijn dus wel bevestigd door de stukken in de Limburger. Verhalen, waar jij en anderen ons over aanvielen en die jullie (expres) in twijfel trokken. Maar die verhalen zijn en waren dus waar.

   Ik zie ook mensen als jij alleen maar de “boodschappers” op de persoon aanvallen/ belachelijk maken/ in diskrediet brengen. De vaak (zeker achteraf) feiten worden nooit ontkend. Er wordt altijd een omtrekkende en afleidende beweging verzonnen, om bij de inhoud weg te blijven. Dat zeg al iets.

   De verhalen komen toch wel naar buiten. De feiten komen toch wel naar buiten. Al is de leugen nog zo snel, de pen of het toetsenbord achterhaalt hem wel.

  3. DeOtjes

   Ik vind het dan wel weer een goed geschreven stuk van Godfried. En ook de kwinkslag kan ik waarderen.

   En dat VVV er niet goed voorstond financieel wist men al lang. Daar heeft niemand, ook Ievel niet, een patent op. Diezelfde Ievel die zich nu op de borst staat te kloppen met ik had gelijk ik had gelijk.

   Diezelfde Ievel die enkele posts geleden een mooi complottheorietje de lucht in blies dat VVV niet mocht degraderen (volgens mij 1e wedstrijd Willem 2) want rare opstelling en Bongaerts . Maar daar hoor je niemand meer over.

   Als iemand 100 voorspellingen doet over VVV zal er vast wel 1 uitkomen. Ievel heeft de recente periode meerdere complot theorietjes de lucht in geslingerd. Hij noemt het gedegen onderzoek. Ik noem het, net als Godfried, onderbuikgevoelens en breinscheetjes.

   Het vervelende is dat ik nu al weet dat ik in de Boogers fanclub wordt gezet samen met enkele anderen. Wat dat betreft is voorspelbaarheid wel eenvoudig. Dat het niet klopt en dat ik dat ook al meermaals heb aangegeven doet er waarschijnlijk niet toe.

   Dit forum is qua schrijverij en mentaliteit verworden tot een gedracht. Het is 1 grote show van aanelkaar geregen fantasien. Af en toe een interessante opmerking , info of visie maar grotendeels een groot braaksel van woorden. Net als enkele anderen ga ik ook maar tijdelijk afscheid nemen van deze site.

   Gewoon om te kijken of het in de toekomst weer kan gaan over voetbal en nieuwe en vertrekkende spelers.
   Want dat mis ik wel

   1. Ievel Knievel

    Wat een wazel typ jij hier neer over dingen die ik gezegd zou hebben. Misschien even een cursus begrijpend lezen gaan volgen. Ben een beetje klaar met reacties al de jouwe. Doe lekker je ding joh.

    En jij mag typen wat je wil, Ik mag reageren hoe ik wil. Joejoe.

  4. mats

   Wat een bizar slechte reactie zeg….
   Wij zijn willens en wetens bezig mensen kapot aan het maken??? Ben jij de vader van MB ofzo?
   MB heeft namelijk de afgelopen jaren heel wat clubiconen kapot gemaakt én is nu bezig de club helemaal naar zijn mallemoeren te helpen.
   13 jaar wanbeleid.
   Dat jij dit allemaal nog steeds met de mantel der liefde wilt bedekken… echt…serieus….

 25. Ievel Knievel

  Ik lees veel feiten gebracht door de Limburger, helemaal geen geruchten.

  Het is al jaren duidelijk Dat Gordfried bij het zelfde kamp hoort als Clubman (en Berden en Bogers en de Grutterswijkjes).

  Dat zijn mensen die deze club op dit moment niet per sé heel veel goed doen.

  Je bent een beetje af Godfried. Net als de mensen wie je meent te moeten steunen.

   1. Ievel Knievel

    O, we gaan weer eens lekker op de man spelen. Heb je vast van Clubkereltje geleerd. Succes ermee.

    Ik (en wij, de mensen die kritisch zijn> en dus terecht) hebben de club geen schade toegebracht he? Dat zijn de mensen die jij de hand boven het hoofd houdt/ die jij rugdekking geeft. Dat je het even weet.

   2. supportertje

    Als dit het niveau van jou is Godfried om een goede discussie of gesprek te hebben, dan zal ik nu maar aannemen dat je in de emotie reageert.

   3. DeOtjes

    Turlijk emotie.Godfried mag iemand niet de maat nemen maar dit is dan wel weer normaal gedrag: “Het is al jaren duidelijk Dat Gordfried bij het zelfde kamp hoort als Clubman (en Berden en Bogers en de Grutterswijkjes).”

    Er is werkelijk geen enkele Nuance. Het is kamp Ievel of niks. Een andere mening moet neergesabeld worden.

   4. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Complete onzin. Jij mag gewoon typen wat je wil.

    Misschien moet je ook even kijken naar hoe (een onder andere Clubman en Godfried) mij in de eerste plaats al noemen en hoe ze soort van altijd op de man spelen. Ja, dan lok je een reactie uit bij mij. Beetje flauw om dan uiteindelijk verwijten bij mij neer te gaan leggen. En ja, Clubman en Godfried hebben in hun reacties door de jaren heen eigenlijk altijd partij gekozen voor de mensen uit de clubleiding die nu onder vuur liggen. Dus nee, ik zeg hier feitelijk niks dat niet klopt.

 26. Ievel Knievel

  Dit heb ik zeker ook bij elkaar gefantaseerd> https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/fanclub-niet-te-spreken-over-situatie-bij-vvv

  Precies wat ik al jaren zeg. En dat kan je arrogant vinden overkomen, zo’n uitspraak (ik zie de reacties al komen), maar ik zeg dit niet om mijn gelijk te halen. Want de situatie bij VVV gaat mij echt aan het hart. Dat mag je gewoon geloven. Mensen die mij kennen en volgen weten dat ik dit echt al lang zeg. Want ik heb helaas en met pijn in het hart gelijk gekregen. Ook omdat de verantwoordelijken niks doen of deden met kritiek. 1 van de redenen waarom ik al niet meer kwam op de goednieuwsshows, zoals de supportersavonden waren geworden. De fanclub ziet en zegt het nu ook.

  Quote:
  ” De Koelclub leek afgelopen seizoen communicatie met betrokken groepen als Fanclub D’n Twellefde Man, Yellow Black Fanatics en D’n Buizerd hoog in het vaandel te hebben. Volgens secretaris Paul Seelen van D’n Twellefde Man heeft dat met terugwerkende kracht niet veel waarde. ‘Dan kun je op supportersavonden wel mooi weer spelen, maar er wordt systematisch verzwegen wat er intern aan de hand is.’

  RvC
  ‘Je kunt beter openheid van zaken geven. Dan voorkom je dat er allerlei verhalen rondgaan’, vervolgt Seelen. ‘Natuurlijk is dat Marco Bogers te verwijten, maar er ligt ook een belangrijke rol voor de Raad van Commissarissen. Of ze wisten het niet, of ze hebben er niks mee gedaan. In beide gevallen is dat kwalijk.'”

  Einde qoute

  Over die eerste alinea, die zogenaamd open communicatie met de fangroepen, heb ik laatst al verteld dat ik die wantrouwde.

  Ik vind het trouwens heel erg flauw dat de mensen die mij altijd op de man aanvielen, nu mijn eerder uitgesproken woorden aan het verdraaien zijn, om de boodschapper aan te vallen en in diskrediet te brengen dus. De mensen die mijn reacties al een tijdje lezen, weten precies wat ik wel en niet gezegd heb. Zelfs in de tijd van Lincoln was ik gewoon consequent en consistent in mijn bewoordingen en gedachtes.

  Ik eindig met nog een quote uit het ‘Omroep Venlo-artikel’ die ik alleen maar kan onderschrijven. De RvC heeft met haar persverklaring vandaag nogmaals een indicatie gegeven dat ze misschien niet ‘up to the job’ is.

  “Vanmiddag kwam VVV met het nieuws dat de taken van Marco Bogers wegens ziekte tijdelijk worden overgenomen door het MT. Dat maakt Seelen witheet. ‘De fanclub neemt geen genoegen met de vage verklaring die VVV naar buiten heeft gebracht over de recente problemen. We gaan opheldering eisen van de Raad van Commissarissen over hoe het zover heeft kunnen komen.'”

  Kan trouwens iemand uitzoeken of Roger Bongaerts en Walter Grutterswijk nu als deel van het MT de dagelijkse leiding in handen krijgen? In het geval van Walter Grutterwijk kan dit niet, want dat is belangenverstrengeling (voor zover het dat nog niet is). Aangezien Ineke Grutterswijk nu nog meer toezicht op hem moet houden (dan al het geval was) en nu dus ook samen met hem de club gaat runnen, al dan niet tijdelijk. Dit lijkt me nog onwenselijker dan het al was.

  1. mats

   Trek je niks aan van de clubkleuters en de godfrietjes… het is heel helder dat je al die tijd gelijk had.
   Dit soort ‘supporters’ hebben zich de afgelopen jaren waarschijnlijk de hoofdtribune op lopen slijmen …. Zijn bang dat ze gewoon weer op VN5 moeten gaan en hun Mb-privileges kwijtraken .

Leave a Reply