Grote schoonmaak op D’n Berg: tien spelers vertrekken

VVV-Venlo gaat komend seizoen aantreden met een vrijwel geheel nieuwe selectie. Via de website maakte de Koelclub bekend dat maar liefst tien spelers niet meer terugkeren na de zomerstop.

Naast het vertrek van Sven Braken en Daan Huisman – waarvan een afscheid al bekend was – vertrekken ook de volgende spelers bij VVV: Lukáš Zima, Tristan Dekker, Brian Koglin, Mitchell van Rooijen, Kees de Boer, Carl Johansson, Kristófer Kristinsson en Özcan Yaşar.

Voor ‘grootverdieners’ Koglin en Zima is het afscheid niet geheel verrassend. Hetzelfde geldt voor Kristinsson en Yasar, die dit seizoen niet bepaald hun draai konden vinden en dus na één jaar al vertrekken. Voor (semi-)basisspelers als Kees De Boer, Mitchell van Rooijen, Tristan Dekker en Carl Johansson komt het afscheid toch enigszins overwacht. Het is duidelijk dat Willem Janssen bezig is met een grote schoonmaak. Ik ben benieuwd welke alternatieven, buiten de al gepresenteerde Martijn Berden en Dylan Timber, naar Venlo worden gehaald!

109 Responses

 1. Geelzwart

  Tien spelers vertrekken, twee nieuwe aangetrokken. Dat betekent nog acht spelers kopen/huren of vanuit de jeugd. Al zie ik geen jeugd, die het niveau aankunnen. De (jeugd)spelers van dit seizoen waren al te licht.

  1. Ievel Knievel

   Goh, dat wordt door de kritische lieden hier al al sinds de voorbereidingen van vorig seizoen geroepen, maar die worden weggezet als noälers of zeikerds.

 2. RuiverCity

  Ongelooflijk dit!!!

  Nee, VVV haalt liever een reserve spelers van jong-Fc Utrecht (op naam!) dan Koglin, Van Rooijen en Johansson te behouden. Spelers die werken voor de club.

  De houdbaarheid van Boogers en Bongaerts wordt met de dag minder!!!

  Meer en meer ben ik er van overtuigd dat VVV in zéér zwaar financieel weer zit. En dat mag Boogers e.d. zich heel erg aantrekken. Komend seizoen dus meer jeugdspelers. Nou succes!

  1. Grad

   Zoveel ongeloof heb ik niet, want wat mij betreft zouden mogelijk de Boer (te duur?) en van Rooijen een nieuw contract aangeboden mogen worden. Dekker enJohansson zijn te blessuregevoelig en Koglin kan redelijk goed verdedigen, maar is opbouwend zeer zwak,, bovendien hangt er volgens mij ook een prijskaartje aan wat VVV niet meer wil/kan betalen en dat geldt ook voor Zima. De overige spelers zijn gewogen en te licht bevonden

   1. Ievel Knievel

    Waar komt dat idee eigenlijk vandaan dat Johansson te blessuregevoelig is? Leg me dat eens uit? Hij is gewoon veelvuldig en vakkundig gepasseerd door Rick, die zelden in staat is een goede start 11 op papier te zetten. Hoe kan dit eigenlijk?

  2. Noordsupporter

   Het was toch allemaal niet goed genoeg dit seizoen volgens velen? Andere seizoenen gingen er nog wel eens meer spelers weg. Wacht maar af wat er voor terug komt.

 3. Leonardus

  Nu zullen we de kwaliteiten van Kruys, Janssen en van Hintum gaan ervaren. De spelers die blijven en die nu aangetrokken worden komen allen uit hun netwerk. We zullen zien wat dat voor een kwaliteitsimpuls met zich meebrengt.

  Doelstelling moet zijn eindigen bij de eerste 5 anders is de groei uit het plan Same noa boave.

 4. Dan zullen de afdankertjes van Jong FC Utrecht en Jong AZ wel weer hierheen komen. Aangevuld met toppers als Roemer, Lathouwers en Dirks die nog een doorlopend contract hebben, en ‘talenten’ als Jens Jacobs en Stan Henderikx.

 5. Ievel Knievel

  Berden en Timber zijn geen spelers die echt met kop en schouders beter zijn dan de spelers waar afscheid van genomen wordt lijkt mij. Timber moet zich zelfs nog bewijzen op niveau. Berden is niet slecht, maar ook nog geen uitblinker.

  Dus van deze groep had je toch zeker wel 3 of spelers kunnen en misschien zelfs wel moeten houden lijkt mij.

  Misschien dat mensen te veel verdienden voor het niveau dat VVV nu nastreeft? Of dat VVV gewoon nog minder wil en kan uitgeven aan salarissen? Wie zal het zeggen?

  Hoop dat Willem met versterkingen komt die ook als team bij elkaar passen.

  Benieuwd waar Willem mee komt.

 6. FC VVV03

  Neem aan dat v Hintum en Janssen niet op vakantie gaan deze zomer😂😂. 5/6 basisspelers vervangen en nog wat breedte versterkingen ik geef het je te doen in de huidige situatie bij VVV.

 7. Koelie

  Mag toch geen verrassing zijn, lijkt me. De basisspelers zijn #teduur. En dat komt door financiële wanbeleid.

  Benieuwd of Frietei meer weet. En of er nog clubs misschien gaan bieden op Venema, Janssen en Van der Gouw.

  1. Ievel Knievel

   Welke idioot heeft na degradatie dan deze “te dure” contracten aangeboden, als de club een verlenging niet kan betalen (of eigenlijk de contracten nu al niet kan betalen)?

   Na degradatie was immers NA degradatie en ook al in de NAsleep van corona.

   Dus wie heeft dat gedaan en hoe kan dit?

   Dat is dus bestuurlijke onkunde en een financiële janboel. Precies al jaren 1 van mijn punten.

   Vragen:

   -Uit welke vijver denkt VVV hetzelfde kaliber spelers te halen (voor minder geld)?
   -Uit welke vijver denkt VVV zelfs betere spelers te halen? Aangezien de doelstelling hoort te zijn hoger eindigen dan plek 7 en meedoen om promotie (dus minimaal de finale van de play offs halen en eigenlijk daar zelfs winnen)?

   -Je selectie moet dus beter zijn dan die van Emmen/ Almere, Cambuur, NAC, Eindhoven (Groningen tel ik als kampioenskanidaat maar niet mee), Roda, de Graafschap en misschien nog een gevaarlijke outsider als MVV?
   -Waarom die focus op spelers? Ik denk dat Kruijs misschien ook wel meer heeft aan een goede tacticus naast zich op de bank als assistent, is afgelopen seizoen gebleken bijv.. Die hebben we dus misschien niet echt nu?

   -Gaat Dick Advocaat nog als sparringpartner van Kruijs fungeren nu hij, zich laat aanzien, geen club gaat trainen aankomend seizoen? Zoals aanvankelijk de bedoeling was?

   Zomaar wat (extra) vragen……

   Waarom krijgen wij nooit een goede uitleg voor de keuzes bij VVV, op supportersavonden? Krijgen sponoren die uitleg wel? En waarom worden zoveel doelstellingen gaandeweg, subtiel, steeds opnieuw bijgesteld (bijna stiekem)?

   1. supportertje

    Ievel Knievel, de uitnodiging staat nog steeds open voor een gesprek. Laat maar weten wanneer je er zelf ook open voor staat.

   2. Ievel Knievel

    @Supporterje

    Ik ga in mijn vakantie, heb ik nog niet, wat zaken uitschrijven en op papier zetten

 8. Voor mij had Van Rooijen mogen blijven, dat de rest weg moet om uiteenlopende redenen (te duur, te blessuregevoelig of gewoon niet goed genoeg) snap ik wel.
  Wel benieuwd of de nieuwe spelers minstens het niveau gaan halen van de vertrokken spelers, een hele uitdaging dus…

 9. VeniVidiVici

  Ik vind het behoorlijk goede keuzes als ik naar blessuregevoeligheid en prestaties en payroll kijk. Enige twijfelgeval voor mij is van Rooijen, maar die wil graag een basisplaats las ik een tijdje terug en ik vind het meer een ideale nr 12. Ben benieuwd wat er voor terug gaat komen, denk dat Kruijs en Janssen nu goed weten wat ze zoeken en nodig hebben. Ben benieuwd wat er deze zomer gaat gebeuren, maar volste vertrouwen in staf!

  1. Ievel Knievel

   Misschien eerst eens afwachten wie en wat er voor terugkomt, voordat je nu de conclusie al trekt dat het logische keuzes zijn.

   Verder bekruipt me heel erg het stank voor dank gevoel. Wisten deze spelers al voor de play offs (buiten het formeel opzeggen van de contracten, wat de club voor een bepaalde datum moet doen) al dat de club niet verder met ze wilde? Of zijn ze nog even voor de play offs gebruikt met het idee dat de spelers dachten dat ze zich nog konden bewijzen of iets dergelijks?

   VVV heeft te vaak en te veel van dat soort gedragingen namelijk. Eén van de hoofdredenen waarom ik zo kritisch ben op de club.

   Zoals de club de laatste jaren met mensen omgaat hoor je niet met mensen om te gaan. Dat het in de voetballerij veel gebeurd is geen goed argument. Je moet je eigen gedrag en opstelling daarin kiezen als club en ‘beter’ willen zijn dan anderen. In dit geval weet ik niet of het ook zo gegaan is, maar ik zet er wel ernstige vraagtekens bij.

  1. Ievel Knievel

   Categorie managers/ bestuurders die niet snel vrijwillig plaats zullen maken. Te veel bezig met eigen status en prestige onder de netwerkvrinden. Ze denken namelijk dat alleen zij geschikt zijn om de club te runnen. Runnen de club met oogkleppen op. Ze vinden ook nog zelf dat ze het heel erg goed doen en kloppen zich zelf vaak met enige regelmaat op de borst. Dat weet ik vanuit mensen bij de club.

   Daarnaast hebben ze zich omringd door zaken-/ netwerkvrinden die elkaar de hand boven het hoofd houden. Zo gaat dat. Daarom is de organisatie bij VVV ook (structureel) ongezond. Dat zien outsiders wel, maar de insiders zelf dus niet zo goed. Het wil niet zeggen overigens dat het runnen van een betaald voetbalorganisatie, in wat een beetje de marge noemen inmiddels, een makkelijke opgave is. Zeker niet. Maar er zijn (waarschijnlijk, weet ik wel zeker) echt wel mensen die het (wellicht) beter kunnen.

 10. Depor

  Ik snap de negatieve reacties hier niet. Alleen Van Rooijen had proberen te houden, maar de rest heeft echt geen meerwaarde. Dekker behoort tot de betere spelers van de selectie, maar is te vaak geblesseerd.

  Even afwachten wat er voor terugkomen. Hopelijk enkele spelers die het afgelopen seizoen opvielen in de eerste divisie. Bij clubs als TOP, Eindhoven, Telstar lopen genoeg leuke spelers rond. Al zal het financieel misschien niet haalbaar zijn. Ik ben benieuwd!

  ps. De Boer is toch ook aangetrokken van FC Groningen als derde keeper?

 11. Leonardus

  Het is toch van de zotte dat VVV straks inmiddels de 10e begroting heeft van de KKD. Vind je het gek dat je de betere spelers niet kunt behouden.

  Met deze directie gaan we echt naar de klote op deze manier. Steeds maar weer bezuinigen, een zwaar verouderd stadion, een selectie waar nu weer meer dan de helft van wegvalt, een plan wat nergens op gebaseerd is.

  Marco Boogers moet weg en wel heel erg snel. Na Hai Berden is het steeds meer kommer en kwel. En als dit zo doorgaat is faillissement enorm dichtbij.

  1. Ievel Knievel

   Hoe kan een op papier, op basis van grootte van de club, regio en stad, historie en historische eeuwige ranglijst, een redelijk wat grotere club als VVV zijnde, eigenlijk niet bij de top 5 begrotingen van de KKD zitten? Zomaar een vraag.

   Waarom mag je deze vraag van (steeds weer dezelfde lieden, die vermoed ik ook nog eens iets met elkaar te maken hebben) structureel niet stellen op Venlonaren.net? Doe je dit wel, dan gebruikt men iedere mogelijkheid om je (op de man) als dorpsidioot weg te zetten (bijna nooit inhoudelijk). Dit, terwijl die “dorpsidioten” inmiddels wal jaren gelijk hebben en al jaren gelijk krijgen. Maar dat wordt dan steeds even uit ieders geheugen gewist.

 12. idderzienmeining

  Ik ga uiteraard óók reageren maar ga mijn mening NIET onderbouwen door deze keuzes te wijten aan personen (lees hier natuurlijk vaak de naam van MB) of financiën. Waarom ? Om het simpele feit dat ik de argumenten van VVV niet ken !

  Wat we vanuit de club en media mogen concluderen is dat de contracten van Zima en Koglin “Eredivisie waardig” waren en na 2 jaar KKD kun je dit soort bedragen niet meer uitgeven dus hun afscheid is te billijken.

  Verder vind IK dat Johansson frivoliteit en dreiging had maar echt een onuitwisbare indruk achtergelaten ? Mwooohhhh niet echt … dus ik zou hem ook geen nieuw contract geven en een andere buitenspeler zoeken.

  Dekker is een echte VVV-er geworden maar was helaas ook vaak geblesseerd. Goede verdediger, dreigend door zijn opkomen maar ook té vaak slechte keuzes aan de bal.

  Kristinsson en in mindere mate Yasar zijn vervangbaar denk ik en zeker qua scorend vermogen.

  Huisman begon sterk, viel ver terug en is natuurlijk eigendom van Fietstas dus die gaat logischerwijs voor een nieuwe kans daar.

  Dan Kees de Boer en Mitchel v. Rooijen die een behoorlijk seizoen gedraaid hebben maar zijn zij de middenvelders die je echt verder brengen ? Kees en Mitchel zijn een beetje van alles wat maar géén creatieve spelers die de lopende mensen goed wegzetten. Verdedigend zijn ze zeker van waarde maar IK vind dat VVV daar met Sedlaçek en Klaassen goed bezet is. Dus ruimte maken voor een ander type middenvelder door afscheid te nemen van Kees en Mitchel snap ik dan tóch.

  Wat blijft over en zou mijn inziens goed genoeg zijn voor “het nieuwe VVV” ?

  Ennio vd Gouw … 100% en met afstand de beste aankoop van Willem Janssen … ben alleen ergens bang dat daar nog concrete belangstelling voor komt ?

  Lathouwers heeft me nog niet kunnen overtuigen maar schrijf ik niet af 😉
  Ketting is een prima verdediger en óók een succesvolle aankoop maar daar MOET een centrale verdediger naast die kan inschuiven en het middenveld inspeelt. Dirks worden die kwaliteiten toebedeeld maar hij was dit seizoen één van de zwakkere schakels … en of Timber die kwaliteiten heeft zullen we gaan zien.
  Janssen als linksback heeft het denk ik naar behoren gedaan maar IK zie hem graag terug als linkermiddenvelder (en back-up linksback).

  Sedlaçek en Klaasen vind ik een prima blok op het middenveld.

  Voorin blijven over Berden, Venema (nu natuurlijk ook een interessante speler voor clubs) en Allouch en met name Berden en Allouch zullen hopelijk meer rendement gaan hebben nu ze starten vanaf de voorbereiding ?

  Wat MOET er dan bij in mijn optiek ?

  – Één rechtsback
  – Één en liefst twee linksbacks (positie die VVV trouwens al decennia slecht scout)
  – Één centrale verdediger (linksbenig en daardoor wellicht óók je 2e linksback ?)
  – Drie middenvelders waarvan twee met aanvallend vermogen
  – Drie aanvallers waarvan één nummer 9 en twee buitenspelers

  Dan kom je weer uit op de 10 spelers die nu in aantal vertrokken zijn
  Terwijl ik het typ realiseer ik me de grote uitdaging 🙄

  Op voorhand heb ik vertrouwen in Janssen en v. Hintum maar ik hoop dat we niet teveel inzetten op spelers die in de “Jong elftallen” acteren. Maar er zijn ook deze zomer weer zoveel oudere spelers beschikbaar dat er daarvan ook een paar naar VVV gaan komen !

  Het wordt weer met spanning internet en Facebook openen en wachten op witte rook vanaf de berg.

  We gaan het meemaken !!

 13. idderzienmeining

  Ik vergeet natuurlijk de eigen jeugd waarvan ik Verheijen, Smans en Kluskens prima selectiespelers vind !

  In mijn betoog over de vertrekkende spelers vergeet ik natuurlijk Braken.

  Persoonlijk vind ik dat de enige vreemde beslissing als ik de reden uit de media mag geloven —> Sven wilde een meerjarig contract … VVV een 1-jarig contract
  Richting je aanvoerder en topscorer een raar verhaal toch ?

 14. spits

  Ik vind de omschrijving grote schoonmaak erg onbeleefd en onnodig kwetsend voor de spelers : het gaat om mensen.
  En die mensen zijn ook vaak met ronkende verhalen en filmpjes binnengehaald

  1. Ievel Knievel

   Des te erger dat je in de heenwedstrijd tegen Almere niet een 1-0 of 2-1 eruit hebt gesleept, omdat je als club ergens vertrouwde dat het wel goed zou komen in de return en dat je na het stil leggen in Almere niet hebt doorgedrukt, waar je die 5-10 minuten voor het stil leggen mee bezig was. Met een winst in de thuiswedstrijd was VVV door geweest en hadden we daadwerkelijk dus kunnen promoveren, zoals het zich nu laat aanzien (*kanttekening) (en ja, ook Almere is er nog lang niet).

   Nog erger dat VVV zo heeft lopen k*tten met opstellingen en tactiek, al vanaf februari/ maart overigens. Mijn vermoeden dat er meer had ingezeten wordt steeds weer opnieuw bevestigd. Nu dus ook weer.

   1. Koelie

    Ongekend hoe dichtbij we waren met deze selectie en het dramatische spel dit seizoen. Zoveel mazzel ga je niet nog een jaar krijgen.

   2. Ievel Knievel

    Nog erger dat die sukkel op de tribune met zijn gegooide bierglas de goede fase en opmars van VVV in Almere heeft gefrustreerd en geblokkeerd. VVV kwam net in de wedstrijd.

    Gigasukkel. Maar ik mag van Clubm.. die supersukkel niks verwijten.

    Voor hetzelfde geld had VVV in de flow de winnende gemaakt. Kans was groot op dat moment van de wedstrijd. Toen was Johansson er ook nog niet geblesseerd af en die was lekker bezig met veel inzet in die fase.

  1. Ievel Knievel

   We gaan het meemaken Chretien. VVV heeft de afgelopen jaren nu niet bepaald uitgeblonken in het meteen doorpakken nadat het seizoen afgelopen was. Meestal liet men een beetje de boel de boel en ging men eerst eens op vakantie en zo (en ging men moeilijke gesprekken uit de weg).

   Ik hoop waarachtig dat we met van Hintum en vooral Janssen eens een andere weg in slaan. En dat de selectie voor de eerste echte trainingen (en dat zal over een week of 3,5 of 4 al zover zijn) al een beetje body heeft. De kern moet dan compleet zijn, anders hobbel je al weer vanaf vroeg in de voorbereiding achter de feiten aan en dan heb je te laat pas een echt team staan. Geen experimenten meer met opstellingen en tactiek in de eerste weken van het seizoen. Die eerste 3 of 4 wedstrijden kunnen cruciaal zijn aan het eind van de competitie, zoals dit jaar wel weer bleek.

   1. Ook weer niet mee eens…
    Idealiter is je selectie op orde voor het begin van de competitie.
    Maar zoals iedereen weet en het elk seizoen ook weer gaat, is dat als de voorbereiding begint op een gegeven moment duidelijk wordt welke spelers buiten de boot vallen en verhuurd mogen worden.
    Dat zijn vaak buitenkansjes en daar maakt zelfs het rechterrijtje van de eredivisie gebruik van, dus dan zijn zulke spelers voor een club als VVV met nauwelijks budget zeer interessant.
    Vooral als je nog een optie tot koop weet uit te onderhandelen!

   2. Ievel Knievel

    Je mag het niet met me eens zijn, prima. Je kan het ook uitleggen daar heb ik respect voor.

    Alleen, we doen het al jaren zo op de manier zoals je beschrijft en het wordt ieder jaar minder met de selecties.

    En VVV moet dus niet de hele tijd zichzelf bevestigen in dat “we hebben zo weinig bugdet”-verhaal. Je moet niet achter de feiten aanhobbelen, maar er vooruit rennen. Dan moet je werk maken van meer mogelijkheden creëren, met veel geld of met minder geld, maar verzin iets. In plaats van je eigen beleid steeds maar naar beneden bijstellen. Keer het tij. Doe eens iets verrassends. Schrijf je eigen verhaal in plaats van je te laten leiden en door de slachtofferrol aan te nemen.

    Even een omdenkdingetje. In een ander topic zei iemand dat de Helmondsport-miljonair succes niet kan kopen (en dat geldt voor meer voetbalmiljonairs); kennelijk is geld toch niet de enige doorslaggevende factor voor succes. Ja, er gaat veel geld om in het voetbal en het is handig om er wat van te hebben, maar nee, het bepaald niet al het succes. Er komt toch echt wat anders bij kijken, voetbalslimmigheid, de juiste mensen binnen boord halen. Mensen die van niets iets kunnen maken. En geluk. Toevalsgeluk en geluk dat je kan sturen en naar je hand kan zetten. Dat blijft het meest belangrijke. Altijd zijn er wel weer clubs hier of elders in Europa, die met minimale middelen kunnen presteren. VVV kan dat ook, met wellicht andere mensen aan de knoppen. We gaan het meemaken.

 15. Ik lees hierboven ergens de naam van Groningen keeper Jan de Boer. Daar heeft VVV zelf nog steeds niks over gemeld.

  Zou eigenlijk ook een beetje vreemd zijn als in de eredivisie reservekeeper bent, en dan naar VVV gaat waar Van der Gouw een geweldig seizoen heeft keept. Dan weet je toch eigenlijk wel dat je daar ook reservekeeper wordt.

  Dus dan zou je als VVV supporter haast gaat denken dat Ennio ook nog gaat vertrekken.

  1. Ievel Knievel

   Denk dat er voor Ennio wel genoeg gegagdigden zijn op een hoger niveau dan VVV. En dat met zo’n naam en vader ook. Dan is het wat makkelijker de weg te vinden in het voetballandschap en richting goede en betrouwbare zaakwaarnemers die je aan die stap kunnen helpen in binnen- en buitenland.

   Zeker gelet op zijn bepalende rol in de play-off-wedstrijden. 1 van de weinige echte uitblinkers aan onze zijde (en heel vaak onze redding), zonder van der Gouw hadden we er al snel uitgelegen.

   Nog een reden waarom VVV had moeten promoveren: je raakt nu mogelijk WEER een goede keeper kwijt. Een keeper die je veel punten heeft opgeleverd waarschijnlijk.

 16. @ Ievel Knievel
  Wat toch even van mijn hart moet:
  Je bent wel heel erg van “als dit, als dat”.
  Zo gaat het toch niet in het leven, en al zeker niet in het voetbal…
  Je had het zelfs een paar jaar geleden nog over “als dan” hadden we zelfs geloof ik achtste of zo in de eredivisie kunnen eindigen, hou nog toch op met die onzin!
  Soms zit het mee in de competitie, soms tegen, maar onder aan de streep kom je meestal op nul uit en sta je over het algemeen waar je hoort te staan…
  Ook dit seizoen hebben we zowel geluk als pech gehad, maar dat je kun je over het algemeen tegen elkaar wegstrepen.
  De selecties in de KKD-divisie doen helemaal niet zoveel voor elkaar onder. We hadden net zo goed in het rechterrijte kunnen eindigen, maar ik denk dat Rick Kruys het helemaal niet zo slecht heeft gedaan.
  En trouwens, als hij geen (tactische) fouten meer maakte, was hij gewoon trainer in de eredivisie.
  Hij heeft een mooi team gesmeed, dat voor elkaar door het vuur ging, waardoor het elftal geregeld boven zichzelf uitsteeg. We zijn onnoemelijk vaak uit geslagen positie teruggekomen en hebben vaak in de laatste minuten toegeslagen omdat het elftal superfit was.
  Mede om deze redenen zijn we zevende geworden en behoorlijk ver gekomen in de nacompetitie. Alle hulde daarvoor en daar hoor ik jou nooit over.
  Natuurlijk was het voetbal in de thuiswedstrijden geregeld niet om aan te zien, maar mede daarom gaat de selectie op de schop en gaan ze proberen daar verandering te brengen, tenminste daar ga ik van uit…
  En al dat geklaag over Bogers en consorten, je zult ook heus wel af en toe gelijk hebben, maar Supporterje heeft je iets aangeboden. Kom dan niet met een A-viertje of wat dan ook.
  Ga het gesprek aan, zodat je meteen kunt reageren op onzin uit de mond van Bogers en consorten en een weerwoord kunt geven. Zo kun je spijkers met koppen slaan en blijf je niet hangen in dat eindeloos en alsmaar terugkerend gezever daaromtrent hier op deze site…

  1. Ievel Knievel

   @ Distortion

   Hou eens op om kritiek als gezever weg te zetten. Dat zijn 2 verschillende zaken. En ik ben niet de enige die denkt zoals ik denk. Het worden er steeds meer zelf, die woorden van een zelfde strekking gebruiken, dus wellicht zit er iets in de kritiek? Een verstandig iemand luistert naar kritiek. Bogers heeft de afgelopen jaren juist mensen die kritiek uiten weggezet of uit het stadion gezet. Of het nu een journalist van de Limburger was die een toegangsverbod heeft gekregen of dat het nu eigen medewerkers zijn geweest die de club uit zijn gewerkt. Het lijkt er op alsof men slecht tegen kritiek kan op de Berg, terwijl men er ook veel van zou kunnen of, en nu komt hij weer, HAD KUNNEN leren. Maar dat doet men overduidelijk niet echt.

   Maar optreden tegen lekken binnen de club, bepaalde fracties met bepaalde eigen belangen, zodat Luhukay via via en achter de rug om zwart gemaakt kon worden (en de club uitgewerkt kon worden), dat gebeurd dan weer niet echt in de openbaarheid. Dus hoe zit dat eigenlijk qua belangenspel?

   En ik bepaal zelf HOE en OF ik reageer op het voorstel van Supportertje. Dat is ook tussen mij en supportertje en dat gaat verder niemand ook maar ene zier aan.

   Zoals gezegd zet ik zaken op papier in mijn vakantie waar VVV mijn inziens wat aan kan hebben en dat heb ik ook toegezegd. Verder heb ik nog geen afspraken gemaakt. Dat is stap 1.

   Info van mij richting VVV, of dat nu op papier of in een fysiek gesprek is, gebeurd onder mijn voorwaarden.

   Het heeft er namelijk dik alle schijn van dat het voorstel van VVV richting mij (ik weet net van wie binnen VVV) namelijk vooral gedaan is, om mij in te kapselen en om mij tot bedaren te brengen. Kennelijk begon er iemand te zweten. Maar mij hebben ze niet nodig hoor om mensen te laten twijfelen aan het beleid, dat doen de beleidsmakers namelijk zelf. En vroeg of laat al helemaal.

   Zoals ook al eerder aangegeven, als ik met VVV in gesprek ga (schrijvend of niet) dan zou mij dat er niet van weerhouden om hier onder mijn alias kritiek te blijven spuien, als die kritiek naar mijn idee terecht is (als ik daar dus argumenten voor kan vinden). VVV moet niet denken dat door “in gesprek” te gaan (zoals in de politiek vaak) men iemand kan beteugelen.

   Overigens heeft het anoniem schrijven voor- en nadelen. Soms is het ook dom om een zekere anonimiteit op te geven. Daar denk ik nog wat langer over na, maar er zijn ook mogelijkheden om anoniem te kunnen blijven en in gesprek te kunnen gaan. Met laf zijn heeft dat niks te maken, wel met belangen.

   1. Als je goed gelezen hebt zei ik ook dat je af en toe ook wel gelijk zult hebben.
    Maar ik denk dat in gesprek gaan meer zin heeft dan alleen met een A-viertje komen.
    En het kan zeker zo zijn dat men gaat proberen je in te kapselen en je kritiek te beteugelen, maar als jij je daar zo bewust van bent dan laat je dat toch niet gebeuren?
    Maar hier op deze site val je nogal eens in herhaling en ik denk dan, wij weten het inmiddels wel hoe jij erin zit, lever de kritiek op de plek waar het hoort en mocht het niet naar tevredenheid verlopen dan horen we het natuurlijk weer graag hier…

   2. Godfried

    als je het over de journalist van ddl hebt die ik denk, dan is het volkomen terecht dat hij de toegang is ontzegd. iets met geweld richting een exspeler…. en dan weten de meeste exact wat ik bedoel.

    als afsluiter. maak jezelf niet zo belangrijk aub. ben je niet. word je niet.

   3. Ievel Knievel

    @ godfried

    Maak jezelf niet zo belangrijk, ben je niet wordt je niet. Maak jezelf trouwens ook volledig belachelijk.

    Ik neem aan dat er dan aangifte is gedaan door die ex-speler of club? Is namelijk niks bekend van een aangifte. Is ook niet gedaan. Wat je doet is bovendien strafbaar, namelijk laster verspreiden tegen de journalist, terwijl daar geen hard bewijs van is.

    Maakt ook duidelijk dat ook jij, net als clubman, beiden dicht bij de club en/ of clubleiding staan en dat is dan ook de reden waarom jullie het op mij gemunt hebben. Beetje zielig en sneu.

    Daarnaast heeft VVV zelf als officiële verklaring voor de verbanning van deze journalist gegeven dat hij via een lek bij de club, later correct blijkende informatie, namelijk over rebellie binnen de spelersgroep tegen de trainer/ staf, gedeeld had.

    De journalist had dus gewoon een bron, die hij terecht in bescherming nam (namelijk bronbescherming), die met kloppende info naar buiten kwam.

    VVV weigerde hem daarna toegang, omdat het hen onwelvallig was dat deze info, die dus waar was, naar buiten kwam. Dat noem je dus gewoon mensen intimideren en mensen de mond snoeren. Dat de journalist inmiddels weer gewoon verslag kan doen bij VVV maakt ook dat VVV het gewoon bij het verkeerde eind had en deze journalist helemaal niet mag belemmeren gewoon zijn werk te doen.

    Vond VVV het vervelend dat er gerebelleerd werd in de spelersgroep, dan had men daar werk van kunnen maken, in de plaats van de journalist aan te pakken die gewoon de waarheid naar buiten bracht.

  2. Ievel Knievel

   Altiëd leuk um ein vaste fanclub te hebben! Misschien mos ze ens ein Wazel Kwazel fanclubaovend organiseren? Kom ik uiteraard handteikeningen oetdeilen! Maar toch fijn det ik dich noo al 3 aovenden op riej na 23:00 bezig hald en det ze nog steeds al mien beejdragen luus. Echt ein groët compliment. Doar doon ik ut veur!!!!! Weltruste he! Clubbie van mich!

 17. goalkiller

  Wat een hoop kolder en qwatsch hier. Het orakel heeft weer een flinke uitdaging voor de boeg. De tijd voor tradeport investeerders in vvv begint nu echt te dringen, wat heet 5 voor 12.

 18. Frietei

  Waarom de contracten niet verlengd worden is erg duidelijk:

  Het grootste gedeelte van deze spelers is aangetrokken NA de degradatie. We hadden toen de mogelijkheid om gebruik te maken van de overbruggingsregeling van de Eredivisie; deze regeling duurt drie jaar en wordt met het jaar minder. De spelers die destijds gecontracteerd zijn (Braken, De Boer, Koglin, Van Rooijen, Zima) verdienen een salaris, dat VVV op dit moment niet snel kan en wil betalen.

  Wat betreft Johansson, Yasar, Kristinsson: de technische staf vindt dat deze spelers te kort komen voor een plek in het eerste elftal. Johansson is veel te wisselvallig en heeft weinig tot geen rendement.

  Het niet-verlengen van Dekker is een bewuste keuze geweest; hij heeft een contract uit een Eredivisiebudget en drukt dus op de begroting. Daarnaast is hij enorm blessuregevoelig en is het elke keer maar weer een gok.

  Begrijpelijke keuzes.

  En zoals jullie weten, zit ik heel dichtbij…………………………………. 🙂

  1. VenloVVV

   Idd heel begrijpelijk allemaal. Verbaas me ook over het feit dat veel mensen hier zo op reageren. Bovengenoemde spelers hebben vaak te weinig laten zien. Men is niet tevreden over het spel van VVV. Laat ze dan op zoek gaan naar nieuwe opties? Welke speler van bovenstaande is niet vervangbaar?

   Bovendien is het goed dat juist nu er aandacht is voor de salarissen. Op die manier zorg je voor een duurzame toekomst. Natuurlijk willen we graag grote transfers, maar dat zou niet realistisch zijn en ons op lange termijn alleen maar kunnen nekken.

   Btw @Frietei, nog ontwikkelingen met Aktas? Of andere inside info over transfers?🙏

   1. RuiverCity

    Boogers en Bongaerts laten ook weinig zien wat betreft hun salaris. Misschien beiden ook weg en zorg je voor een duurzame toekomst!!!!

   2. Koelie

    Als je tijdens het seizoen kritiek had op het spel van dezelfde spelers dan werd je hier aan het kruis genageld en nu worden contracten niet verlengd, want voldoen niet i.c.m. #teduur en dan is het prima. De wind is blijkbaar weer gedraaid. Overigens totaal prima dat afscheid is genomen vand eze spelers er zal zullen vast alternatieven zijn echter je bent wel weer vanaf nul.

    Feit is wel dat bestuur er een financiële puinhoop van heeft gemaakt. Wie geeft zulke KKD spelers eredivisiecontracten na degradatie die compleet afhankelijk zijn van de tv gelden? Dan had je dus moeten promoveren en die missie is dus compleet mislukt. En nu zit je met de gebakken peren en moet je lekker vissen met stuivers. Laat dat Calimero gejank dan ook achterwege.

   1. chretien

    Het zou me niet verbazen als op een dag blijkt dat Level Knevel en Clubman één en dezelfde persoon zijn….
    Samen zorgen ze voor reuring op deze site…
    Als de rook optrekt, hopelijk lezen we dan nieuws over het aantrekken van enkele veelbelovende amateurs uit de regio. Kijken we ook rond over de grens. Ik Kaldenkirchen en omstreken wordt toch ook gevoetbald?
    FORZA VVV!

 19. Oelie op zuid

  We vergeten nog een clubicoon. De man die Mlapa en Giakomakis heeft binnengehaald, goed voor 4 miljoen euro transfer geld, onze Stan Valcks, die naar buiten is gewerkt door het huidige bestuur.

 20. Oelie op zuid

  Als je bedenkt dat Linthorst, leemans en van Crooij ook nog 1.7 miljoen hebben opgebracht, dan heeft Stan Valcks het toch niet slecht gedaan als td van VVV.

 21. kuebke

  Venlo – VVV-directeur Marco Bogers heeft zich dinsdag ziekgemeld. De officiële lezing is dat de directeur van de eerstedivisionist vanwege gezondheidsredenen thuis zit, maar volgens bronnen binnen de club is er meer aan de hand. Ingewijden bevestigen ook dat technisch manager Willem Janssen op zoek is naar een nieuwe club.
  Qasim Hakim
  Vandaag om 19:34
  De ziekmelding van Bogers is via de mail gecommuniceerd naar alle medewerkers. Volgens bronnen binnen de club is de penibele financiële situatie waarin de VVV verkeert de werkelijke reden voor zijn afwezigheid. Bogers heeft al zijn afspraken voor onbepaalde tijd afgezegd.

  De aandeelhouders hebben een aantal weken geleden richting Bogers geëist dat de financiën op orde moesten komen. Dat zou betekenen dat ook flink gesnoeid moet worden in het spelersbudget. Bogers heeft toen te kennen gegeven dat dit niet haalbaar is.

  Willem Janssen.
  Willem Janssen. — © Pro Shots -Ron Baltus

  Technisch manager Willem Janssen en hoofd scouting Marc van Hintum hebben de rest van de technische en medische staf woensdagochtend in een gesprek op de hoogte gebracht van de budgettaire problemen. Er is nauwelijks ruimte om de selectie te versterken. De plannen om op korte termijn terug te keren naar de eredivisie komen hierdoor in het gedrang. Janssen en Van Hintum hebben ook aangegeven dat werknemers die zich niet kunnen vinden in het verlaagde ambitieniveau hun contract kunnen inleveren en op zoek kunnen gaan naar een nieuwe uitdaging. Ook Janssen zelf zal mogelijk vertrekken. De voormalige prof, die onlangs met zijn gezin opnieuw naar Utrecht verhuisde, is in gesprek met meerdere clubs. Janssen zelf bevestigt noch ontkent: „Ik wil inhoudelijk niet reageren op deze situatie.”

  De raad van commissarissen bespreekt donderdag de precieze invulling van het spelersbudget met het technisch hart van VVV dat wordt gevormd door Janssen, Van Hintum en hoofd opleidingen Roger Bongaerts.

  Algemeen directeur Marco Bogers was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

  1. Ievel Knievel

   Helaas en echt helaas het begin van het einde van de club. Misschien het nieuwe Haarlem. Dat krijg je er nu van als je geen deugdelijke organisatie neerzet en waarschuwingen in de wind slaat (en geen; en nu dus blijkt, veel te laat toezicht houdt> daarom moet je dus nooit (netwerk-)vrienden kiezen als toezichthouders, die houden elkaar de hand boven het hoofd en grijpen veel te laat in).

   Het zijn ook nog eens een keer de aandeelhouders die, veel te laat, aan de bel trekken, lees ik.

   Helaas heb ik ook veel eerder dan verwacht gelijk gekregen. Ik had verwacht dat pas ergens tijdens het lopende aankomende seizoen de financiële lijken uit de kast zouden komen en dat Marco de ellende nog wel even voor zich uit kon schuiven door de miraculeuze deelname aan de play offs en de winst op Willem II. Maar het is dus al 3 werkdagen na het mislukte play-off-weekend het geval. En wat hielden ze de schone schijn toch hoog over de fijne familie die VVV is. Het is zo’n fijne familie dat Willem al weer terug verhuisd is naar Utrecht lees ik.

   In dat technisch hart klopt ook gewoon van alles niet. Zoals ook vaker geroepen. En wie is nu gekke henkie?

   Als Willem gaat, is Kruijs trouwens ook zo weg. Want die zit hier vooral vanwege Willem.

   In het voetbal kunnen ze allemaal goed toneel spelen.

   En complotdenker Wazel Kwazel?

   En geloof maar niet dat ik nu blij ben. Ik ben er gewoon oprecht kapot van hoe onze mooie club door wanbeleid kapot is gemaakt.

   Ik ben er zo kapot van dat ik er echt even (korte termijn) klaar mee ben. Ik zie wel waar het schip strand, of we het einde van de zomer nog halen en hoe we ons op het Top Oss- niveau gaan versterken. Als dat überhaupt nog kan. Met de huidige toezichthouders weet je al dat het alleen maar van kwaad tot erger wordt.

   Het echtpaar van der Valk heeft nu feitelijk de macht. De macht waar ze al jaren naar toewerken. Daarom is Walter Grutterswijk in een functie de club in gefietst (en Marco is er met open ogen ingetrapt) en nu wordt Marco misschien wel afgedankt ten faveure van Walter Grutterswijk of een connectie van de Grutterwijkjes. Dat kan ook. Een keurig geënsceneerde coup. Let maar op.

   Het kan en mag gewoon niet dat de man van de hoofd toezichtshoudster een functie heeft waar zij op moet toezien. Dit kan gewoon niet. Roep ik al zo lang. Nu zitten wij echt met de shit als supporters. Wat onze club gaat kapot. Misschien worden we wel doorverkocht aan foute lui. Dan kunnen er mensen binnen VVV ook nog op cashen.

   En dan nog dit: het is zwaar onverantwoord om die eredivisie-compensatie-TV-gelden al in de afgelopen 2 seizoenen uit te geven. Volgens sommigen werd dit ook nog toegejuicht. Zeker als blijkt dat je beleid in die 2 seizoenen allerbelabberdst is geweest. Regeren is vooruitzien. Kort en lang vooruit. Financieel wanbeleid tot en met. Promotie was nog veel meer een must dan wij dachten, maar de echte ambitie was nergens terug te zien. En daar zijn heel veel poppetjes voor verantwoordelijk binnen de club. Zeker de ja-knikkers.

   Wat hebben ze nu allemaal precies verprutst de afgelopen jaren?

   2 a 3 stadiondossiers, de relatie met de gemeente van tijd tot tijd, niet in staat tot lange termijnbeleid, slecht personeelsbeleid, waardoor velen via de achterdeur en met slaande deuren zijn vertrokken, ons werden mooie cover up verhaaltjes van schone schijn voorgespiegeld, het beschadigen van minstens 1 clubicoon, fokkin Robert Maaskant aanstellen en hem nog geen 3 maanden er weer uit schoppen, niet alles op alles zetten om Maurice Steijn terug te halen, het niet uitgeven van supportersaandelen en het niet uitbouwen van vereniging VVV tot aandeelhouder met veel leden ( a la duits model), half matige bedrijfsstructuur opzetten, die compleet niet transparant was en is, veel te laat ingrijpen in 2e seizoen de Koning. De Koning en Driessen hadden voor de winterstop gewisseld moeten worden en er had ingegrepen moeten worden bij de muiterij in de selectie en er had ingegrepen moeten worden op Bongaerts die de macht greep. Volgens mij is de lijst trouwens nog veel langer……..

   1. goalkiller

    Tijd om schoon schip te maken. Volledig nieuwe directie met mensen van buitenaf en geen vriendjes politiek.

   2. Ievel Knievel

    Dan moet de Raad van Comissarissen ook opstappen en dat gaan ze niet doen. Ze hebben zelfs nu de macht (gegrepen). Quote uit stuk: “De raad van commissarissen bespreekt donderdag de precieze invulling van het spelersbudget met het technisch hart van VVV dat wordt gevormd door Janssen, Van Hintum en hoofd opleidingen Roger Bongaerts.”

    Let maat op, echtpaar van der Valk heeft nu de macht binnen de club. En daar moeten we echt niet blij van worden.

    De laatste echt goede bestuurder van VVV was trouwens Broer Geraeds die ons eind jaren negentig echt vakkundig van de ondergang heeft gered. Anders was er al lang geen VVV meer geweest. Die man verdient eigenlijk een standbeeld(je).

  1. Ievel Knievel

   Ik zal niet al te blij worden met welke investeerders de inmiddels huidige verantwoordelijken straks komen aanzetten hoor, want die zijn niet vertrouwen. Hoe dan ook, het lijkt het begin van het einde van de club te worden, of we gaan roemloos ten onder, of de ziel en identiteit van de club zullen wel ten grabbel gegooid worden.

   1. kuebke

    We laten ons maar verrassen wat er gaat gebeuren,meer kunnen we toch niet doen Ievel.
    Ben benieuwd.

   2. supportertje

    De huidige sponsoren zijn tot nu toe de grootste investeerders geweest. Het zou zo maar kunnen dat die wacht hebben aangezegd aan VVV en RvC. Ook zij zullen hun investeringen willen beschermen, en accepteren misschien niet meer de huidige gang van zaken. En dat zou zeer terecht zijn. Het achterste van de tong is niet zichtbaar geweest na allerlei verwikkelingen die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt.

  1. Ievel Knievel

   RBC Roosendaal is wel heropgericht, heeft een doorstart gemaakt en is zich al seizoenen op rij omhoog aan het werken. Speelt inmiddels ook weer gewoon in hun stadion. Dat kunnen we als supporters als de boel klapt altijd nog doen. VVV her-oprichten en onderaan in de 6e klasse opnieuw beginnen.

 22. Leonardus

  Dit doet echt pijn zeg.

  We hebben er al zo vaak voor gewaarschuwd met zoveel mensen hier op Venlonaren.

  Ongelooflijk dat men het zover heeft laten komen.

  Hopelijk staan er een aantal vermogende mensen op en kunnen ze de club van de ondergang redden.

 23. FC VVV03

  Kruys morgen ook denk ik als die van de raad van commissarissen hoort dat er komend seizoen niets te winnen valt. Ik sta er morgen niet van te kijken als we zonder trainer zitten morgen.

 24. venlo untill i die

  Bogers heeft zich ziek gemeld bij de club zover ik het begrijp door de financiële problemen die hem teveel zijn geworden?

  Willem janssen is weer terug verhuisd naar zijn oude woonplaats en in gesprek met andere clubs voor een functie. Lijkt er dus op dat hij sowieso weg gaat.

  Tijdje niet meer gereageerd op venlonaren maar dit is toch wel erg… iets wat er al zolang aan zat te komen en door verschillende geopperd werd is nu een feit. Bezem erdoorheen en hopen dat er nog wat te redden valt met investeerders… dat het ooit zo ver heeft mogen komen is natuurlijk schandalig.

 25. Koelie

  Waar blijven die excuses naar Ievel.

  Wat een stel losers zijn het ook. Die Janssen rent meteen bij de eerste kans naar buiten. En die andere miet meld zich ziek. Bogers lever je contract in. Bedankt voor de teringzooi. NOT!

  De trap omlaag en de supporters gaan alleen naar beneden.

  1. Ievel Knievel

   Ik hoef niet per sé excuses en persoonlijk zou ik het wel fijn vinden als mensen met respect behandeld worden. Ook mensen waarop ik qua uitoefenen van hun functie kritiek heb gehad. Ik heb persoonlijk niks tegen deze mensen, waarvan sommigen me zelfs aardig lijken. Ook Marco Bogers is een mens met vrienden en familie. Persoonlijk iemand afzeiken zou nooit mijn stijl zijn.

   1. Ievel Knievel

    *Ik hoef niet per sé excuses te ontvangen. *Het gaat niet om mij of om mijn gelijk.

   2. Koelie

    Ik heb geen respect voor leugenaars of voor personen die deze club naar de afgrond hebben geholpen. Meneer wilde al zo graag naar Fortuna, was dat maar doorgegaan.

 26. Koelie

  Dus de enige spelers die nog een beetje transferwaarde hebben kunnen dus nu contract inleveren en voor nop nu weg. Ongelooflijk. Dan staat het water ze tot boven de oren??? Niet alleen verlaagd ambities maar acuut geldproblemen?!!
  Wat een chaos. Kan em voorstellen dan sponsoren ook nog wel gaan opstappen, die zijn net als wij allemaal keihard voorgelogen.

 27. Gerardus

  Precies dit is dus de reden dat ik jaarlijks een artikel probeer te maken in Jip en Janneke taal dat voor iedereen duidelijk is wat de financiële situatie is van de club. Die is dus klaarblijkelijk zo groot geworden dat Bogers dan eindelijk het schip gaat verlaten. Tijd voor verbetering zou je kunnen zeggen…

  Ware het niet dat volgens dit artikel de RvC dus verder gaat met dingen bepalen. Terwijl een RvC dit niet zou moeten maar hier op had moeten toezien en er godverdomme voor moeten zorgen dat we niet in deze teringzooi terecht hadden moeten komen. Of eerder consequenties hadden moeten nemen voor dit wanbeleid. Dit clubje is net zo verantwoordelijk voor de financiën als de heer Bogers.

  1. Ievel Knievel

   Ik heb al meer dan een half jaar geleden gewaarschuwd dat men verstandig beleid moet voeren, ook om Willem Janssen te behouden voor de club, omdat Willem Janssen een favoriet van Frans van Seumeren is en ze het persoonlijk goed met elkaar kunnen vinden. Ook heeft Willem Janssen al heel vaak aangegeven dat hij en zijn familiezich het meest thuis heeft gevoeld in Utrecht van alle plekken waar hij heeft gewoond. Als ook Willem Janssen weer van alles ie voorgehouden en in de praatjes is getuind bij VVV ,dan snap ik dat hij voor zijn eigen kansen gaat in een vertrouwde omgeving waar hij meer dan gewaardeerd wordt. Zeker als er geen mogelijkheid meer is om spelers aan te trekken; en daar ziet het heel erg naar uit. Zal de familie Timber blij mee zijn trouwens. Want ook die zijn in de mooie praatjes getrapt.

   1. Koelie

    Dat klopt, wij hadden bij zijn aanstelling al gewaarschuwd. Het was vooral een pr stunt van Marco B.. Maar erg loyaal is Willem dan ook niet. Bij de eerste tegenslag al snel de benen nemen. “Clubicoon” onwaardig.

  1. Ievel Knievel

   Ik wil niet heel lullig doen, mar de mensen die deze puinhoop hebben veroorzaakt zijn daar allemaal op voordracht van Hay Berden gekomen, Marco Bogers, maar ook de Grutterswijkjes. Ook heeft Hay Berden de clubstructuur aangepast van vereniging/ stichting richting bedrijfsstructuur, ook zodat er door mensen verdiend kon worden (aan o.a. transfers, bijv. investeerders).

   Hay Berden is dus, zij het wat indirecter, ook ergens verantwoordelijk voor deze puinhoop.

   Door de veranderde structuur bij VVV is VVV nu zelfs vatbaarder geworden voor faillissementen ten opzichte van vroeger, als ik mij niet vergis.

   1. Gerardus

    Als ik het mij goed herinner was dit vooral de bedoeling om aandeelhouders en kapitaal binnen te harken, niet voor transfers te verdienen. Daar is aantal jaren eerder een spelersfonds voor opgericht. Daar hebben wel veel mensen geld aan verdiend en de club veel aan verloren…

    Daar zaten vgm ook onder andere de transferinkomsten van Vito en Leemans in…

 28. RuiverCity

  Waar is Clubman nu? Dit is bij insiders al langer bekend. Onze club staat op de rand van de afgrond.

  Ik zie Kruijs ook nog wel vertrekken. Die gaat echt niet met 15 jeugdspelers van de 22 aan een nieuwe competitie beginnen.

  De uitschakeling tegen Almere krijgt meer en meer nadelige gevolgen voor onze club.

  Nu hoop ik niet dat Bongaerts zich met zijn jeugdspelers gaat aanbieden als grote redder. Dan kunnen we de tent net zo goed sluiten.

  1. Ievel Knievel

   De Belastingdienst gaat ook actief handelen op belastingachterstanden die opgebouwd zijn tijdens de coronapandemie. Laatst aangekondigd dat de coulance vervalt en men hard zal gaan optreden/ handhaven tegen bedrijven met betalingsachterstanden.

 29. Gerardus

  Deze twee verbinders en experts in overnames en financiën mogen nu toch wel goed weten wat ze aan het doen zijn en voor wie….

  Tekst is van de website van VVV.

  Jeroen Oehlen is 48 jaar en woonachtig in Tegelen. Hij is partner bij Boels Zanders Advocaten en daar specialist in ondernemingsrecht en fusies/overnames. Oehlen over zijn nieuwe rol in de RvC: “VVV-Venlo heeft een prachtige historie en een belangrijke maatschappelijke functie in de regio waar ik woon en werk. Op verzoek van de aandeelhouders treed ik graag toe tot de Raad van Commissarissen van VVV-Venlo. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring voor VVV-Venlo in te kunnen zetten in de functie van toezichthouder.”

  Peter Joosten is 55 jaar en woont in Venlo. Joosten is managing partner van Corporate Finance bedrijf Aeternus. Daarvoor is hij jaren actief geweest als directeur van ING Limburg. Joosten zegt over zijn aanstelling: “Gedurende mijn hele carrière heb ik maatschappelijke functies vervuld omdat ik van mening ben dat je naast zakelijk acteren ook in de maatschappij moet investeren. Zo ben ik medeoprichter van de Venloop met acht andere bestuursleden en een periode daarna heb ik samen met zes andere bestuursleden als medeoprichter aan de basis gestaan van het hippisch centrum in Kronenberg. In dit kader zet ik mijn kennis graag in voor het opzetten van zaken, het verbeteren en structureren van organisaties en/of bedrijven. Net als Jeroen ben ik op verzoek van de aandeelhouders gevraagd om zitting te nemen in de RvC van VVV. Een stap die in 2021 gewoon heel goed en logisch voelde. Ik ben dan ook met bijzonder veel plezier ingegaan op dit verzoek en wil graag bijdragen aan een verdere uitbouw van de VVV-organisatie.”

  1. Gerardus

   Dit was ook sarcastisch bedoeld, zij hadden dit allang moeten zien aankomen en een plan van aanpak moeten hebben gevraagd. Eigenlijk zelfs al per direct tijdens hun indienst treding. Zij hadden dit moeten zien en weten.

   1. RuiverCity

    Je denkt toch niet dat ze Bogers gaan ‘aanvallen’. Allemaal netwerken voor hun eigen hachie

 30. Oepsie, dit klinkt helaas allemaal een beetje als een inelkaar stortend kaartenhuis.
  Voor iedereen die vvv een warm hart toedraagt te hopen dat puinruimen nog mogelijk is en niet tot het einde zal leiden.
  Kan me er weinig bij voorstellen als VVV straks niet meer zou bestaan…..

 31. Ievel Knievel

  De grote schoonmaak bij VVV en dan bij mensen die de club runnen en bij de Raad van Commissarissen, had vorige zomer moeten plaats vinden.

  De acties vanuit supporters hadden toen doorgedrukt moeten worden; en sponsoren hadden zich toen kunnen aansluiten. Na het Jos Luhkay-debacle, want dat was toch een behoorlijk waarschuwingssignaal dat daar klonk. Jos probeerde met zijn actie juist mensen wakker te schudden, hij koos niet voor niets letterlijk de eerste vakantiedag van de directeur voor zijn ontslag-actie (zodat die directeur niet meer het verhaal naar zijn eigen hand kon zetten en geen controle meer had), maar het legertje “bagataliseerders en relativeerders” heeft het, ook hier, op Venlonaren voor elkaar gekregen om bepaalde mensen de wind uit de zeilen te nemen. Sterker nog, daar waren ze gisteren en eergisteren nog mee bezig.

  Marco Bogers kocht zelf extra tijd en redde zijn hachie door Janssen en Kruijs te strikken. Maar ja, van uitstel komt afstel. Een Janssen die slechts een paar maanden daarvoor geen enkele trek had om naar VVV te komen als speler overigens. Het lijkt er op dat Janssen ook met te mooie praatjes naar Venlo is gelokt. Anders kan ik het vertrek naar slechts een jaar niet verklaren, behalve dat Janssen zich met zijn gezin helemaal niet zo thuis voelt in het Venlose. Of misschien is het wel dat “Bij VVV beloven ze je alles aan de tapkraan-sfeertje” Praatjes. Praatjesmakers. Misschien dacht hij dat er bij VVV inmiddels een wat professionelere organisatie stond. In dat jaar extra tijd is het niet gelukt om de puinhoop, die waarschijnlijk toen ook al bestond, zo na corona, te reorganiseren en de boel te redden.

  Dat wij nu toch verrast zijn door de acute crisis op de berg die lijkt te zijn ontstaan, komt toch wel door het complete gebrek aan openheid en transparantie op de club (waar ik en anderen het zo vaak over hebben); en ik zeg lijkt> laten we maar eens afwachten wat de Raad van Commissarissen vandaag aan het technisch hart gaat meedelen (benieuwd of de pers dit ook te horen gaat krijgen).

  Maar over die openheid en transparantie> financiële tekorten komen niet ineens uit de lucht vallen. Vorig seizoen waren we al technisch failliet, maar vooruit> hersteljaar corona, maar die financiële problemen waren er echt al vorige zomer en natuurlijk ook tijdens de winterstop.

  Sterker nog, in het degradatiejaar moeten de problemen al dermate groot zijn geweest. Zou ook meer het afschieten van de renovatieplannen/ vernieuwbouwplannen van de Koel verklaren, die volgens Marco Bogers 2 jaar lang (op supportersavonden) in een ver gevorderd stadium waren (not). In plaats van dat er toen hard is ingegrepen en dat er naar supporters en sponsoren is gecommuniceerd dat de club in een alarmfase zat (en dat de schouders er echt gemeenschappelijk onder gezet moesten worden) werd er toch een redelijke “niks aan de hand show” neergezet. Er werd weliswaar medegedeeld op supportersavonden dat VVV het niet makkelijk had en minder mogelijkheden zou krijgen aankomend seizoen (terwijl de ambities vreemd genoeg niet aangepast werden), maar niet dat de club in acuut gevaar zat. Ook werd er nog steeds een te mooie schijn aan iedereen voorgeschoteld.

  En dat is verwijtbaar handelen. Ook hebben we toezichthouders die dus geen toezicht houden en niet op tijd en adequaat ingrijpen. Ook dat is verwijtbaar handelen. Hun voornaamste taak is toezichthouden (op de stukken en op het uitvoeren van beleid en toezichthouden en het bijsturen van het beleid). Dat doen ze dus al jaren matig, blijkt nu, want iedereen lijkt verrast te zijn. Zelfs nu zijn het de aandeelhouders die aanvankelijk aan de alarmbel hebben getrokken. Krijgen onze toezichthouders eigenlijk betaald/ een vergoeding voor hun werk en hoe hoog is deze vergoeding eigenlijk? De jaarstukken van VVV zijn steeds moeilijker terug te vinden namelijk.

  1. mats

   Voor déze keer heb ik me weer door je tekst heen geworsteld….

   Prima analyse.
   Gelukkig hoef ik me al lang niet meer te verontschuldigen als niet-gelovige…

   Bogers en co hadden idd al ruim twee jaar geleden weg gemoeten.

   Wat een puinhoop nu!

Leave a Reply