Guus Pennings nieuwe AD

Zojuist heeft VVV bekend gemaakt een nieuwe AD te hebben: Guus Pennings uit Horst, en woonachtig in Heeze.

VVV communiceert hierover het volgende op hun website:

Guus Pennings wordt de nieuwe algemeen directeur van VVV-Venlo. Per 1 juni 2024 treedt de 40-jarige Pennings in dienst als eindverantwoordelijke in Covebo Stadion – De Koel – en neemt hij de taken over van Ruud Timmermans, die de functie sinds juli 2023 als interim bekleedt.

In de algemene vergadering van aandeelhouders van 23 februari is Pennings officieel voorgedragen en aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Pennings, opgegroeid in Horst en woonachtig in het Brabantse Heeze, heeft ruime ervaring opgedaan in zowel het bedrijfsleven als het betaald voetbal. Hij startte zijn loopbaan bij sportmarketingbureau Triple Double en was vervolgens ruim zes jaar verantwoordelijk voor de marketing en media bij PSV. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de branding en strategische partnerships bij multinational Philips.

Jeroen Oehlen, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van VVV, is verheugd met de aanstelling van Pennings. “We hebben Guus afgelopen jaar leren kennen in een commercieel traject en waren direct onder de indruk van zijn kennis, ervaring en bevlogenheid. We zijn ervan overtuigd dat Guus met zijn kwaliteiten en karakter de juiste persoon is om VVV te leiden in een nieuwe fase die aanbreekt.”

Tot 1 juni zal Timmermans interim algemeen directeur blijven en ook daarna blijft hij beschikbaar voor de club. “We zijn Ruud ontzettend dankbaar voor alles wat hij dit seizoen voor VVV heeft betekend. Hij heeft de club door een hele moeilijke fase weten te loodsen. Het zegt veel over zijn betrokkenheid bij de club dat hij ook na 1 juni beschikbaar is om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen”, aldus Oehlen.

Pennings is vanaf 1 juni volledig beschikbaar voor VVV en kijkt uit naar zijn nieuwe functie als eindverantwoordelijke in Venlo. “Ik heb ontzettend veel zin om samen met een mooie groep aandeelhouders, een betrokken RvC en bovenal de organisatie verder te mogen bouwen aan VVV. Het is mijn doel om de band met de regio verder te versterken. Samen met onze supporters, het bedrijfsleven en andere stakeholders moet het fundament onder de club verstevigd worden om van daaruit ook sportief weer te komen waar we met VVV willen zijn”.

27 Responses

 1. Gerardus

  Persoonlijk zeer content hiermee op het eerste gezicht. Vinkt de hokjes aan van:
  – Uit de regio
  – Marketing gericht
  – Strategisch gericht
  – Ervaring op top niveau
  – Jong en fris

  Alleen nog niet ervaring als AD. Benieuwd wat er van gaat komen. Klinkt in ieder geval eindelijk eens positief over hoe het organisatorisch gaat. Nu nog kijken wat er daadwerkelijk gaat gebeuren.

 2. Ievel Knievel

  Eindelijk een directeur met een kloppend en passend profiel en CV.
  https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/horstenaar-guus-pennings-nieuwe-algemeen-directeur-vvv

  Het is dus toch mogelijk om iemand te vinden waarbij je meerdere hokjes kan aanvinken, als je maar zoekt (dit voor de mensen die altijd roepen dat iets niet mogelijk is).

  Garanties heb je nooit, maar het profiel van de nieuwe AD is iig een idicatie dat er iemand is aangenomen met kennis van zaken, verstand van marketing (Tripple Double en PSV), branding en strategie; EN iemand met carriére in de voetballerij op hoog niveau (PSV).

  De stappen die VVV nu aan het maken is, zijn eindelijk logische stapjes. En dat terwijl we 3 maanden geleden bijna dood waren. “Bleumkes oet puin goan weer bleuije”.

  En nu werken aan stadionplannen binnen 4 jaar, die binnen 7 jaar vanaf nu gerealiseerd kunnen worden; het binden van nieuwe sponsoren aan de club, in een langdurige en duurzame band met de club, eventueel supportersaandelen binnen 2 a 3 jaar; een nieuwe trainer en eventueel nieuwe TD (weet niet hoe lang Marc van Hintum dit ad interim wil blijven doen)

  Jammer dat Remy Reinierse net assistent bondscoach van het Zweedse Nationale team is geworden, heeft juist voor VVV het juiste profiel.

 3. Ievel Knievel

  En voor mensen die roepen dat de nieuwe AD met zijn 40 “te jong is” om AD te zijn, bekijk even zijn CV en bewonder wat hij allemaal al gedaan heeft (echt wel grote teams en afdelingen aangestuurd hoor) en met grote geldbedragen gewerkt. Heeft nu al meer bereikt dan sommige mensen op hun 50e of 60e, tenminste op zakelijk/ professioneel vlak.

  https://nl.linkedin.com/in/guus-pennings

  En runner op als Brabants beste marketeer 😉

 4. Ievel Knievel

  En de volgende: https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/bongaerts-vertrekt-na-twintig-jaar-bij-vvv-venlo?fbclid=IwAR1d8KEBr6uxbUIubQErft3ViL-TKCpIqC7vrCV80b_xeCjzyX0qtscBB3E

  Natuurlijk heb ik nooit als speler getraind onder Roger en natuurlijk ben ik ook geen collega van Roger geweest, geen manager of trainer.

  Maar toch heb ik zijn uitspraken richting buitenwereld nooit helemaal kunnen rijmen en vond ik zijn voetbalbeleidsplan, dat hij samen met Bogers heeft opgesteld, rammelen aan alle kanten. Niet voor niets was dit de aanleiding voor de breuk met Jos Luhukay en is Jos door de persoon Bongaerts beschadigd. Daar kan ik Roger Bongaerts wel op beoordelen.

  Lijkt wel voorjaarsschoonmaak boven op de Berg.

  1. ponnie veag oet de pan

   Ben ook geen fan van hoe het is gegaan met jos luhukay en bongaerts, maar er staan toch wel wat jeugdspelers nu in het elftal, waarvan je met smans wel eens een briljantje hebt, en waarmee ik met thijnen verheijen ook nog wel eens wat verwacht in de toekomst. En bedenk ook dat er de afgelopen jaren veel jeugd is weggeplukt door ajax..

   1. Ievel Knievel

    Je hoeft ook niet te zeggen dat Bongaerts alles verkeerd deed, waarschijnlijk deed hij ook goede dingen, anders werk je geen 20 jaar ergens, meestal. Maar, dat plan van Bogers en Bongaerts rammelde wel en zijn visie deelde ik echt niet. En hoe hij met Luhkay als clubicoon is omgegaan en hoe hij dat spel gespeeld heeft: dat kan ook niet. Ook al kan Bongaerts bij de KNVB aan de slag (promotie), toch kan VVV zo andere wegen inslaan en dat kan na x zoveel jaar geen kwaad. Frisheid.

 5. RuiverCity

  Mijn avond kan niet meer kapot. Bongaerts eindelijk weg!!!
  De grote schoonmaak is nu compleet…….

  Opbouwen naar een stabiele club die hopelijk weer mag verrassen in het betaald voetbal!

 6. Ievel Knievel

  Cambuur blijft trouwens verliezen. Ik zou dus zeggen dat we met ons allen niet zo pessimistisch moeten zijn over onze kansen. We moeten de ploeg nu iedere wedstrijd naar de overwinning schreeuwen. D’ran! Zoals ze in de achterhoek zeggen.

  Komende twee wedstrijden 6 punten (12 punten) wedstrijden tegen DIRECTE concurrenten, die van tijd tot tijd ook zo wisselvallig als de pest zijn. Tegen Emmen thuis. Tegen Willem II zou een gelijkspel volstaan.

  Wil je boven de concurrentie eindigen, dan is het devies simpel, ze in onderlinge duels verrassen en verslaan. Zo creëer je automatisch een gat.Dan moet je het vervolgens ook niet laten liggen tegen laagvliegers. Niets is onmogelijk. Emmen bewijst dat ze de mentale weerbaarheidsknop de afgelopen weken wel hebben weten om te zetten. Waarom wij niet?

  Kruys moet iets minder behoudend durven spelen. Misschien Kosidis achter de spitsen, ipv in de spits. Sedlacek erin voor wat peper (en die moet dus minder een opbouwende rol krijgen, meer een balafpakkende). En diezelfde Sedlacek moet vertrouwen terugkrijgen. Niet tijdens de wedstrijd gewisseld worden vanwege mindere fases in de wedstrijd of de volgende wedstrijd weer op de bank.

  Alles kan nog dit seizoen! VVV heeft weer toekomst mensen! Een 8e (of 7e) plek is gewoon haalbaar! En Jong AZ heeft zich nu nog hier genesteld en die tellen niet mee.

  We moeten er met ons allen eens echt in gaan geloven en niet de angst laten regeren!

 7. supportertje

  Persoonlijk denk ik dat de weg naar boven is ingeslagen. Dankzij Ruud, de interim directeur die hard gewerkt heeft om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Een zeer groot gedeelte van de schuldenlast van VVV is weggesaneerd door de WHOA regeling, met dank aan de vele schuldeisers van VVV, die hierbij een groot hart toonden voor VVV.

  We hebben een nieuwe directeur die weet hoe het ballatje rolt. Een nieuwe RvC die ook personen hebben met banden in de regio, waar natuurlijk ook veel aandacht naar toe zou moeten gaan. Zowel bedrijven als supporters die er in de regio legio voor handen zijn.

  Er zijn plannen om de situatie voor het VVV stadion te verbeteren, zodat het fan-cafe iedere wedstrijd open kan zijn. Contacten rondom supporters worden aangetrokken, zie supportersraad, en het overleg tussen supportersgroepen en VVV-Venlo. Er word achter de schermen hard gewerkt aan verbetering door iedereen.

  Ook is er bijvoorbeeld aandacht voor de toiletten, en heeft men binnen afzienbare tijd hier een oplossing voor gevonden, dus nog heel even geduld en ook de dames hebben een fatsoenlijk toilet. En naar het zich laat aanzien gaat het spelersfonds weer geactiveerd worden. Waarbij deelname door supporters, alleen of gezamenlijk mogelijk is. Ook verbetering van de geluidsinstallatie is in zicht, en word hopelijk binnenkort afgerond.

  Al met al gaat het de goede kant op, en het zou fantastisch zijn als we de nacompetitie weten te behalen. Een kers op de taart zullen we maar zeggen. Uitwedstrijden worden eigenlijk goed bezocht, en geregeld staan we met echt veel supporters in de uitvakken. Thuis is de sfeer goed te noemen, met niet aflatende ondersteuning van de sfeergroep. De ingredienten zijn er , nu het voetbal nog om de nacompetitie te halen.

  1. Koelie

   Rick Kruys vertrekt niet voor niets. Er zal volgend seizoen nog minder mogelijk zijn dan dit seizoen. Dus om nu al te zeggen dat de weg omhoog is geslagen lijkt me veel te voorbarig. We zijn gered van de ondergang door de interim directeur. De nieuwe directeur mag nog gaan puinruimen om inkomsten te gaan vinden om daadwerkelijk weer de weg omhoog te vinden.

 8. Ievel Knievel

  https://www.l1nieuws.nl/sport/2577922/vvv-venlo-en-trainer-rick-kruys-na-seizoen-uit-elkaar

  Zat er aan te komen.

  Kruys heeft prima gepresteerd, gelet op de middelen en de situatie bij de club, maar het is denk ik goed als we, gelet op de groeimogelijkheden in de selectie, eens wat anders gaan proberen.

  Kruys kan bij een club met meer mogelijkheden aan de slag (heeft volgens mij wel een goed netwerk) en VVV kan iemand vinden die misschien beter past bij waar het met onze selectie naartoe kan gaan!

  Bedankt Rick (!!!) (overgepresteerd) en ik ben benieuwd naar namen voor de vacante trainerspositie, het vacante technisch directeursschap en de vacante hoofdopleidingen positie. Dit zijn sleutelposities voor de toekomst van onze club en deze drie moeten samen de lijnen uitzetten, dus complementair zijn aan elkaar.

  Van Hintun gaat hier best bepalend in zijn, maar weet denk ik ook wel wat er gevraagd wordt. Laten van het beste uitgaan en op het beste hopen! Spannende tijden de komenden weken/ maanden.

   1. Ievel Knievel

    Nou, ik achtte de selectie vorig seizoen toch echt meer 13e plek waardig. Deelname aan play offs had ik niet helemaal verwacht.

   1. Koelie

    Iemand die wel een club wil trainen zonder mogelijkheden. Maar of wij daar blij van worden …

   2. Ievel Knievel

    Ik verwacht, aangezien we toch een frisse wind laten waaien., we toch echt iets selectiever en creativer zullen moeten worden in het vinden van een nieuwe trainer (+ TD en hoofd opleidingen), ipv de usual suspects die we al kennen, namen uit de provincie of ex trainers (die ons niveau ontgroeid zijn, dus die alleen bij een wonder komen).

 9. Oelie op zuid

  Ievel, je zegt ons niveau ontgroeid? Ik ben bang dat er volgend seizoen een nog veredelder jeugdelftal zal staan. Ik hoop dat het vvv lukt om Smans ,Sierra en Simon Jansen te behouden. Rutten, Kosidis , Doesburg , Kaastrup en Jansen worden niet overgenomen of verlengd. Ook volgend seizoen wordt weer een overgangsrizoe , of er moet een grote sponsor opstaan.

  1. supportertje

   Smans zal niet lukken denk ik, daar zijn al ED clubs die op het vinketouw zitten denk ik. Ook Simon Jansen is een vraagteken. Echter zijn er wat goede ontwikkelingen bij de jeugd, en word het afwachten dus. Belangrijker is het dat men de zaak gedegen op de rit krijgt. Goede kaders ontwikkelen en daar binnen blijven, en niet laten verleiden tot zaken die weer roet in het eten kunnen gooien.

 10. FC VVV03

  Als je al leest dat Kruys mede besloten heeft om weg te gaan, omdat er weinig perspectief is voor komend seizoen weet je al waar we naartoe gaan. Ik ben bang dat je volgend seizoen genoegen moet nemen met spelers als Kluskens. Met alle respect.

  1. Grad

   Als dat volgens jou zo zou zijn, dan betekend de talenten/uitblinkers van dit seizoen o.a. S.Janssen, Smans, Verheijen dan niet meer bij VVV spelen.
   Het zijn wel nog spelers, die een transfersom opleveren, mits opties van Janssen en Verheijen tijdig gelicht worden. Met een deel van de opbrengst zullen toch wel spelers aangetrokken kunnen worden met een hoger niveau dan Kluskens.

Leave a Reply