Hai Berden beroofd in Brazilië

Onze voorzitter is tijdens de openingswedstrijd van Brazilië-Kroatië overvallen. Meerdere Nederlanders waren in Salvador de wedstrijd aan het kijken op een plein. Het was een gekkenhuis verklaren de Nederlanders.

De aangeslagen Hai Berden verteld aan de NOS verslaggever dat zijn gouden ketting is gestolen. Een kado van zijn vrouw die Berden al 40 jaar in bezit heeft.

Klik hier voor de link.
http://nos.nl/uitzendingen/18836-nos-journaal-13-juni-2014-0630u.html

20 Responses

 1. Meuske

  Dit is erg natuurlijk en de emotionele waarde is groot maar als ze wisten dat Hay goed was voor een paar centjes dan was hij er misschien slechter vanaf gekomen. Die mensen hebben niks te verliezen daar.

 2. Ievel Knievel

  Nou ja, iets met emotionele waarde kwijt raken is altijd “niet-fijn”.
  Wat mij hieraan stoort is dat meneer weer meteen voor een microfoon kruipt (je kan ook weigeren).

  Er zijn iedere dag miljoenen mensen slachtoffer van berovingen en criminaliteit. Dit haalt het nieuws nooit. Verder leeft een front deel van de Brazilianen onder het bestaansminimum en is kansloos binnen de samenleving. Voor deze mensen in criminaliteit gewoon een baan, net zoals jij en ik naar ons werk gaan. Vandaar ook de protesten tegen dit WK door een deel van de bevolking. (Er is ook geen bijstand of WW, dus men moet wel).

  Zij denken waarschijnlijk ook, stelletje decadenten Nederlanders die even een paar honderd-1000 euro neertellen voor een vliegticket om even voetbal te komen kijken en een feestje te vieren; makkelijke slachtoffers idd.

 3. Ben

  Ja zeker, erg naief om op zo’n uitstapje dure dingen te dragen, extra jammer als het dingen betreft met bovendien een emotionele waarde.
  Ik draag “op reis” altijd goedkoop horloge, zeker niets dat mij echt dierbaar is.
  Is onze voorzitter er voor de lol of om enkele talenten te zien en of te kopen?
  FORZA VVV!

 4. Goodie

  Maar je kunt het die mensen eigenlijk ook niet kwalijk nemen. Er wordt zo’n evenement gehouden waar duizenden rijke europeanen op af komen. Dan is er zo’n openingsceremonie dat 9 miljoen euro heefy gekost, terwijl er een paar honderd metet verderop kinderen elke dag met honger gaan slapen.

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Ik dacht dat jij zo’n Hai Berden fan was? Maar mijn collega op het werk zei ook al direct, na 35 jaar is het ook wel tijd voor een nieuwe ketting toen het op de radio was gisterenmorgen.

 5. YowVVV

  Emotionele waarde daar gaat het inderdaad om, triest maar goud dragen daar is ook niet zo slim. Die mensen hebben helemaal niets aan gaan helaas vol voor hun prooi.

  Een ding nog even; Ik voel me de laatste jaren in de Koel ook regelmatig bestolen. Worden we de beste club van Limburg het komend seizoen? Hai je kunt dan beter kijken op andere toernooien 😉

 6. vvv_supporter_op_zuid

  … en ik maar lachen gisterenmorgen om 8 uur toen ik het in auto hoorde via de radio.
  Dacht … dat is zo’n Oranjefan die ff voor het eerst de landgrens oversteekt naar Verweggistan.

  Nee, ‘ozze veurzitter’ zelf is het! Wereldburger.. die volgens mij toch heel wat meer gereisd heeft als de gemiddelde Nederlander. Die zou toch beter moeten weten dat je geen gouden ketting moet dragen op zo’n plaats en moment.

  Ik ben zelf vele malen in Brazilië geweest waaronder Rio, Salvador, Belo Horizonte Fortaleza, Curitiba en binnenland… maar ik draag geen gouden ketting, bling bling horloge of zit met m’n smartphone te spelen zodat iedere Braziliaan het kan zien.

  Tsja, eigen schuld dikke bult… zo iemand zou beter moeten weten.

  Pelourinho is prachtig, gezellig … hyper touristisch dus je bent al een aandachttrekker en mikpunt… ga dat dan niet nog eens extra uitlokken.
  Zoiets kan ook in Amsterdam gebeuren met Koninginnedag zoals vorig jaar in de media dat er tientallen/honderden slachtoffer waren van zakkenrollers. En dan denk je zeker dat je in Salvador niets kan overkomen … LOL

 7. Pingback : 2unflagging

Leave a Reply