Hai Berden: ‘Dit is de allergrootste nederlaag’

De allergrootste nederlaag. Zo noemt VVV-voorzitter Hai Berden het niet doorgaan van het nieuwe stadion op het kazerneterrein.

Afgelopen vrijdag werd het nieuws wereldkundig. Vandaag reageert Berden voor het eerst voor de camera bij Omroep Venlo. ‘Afgelopen jaar was toch al een jaar met enkele nederlagen en met enkele teleurstellingen. Ik denk dat dit de allergrootste teleurstelling en nederlaag voor mij is geweest.’

Acht jaar lang werkte VVV-voorzitter Hai Berden aan zijn droom. Hij is erg teleurgesteld, maar zegt er nog niet mee te willen stoppen. ‘We hebben nu een behoorlijk tegenslag. Ik blijf nog aan de bal. Hoelang dat is weet ik ook niet’, aldus Berden.

Berden neemt niemand iets kwalijk. Omwonenden maakten bezwaar tegen geluids- en verkeersoverlast en dat is volgens Berden hun goed recht. Hij spreekt dan ook niet van schuld, maar noemt het jammer dat het is gebeurd. Volgens Berden wordt er momenteel niet gekeken naar een andere plek voor een nieuw stadion. Ook ziet hij het niet zitten om de huidige Koel te slopen en vervolgens op die plek een nieuw complex te realiseren.

Wel zegt Berden dat De Koel geoptimaliseerd moet worden. Er is inmiddels al een kunstgrasveld en een voetbalcafé voor sponsors, maar de voorzitter heeft nog meer plannen. ‘Ook in het stadion zelf kan ik me voorstellen dat we iets gaan doen met het dichtmaken van de hoeken, het gastenvak en de parkeerfaciliteiten.’

Bron: Omroep Venlo

8 Responses

 1. Donderspeech

  Fata Morgana 2 ? Wie gaat er op die plekken zitten ? Voorlopig maar eens eerst proberen in de tweede seizoenshelft zo te spelen dat er volgend jaar evenveel seizoenskaarten verkocht worden als dit jaar. Met deze handbal-verdedigings tactiek zullen er niet veel mensen meer warm lopen voor een seizoenskaart. De Wachtlijst van 5 jaar geleden voor een kaart is wel helemaal weg…………..

 2. Paljas

  Hoezo evenveel seizoenskaarten als dit seizoen?
  Als jij der nou gewoon een stuk of 3000 in een keer koopt en je deelt ze dan gratis uit als sponsor zijnde(onder de naam venlonaren.net),dan gaat het toch allemaal goed komen en dan is het stadion elke thuiswedstrijd zo goed als uitverkocht?

  Gegroet,

  Paljas.

 3. YowVVV

  Voor 8-10 miljoen pimp je de Koel pas echt, geen half werk maar knap de Koel op zodat je er gewoon de komende 15-20 jaar mee vooruit kan. Alles heeft een opknapbeurt/vernieuwing nodig! Alles!

 4. Ben

  Hij die weet om te gaan met grote teleurstellingen zal uiteindelijk uitgroeien tot een groot kampioen.
  De eerste 3-5 jaren kunnen we vooruit met een gerenoveerde Koel, het 2e jaar terug in de eredivisie in een nieuw stadion met een dak dat dicht mag als het veld onbespeelbaar dreigt te worden.
  FORZA VVV!

Leave a Reply