Hai Berden

Hai Berden in werkgroep Kunstgras

Onze voorzitter Hai Berden zal de komende tijd deel uitmaken van de werkgroep kunstgras die door de Eredivisieclubs in het leven heeft geroepen.

Deze werkgroep gaat onderzoeken of kunstgras verboden moet worden in de Eredivisie daarnaast wordt er gekeken hoe men deze kwestie op gaat lossen. Dit is besloten na het eerste overleg door alle achttien Eredivisieclubs. Naast Hai Berden zullen ook Rob Toussaint (commercieel directeur van Heracles), Hans Nijland (directeur FC Groningen) en Joost de Wit (directeur Vitesse) deelnemen aan de werkgroep. Hiermee is er een eerlijke verdeling tussen normaal- en kunstgrasclubs.

Het streven is om op 12 december dit jaar een voorstel te doen. Daarbij wordt er vooral onderzocht mocht er een verbod komen hoe de zeven kunstgrasvclubs gecompenseerd gaan worden.

In de vergadering van 12 december hebben alle profvoetbalclubs stemrecht, dus ook die uit de Jupiler League, waarvan er maar liefst twaalf op kunstgras spelen. In die vergadering zou – voor de eredivisie – het spelen op een natuurgrasveld of hybride veld (combinatie van echt gras en kunstgras) als licentie-eis in de KNVB-reglementen kunnen worden opgenomen en daarmee formeel worden.

Bron: Limburger

6 Responses

  1. Godfried

   Zal ik eens in mijn glazen bol kijken!

   Vanwege de leegloop binnen de gemeenteraad in Venlo zal er nog geen uitspraak worden gedaan omtrent de verkoop van Stadion de Koel en bijbehorende grond. De beslissing wordt uitgesteld tot het voorjaar van 2018.

   1. Gerardus

    Rond het voorjaar van 2018 zal waarschijnlijk naar buiten komen dat de beslissing zal worden uitgesteld tot het najaar van 2018…

    Want zo gaat dat in Venlo he..

   2. Word

    Maart 2018 gemeenteraadsverkiezingen. Tot dan (en een stevige tijd erna) gebeurt er niks.

  2. chretien

   Dat is het voordeel van een betrokken gemeente, waar de gezaghebbenden zich goed laten informeren, ook zelf een goede kijk op de zaak hebben, goed onderlegd zijn in bestuurlijke zaken, en van wanten weten als het aankomt op de juiste procedures te hanteren. En daarna? Daarna gaan ze zitten, laten zich een glas wijn inschenken en, daarna, nemen ze een slokje of twee en als het glas half leeg is, kijken ze omhoog en laten een boer….

Leave a Reply