Hai Berden

Hai Berden kritisch op mogelijke gezamenlijke jeugdopleiding Limburgse clubs

“VVV, Roda JC, MVV en Fortuna willen de krachten bundelen, zodat de beste talenten met elkaar kunnen trainen en spelen. Dat maakte VVV-voorzitter Hai Berden gisteravond bekend tijdens een debat over de staat van het Limburgse voetbal in het Roda-stadion, dat was georganiseerd door deze krant.” Dat meldde Dagblad de Limburger gisterenmorgen in de krant. Ze gaven daarnaast aan dat Hai Berden het volgende heeft gezegd: “We moeten een structuur opzetten waarin onze toptalenten zich maximaal kunnen ontwikkelen”

De krant geeft daarmee het beeld dat er concreet sprake is van een samenwerking tussen de clubs om een gezamenlijke jeugdopleiding te starten. De Limburger zet het zo wel erg “mooi” neer, maar het ontbreekt aan enige nuance volgens VVV-Venlo. Berden heeft zich namelijk niet uitgelaten over één gezamenlijke topopleiding, maar reageerde op een pleidooi van Sef Vergoossen. De oud-trainer stelde dat een intensieve samenwerking op gebied van jeugdopleiding het beste zou zijn voor de Limburgse clubs. Onze voorzitter was het daar maar gedeeltelijk mee eens. Berden zegt dat hij die lijn volgt, maar dat hij ook kritische kanttekeningen plaatst bij de DSM Voetbalacademie die eerder in het leven was geroepen. Deze samenwerking heeft het niet gered en is zoals we allemaal weten, vrij snel tot een einde gekomen.

Onze voorzitter geeft tevens aan dat de huidige samenwerking groeiambities heeft, maar dat van een gezamenlijke opleiding totaal geen sprake is. Er zijn ook geen plannen om dit te bespreken vooralsnog

Het ligt nogal gevoelig in Limburg, die samenwerking tussen de clubs. Aan de ene kant kan zeker gesteld worden dat een bundeling van de krachten kan zorgen voor een kwalitatief betere jeugd, maar we zitten ook met sentiment en de rivaliteit tussen de clubs. Daarnaast heeft een eerdere samenwerking het niet gered en daarom ligt het dus extra gevoelig. We zullen het in ieder geval op de voet volgen.

 

Leave a Reply