VVV-Venlo

UPDATE: Hai Berden stopt geen extra geld meer in VVV

Update 18 december 12.00 uur:

Voorzitter Hai Berden geeft in een audiobestand via 1Limburg aan dat de relatie met het huidige bestuur van de Gemeente Venlo zeer penibel is.

De Voorzitter geeft zijn visie geeft over de gehele situatie. Daarbij geeft Berden aan dat er geen problemen zijn met de gemeente Venlo, maar dat het mogelijk gaat om persoonlijke frictie tussen het bestuur en VVV-Venlo.

Hai Berden spreekt over een ‘verzuurde relatie’ met wethouder Stephan Satijn.

—————————————————————————————————

Voorzitter Hai Berden stopt met het extra geld steken in VVV-Venlo. Dat meldt Dagblad de Limburg vandaag. Berden komt tot deze conclusie na het opvolgen van het advies van de commissie van wijzen.

Seacon Logisitics blijft hoofdsponsor van de club, maar Hai Berden zal geen extra geld meer in de club pompen. “Dat doe ik niet meer. Ik ben geen malloot.” Aldus Berden. VVV komt een half miljoen tekort en de club moet vóór 31 december kunnen aantonen dat ze aan de verplichtingen kan voldoen. Het nieuws van Berden is dan ook een aderlating voor VVV-Venlo. De voorzitter verzekert wel dat de club er alles aan doet, maar dat VVV in verval is geraakt na de degradatie en het afketsen van de bouw van een nieuw stadion.

De situatie is op dit moment in een zeer kritieke fase, dit werd aangegeven in een gesprek met B&W. Berden zegt hier het volgende over: ” Maar de gemeente deed wederom geen toezegging. Ze wil dat ik de club niet langer help. Dat gebeurt. Maar dan mag de gemeente niet met de handen in de zakken blijven staan. Als ze vindt dat de club tot het cultureel erfgoed van Venlo hoort, zal ze er toch niet verantwoordelijk voor willen zijn dat die ter ziele gaat. Want als nu niet wordt ingegrepen, hoeven we over straks niet eens meer te praten.”

Klik HIER om de petitie te tekenen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail, klik  op de link in deze mail. Als deze bevestigingsmail niet ontvangen is kijk dan eerst in je spamfolder.

Bron: Dagblad de Limburger

55 Responses

 1. Koelie

  En dus wat zijn nu de gevolgen? Kunnen we nu wel het seizoen afmaken? Dat er iets structureels moet gebeuren met De Koel is glashelder. Alleen de gemeente doet dus helemaal niks.
  Ievel kan nu met zijn participatieplan komen. Ik betwijfel of daar buiten misschien 1000 diehards supporters geld in gaan steken. Zonder uitzicht op een moderne accommodatie en stabiele toekomst gaat de meerderheid er niet instappen.

  1. Heb tot op heden nog niks ontvangen van Ievel 🙂 De gemeente Venlo komt pas weer in januari bij elkaar helaas. Participatieplan kan wel degelijk werken. Als er echt nood aan de man is kun je altijd nog een crowdfunding starten om zo veel mogelijk geld binnen te schrapen uit heel Nederland. Maar dat is echt het allerlaatste redmiddel.

   1. clubman

    @IevelKnievel

    Wat Nu Ievel – plankenkoorts of een plotselinge aanval van realiteitszin?

   2. Ievel Knievel

    Helemaal niet Clubman.

    Heb gezegd dat ik er afgelopen weekend eens goed voor ging zitten. Ik heb geen deadline ingesteld voor het toesturen van mijn ideetjes> geen plan hoor. daarnaast heb ik ook gewoon een baan. als ik iets op papier zet moet het geen onzin zijn. Mocht ik het een en ander goed verwoord hebben dan zal Lincoln dit zeker ontvangen van mij.

    Daarnaast verbaasd me deze frats van Berden weer niet, weer iemand anders de schuld geven. Nu is het weer de degradatie en het afketsen van de stadionplannen> die dus slecht waren, maar dat terzijde. Dat de degradatie nu als argument gebruikt wordt verbaas me hoogstens, aangezien Berden zelf gezegd heeft dat VVV de eerste jaren na promotie een club zou blijven die op en neer zou gaan bewegen tussen juup en ere, daar hoort dan ook je beleid op aangepast te zijn. Overigens wil dat niet zeggen dat het gemakkelijk is om dat beleid te maken.

   3. supportertje

    Level ik lees de stukken die je schrijft altijd met volle aandacht. Er staan zeker dingen in die die Hai niet goed heeft gedaan. Maar ik heb ook het idee dat jij Hai niet graag ziet en ik vraag mij af hoe jij het zou zien en doen. Ik ben daarom zeer nieuwsgierig hoe het in jouw ogen er uit zou moeten zien, en hoe je dat voor elkaar wil krijgen. In je tweede stuk wat je hebt geschreven, heb je daar al div. opmerkingen over geplaatst. Laat ons allemaal eens een kijkje nemen in de keuken van jou en verras ons eens. Goede ideeën zijn altijd welkom.

   4. clubman

    Spijker op zijn kop IevelKnievel, “als je iets op papier zet dan moet het geen onzin zijn”
    Houd deze waarheid in gedachten en dan gaan we ongetwijfeld héél lang niets meer van jou horen.
    Waarvoor dank.

   5. Ievel Knievel

    Wat ben je toch eigenlijk een zielige vertoning, door maar steeds op de man te spelen. Nog nooit een inhoudelijk comment van je gelezen.

   6. Ievel Knievel

    Idd, erg tot he point> maar vertel eens, waarom meen jij Berden steeds te moeten verdedigen? Dat kan hij toch verder zelf wel? Daar is hij toch mans genoeg voor? Toch logisch dat hij zo nu en dan verantwoording af legt aan supporters en sponsors, of niet dan?

    Maar vertel eens, ik ben nieuwsgierig. Heeft het beleid van de dure buitenlandse spelers nu eigenlijk zin gehad, aangezien je alsnog gedegradeerd bent? Heeft het voor de sfeer binnen de groep, voor het aantrekken van extra sponosren, technisch beleid op de lange termijn> oftewel trainers aan stellen die kunnen bouwen, zin gehad? Hebben gaten die financieel geslagen zijn zin gehad om, en eigenlijk waren het er maar twee, talenten aan het werk te zien in de Koel? Heeft het nu zin gehad om Jan van Dijk eruit te werken? Zeker gelet op wat er daarna kwam aan trainers en gelet op het daarna vertoonde spel. Hoe zit het met consequent technisch beleid vanaf ’11?

    Bij mijn weten stel ik het over het algemeen terechte vragen. In die vragen zit kritiek ja, omdat ik niet kan begrijpen dat door de suppoorters, die ogenschlijk in het ootje genomen worden, de tekst en uitleg van het VVV-bestuur, bij monder van de voorzitter, voor zoete koek geslikt wordt. Het zijn de supporters die de club zijn. In managemenkringen realiseert men zich dat veel te weinig. Zoalng maar men lekker aan de newetrkborrel kan in de Rabolounge. Daar zit het bestuur net iets te vaak, anders had men wel doorgehad dat het stadion uit elkaar flikkert.

   7. Iedereen mag zijn mening hebben. Deze aub ook respecteren we hebben namelijk allemaal een doel en dat is dat VVV weer op de rit komt. We moeten er staan in goede en slechte tijden.

 2. pavisto67

  Vreselijk dit allemaal. Dat Berden tot een dergelijk besluit komt kan ik me nog wel voorstellen, maar start daar dan mee vanaf volgend seizoen en niet in dit lopende seizoen. Hiermee zet hij de toekomst van VVV op het spel, en dat vind ik een kwalijke zaak.
  Dit is niet de juiste manier wat mij betreft. Hai reageert veel te veel vanuit zijn emotie, moet hij eens bij Seacon doen, dit gedrag.

 3. Boris

  Het zal Hai nu menes zijn. Gefrustreerd doordat hij al tijden het gevoel zal hebben dat hij alleen VVV op de been moet houden en zich door zowel het bedrijfsleven als ook de gemeente in de steek gelaten voelt.

 4. supportertje

  Sprits lees maar wat Level schreef.
  Ik voel me na 2 dagen toch geroepen om te reageren.

  Ik zeg niet dat de gemeente per sé meteen met cash over de brug moet komen, maar dit rapport is een rapport van niks. Slecht onderbouwd en een aantal punten spreken zichzelf inderdaad tegen. Daarnaast een eiegen communicatieve blunder om niet met VVV vooraf het een ander vooraf door te spreken en samen met VVV aan tafek het rapport te presenteren, om VVV inderdaad te beschermen, mocht het kloppen wat VVV zegt overigens..

  Maar ik heb het idee dat Hai Berden de supporters net zo hard piepelt. De hele communicatie van VVV vorige week was een tegenaanval vooraf op hetgeen deze week gebeurd en gpubliceerd is. Hai Berden was dus, zij het informeel, wel degelijk op de hoogte van hetgeen er in het rapport stond en heeft waarschijnlijk wel degelijk het rapport van te voren officieues ontvangen. Het was dus tactiek om de gemeente vooraf al aan te vallen; hij wist namelijk al dat ze niet over de brug zouden komen, om zodoende weer de sympathie van de supporters te krijgen. Dit is zonder meer gelukt, gelet op de reacties van verschillende supporters.

  Waarom Hai niet de beste man voor VVV is:

  -Bij het stadionplan op het Kazerneterrein is veel te hoog van de toren geblazen, waadoor supporters de indruk kregen dat dit stadion er wel ging komen, maar VVV/ Berden zijn zeer amateuristisch te werk gegaan. Roepen op basis van mondelinge toezeggingen van een college dat even daarna vertrokken was dat het stadion er wel binnen 3. 4 seizoenen zou staan moet je natuurlijk nooit doen. Zeker gelet op het feit dat giga-bouwprojecten in Nederland altijd vertraagd worden en de kosten altijd de spuigaten uitlopen, zeker gelet op bouwfraude affaires. Daarnaast heeft VVV/ Berden laten blijken geen ballen verstand te hebben van het pleasen van de omgeving van het Kazerneterrein en de ballen verstand te hebben van de rechtsgang in Nederland. Daarnaast heeft Berden de gemeente gepiepeld, door tijdens de trage besprekingen, zich van het ene op het andere moment terug te trekken uit het project. Dit is 1 van de hoofdredenen waarom bij de Gemeente Venlo iedereen klaar is met Berden. Daarnaast zoekt Berden steevast de pers op, voordat zaken officieel gecommuniceerd zijn, waarin hij veel kritiek uit op zijn voornaamste partner om zaken gedaan te krijgen. Dat is nogal dom. Typisch een gevalletje hard zaken doen wat niet werkt in dit speelveld.

  -Berden heeft zelf financieel mismanegement gedaan. Zeker vanaf ’11. Meer uitgeven dan je binnenkrijgt. Gokken. Durfkapitalisme. Het geld zou wel wel vroeg of laat binnekomen. Niet dus en dan gaan piepen, terwijl je zelf de club naar de gallemiezen aan het helpen bent.

  -Bij de stadionrenovatie begin jaren tweeduizend, waar de gemeente overigens wel aan bijgerdragen heeft, naast het bedrijfsleven> laten we niet vergeten dat Berden door de gemeente naar voren geschiven is om de stadioncommissie te leiden, is wel degel;ijk afgesproken dat VVV het onderhoud en beheer van het stadion zou gaan doen, omdat dit ze extra inkomsten zou gaan opleveren. VVV heeft het onderhoud van het stadion nooit seieus genomen en zijn geld, zeker in de goede tijden aan andere zaken uitgegeven, terwijl het beheer van het stadion ook hoort bij het runnen van een BVO. Ik zie nu dat mensen schikken van hoe het stadion erbij ligt, maar zelfs kort na de renovatie zag je de aftakeling van het stadion al gebeuren. Het meest simpele onderhoud is en wordt nooit uitgevoerd. Het is kennelijk te moeilijk om met een emmertje en sopje de stoeltjes tweewekelijk schoon te maken. of om met een tuinslang de tribunes schoon te spuiten. Het basinsonderhoud wordt n et gedaan, waarna de boel niet te redden is.

  -De hele focus is gerciht op ere-divisie spelen en dan/ daarmee het stadion vol krijjgen. Voor een club die constant op en neer jo-jo’d zou het bouwen van een trouwe fanbase en sonsorbase in de jupiler leaugue beter werken. Juist daar moet je stadion vol zijn, zodat je niet te afhankelijk bent van promotie, hetgeen voor een clun als VVV nu eenmaal moeilijk is. In het zoeken naar nieuwe financieële bronnen is VVV nu eenmaal weinig creatief gebleken de laatste jaren.

  -Het blijft merkwaardig dat Berden weigert een van zijn petten op te geven. Wellicht houden zijn zetels andere mensen tegen. Het is geen geheim dat Berden zich omringd heeft door een zijn eigen kliek, die andere mensen, met veel know how, best wel eens tegen zou kunnen houden iets met VVV te gaan doen.

  -Persoonlijk stuiten mij en andere mensen het conastant afgeven op anderen van VVV en Berden erg tegen de borst, zeker aangezien kritiek op zichzelf ontbreekt. Op basis van de laatsdte 5 jaar had Berden de staf bij VVV toch echt moeten vervangen> directie en bestuur, want er is een zooitje van gemaakt. Hoe erg hard Berden zich moet profileren met een Musa deze week vind ik getuigen van een macho staaltje imago opvijzelen, zeker gelet op hoe deze week gelopen is. Dat is geweest Hai, die tijden komen niet snel meer terug, onder meer door je eigen handelen als voorzitter.

  Ik moet wel aantekenen dat de gemeente natuurlijk wel degelijk geld steekt in rare projecten die dubieus te noemen zijn, dus een kleine investring in de Koel was zeker op zijn plaats geweest. Aanbouw Limburgs Museum, Floriade, etc.

  Daarnaast zou het bestemmingsplan van de Koel en omgeving toch echt gewijzigd moeten worden, zodat VVV extra inkomsten kan genereren.

  Ik heb deze week best wel wat zaken op papier gezet, gewoon voor mezelf, waarin je op een hele andere maniert een business case voor een club als VVV maakt, waarin ene veel alternatievere basis voor het voortbestaan van een dergelijke club gelegd wordt. Ik zou dit best met bijvoorbeeld een Lincoln willen delen, maar van de andere kant is het niet slim te veel van dat soort ideetjes nu met te veel mensen te delen. Ik denk namelijk dat Berden en consorten weg moeten voordat ideetjes zoals ik die heb een kans van slagen hebben. Maar ik wil ze best delen met Linocln, als hij ze maar even voor zich houdt.

  Op de een of andere manier kriebelt het bij mij enorm om iets met deze ideetjes te doen, echter ontbreekt het mij natuurlijk aan de ervaring en wellicht ook know how om echt iets voor een BVO te kunnen betekenen.

  Persoonlijk ben ik een erge voorstander van fanbased geleide clubs zoals een FC United of Manchester, Lok Leipzig of KV Mechelen. Ook al spelen sommige van deze clubs op een laag niveau, het zit er wel altijd vol en er hangt veel sfeer. Ik denk dat de toekomst voor VVV misschien beter vanuit zoiets vormgegeven kan worden. resultaten en prestaties ondergeschikt maken aan een grote fanbase en sfeer. Het moderne voetbal is namelijk een geldsmijt-wedstrijd waarin je jezelfs als VVV zijnde niet kan mengen en het is een strijd die je niet gaat winnen.
  Log in om te reageren

 5. supportertje

  Spits hier een antwoord van Level op Clubman.

  Ik roep het echt al jaren en dat weet je. Misschien had je wat minder hard Berden moeten verdedigen en meer moeten lezen wat ik schreef. Dan had je al uit mijn posts kunnen opmaken in welke rcihting ik zit te denken. Helaas hoefde ik geen Jomanda te zijn om te voorspellen wat nu is uitegkomen. Ik zat er niet ver naast iig in ’11 en zelfs in de jaren daarvoor. Zonder me op de borst te kloppen overigens, want de situatie nu doet me erg veel pijn. Waarom? Omdat ik erg veel sympathie heb voor VVV.

  In welke richting ik zit te denken: Nogmaals dus:

  -Fan-based-club worden. Het nadeel is dat je dan dus wel je verachtingen flink moet bijstellen. Je moet je in mijn ogen niet richting op het bereiken van de ere-divisie als basis, maar je richten op het topper-/subtopper-schap in de juup. Daar moet je een groeere fanbase creëren. Dat is mogelijk, itt wat veel mensen deneken. Je moet ook een grotere sponsorbase creëren daar, ook dat is mogelijk. Kom ik bij het volgende punt.

  -Je sponsors moet je veel meer zoeken in de nieuwe creatieve sectoren van onze economie, ook ver buiten de grenzen van het Venlose. Daar moet je zelf actief achteraan als club zijnde. Ze komen niet vanzelf,. Jij moet ze iets te bieden hebben als club zijnde. In deze tijden moet je bijna altijd een maatschappelijke schakel maken tussen een sponsor en een goe doel, anders werkt het niet. Times have changed.

  -Iets doen met mensen in of afkomstig uit Venlo, die op orthodxe wijze veel bereikt hebben, nationaal als internationaal, maar desonanks erg beschieden zijn gebleven en erg hard blijven werkn. En nee, ik denk niet aan macho ondernemertjes als Berden nee. Te denken valt aan mensen binnen de muziek en film wereld. Al is het maar om inspirererend advies in te winnen. Is daar al ooit iets mee gebuerd? Nee. Waarom niet? Kennelijk lukt deze mensen veel, heel veel.Kan erg aanstekelijk werken.

  _De connecties om evenementen of muziekevenementen in een de Koel, zelfs aan aftandse Koel te organiseren zijn aanwezig in Venlo. Wordt daar gebruik van gemaakt? Nee. Mojo hoort daar niet bij overigens. Je kan goede inkomstenverdelingen maken, zeker in een zomerseizoen.

  En nee, ik been geen vermogende man die zomaar tonnen in een club kamn steken. Sorry daarvoor, maar als ik dat zou zijn zou ik daarmee juist VVV op een dood spoor zetten. En nee, ik run geen groot bedrijf dat kan of wil sponosren. En ja, Hai doet dat nu. Je ooit afgevraagd of VVV daadwerkjelijk dood zou bloeden zonder zijn steun of dat er juist veel meer mogelijkheden ontstaan. Nee? Ik wel. Een die toekomst is niet per sé minder rooskleurig. Of ik de waarheid in pacht heb of VVV kan redden? Ik heb geen idee. Het enige dat ik zie en dat doet verdomd veel pijn, is dat VVV de afgelopen jaren enorm is afgegeleden, naar een situatie die vergelijkbaar is met die in de late jaren negentig. Of het nu beter of slechter is? ik heb geen idee. Had het beter gekund? Ja!

  Zoals ik al eerder aangaf. Ik zou graag op de een of andere manier helpen. Verwacht geen wonderen van mij. Als er met mij meerdere mensen zijn die willen helpen kunnen we ver komen en een club runnen vanuit de supporters. Daar ligt de toekomst. Anders zijn we een club aan een infuus waar je miljoenen in kan blijven pompen, maar we worden niet bter. Waarom niet? Omdat er altijd wel een andere club, stad sponor is, diein een andere club meer geld kan pompen.

  Kan je bij een club die minder presteert, maar waar het spel en de sfeer leuk is plezier hebben? Ja> kijk maar naar een FC United of Manchster. Moet je dus per sé mee willen doen op ere-divisie niveau? Nee! Daar ligt de toekomst van VVV.

  Dan krijg je in ieder geval niet van de voorzitter in december pas te horen dat de KNVB misschien wel 31 december de liocentie wil intrekken. Daar hebben we in de zomer, na het doen van een aantal transfers, namelijk niets over gehoord. Dat is pas je publiek voorliegen. Ik zou wel eens willen weten waarom we dat nu pas te horen krijgen. Dat is je fanbase bedonderen in mijn ogen en dat kun je diegene die dat doet kwalijk nemen. Precies wat ik doe. Mag ik? Als jarenlang supporter? iemand die geld uitgeeft aan de club? Of mag ik dan geen kritiek hebben op iets wat pijn doet vanaf de zijlijn? Mocht er iets zinnigs in mijn ideetjes te vinden zijn, dan zul je dat misschien ooit wel via Lincoln te horen of te lezen krijgen. Anders niet. Zo simpel is het.

 6. clubman

  Nu niet met de vinger gaan wijzen naar Berden, want de beste man doet precies wat vele betweters én de Commissie van Wijzen zo graag willen: zich terugtrekken van VVV. En nu dit gebeurt is er opeens paniek en krijgt hij dalijk ook nog eens de zwarte piet toegespeeld. De wereld op zijn kop.
  Ik ben benieuwd welk pasklaar antwoord de wijze mannen nu hebben op het inwilligen van hun adviezen door Berden. Kritiek hebben is makkelijk, maar oplossingen brengen is een heel ander verhaal. Waar precies staan die oplossingen in het gewraakte rapport, mijnheer Van Graafeiland?

 7. spits

  Merci voor het bijpraten het is wel een heel verhaal wat ik eerst nog eens goed wil doorlezen en doorgronden.
  Het zou wel belangrijk zijn om de ideeën van level eens echt op papier te zien. Is het niet een optie om met een paar mensen onder geheimhouding de ideeën van level te bespreken?
  Als ze bij level blijven zitten heeft er eigenlijk niemand wat aan zou jammer zijn.

  1. supportertje

   Spits, jouw idee sprak mij aan. Als we inderdaad 1000 mensen vinden die 1000 euro willen overmaken dan zijn we een heel eind. Ik denk dat we dan een behoorlijk statement maken. De Socioclub is een stichting die hier misschien het voortouw in zou kunnen nemen. Het is natuurlijk wel zo dat die stichting dan inspraak moet hebben bij de club, want het geld mag dan niet in een zwart gat verdwijnen. Ook lid worden van de Fanclub D’n Twellefde man en Socioclub zijn belangrijke bijdragen die we als supporters kunnen leveren. Hoe meer mensen lid, hoe groter de druk die we kunnen uitoefen. Ook het vinden van een nieuwe grote sponser zou een uitkomst zijn natuurlijk. Wat let ons brieven te schrijven naar bedrijven of mensen die hierin VVV zouden kunnen steunen.

 8. Meuske

  Snap alleen niet waarom hij er nu mee komt want 2 weken geleden wou hij zijn schouders er nog een keertje onderzetten en de club helpen om de begroting sluitend te krijgen. Wat is er veranderd in de situatie ten opzichte van 2:weken geleden? Waarom brengt hij dit naar buiten op een wedstrijd dag? Wat zijn op dit moment de gevolgen als hij niet financieel bijspringt voor 1 januari?

 9. Koelie

  Nou verschil met 2 weken geleden is het rapport met daarin het vingerwijzen naar Hai Berden. En dus blijkbaar het gesprek van afgelopen maandag tussen gemeente en VVV waar niets is uitgekomen. De gemeente verwacht dat VVV zelf haar problemen oplost en met een nieuw plan komt. En dan wellicht in aanmerking komt voor subsidie. VVV verwacht dat de gemeente met een oplossing komt voor bijvoorbeeld verbouwing van De Koel en subsidies. Kip ei.

  De gemeente heeft blijkbaar geen idee van de urgentie. En die Satijn moet zo snel mogelijk weg. Waar is de wethouder Sport?

  1. supportertje

   Het is naar mijn mening zo, dat hier op de man gespeeld word. Hai is natuurlijk een lastige en eigengereid. Maar dat zijn de meeste succesvolle zakenmensen, anders komen ze niet zo ver. Dit in tegendeel van wethouders die gekozen worden, en meestal niet van dit kaliber zijn. Belangrijk is wel dat ze de samenleving vertegenwoordigen, en ze hun goedkeuring moeten geven waar het geld heen gaat. Maar dat is meestal niet naar wat wij als bevolking willen. Een beetje gemeenteraad houd over zoiets belangrijks een enquête onder zijn bewoners. Maar gezien de geschiedenis van gemeenteraden hier in Venlo maken we op dit moment weinig tot geen kans. DAAROM IS DE PETITIE OP DIT MOMENT VAN GROOT BELANG. Het is namelijk de enige manier om op een nette manier duidelijk te maken dat VVV leeft in Venlo. Ook is het nu tijd om via ludieke acties de bevolking en politiek wakker te schudden dat er staat te verdwijnen wat echt bij het cultuurgoed hoort van Venlo.

 10. spits

  Mensen , het heeft geen zin om wethouders in het verdomhoekje te zetten. Misschien goed voor de emoties maar het helpt niet.
  Liever positieve actie waar de club wat aan heeft.
  Ik roep jullie allemaal op lid te worden van de club van 1000. En ik roep de socioclub op om hier aan mee te werken.

 11. mats

  Supportertje, ben het 100% met je eens…
  Als Berden nou gewoon eens weggaat, dan kunnen we daarna beginnen met puin ruimen en opbouwen.

  Kijk naar FC Twente en Munsterman. Die man heeft doe club kampioen gemaakt en kijk wat een ellende het nu is. Straks zbestaat VVV niet een smeer dankzij Berden!

  Forza Venloosche Voetbal Vereeniging!

 12. YowVVV

  Berden verdient juist een standbeeld. Geld is macht, maar nog meer liefde voor de club dat heeft hij in het verleden en heden getoond. Hai laat de club niet zo achter, een investeerder uit Japan ofzo? Gemeente schaam je diep

 13. spits

  even serieus : ik denk echt dat we een actie moeten starten om er 1000 bij elkaar te krijgen ik doe mee.
  We hebben iemand nodig die de kar gaat trekken Lincoln ?

  1. supportertje

   Ik zal Lincoln eens peilen hoe hij denkt over dit plan van 1000. Maar dit kunnen we alleen maar van de grond krijgen als iedereen meedoet. Alle neuzen moeten dezelfde kant op, en we kunnen ons geen losse flodder permitteren. En we moeten ons realiseren dat het geld eenmaal gegeven, niet meer terug zal komen. In deze tijd is 1000 euro veel geld. In principe heeft Lincoln het al gezegd crowdfunding, maar dat is mogelijk.

   1. Allemaal leuk en aardig club van 1000 en ieder 1000e inleggen maar en dan? Ik denk juist dat je lager moet instappen want niet iedereen heeft ten eerste 1000e ten tweede is dat veel geld die mensen die snel willen uitgeven aan de plaatselijke voetbalclub. Anders had je net zo goed mee kunnen doen aan het spelersfonds voor 2500e. Zijn overigens nog een aantal plekken voor over en helpt ook de club. Naar mijn mening moet je laagdrempelig en iets constructiefs neer zetten wat je over meerder jaren kan uitrollen en dat supporters van alle geledingen mee kunnen doen.

    Ik had al een plan. Was niet tevreden, heb deze van de week samen met een kameraad die overigens binnenkort mede eigenaar gaat worden van de site een plan gemaakt. Wil deze best delen maar dat doe ik nog even niet omdat er ook kapers op de kust zijn en heb geen zin dat het zoveelste plan wat ik bedenk door andere wordt uitgevoerd. Als je morgen met me contact opneemt wil ik het best met je delen. Maar goed even wat anders je zei ook in een reactie dat we samen moeten werken. Dat is een ding wat zeker is. Ik snap dat jullie allemaal staan te popelen en dingen willen gaan organiseren etc. Super tof om te horen maar het moet ook echt retegoed zijn wil je iets uit gaan voeren. Heb afgelopen week met VVV om tafel gezeten vanwege mijn idee maar ook dat andere mensen ideeen inzenden. We zijn in gesprek en hopelijk kan ik binnenkort iets moois melden. We hebben maandag met de Socios en de Fanclub een gesprek om ideeen op tafel te gooien. Wellicht gaat hier ook nog iets moois uitkomen. Kost allemaal ontzettend veel tijd en moeite maar het gaat komen.

   2. supportertje

    2500 euro is voor veel mensen te veel. Ik zie meer in bedragen van 100 Euro. Dat is voor veel mensen te behapstukken, maar dan niet in het spelersfonds, maar ten behoeve van het stadion. Vele kleintjes maken een grote.

 14. Ik wil nog even zeggen! Iedereen die ideeen heeft en wil aanbrengen helemaal top. Laat zien dat het mensen ermee bezig zijn. Niet al mijn ideeen zijn de juiste en daarom goed om hier over te praten. Dus helemaal tof. Er wordt heeel misschien een avond georganiseerd waarbij iedereen ideeen aan kan dragen. Club van 1000 is een idee wat al jaren bestaat en bij meerdere clubs heeft geholpen. Maar zoals ik hier boven beschrijf de instap is naar mijn mening te hoog.

  Er worden zoveel ideeen op tafel gegooid dat het belangrijk is dat we het juiste uit gaan zoeken en uit gaan werken.

   1. supportertje

    En hoe maak jij de club gezond, wat is jouw visie. Deel het ons mee, misschien kan iedereen zijn voordeel daar mee doen.

 15. Ben

  Waarom Berden kwalijk nemen dat hij heeft besloten “extra” geld in VVV te stoppen? Ik vind zijn redactie vrij logisch. Hij is door een committee, dat vooraf al wist wat het resultaat van hun bevindingen zou zijn, als voorzitter van de club VVV gepiepeld. Er is op de persoon gespeeld, triest, heel triest. Jammer, heel jammer. En als dezelfde man dan zegt dat hij geen extra geld in VVV zal stoppen, zijn wij verbaasd? Ik niet. FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Waarom krijgen we van Berden nu net wel deze berichten te horen van de media, maar verder wordt er geen openheid gegeven over de stand van zaken binnen de club en dat al meer dan 10 jaar niet. Als Hai Berden besluit geen eigen geld in de club te steken, dan lijkt me dat een zaak van hemzelf. De enige bedoeling die hij heeft is even te laten zien wat hij wel niet voor de club heeft gedaan en hij maakt meteen de gemeente de boosdoener, terwijl hij beter zelf aan een goede verstandhouding met de gemeente had kunnen werken, want die heeft HIJ nu net nodig.

   Ik heb wat andere vragen aan Hai, waar hij nu eens de publiciteit mee mag opzoeken. Hoeveel eigen vermogen heeft hij de afgelopen jaren in de club gestoken en waarom was dit nodig? Staat dit wel in de boekhouding? Mag dit wel volgens de statuten van KNVB? Waarom heeft hij steeds moeten bijspringen? Hoeveel wilde Hai dan nu bijleggen? Waarom wilde hij twee weken geleden nog wel geld bijleggen, maar moest de gemeente toen ineens toch met geld over de brug komen? Of is Hai zelfs de last minute mysterieuze garantsteller, omdat hij niemand anders kon vinden en draait hij ons allemaal een rad voor onze ogen? Hoeveel heeft Hai mee geparticipeerd in transfers en hoeveel heeft hij/ de club daaraan verdient? Allemaal vragen waarop geen antwoorden te vinden zijn, antwoorden die ik graag zou willen kennen.

   1. Ben

    Je aversie jegens Berden is persoonlijk. Bovendien insinueer je het eea, altijd fout als het niet is gebaseerd op kennis van zaken. Of?
    Ik schreef eerder al dat Berden teveel petten op heeft en dat het bestuur daar iets aan moet doen, liefst op korte termijn. Er moet echt iets veranderen.
    FORZA VVV!

   2. clubman

    @IevelKnievel

    Je klinkt behoorlijk zuur over het feit dat Berden zijn eigen geld in VVV heeft gestoken. Sterker nog, je lijkt het hem te verwijten.
    Had je soms liever gehad dat VVV tien jaar geleden al opgedoekt was? Ik krijg steeds meer het idee dat je eigenlijk helemaal niet van voetbal houdt en je persoonlijke aversie tegen Berden hier wilt botvieren. Get a life.

   3. Ievel Knievel

    Je leest maar wat je wil lezen. Kan jou ook vragen waarom je zo slecht tegen kritiek op Berden kan en het steeds voor hem (hij kan het immers zelf wel) moet opnemen.

    Ik speel niet op de man, maar stel vooral kritische vragen over de rol van Berden als bestuurder. En nogmaals, dat mag ik doen, als supporter. Berden heeft ook de rol waarin hij kritische vragen kan verwachten en die worden in mijn ogen veel te weinig gesteld. Blind achter het commentaar van de voorzitter aanhobbelen als supporters vind ik een slecht idee.

    Je mag vinden van mij wat je vindt, maar ik sta in mijn recht en daarnaast zeg ik geen nare dingen over de beste man, persoonlijk. Dat zou ik ook benden alle peil vinden. En nogmaals. Ik baseer mij vooral op zaken die VVV en Berden zelf naar buiten brengen. Hier zitten grote tegenstrijdigheden en gaten in. Daar wil ik opheldering over krijgen. Van wie maakt me niet uit.

    Om antwoord te geven op de vraag van Ben, nee, ik heb niks tegen Berden persoonlijk. Ik ken hem als een zeer aardige vader van een oud klasgenoot van mij. Op het beleid van VVV heb ik wel het een en ander aan te merken. Zeker op de vaagheid ervan en op het feit dat we al jaren een zinkend schip aan het zijn, zijn. Ongeacht de huidige goede sportieve prestaties, waarvoor Steijn een bere-compliment dient te krijgen. Zou fijn zijn als Berden dat eens openlijk in de pers deed in zijn rol als voorzitter, in de plaats van alleen maar oorlogjes te starten in de pers, en de aandacht af te leiden van zijn eigen bestuurlijk falen. Berden is alleen in deze rol terug te vinden in de media, met name vingerwijzend naar anderen en dat vind ik, en ik praat namens mijzelf, een zeer storende eigenschap.

   4. Ievel Knievel

    En ik vind het idd erg onverstandig als voorzitters/ investeerders/ op persoonlijke titel, persoonlijk geld gaan gebruiken om gaten te dichten. Dit camoufleert namelijk slecht beleid en camoufleert ook hoe slecht een club er eigenlijk voor staat. Hadden we dit maar jaren eerder geweten dan had er al veel eerder iets aan gedaan kunnen worden. Daarnaast gaat het gewoon vaak mis als rijke mensen eigen geld in voetbal gaan steken. Zelden een succesverhaal geweest.

   5. supportertje

    Er zijn mensen die uit clubliefde tegen beter weten dit doen. Als ik dit jaar dertig miljoen zou winnen in de staatsloterij ( DROOM ) dan deed ik dit ook Niet het gehele bedrag, maar toch. Wat betreft de verdiensten van VVV, ik denk dat de jaren van eredivisie de club aardig wat geld heeft gekost. Vermeerdering van de uitgaven jaarlijks, en ook de spelerssalarissen lagen een stuk hoger. Maar ik ook een kritische vraag aan jou ievel, als jij het moest doen, wat is dan jouw werkwijze. Je bent zeer kritisch op Hay , maar hoe zou jij het doen als goed verdienende ondernemer die het voor het zeggen heeft. Wat zijn jouw plannen en werkwijze. En dat is dan een vraag van een gewoon bezorgde VVV supporter.

   6. clubman

    Tja, verwacht je een beter resultaat als arme mensen hun geld in VVV gaan steken?

   7. Ievel Knievel

    Laten we eens het voorbeeld van een FC United of Manchester erbij pakken. Een bundeling arme mensen die de seizoenskaarten of losse kaartjes bij een Man United niet meer konden en wilden betalen. Samen sterk. Deze mensen boeken met bescheiden financiële middelensportief goede prestaties, gelet op waar ze vandaan komen en hun budget zelfs uitmuntende prestaties. Ze staan inmiddels op het randje van het league systeem. Echt fan based.Een andere invulling aan betaald voetbal.

    Wil je zonder zorgen betaald voetbal spelen dan moet je begroting gewoon gedekt zijn door sponsorinkomsten, vooraf en op basis van garanties. Wanneer privé-personen gaten gaan vullen en schulden gaan dekken; en ik zeg bewust privé personen en geen sponosrs of bedrijven die sponsoren, dan ga je vroeg of laat zeker gezeik krijgen. Een NEC was daar in het verleden zeker een voorbeeld van en zo zijn er nog talrijke clubs. Je krijgt scheve verhoudingen, begrotingen die op los zand gebouwd zijn en er is geen continuiteit in beleid. Zeker als de weldoener er vroeg of laat mee op houdt, omdat hij bijvoorbeeld de wind tegen heeft of geen medewerking van de gemeente of overheid krijgt. Als je goed beleid voert dan dek je dit zo goed en kwaad als het kan af. Weldoners die begrotingsgaten vullen hebben zeker een gevoel van club liefde, maar in hun liefde zijn ze blind voor het camoufleren van slecht beleid.

    Als je veel nieuws over betaald voetbal clubs volgt, dan weet je toch ook wel dat leunen op rijke weldoeners weinig met gezond beleid te maken heeft. Daar laat een geluid tegen horen. Nou wat erg allemaal en wat zal ik een Berden toch een schade berokkenen. Ik denk dat de man wel wat meer kan hebben hoor, Berden kennende. Laat hem zichzelf maar verdedigen.

    Ik wacht al weer op het volgende “inhoudelijke” comment.

   8. Sanderkuh

    Ik snap je punt Ievel maar fan based. In de eredivisie zat het stadion elke week zo goed als vol. Nu in de Juup League komen we nog niet aan de helft. Dus zoals je ziet haakt 50% van de toeschouwers af als het minder gaat met VVV. Toen we via RKC promoveerden stond er een lange rij om aan een seizoenskaart te komen, we degradeerden en in ieder vak waren er weer volop te koop. Het Venlose publiek is vaak succesgevoelig en zeer kritisch. Ik zal ieder initiatief steunen, ook financiël maar ik ben bang dat dit hier geen voeten aan de aarde krijgt. De beleving is er gewoonweg te klein voor in vergelijking met landen zoals Engeland en Duitsland…..is dit inhoudelijk genoeg 🙂

   9. clubman

    @IevelKnievel
    Klinkt allemaal heel makkelijk “wil je zonder zorgen betaald voetbal spelen dan moet je begroting gewoon gedekt zijn door sponsorinkomsten, vooraf en op basis van garanties” Dank je de koekoek!
    Zo kun je voetbal ook heel makkelijk maken: wil je kampioen worden dan moet je gewoon de meeste goals maken en geen tegendoelpunten incasseren. Simpel he?
    Maar als er nu onvoldoende sponsoren zich aandienen en er slechts één iemand is die wél bereid is om de tekorten aan te vullen, wat kies je dan? Faillissement of doorgaan? je krijgt misschien scheve verhoudingen binnen de club, maar liever scheve verhoudingen dan géén club toch?
    Feit blijft dat er onvoldoende sponsoren zijn die te weinig geld in het laatje brengen. Als jij een idee hebt om méér sponsoren te werven dan horen we die graag, maar ik denk dat VVV die opties al lang de revue heeft laten passeren. tenslote jouw fan-based-fata morgana waar je zo mee weg loopt: de realiteit is dat we nog geen 1500 handtekeningen bij elkaar krijgen voor een doodsimpele petitie. Hoe wil jij dan bij méér mensen (want die heb je zeker nodig) een bedrag los krijgen om VVV structureel uit de financiële zorgen te houden? Het is tijd voor een wake up call IevelKnievel want je leeft in een droomwereld. Ps Sinterklaas bestaat ook niet, mocht je die illusie nog koesteren.

 16. Ben

  Verschil tussen dorp kerkrade en stad venlo, kan iemand me dit uitleggen:
  “Financiële sores
  Roda JC, dat dit seizoen terugkeerde in de eredivisie, verkeert al jaren in de financiële problemen. In oktober liet de gemeenteraad van Kerkrade weten dat wat hen betreft de maat vol was. In 2005 gaf de gemeente Roda JC een bankgarantie ter waarde van twintig miljoen euro, gevolgd door een lening van 5,8 miljoen in 2010.
  In september dit jaar kon Roda niet meer voldoen aan de maandelijkse stadionhuur van 50.000 euro, hoewel dat al een verlaging was ten opzichte van de eigenlijke 67.000 euro per maand. Roda’s betalingsachterstand aan de gemeente was daarmee zo’n twee miljoen euro.
  De gemeente zegt nog niet op de voorgenomen overname te willen reageren, totdat die maandag in de betreffende raadscommissie besproken is.”
  FORZA VVV!

 17. jopie14

  Heb het gesprek gehoord van de Dhr.H.Berden op L1, en daar heeft hij een dik punt wat betreft die kliek Thissen/Satijn.
  Er wordt aan de poten van deze voorzitter gezaagd !!!!! Er zijn HAYS die ik wel vertrouw, ook een niet !!!RA-RA.

 18. supportertje

  Hoe zit het eigenlijk bij die club van wijzen. Ook daar kunnen we onze vraagtekens bij hebben. Aangeven waar het fout zit maar aandragen van echte oplossingen zijn er niet behalve de kreet Multifunctioneel. Multifunctioneel kennen we allemaal en heeft overal tot nu toe niet gewerkt. Ik zelf heb vraagtekens bij deze club van wijzen. Krijg langzamerhand het idee dat die meer tegen als voor zijn in de kwestie VVV. Je zou toch denken dat deze commissie van wijzen de goede richting aan zou geven. Het tegendeel is waar als je de conclusies leest van deze commissie. Wie kan mij uitleggen waarom dat is, ik begrijp het in ieder geval niet.

Leave a Reply