VVV-Venlo

Haji Wright tekent contract bij VVV-Venlo tot medio 2020 met optie tot nog een seizoen

Haji Wright is de nieuwste aanwinst van VVV-Venlo. De 21-jarige Amerikaan komt over van Schalke ’04 en tekent een contract tot medio 2020 met een optie tot nog een seizoen. Dat meldt VVV-Venlo op haar website.

VVV-Venlo schrijft: Haji Wright speelde in de jeugd van Los Angeles Galaxy en maakte zijn profdebuut bij New York Cosmos. Daar werd hij weggeplukt door Schalke ’04 in 2017. Na een tussentijdse verhuurperiode aan Sandhausen, maakte Wright afgelopen seizoen zijn Bundesliga-debuut in het shirt van de Königsblauen uit Gelsenkirchen, waarvoor hij 7 keer in actie kwam en waar hij nog een contract had tot 2020.

Wright zegt het volgende:“Jaren geleden heb ik mijn zinnen gezet op een succesvolle carrière in Europa. Na een aantal seizoenen in Duitsland hoop ik nu belangrijk te kunnen zijn voor VVV-Venlo. Door mijn doelpunten en met mijn drive wil ik mij laten gelden voor het team. De gesprekken met de mensen van deze club gaven me het juiste gevoel om deze overstap te maken. Ik kijk ernaar uit om voor VVV-Venlo in de eredivisie te gaan spelen”

Technisch manager Stan Valckx over de Amerikaanse jeugdinternational: “Haji is een uitstekende speler die onze voorhoede nog meer body gaat geven. Snelheid, duelkracht en erg doelgericht. We zijn blij en dankbaar dat we er samen met Schalke uit zijn gekomen en dat deze speler voor onze club heeft gekozen, want ik ben ervan overtuigd dat hij een meerwaarde is voor onze selectie met zijn inbreng en zijn inzet”. 

De jonge amerikaan is nog niet direct inzetbaar voor de Venlonaren. Voor de aanvaller moet een werkvergunning worden aangevraagd. Volgens VVV-Venlo zal deze procedure ongeveer twee weken in beslag nemen.

36 Responses

   1. Godfried

    Helemaal goed. Als je wil doorgroeien zul je moeten investeren. Als beide spelers het dit jaar goed doen haal je én het geld er weer uit én je blijft behouden voor de eredivisie.

    Als ze straks ook nog wat centen kunnen vangen voor Susic hebben ze natuurlijk een perfecte zomer gehad daar op de berg. Ze zijn er voetballend sterker op geworden (in mijn ogen) en de bankrekening is gespekt.

   2. Dond

    Ik meen ergens gelezen te hebben dat Pachonik transfervrij was na de degradatie van Capri.
    Hij moest zelf nog financiële zaken afhandelen in Italië waardoor het wat langer duurde.

   3. Goodie

    Dat is gewoon de geschatte waarde van de speler. Wordt geen rekening met contractduur en is nergens op gebasseerd.

   4. Grad

    LJ Bedragen op transfermarkt zijn een indicatie/schatting van de transferwaarden, dat wil nog lang niet zeggen dat deze bedragen ook voor een speler is betaald.

 1. festina lente

  Wordt wel als niet eu-speler een dure jongen. Ben benieuwd . We krijgen wel totaal een ander elftal tov vorig seizoen. Vind wel dat gehonoreerd mag worden met een record aantal seizoenkaarten.

 2. roermond

  Geweldig beleid bij mijn cluppie…Stan verdient onderhand een standbeeld in de Koel…zin in komend seizoen…hoop inderdaad op een run op seizoenkaarten, zou niet weten hoe ze het anders moeten doen… come on Venlo…forza VVV…???

 3. helden

  Echte aanwinst voor VVV, zin in komend seizoen!

  4-4-2 opstelling?

  Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Schäfer/Kum, Scheimann; Post, Linthorst, Van Ooijen, Neudecker; Soriano, Wright/Sinclair

  Hopelijk dan met van Ooijen en Neudecker aan de buitenkant ipv een ruit.

  1. Godfried

   Vraag me af, als hij nou gewoon de helft storneert elke maand? Mag dat? Of betaalt VVV dan telkens schenkbelasting? Want dan nog kan het natuurlijk interessant zijn voor de club én speler.

   1. Goodie

    Lijkt me dat je dan schenkbelasting dient te betalen. Ik weet toevallig dat schenkingen aan directe familieleden tot ongeveer 5000 p/j belastingvrij zijn. Hoe dat aan organisaties is weet ik niet.

 4. RuiverCity

  Hij heeft volgens mij alleen een Amerikaans en geen Duits paspoort. Dus dan kon dit een dure speler worden als hij rond de 400.000 moet gaan verdienen. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat VVV deze uitgave doet gezien het zuinige beleid van de laatste jaren en dat ze maar 2,5 miljoen voor spelerssalarissen hebben.

  Wel jammer dat hij pas over twee weken inzetbaar is. Eén week voor de competitie.
  Als het maar geen verhaal als Sarpei gaat worden.

 5. Dond

  Mijn complimenten voor VVV.
  Goed werk, om de selectie zo snel zo goed als compleet te hebben.
  Waarschijnlijk mogen we nog 1 buitenspeler verwachten (Hopelijk: type Joosten) en misschien nog wel een leuk buitenkansje op het einde van de transfermarkt.

  @Word
  Je bent echt zeer goed ingelicht, en bedankt voor je updates hier op Venlonaren!

 6. YowVVV

  Top! Koop helemaal blij mee. Für Haji ist dies ein sinnvoller Schritt, um Spielpraxis zu sammeln und seine Fähigkeiten im Profifußball weiter auszuprägen“, erklärt Sportvorstand Jochen Schneider. „Bei der Transfervereinbarung mit VVV Venlo haben wir eine sehr partnerschaftliche Lösung gefunden. En dat laatste is? Terugkoopclausule?

 7. robbaan

  Dat belooft wat komend seizoen.
  Ik verwacht een strijdbaar en aanvallender VVV, een kolkende Koel, ik hoop dat we vaak met volle bak thuis, de nodige punten gaan halen!
  Forza Venlo!!

 8. rimpelkop

  Natuurlijk heeft Maurice Steyn het prima gedaan de laatste jaren, maar dan ging wel vaak gepaard met defensief en weinig spectaculair voetbal. Heg goede hoop dat komend seizoen ook het voetbal in de Koel leuker gaat worden. Het wordt in elk geval een seizoen om met spanning naar uit te kijken. Hoop dat Noord – Limburg wakker wordt en weer massaal achter VVV gaat staan. Dat verdient de club. Wat in Doetinchem, Deventer of Almelo kan, moet hier ook kunnen. Kom op mensen, koop die seizoenkaart en we maken er een ouderwets sfeervol seizoen van.

 9. RuiverCity

  Ik weet niet of hij vanmiddag werkt maar VFL Wolfsburg zendt wedstrijd tegen VVV uit:

  Die Partie gegen die VVV-Venlo überträgt Wölfe TV ab 15.15 Uhr per Livestream auf dem VfL-YouTube-Kanal und hier auf der VfL-Website.

 10. RuiverCity

  Op Marktplaats staan nu al de eerste kaarten te koop voor de wedstrijd tussen VVV en Ajax. Ik hoop dat VVV nu serieus hier mee omgaat en probeert te voorkomen wat er tegen Feyenoord is gebeurd,

   1. RuiverCity

    Dat is bekend. Maar gewoon alle supporters met een Ajax/Feyenoord/PSV shirt/sjaal richting uitvak delegeren en anders rechtsomkeer.

 11. Venske

  Helemaal mee eens ik moet er niet aan denken wat er vorig seizoen gebeurd zou zijn als Feyenoord had verloren…. Maar dan wel de poort dicht als er dertlg supporters van Emmen in het uitvak zitten. Af en toe snap ik er niets van!

 12. Koelie

  @Venske dat is toch simpel. De weg van de minste weerstand. Alleen hard zijn als het makkelijk kan. Eigen supporters laten omlopen en poorten dichthouden, omdat de Maastribune helemaal vol staat met uitsupporters. Doorgeslagen gastvrijheid. Ze vergeten dat de VVV supporters de belangrijkste gasten en klanten zijn die je moet koesteren.

  1. De Koel

   Was inderdaad geen succes. Te weinig techniek en balcontrole, heb je dus niets aan in de Eredivisie. Liet de bal steeds veel te ver van zijn voet afschieten en dan ben je de bal meteen weer kwijt.

 13. Leonardus

  Het kan verkeren. Uitstekend scoutingsqwerk door Stan Valckx vakkundig naar de kloten geholpen door eerst Maaskant en daarna door de Koning. De reinste kapitaalvernietiging wederom door VVV.

 14. Veel te kort door de bocht Leonardus.
  Het kwam er gewoon niet uit hier bij VVV. Maaskant vertelde nog bij VI dat ze bij VVV met hem vele traingsuren hebben gestoken in het afmalen op doel etc. Dus waarom het niet gelukt is hier, wie zal het zeggen. Grappig dat in die tijd niemand ooit had kunnen bevroeden dat hij een paar jaar later in het team van de VS de enige speler zou zijn die een prachige (wel wrsch meer geluk dan wijsheid) goal zou maken op een WK tegen het Ned. elftal!
  Jammer dat wij als VVV zo weinig profijt hebben gehad van zijn blijkbaar toch aanwezige kwaliteiten, maar leuk voor Haji dat zijn voetbalcarriere zo’n vlucht heeft genomen. Net als bij Noppert een mooi voorbeeld hoe weinig voorspelbaar een voetbalcarriere in positieve zin kan verlopen….

Leave a Reply