Hans de Koning nieuwe trainer VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft Hans de Koning aangesteld als nieuwe trainer van de club. Dit heeft Marco Bogers bevestigd aan de VI.

De Rotterdammer zal naar alle waarschijnlijk een verbintenis tot eind van het seizoen ondertekenen. Daarna gaat de club samen met Hans om tafel zitten om een verdere samenwerking te bespreken. Dat de Koning op Pole Position zat was wel duidelijk nadat Jay Driessen zich bij het interview van FOX Sports had versproken.

Stroman constructie
Marco Bogers zegt ook meteen dat er van een stroman constructie geen sprake is. “Hans wordt echt de hoofdtrainer, we denken ook echt dat hij de kwaliteiten heeft om ons in de Eredivisie te houden’. Hans heeft bewezen dat hij ploegen goed kan laten functioneren, dat hij ze in snel tempo naar resultaat kan leiden. We hebben de punten natuurlijk hard nodig. We vertrouwen erop dat Hans in staat is zich met onze selectie te handhaven. Hij is positief en heeft zich bewezen als een goede motivator. Je moet het niveau van VVV kunnen inschatten en ermee om kunnen gaan. Hans is gewend aan onderkant Eredivisie, top Eerste Divisie; hij weet wat er gevraagd wordt. Knokken voor elk punt, dat is het voornaamste.” aldus Bogers tegen de VI.

Jay Driessen assistent
Naast dit nieuws wordt er ook meteen bekend gemaakt dat Jay Driessen bij de club blijft als assistent van Hans de Koning. Hij heeft een contract getekend tot medio 2022. De clubman zal onder de nieuwe hoofdtrainer een belangrijke stem hebben.

Mark Luijpers verlengd
Daarnaast heeft ook Mark Luijpers zijn contract met drie seizoenen verlengd. De assistent die sind 2016 voor onze club werkzaam is had een aflopend contract.

11 Responses

 1. idderzienmeining

  Het is nu inderdaad officeel, want ook VVV Venlo heeft het bericht zelf naar buiten gebracht.
  Goed dat er nu duidelijkheid is en we vanaf nu weer met een nieuwe gediplomeerde hoofdtrainer kunnen strijden voor lijfsbehoud.

  Mooi dat de club naast het vastleggen van Hans de Koning meteen ook de assistenten Driessen en Luijpers langer heeft weten te binden, dit zorgt denk ik voor een stuk continuïteit binnen de technische staf.

  Hans de Koning heeft in het verleden altijd een goede indruk op mij gemaakt als persoon. Rustig, welbespraakt en reëel … alleen al op basis van die eigenschappen een goede keuze en het tegenovergestelde van hoe Maaskant zich hier presenteerde … zó niet passend bij alles waar VVV Venlo voor staat !

  Laten we hopen dat Hans de Koning er samen met de technische staf voor kan zorgen dat de positieve flow die al is ingezet onder Jay Driessen doorzet en daarnaast dat we de 2e seizoenshelft méér punten gaan pakken.

  Naast het aantrekken van deze nieuwe trainer – waar ik dus op voorhand een goed gevoel bij heb – hoop ik van ganser harte dat VVV Venlo er in slaagt om nog wat aanvallende versterking te vinden. Want met alle respect voor de huidige aanvallers en hoe hard ze ook hun best doen … we missen voorin niet alleen doelgerichtheid (Yeboah 1 goal, Soriano 2 goals, Wright 0 goals, Sinclair 0 goals) maar ook het overziht voor de goal voor de vrije man als ze zich al eens vrijspelen !

  Van mij mag Stan Vlackx nog eens een belletje plegen met John vd Brom om te kijken of Patrick Joosten een halfjaar gehuurd mag worden … hij is inmiddels weer redelijk uit beeld bij FC Utrecht volgens mij ?
  Daarnaast misschien eens kijken of we van (Jong) Ajax iets kunnen huren ?

  Positief nieuws in elk geval en nu allemaal de schouders eronder en vol gaan voor handhaving !

  1. Ook tevreden over het aanstellen van Hans de Koning en het langere contract voor Jay Driessen en Luijpers, dat laatste zorgt zeker voor continuiteit. Mocht het halve jaar met De Koning bevallen, dan kan er gekeken worden naar een langer verblijf.
   Maar als we kijken naar evt. versterkingen zeker geen Patrick Joosten wat mij betreft. Heeft misschien meer scorend vermogen, maar is een vleugelspeler die ook erg graag voor eigen succes gaat, een mindere passeerbeweging heeft dan de huidige vleugelspelers en ook niet echt uitblinkt in het overzicht voor de goal.
   Ik zie toch meer in een aavallende impuls op het middenveld en zeker in thuiswedstrijden Opoku gewoon in de spits, dan wel op 10 zetten.

 2. RuiverCity

  Volgens mij is dit ook de goedkoopste optie. VVV heeft na het ontslag van Maaskant/Libregts weinig meer te besteden. Tevens zal er in de winterstop toch echt iets bij moeten komen. Linksback, diepgaande middenvelder en snelheid op de flanken.
  Dan is het maar te hopen dat Pachonik niet vertrekt want Dekker is op die plek veel te licht.

  Ben ik wel benieuwd wie die tweede, serieuze kandidaat (Streppel?) is geweest?

 3. chretien

  Succes gewenst met deze keuze. Voortijdig vertrek van Maaskant en Libregts heeft natuurlijk veel geld gekost? Of krijgen we er nog een linksachter en aanvallende middenvelder bij? FORZA VVV!

 4. Hup VVV!

  Denk dat dit een prima keuze is om aan te stellen als hoofdtrainer, zeker gezien de mogelijkheden die de club heeft en wat voor een soort trainer op dit moment wil instappen.
  Ben benieuwd naar wat de 2e seizoenshelft ons gaat brengen. Zijn er mogelijkheden om versterkingen aan te trekken?

  Hup VVV!

 5. Koelie

  Weinig vertrouwen in deze ervaren eerstedivisie trainer, maar met een lege beurs en de voorwaarde dat je als “stroman” bent voor Jay, is er zeer weinig keus. Gelukkig maar een contract tot einde van het seizoen. Hans liet zijn ploegen altijd aanvallend spelen en daar hebben we in onze situatie helemaal niks aan. Hopelijk is wel de people manager die er nog een hecht collectief van kan maken. Dat is de basis maar onvoldoende voor lijfsbehoud. Er moet (aanvallende) versterking bij want anders gaan we kansloos degraderen.

Leave a Reply