Hans Soentjens vertrekt bij VVV-Venlo

Directeur Hans Soentjens stopt per 1 maart 2014 bij onze club. Dat is in goed overleg tussen hem en het bestuur besloten.

Hans Soentjens is de afgelopen twee jaar als statutair directeur aan VVV-Venlo verbonden geweest, daarvoor was hij dertien jaar bestuurslid.

Met ingang van 1 maart wordt VVV-Venlo geleid door Marco Bogers, die -naast Soentjens- als statutair directeur aan VVV-Venlo verbonden is.

Belangrijkste aanleiding voor het vertrek is dat de primaire opdracht van Hans Soentjens, te weten het structureren en verder optimaliseren van de professionele organisatie van VVV-Venlo, inmiddels naar tevredenheid is afgerond.

Daarnaast speelt ook een rol dat door de degradatie uit de eredivisie en het niet doorgaan van het nieuwe multifunctionele stadion in Venlo de oorspronkelijke opdrachten ingrijpend gewijzigd zijn. Met het oog op de toekomst maken deze ontwikkelingen het noodzakelijk kritisch te kijken naar de financiële mogelijkheden van de club en waar nodig de tering naar de nering te zetten.

“Ik kijk in ieder geval met veel plezier en voldoening terug op de tijd dat ik aan VVV-Venlo verbonden ben geweest”, licht Hans Soentjens toe.

Voorzitter Hai Berden van VVV-Venlo: “Hans heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een verdere professionalisering van onze club. Wij zijn hem daar zeer erkentelijk voor en wensen hem veel succes met een volgende stap in zijn carrière”.

 Voor onze club is het van belang dat de club zich blijft focussen op een bestendige toekomst van betaald voetbal in onze regio. “Mede daarom zijn we dan ook blij dat Marco Bogers de dagelijkse leiding van VVV-Venlo voortzet. Samen met het bestuur, de technische staf en spelers, alle medewerkers en vrijwilligers en met de steun van onze achterban is dat de basis voor een succesvolle toekomst voor onze club”, aldus Berden.

(bron: www.vvv-venlo.nl)

61 Responses

 1. pavisto67

  Belangrijkste aanleiding voor het vertrek is dat de primaire opdracht van Hans Soentjens, te weten het structureren en verder optimaliseren van de professionele organisatie van VVV-Venlo, inmiddels naar tevredenheid is afgerond.
  ————–

  Nou daar is die dan goed in geslaagd maar niet heus…

 2. Ben

  Geen oordeel over iemand waarvan ik niet weet wat hij voor ons VVV heeft betekend. Dat laat ik graag over aan de deskundigen. Me lijkt dat hij op stel en sprong vertrekt? Of is er langer sprake van dat hij gaat vertrekken?
  FORZA VVV!

 3. roermond

  In de Voetbal International van deze week, staat dat Berden, geheel zelfstandig, de mogelijkheid aan het onderzoeken is, om op de Kraal een nieuw stadion te bouwen…Misschien is dat een aanleiding voor het opstappen van Soentjens?

 4. YowVVV

  Het einde van het tijdperk Berden is ook nabij, na het gedeeltelijk opknappen van de Koel gaat hij waarschijnlijk vrij spoedig afstand nemen van zijn huidige rol en invloed. Een nieuw stadion gaat hij in ieder geval niet neerzetten in zijn periode, volledig verbouwen is volgens hem ook geen optie (lees: te duur!). Conc2lusie; 1/ Bedankt gemeente Venlo, ja mensen een nieuw stadion was gewoon noodzakelijk. 2/VVV zal geen 2e Heerenveen worden omdat VVV nu eenmaal in Venlo ligt (en niet in Roermond bijvoorbeeld)..

  Natuurlijk lang leve onze Koel, uniek en bijzonder, alleen waarschijnlijk ook het stadion van de definitieve ondergang. Echter hoop ik dat het allemaal heel anders uitpakt, echter dit is geen realiteit!

  1. Ievel Knievel

   Gisteren gaf ik het pan van Berden kans van slagen, maar wat is dit nu weer? Ik gad Berden zelfs een compliment voor zijn terughoudendheid.

   Waar heeft die Berden nu eens eigenlijk mediales gehad? Is niet de eerste keer dat meneer zelf de ene keer dit zegt en dan de andere keer weer dat. En dan zijn hier nog enkele lieden die het afketsen van een stadion bij de kazerne volledig de schuld van de gemeente noemen. Berden laat keer op keer zien zelf de zwakste schakel te zijn. Onbetrouwbaar in zijn media-uitingen. Nogmaals als Berden goed vooronderzoek gedaan had alvorens de wilde kazerneplannen te presenteren, dan het het een en ander er anders uit kunnen zien.

   Naar buiten toe wordt vermeld dat Soentjes opdracht erop zit. “Professionalisering geslaagd”. Maar dat is voor bühne. Mooie woorden die een ontslag moeten camoufleren. In welk opzicht is die professionalisering geslaagd dan? Heeft VVV nu een scoutingappaaraat? Is de technische stad verbeterd? Heeft de jeugdopleiding nu echt een kwaliteitsimpuls gehad? Is de structuur van de organisatie nu echt verbeterd? Kan men met weinig middelen toveren? Is er meer binding met de achterban gecreëerd? Is er een nieuwe achterban aangeboord? Heeft men nieuwe geldbronnen aangeboord? Waarom vind die noodzakelijke verbouwing van de koel eigenlijk pas nu plaats en niet in de zomervakantie twee jaar geleden toen we nog een eredivisieclub waren? Had men toen niet de succesvolle periode ten volste moeten uitbuiten?

   1. Ruben

    Zou het kunnen zijn dat een journalist zijn woorden verkeerd interpreteerde? Dat hij inderdaad heeft gesproken over de locatie, maar nooit heeft gezegd dit zelf binnen afzienbare tijd te willen realiseren? Hoe weet jij nou wat Berden wel en niet heeft vertelt tijdens een gesprek met een journalist? Was je erbij?

    Goed onderzoek… Ja, hij had zelf een schop moeten oppakken en moeten kijken of er wellicht een oud fort verborgen lag op de Maasoever…

    Ik verbaas me er echt altijd over hoe sommige mensen hun oordeel klaar hebben, terwijl ze er helemaal niets vanaf weten. Puur speculatief mensen tot op het bot afkraken. Jij zult zelf toch wel heel succesvol zijn neem ik aan?

    Als klap op de vuurpijl vraag jij je of waarom VVV niet 2 jaar geleden de Koel verbouwde…Omdat ze toen nog midden in de plannen voor een compleet nieuw stadion zaten misschien?
    Jij gaat je huis toch ook niet verbouwen terwijl je voor een nieuw huis aan het kijken bent!

   2. Ievel Knievel

    @ Ruben

    Als de journalist de woorden ven Berden verkeerd interpreteert, dan gebeurt dit wel erg vaak. Niet alleen bij journalisten van de VI, maar ook de Limburger, Omroep Venlo, L1, etc.. Misschien ligt het dan toch echt aan de manier van uitleggen van dhr. Berden.

    Misschien heb ik er wel meer verstand van dan je denkt. Dat er resten van het fort liggen op kazerneterrein had een groot gedeelte van de inwoners van Venlo je kunnen vertellen. Daarnaast vindt er op plekken met een historische waarde altijd archeologisch onderzoek plaats en dat duurt altijd een tijd ja; dat duurt altijd lang, erg lang. Uitspraken dat het stadion er binnen 2, 3, 4 jaar had kunnen staan waren dan ook erg loze uitspraken. Je creëert daarmee een verkeerd verwachtingspatroon bij de achterban. Het erge is dat de schuld altijd bij een ander neergelegd wordt. Een voorzitter en initiatiefnemer van een dergelijk plan had beter moeten weten. Daarnaast kan een college (niet gekozen) de plannen wel steunen (en daar heeft Berden gelobbyd). De gemeenteraad (gekozen) neemt de beslissing. Je kunt ook van te voren ruiken dat als er een dergelijk groot plan gepresenteerd wordt, de buurtbewoners dwars gaan liggen. Dat gebeurt namelijk altijd in Nederland. Stap 1 had dus moeten zijn: buurtbewoners pleasen. Laat dat een les zijn willen ze iets bij de Kraal gaan doen, want er staat me iets van bij dat er een erg actief buurtcomité vlakbij de grens woont die jarenlang actie gevoerd hebben tegen de gedoogde coffeeshops.

    Twee jaar geleden zag het er ook al niet naar uit dat het nieuwe stadion er binnen 5 jaar had kunnen staan. Zeker gelet op de procedures die toen al gevoerd werden. Daarnaast moet het ding ook nog daadwerkelijk gebouwd worden en dat duurt ook een jaar of twee/ drie. Dan was je dus al 8 jaar verder geweest. Een aantal mensen op de VVV fora heeft toen ook al aangegeven dat verbouwen op dat moment noodzaak was, omdat je zo in de eredivisie had kunnen blijven. VVV is ten slotte gedegradeerd door verkeerd beleid. (Ik noem dus een gebrek aan een goed werkend scoutingapparaat. Te veel, te dure buitenlandse spelers, etc. ) Nu blijkt dat verbouwen achteraf dus wel degelijk noodzaak is, ga jij de mensen die dat dus al een tijd geleden riepen nu iets verwijten? Vreemd.

    Ik verbouw wel mijn huis als ik weet dat ik er nog 10 jaar moet wonen en het huis niet voldoet en ik er weinig woonplezier heb.

   3. Ruben

    Gelukkig zijn journalisten niet afhankelijk van een sappig verhaal, waardoor ze altijd de waarheid schrijven en nooit woorden verdraaien om wél nieuwswaarde te hebben. En het is inderdaad alleen Berden die beweert dat de schrijvende pers wel eens iets beweerd wat niet waar is. Verder is altijd iedereen het eens met wat de media naar buiten brengt.

   4. Zeker wete

    Uit ervaring weet ik dat de (schrijvende)pers vrijwel altijd de zaken anders presenteerd dan verteld wordt. Het verhaal wordt altijd een stuk sensationeler gepresenteerd. Dat is logisch en begrijpelijk maar het maakt het er niet duidelijker op. Integendeel. We worden massaal misleidt.

    Niet teveel waarde aan hechtten dus!!

 5. brise continu

  Begint det simpele gedeuns noo weer van veur aaf aan euver det kut stadion???
  Maar,maar, det hingt mich werkelik deb babbelaer oët….nu ontkent Hayke weer de interesse in de Kraal…morgen komt er een kleedruimte bij restaurant Boeddha enz…
  Gangk der dich unne wurge man…

  Pssst…zo ff sprietse!!!

 6. Ben

  Uit vertrouwelijk bron, zoals altijd, de Kraal wordt door de beleidbepalersals een serieuze optie gezien. Knelpunt op dit moment is de langszij tribune aan de Kaldenkerkerweg, wellicht niet voldoende ruimte.

 7. Sanderkuh

  Vond het al een soap, en het is en blijft een soap. Steeds die berichten (ook via VI) die telkens weer ontkracht worden…..jaja meneer Soentjes heeft tevreden professionele organisatie opgezet….

  Ik moet der ook van sprietze, alleen uit een iets ander gaatje dan Brise….

 8. Meuske

  Soentjes heeft hier zelf niet voor gekozen, dat was gister wel duidelijk bij VVV tv toen hij in tranen uitbarste voor de camara. Denk ook dat er toch meer aan de hand was dan alleen dat zijn werk erop zat binnen de club. Moet me wel even van het hart dat ik dacht dat deze man geen binding met de club had maar daar ben ik wel op teruggekomen naar het zien van Soentjes gister. Wist niet dat hij al 13 jaar betrokken was bij de club. Wat hij dan wel of niet gedaan heeft voor de club laat ik dan even buiten beschouwing.

  1. Zeker wete

   Hans is zeker een clubman! De club drijft op dergelijke mensen maar VVV moet vooruit en daar hoort ook afscheid nemen bij. Een juupclub met een top van 2 directeuren is in mijn visie te zwaar en duur. Ik denk ook dat 2 kapiteins nooit goed is.

 9. Ruben

  Het speelt natuurlijk mee dat wanneer VVV niet weet te promoveren, ze flink moeten snijden om niet in de rode cijfers te komen. Nu draaien ze verlies, maar omdat ze nog altijd een positief eigen vermogen hebben, is dat op te vangen.

  Ze moeten hoe dan ook de kosten beheersbaar houden. Dit is blijkbaar een van de maatregelen! Zal me niets verbazen dat aan het eind van het seizoen enkele spelers worden verkocht, waar de supporters niet blij van worden!

 10. Sanderkuh

  Met alle respect voor de spelers Ruben……persoonlijk word ik alleen niet blij met het vertrekt van Mäenpää en zou het jammer vinden als Sevinc weg gaat….

 11. joopyoh

  Nou komt Hai berden weer aan hoor.
  Nu zijn alle problemen een beetje opgelost Dankzij Hans Soentjes.
  En nu knalt die hem buiten. Dacht dat je wel een beetje een HART had maar dat heb je ook niet Grote verhalen heb je wel Europa nieuwe Stadion kan zo nog wel ff doorgaan.
  Nu vvv weer op de goede rit is neem je afscheid van een man die alles heeft opgezegd voor vvv venlo .Die er al 15 jaar werkt en nu knal je hem buiten spel.
  Nou Berden ik vindt dit totaal onbeschoft Maar ga die verhalen maar weer verspreiden
  Wat je allemaal gaat doen.Maar een ding zie ik wel terug aan de beelden van L1 dat je niet op en normaal manier met mensen kunt omgaan.
  http://www.l1.nl/sport/245578-directeur-hans-soentjens-en-vvv-venlo-uit-elkaar
  Zie zelf maar

 12. Zeker wete

  VVV moet binnen nu en 6 jaar in een nieuw stadion spelen anders is het wachtten op het einde! Ik hoop dat Berden toch nieuwe energie vindt om dit op te startten!!

 13. Goodie

  Willem2 gewonnen van Jong Twente, Maar Dordrecht en Eindhoven hebben weer niet weten te winnen. Het had slechter gekund. Hopelijk weet VVV komende zondag hiervan te profiteren.

 14. Meuske

  Wat een zaad partij is dit weer geweest, verliezen met 3-1 en dan ook nog 2 basis spelers die geblesseerd uitvallen. Wat een verlies weer…..pffffff ALAAF!!!!!

 15. brise continu

  Tis toch niet meer om aan te zien…uit tegen Telstar…ja tegen Telstar…kansloos verliezen…how low can we go?
  Mij zien ze iig met deze beleidsmakers en overige koekebakkers nooit meer in de Koel!!
  Ja sorry…ik weet dat jullie dit heel erg vinden maar sorry…
  Ik kan t niet meer…trouwens Goedie…maar goed dat de anderen ook weer punten laten liggen hè?

  Pssst…zo ff sprietse!!

  1. Goodie

   Nog altijd niet lager dan jou. Maar jij komt niet meer naar de Koel? Was je er dan ooit geweest? Je laat je wel kennen, na een verlies telstar niet meer komen… blijf dan ook weg aub.

 16. Ben

  Winnen met vasteloavend is voor VVV een zeldzaamheid, dus ingecalculeerd. We woeden nu wel geen kampioen. Jammer want dit jaar is de Jupiler van een bedenkelijk laag niveau. FORZA VVV!

 17. RuiverCity

  Er zijn nog steeds mensen die denken dat VVV een top elftal heeft. VVV heeft gewoon een zeer middelmatig elftal waarvoor elk succesje een enorme prestatie is.
  Je moet er toch niet aan denken dat VVV in de playoffs tegen Roda JC of Nec moet spelen. Wordt een drama.

 18. mats

  Play-offs tegen Nec trek ik nog wel, maar tegen Roda? En dan verliezen???…..

  Maar ik blijf erbij dat VVV kampioen kan worden. En dan zijn ze maar de slechtste kampioen ooit, wat kan mij het schelen. Alsof WII etc zo eel beter zijn. Als VVV met dit elftal vierde kan staan kunnen ze ook kampioen worden. Misschien dat ze er eens in moeten gaan geloven.

  1. sultana

   Met dit elftal word VVV geen kampioen Mats, daar is het elftal veel te matig voor. Excelsior is ons voorbij en dat is terecht, laten zien dat ze willen winnen iets wat bij VVV ontbreekt. En ja Willem II is inderdaad beter dan VVV en daarom worden ze kampioen. Met dit elftal worden ze in de eerste ronde van de play offs uitgeschakeld als ze zo belabberd blijven spelen zoals tegen Excelsior en Telstar. Zo gauw er blessures en/of schorsingen zijn kunnen we dat moeilijk opvangen en dan houd het op, helaas……. Ook ik had het graag anders gezien maar het is de keiharde realiteit

 19. mats

  @sultana
  De realiteit is dat t soms niet best is. Maar ze staan 4e, kun je nagaan hoe slecht de rest is. WII heeft goede kansen omdat ze erin geloven….als VVV dat eens zou doen. Overigens hebben we twee keer van WII gewonnen.
  Daarom blijf ik er in geloven, wat maakt het uit? Hebben we iets te verliezen dan?

 20. Meuske

  Wie wil er nou met deze selectie promoveren? Denk dat VVV zelf dit ook niet moet willen want dan moeten ze weer spelers gaan huren die eredivisie waardig zijn. Gerichte versterkingen met de nodige ervaring erbij halen en een jaartje bouwen aan een redelijk elftal. De goede naam die VVV had en heeft gaat helemaal naar de klote als je na een jaar weer degradeert. p.s kunnen ze geen nieuwe topic maken i.p.v.reageren op Soentjes

 21. marcel

  allerlei reacties op de wedstrijd. vermoedelijk door hen die enkele flarden op de radio gehoord hebben. bij deze dan:

  snel genoeg is te zien dat op het kleine knollenveldje van Telstar het standaard breiwerk van de VVV middenvelders en verdedigers niet gaat werken. VVV heeft de pech dat het eerste beste schot direkt prima doeltreft laag in de verre hoek, maar daarna is het vooral taktisch en voetballend onvermogen waaraan VVV ten onder gaat.
  Telstar hanteert op het kleine knollenveldje een bijzonder effectieve manier van voetballen (zeker tegen een opponent die speelt als VVV). VVV krijgt de kans niet om rustig breed en achteruit te spelen. het veld is niet al te best, en Telstar zet vanaf het strafschopgebied van VVV direkt druk met 5 / 6 man. en tracht elke balverovering direkt in een doelpoging om te zetten.
  (beide doelpunten komen dan ook voort uit het direkt schieten van buiten de 16).
  nadat het al enkele keren bijna weer fout ging door knullig balverlies (verdienste jagend telstar), wordt het snel genoeg 2-0.
  Desondanks blijft VVV proberen de bal achterin rond te laten gaan, en volgen nog diverse van dit soort pegels die door maempa gestopt, door verdedigers geblokt of gewoon gemist worden.
  wat zet VVV hier tegenover? gewoon volharden in hetzelfde spel (met de nodige problemen tot gevolg), daarnaast heeft de tegenstander dit soort problemen niet. zij krijgen van VVV alle ruimte om een opstuiterende bal te controleren, VVV staat standaard (ook bij een 2-0 achterstand) vanaf eigen helft te kijken wat er weer op hun afkomt. Telstar speelt vervolgens de bal weer naar voren en daar begint hetzelfde spelletje weer, want gevaar is er toch of de bal bij telstar blijft, of bij de breiers van VVV komt. Daarnaast valt de felheid op die de spelers van telstar op de mat brengen versus de slappe inbreng van de VVV-ers, waardoor de meeste klutsballen die uit die taktiek ontstaan, weer direkt het volgende probleem voor VVV opleveren.
  desondanks lukt het VVV zowaar uit een mooie aanval alsnog de aansluitingstreffer te scoren.
  bal direkt naar voren, een diepgaande middenvelder die bijsluit (!), en kassa.

  Na rust zakt telstar iets terug, en probeert de krachten wat te verdelen. VVV krijgt enkele kansjes en raakt nog de lat (wat telstar de eerste helft ook al een keer gedaan had). Telstar blijft echter gevaarlijk op de momenten dat ze weer druk zetten. Ook nu lukt het VVV weer niet om een slotoffensief te plaatsen en is het laatst van de wedstrijd eigenlijk gewoon voor telstar, dat de nodige kansjes op een bevrijdende treffer laat liggen. uiteindelijk wordt het dan toch 3-1. Al met al weer een wedstrijd waarin VVV bewijst een team te zijn waarin weinig echt voetbal inzit, en door zijn beperkingen maar vooral de bal lang rond wil spelen.

  opvallend:
  VVV scoort alleen beter dan de laatste 4 teams in de jupilerleague, en de sjengen
  Fleuren die grote delen van de tweede helft centraal op het veld te vinden is
  Ashcroft nog lang niet klaar voor dit niveau (verdedigend, zowel als passend)

  was deze taktiek van Telstar speciaal toegespitst op VVV? of is dit een standaardtaktiek die ze thuis hanteren. in beide gevallen is de trainer van de tegenstander op taktisch gebied de winnaar.
  in geval 1 mag je je afvragen waarom trost niet ingrijpt om de duels rond het eigen strafschopgebied te ontlopen
  in geval 2 had je op deze manier nooit in je eigen spelletje (tikkie breed en terug) deze wedstrijd in mogen gaan.

  1. marcel

   en natuurlijk voor hen die er wel weer waren, want volgens mij toch weer snel een man of 40….. alle respect.
   Na de wedstrijd neemt schroyen nog ff de moeite om met enkele van de meegereisde fans te spreken. Of het iets helpt, en wat er gezegd is weet ik niet…. maar goed, ook hiervoor moet je je waardering uit kunnen spreken, er waren er toch bij die 3,5 uur (x2) in de trein zitten om hun club te volgen.

 22. Meuske

  Thanks Marcel , voor in ieder geval een beeld van de wedstrijd voor de mensen die er niet bij waren en niet naar de radio hebben geluisterd. Het was in ieder geval bar en boos dat was al duidelijk aan het score verloop.

 23. De Koel

  Ik was er niet bij, dus ik kan niets zinnigs over de wedstrijd zeggen. Maar wat ik typerend vind, is dat VVV een goede reeks neerzet tegen de top van de JL en vervolgens verliest van de nummer 16. Eerder dit seizoen zijn er ook al veel punten verspeeld tegen ploegen als Telstar, Emmen en Almere City. Allemaal ploegen die niet overlopen van het talent en dat op andere manieren compenseren. En dan ben ik het eens met Marcel: VVV heeft gewoon te weinig kwaliteit om hier mee om te gaan en dit soort tegenstanders van de mat te spelen. Werk aan de winkel dus voor Dusseldorp om zijn falen van dit seizoen weer goed te maken. Maar nu Soentjens vertrokken is, heeft Berden weer vrij spel en zullen we komend seizoen weer een aantal kansloze Nigerianen en Japanners in de Koel mogen verwelkomen. Ik verheug me er nu al op…

 24. Ben

  Uit tegen Achilles? Kan wel eens extra zwaar worden, immers je kunt er eigenlijk alleen maar verliezen? Anderzijds het kan de ommekeer gaan worden. FORZA VVV! We gaan voor de punten.

 25. Ruben

  Achilles. Die gaan we ook verliezen.
  Zonder de al langer geblesseerden nu ook Joppen en Wolters. Balkestein en Türk geschorst. Sevinc, Reimerink en Post twijfelgeval…. Dan blijft er dus niemand meer over!

  Ik voorspel 0-4 nederlaag.

 26. brise continu

  Rubie, Rubie toch, zelfs met het 2e van de Boekend moet je daar nog nog een positief resultaat kunnen halen….Aggillus….o.m.g….impressed…spelen ook zonder hun topscoorder….
  Trouwens wel lekker al die updates en nieuwe info over VVV mbt blessures, verslagen enz…geldt m.n. voor de officiële site….heeft de Soen dit ook geregeld??

  Pssst…zo ff sprietse!!

 27. Meuske

  Denk echt dat VVV met alle blessure gevallen en schorsingen hier een moeilijke middag tegemoet gaat. Ben echt benieuwd naar de opstelling. Ben het niet vaak eens met Brise maar de info rond de club is echt van een bedroevend niveau.

 28. De Koel

  12 Geblesseerde spelers en 2 schorsingen… Hoe krijg je het voor elkaar?
  En Post en Kruijsen op scherp… Wordt een kansloze missie morgen. Net als volgende week vrijdag tegen Dordt.

Leave a Reply