Hattrick Seuntjens velt FC Volendam

VVV-Venlo heeft zich vrijdag uitstekend hersteld van de nederlagen en won de wedstrijd tegen FC Volendam met 3-0. Daarmee is de Venlose ploeg 3 punten rijker en kan het de kleine negatieve reeks achter zich laten.

VVV moest het doen zonder trainer Maurice Steijn en middenvelder Opoku, deze waren voor een duel geschorst. Zij zagen een bijzonder goede eerste helft van de Venlonaren, waar zij heer en meester waren en de aanvallende intenties duidelijk waren. Dit leverde in de 2e minuut gelijk een kans van Nijholt, maar die raakte het leer amper en de bal zwaaide af. Ook Seuntjens kreeg een kans oog in oog met cultheld en ‘gigant’ Jeroen Verhoeven, maar Seuntjens schoot de bal tegen de keeper aan.

Even later was het wel raak. Fleuren kreeg de bal aan de linkerkant en trok naar binnen, hij hield overzicht en passt de bal naar Vito van Crooij. Die bedacht zich geen seconde en legde hem rustig, maar perfect af voor onze topschutter Seuntjens: 1-0 voor de Venlose equipe!

Resida kreeg hierna een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot naast en over het doel van de Palingboeren. Daarmee was ook de rust bereikt en de stand was 1-0 in het voordeel van VVV. De ploeg kon tevreden zijn over het getoonde spel, want in de eerste helft goed spelen is niet altijd weggelegd voor deze ploeg.

In de tweede helft leek het op het begin alsof Volendam een stuk strijdvaardiger uit de kleedkamer was gekomen, maar zij durfden geen risico te nemen en daardoor werd het dus nimmer echt gevaarlijk. Jordy Deckers had het deze wedstrijd nogal rustig. Het is duidelijk hoe de verhoudingen liggen: VVV valt aan en Volendam probeert een muur te organiseren.

In de 62e minuut wordt Resida gewisseld voor Hunte. Dit was een betekenisvolle wissel, want Hunte doet het erg goed de laatste weken. Terwijl Resida iets van zijn magie kwijt is en er minder rendement uit zijn spel voort komt. Met de komst van Hunte komt er ineens meer dreiging vanuit flanken en zo trekt Hunte de hele ploeg mee naar voren.

Het was afwachten tot VVV de tweede goal zou gaan maken. Het duurde weliswaar tot de 80e minuut, ‘maar dan heb je ook wat’. Na een afvallende bal na een voorzet van Nijholt, kwam de bal voor de voeten van ’the Seun of God’ te liggen. Daar wist Seuntjens wel raad mee en de topschutter van de Jupiler League schoot de bal hard in de rechterhoek: 2-0 voor VVV!

De jarige Vito van Crooij speelde een puike partij en bij zijn eerste basisplek van het jaar 2016, maakte hij wederom indruk. in de 83e minuut werd hij gewisseld voor de debutant en mede jarige Lazic. De huurling, afkomstig van PEC Zwolle, liet meteen zien waarom hij zo op waarde wordt geschat. Hij beukte overal in en hij liet met korte draai en kapbewegingen zien dat hij een heuse plaag gaat vormen voor de defensies van de andere Jupiler League clubs.

Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd, trapte Fleuren de bal nog eens naar voren. Seuntjens liep buitenspel, maar die liet de bal lopen voor Hunte. Die zette goed door, was niet zelfzuchtig en gunde ‘The Seun’ met een simpele beweging zijn hattrick. Ralf converteerde deze voorzet in een doelpunt en de eindstand werd bereikt: 3-0 voor de Venlonaren! Seuntjens is op koers om het recordaantal doelpunten in een seizoen (29 goals) te verbreken. Op dit moment heeft Seuntjens er al 21 in liggen.
Seuntjens kreeg hier zijn publiekswissel en in zijn plaats kwam Kruijsen het veld in. Die had zich amper warm kunnen spelen, want enkele seconden daarna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kamphuis: De overwinning was binnen!

Het was goed om te zien dat de Venlonaren eigenlijk de hele partij hadden gedomineerd en dat de spelers allemaal een positieve bijdrage wisten te leveren. Sevinc liet zien dat hij een hele goede concurrent is voor het vaste middenveld, want hij speelde zeer sterk vandaag. Ook debutant Lazic liet zien wat hij in zijn mars heeft en hopelijk is dit de voorbode van veel mooie momenten van de huurling.
Een uitstekende wedstrijd van de Venlonaren waar vanaf minuut 1 duidelijk was wat de bedoelingen waren, VVV heeft als een echt collectief gespeeld en verdiend de overwinning binnen gesleept.

Volgende week zondag – tijdens de Vastelaovend – spelen we op het Kasteel in Spangen, Rotterdam dé kraker van de Jupiler League. Dan treffen wij als nummer 2, de koploper van de competitie; Sparta Rotterdam. Onze trainer is dan weer terug van weggeweest en omdat Opoku dan ook weer terug is, gaan wij op volle oorlogssterkte naar de randstad. Zondag om 14.30 kunnen de jongens van Steijn vol gas geven om zo dichter bij Sparta in de buurt komen!

Samenvatting

Statistieken
VVV-Venlo – FC Volendam 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 33. Seuntjens (1-0); 80. Seuntjens (2-0); 90. Seuntjens (3-0)

Gele kaarten: Rutten (VVV-Venlo); Evers, Van Velsen (FC Volendam)

Toeschouwers: 3519

Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post, Sevinç en Nijholt; Van Crooij (83. Lazic), Seuntjens (90+. Kruijsen) en Resida (62. Hunte)

Opstelling FC Volendam:
Verhoeven, Evers, Schilder, Luirink, Ababio, El Hamdi, Van Son, Vlak (75. Steltenpool), Philips, Mertens, Van Kippersluis

31 Responses

 1. RuiverCity

  VVV speelde de beste eerste helft sinds jaren. De balcirculatie was bijzonder hoog. Technisch hoogstaand voetbal. Volendam wist totaal niet wat hen overkwam. VVV had met rust al met 3-0 voor moeten staan. Helaas weigerde de scheidsrechter weer 2x om de bal op de stip te leggen. Na rust had Volendam de zaak omgegooid waardoor ze sterker leken te worden. Maar VVV had de zaak nog steeds onder controle. Volendam durfde de zaak achterin ook niet helemaal open te gooien, beducht als men was voor de counter. VVV bleef geduldig wachten op de kansen die moesten komen. Wat speelde die Nijholt een berepartij zeg. Ook complimenten voor Sevinc, Post en het centrale duo Promes en Buwalda. Enige die uit de maat liep was toch weer Resida. Hij is geen schim meer van de speler in augustus/september. Hopelijk komt dat snel weer terug maar Hunte is echt veel dreigender richting de goal. Misschien moet Sparta de wedstrijd tegen Den Bosch komende week nog inhalen, zou niet verkeerd zijn.

   1. supportertje

    Dat vraag ik mij ook af. Maar ja de mensen zijn het niet meer gewend dat VVV goed voetbal speelt. Wat een heerlijk pot vanavond en ik sluit mij aan bij RuiverCity. Helaas is het inderdaad met Resida niet best gesteld, al hoe wel hij veel mensen naar zich toetrekt. Maar het tovervoetbal van de eerste vijf wedstrijden is nergens meer terug te zien, op een enkele actie na. Ik hoop wel dat dit snel verandert, maar op dit moment is hij volledig uit vorm.

   2. Vreemde situatie inderdaad. Je zou denken dat het wekelijks drukker zou worden door de resultaten maar het lijkt erop dat de tribunes steeds minder vol zitten. Als we nou eens wisten waarom mensen niet meer komen dan kan iedereen hier ook op inspelen. Ik denk dat iedereen wel dacht van als de resultaten goed zijn ook de mensen weer komen. De prijs is prima, clubcard is bijna niet meer nodig en VVV speelt erg goed en we staan gewoon 2de dus steun de club en kom naar de wedstrijden.

   3. bear664

    Sorry RuiverCity … ik heb een seizoenkaart, maar was vandaag helaas ziek … fijn dat je me gemist hebt

   4. Koelie

    1) vrijdagavond kost je kids en ouders.
    2) BMG zelfde tijdstip gisteren.
    3) Verouderd stadion wat niet meer aan behoeften van deze tijd voldoet. Zeiknat worden in De Koel dat trekken mensen niet meer. Nu wil men vermaakt worden en in luxe worden ontvangen. Zonder natte schoenen een biertje halen dat soort werk.

    Maar daarom gelukkig lekker veel plaats op O4.

 2. socrates

  Dat stadion moet inderdaad veel voller. Dit succes, en bedenk wel dit jaar wordt 50% minder uitgegeven aan spelerssalarissen dan vorig jaar, is echt ongekend. Dus VVV spelers en staf laat je overal zien, ga stad en land in met publiekactviteiten. Op de foto met de spelers, competities voor gratis kaarten, vasteloavends acties: win een masterclass door Haagse Mourinho bij je amateurclub, sluit aan bij bestaande acties: rennen voor een nieuw stadion: elke deelnemer aan Venloop laat zich sponsoren, voor elke honderd euro foto met de selectie, voor duizend euro je naam / bedrijfsnaam geprint op het wedstrijdshirt. Maak ook maak meer gebruik van sponsoren om acties op te zetten, binnen bedrijven of bij bedrijfsfeestjes en zet bijvoorbeeld competities op om seizonskaarten te winnen bij de Boetezitting, laat Steijn vertellen over teambuilding, Seuntjes over scoren als team, Promes over de kunst van het verdedigen. Dus VVV maak meer gebruik van dit succes, verkoop dit en maak er ook een economisch succes van en kom met staf, bestuur, selectie van die berg af en bedenk interessante commerciële activiteiten. Doe het nu en zet die laatste stap, zou zonde zijn als dit sportieve succes niet wordt aangegrepen om de basis te verbreden onder deze prachtige club.

 3. Meuske

  Heb dit seizoen ook echt weer zin om naar de Koel te gaan voor het voetbal, waar ik andere jaren ook wel ging voor gezellig samenzijn en een biertje te drinken. Verwacht dat als het weer over een paar weken aangenaam is dat er nog wel wat meer mensen zullen komen maar snappen doe ik het ook niet. Wat is er veranderd onder het Venlose volk wat andere jaren nog wel aanwezig was om naar onze Koel te komen? Denk dat er dit jaar echt wel een reële kans is dat dit team ver gaat komen of via nacompetitie dan wel voor het kampioenschap al zal dat echt afhangen wat Sparta nog gaat doen. De mensen die twijfelen vraag ik om al was het maar voor 1 keer de moeite nemen om toch nog eens de berg op te schravelen en te aanschouwen wat we al jaren gemist hebben ,namelijk AANTREKKELIJK voetbal!! Laten we die promotie met zijn allen proberen af te dwingen om het weer te laten spoken in de Koel en die koekenbakkers van de gemeente laten zien hoe belangrijk het is voor ons. De spelers zullen je niet teleurstellen daar ben ik overtuigd.
  Forza VVV os Clubke

 4. Ben

  Prachtige overwinning, zeer verdiend. Ik zag geen zwakke momenten. Resida was iets minder, maar niet slecht. Wel waar dat het Punte erbij nog beter liep.
  Seuntjes is aparte klasse, maar hij heeft wel mensen om zich heen die hem in staat stellen te scoren. Als hij zo door gaat, is hij aan het einde van het seizoen klaar voor het stapje hogerop ik hoop alleen dat hij dan de juiste transfer naar b.v. Engeland krijgt en niet NAC of nog erger, Roda vertrekt voor 3-5 ton. Dan doet hij ons VVV, maar ook zichzelf tekort.
  Kan iemand me vertellen waarom het stadion zo leeg blijft? Zelf mvv krijgt minimaal 1000 toeschouwers meer dan VVV. Tweede plek moet toch garant staan voor uitverkocht stadion?
  FORZA VVV!

 5. Goodie

  Hunte bewijst wederom dat hij een basisplaats verdiend, dus stel deze jongen volgende week op! Sevinc speelde ook een lekkere pot, kreeg een kans en greep hem met beide handen aan. Deed het beter dan Kruijsen en misschien ook wel Opoku.

  VVV moet zorgen dat mensen kennis maken met het huidige VVV. 2 jaar geleden stonden we tot een paar wedstrijden voor het einde ook lange tijd op een 2e of 3e plek, maar het voetbal was toe ook ruk. Ik weet niet of VVV bereid is het te doen, maar gooi voor 1 thuiswedstrijd de prijs drastisch omlaag. Geef mensen bij zoveel euro aan boodschappen bij Plus Benders of AH Xl 1 of 2 kaartjes of iets. Maar er moet iets gedaan worden want er komen niet meer man naar de Koel ondanks het voetbal

 6. festina lente

  ik zou me niks verbazen of morgen of overmorgen nog een bod op seuntjens komt.vooral roda jc schijnt een dikke portemenee te hebben. hoesen die gaan nog verder kijken.

   1. Goodie

    Bij een 0-2 had ik mijn toto goed gehad, maar een 1-1 was ik ook tevreden mee. Laat het dan net 1-2 worden…. 🙁

 7. Venske

  De verslaggeving in Dagblad “De Limburger” mag ook wel wat meer info geven over het spel van het huidige VVV.. Ene meneer Hakim schrijft zelden iets over de kern van de wedstrijd. Lees het verslag van zaterdag er maar weer eens op na. Het eerste deel gaat zoals gebruikelijk over het randgebeuren. Herhaling van oud nieuws. Dit keer de historie van de uitspraken van Steijn. Dan een klein stukje over de wedstrijd om weer af te sluiten met algemeen nieuws. Geen woord over mooie combinaties of het geldige spel van middenvelder Post. Komt bij, dat iedereen die dit verslag leest natuurlijk wil weten hoe de nieuweling Lazic het heeft gedaan. Ja hij was jarig. Pffff. Nou niets dus over de match. Een verslag dat iedere voetbalkener thuis vanachter zijn bureau voor 75% had kunnen maken.

  1. sultana

   Dat is nu precies de reden waarom ik die flut krant al jaren niet meer lees! Goede wedstrijd gezien vrijdag, wat een top spits hebben we dit seizoen. Ben bang dat we hem na dit seizoen kwijt raken, verder viel Rutten mij positief op en uiteraard Post, wat is hij belangrijk voor dit elftal. Wil Fleuren ook noemen, hij is dit seizoen gegroeid mijn complimenten aan ts hiervoor! Laat Sparta maar lekker winnen boeiuh, als VVV bij de eerste vijf eindigt ben ik dit tevreden. Op naar het kasteel zondag, ik ben er klaar voor alaaf????

   1. Ben

    Ik stel voor dat jullie de verslaggeving op de website van VVV eens lezen.
    Onvoorstelbaar dat de club VVV dit accepteert.
    Wie dit verhaaltje week in/uit schrijft weet ik niet, maar ik begrijp niet dat het management van VVV, de verantwoordelijken, dit accepteert. Als je dit leest, en alleen dat, dan ga had nooit denken, dat wil ik met eigen ogen zien. Ik ga naar het stadion. Ik zou zeggen, maak geen ” verslag” van de wedstrijd, of laat dat een echte sportjournalist doen.
    FORZA VVV!

   2. Ik verdwaal een beetje in je verhaal. Wat wil je nu precies vertellen? En wat zijn volgens jou echte sportjournalisten?
    Overigens iedereen ervaart een wedstrijdverslag anders. Dus de een vindt die van de ene goed de ander de subjectief.

   3. Ben

    Beste Lincoln, ik doelde op het verslag van iedere wedstrijd op de website van VVV zelf. Het lijkt wel een verslag gedaan door iemand die graag dominee had willen worden, echter werd afgewezen en daarom als regionale amateurverslaggever bij de krant Trouw werkt.
    Over de website Venlonaren.net alleen maar complimenten. FORZA VVV!

Leave a Reply