VVV-Venlo

Head to head: Ajax vs VVV-Venlo

Met nog drie wedstrijden te gaan is het seizoen bijna over. Door het verlies tegen Heerenveen wordt het nog even spannend onderin en er volgt nu een loodzware uitwedstrijd tegen Ajax. Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Amsterdam? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
VVV-Venlo begon een stuk beter aan de wedstrijd dan tegen Sparta en over het algemeen genomen speelden we ook een stuk beter. Een ding lukte maar niet: scoren. We werden zelfs geholpen doordat we een penalty kregen, maar Leemans wist weer te missen, vorige week tegen Sparta ook al. Als je zelf die kansen niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. Twintig minuten voor het einde wist Heerenveen te scoren en tien minuten later weer. De volgende nederlaag in de Eredivisie was een feit. Het wordt nog even strijden de laatste drie wedstrijden. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Ajax
Ajax is een topclub, zo simpel is dat. De Amsterdammers staan stevig op de tweede plek in de Eredivisie en die willen ze ook behouden, want PSV werd landskampioen tegen de Amsterdammers en in de beker werden ze uitgeschakeld door FC Twente. Ze willen zich waarschijnlijk herpakken van de nederlaag tegen PSV (3-0) tegen ons, maar ze zullen waarschijnlijk een aantal spelers moeten missen.

VVV-Venlo heeft in totaal 45 competitiewedstrijden tegen Ajax gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 29 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,78%. In totaal heeft VVV-Venlo 40 doelpunten gescoord en 104 doelpunten tegen gekregen. In uitwedstrijden hebben de Venlonaren 22 keer gespeeld tegen Ajax. 2 wedstrijden werden gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 19 keer werd er verloren.

Wedstrijden
De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en Ajax:

20-02-2011 Ajax – VVV 1-0
21-08-2011 VVV – Ajax 2-2
02-05-2012 Ajax – VVV 2-0
17-11-2012 Ajax – VVV 2-0
03-02-2013 VVV – Ajax 0-3
27-08-2017 VVV – Ajax 0-2

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen Ajax was Ahmed Musa. Hij maakte die goal in de thuiswedstrijd op 21 augustus 2011 (2-2). In die wedstrijd scoorde hij twee keer.  De laatste overwinning van VVV uit op Ajax dateert van meer dan 60 jaar geleden. Op 23-10-1955 won VVV met 1-3 in Amsterdam. Doelpuntenmakers voor VVV-Venlo toen Herman Teeuwen en Coy Koopal (2x).

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 2783 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 14 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 49 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 77 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 10 keer
Meeste assists: Lennart Thy – 5 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans –30 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 218 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 59 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 117 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 1155 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 57 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1940 keer

Spelerstatistieken Ajax 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Andre Onana – 2790 minuten
Meest gewisselde speler: Siem de Jong – 17 keer
Meest overtredingen gemaakt: Hakim Ziyech – 41 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Hakimi Ziyech – 46 keer
Meeste goals: Klaas-Jan Huntelaar – 12 keer
Meeste assists: Hakim Ziyech – 13 keer
Meeste doelpogingen: Hakim Ziyech – 41 keer
Meeste gewonnen duels: Hakim Ziyech – 210 keer
Meeste interceptie: Joël Veltman – 53 keer
Reddingen: Andre Onana – 92 keer
Meeste succesvolle passes: Matthijs de Ligt – 1690 keer
Meeste succesvolle dribbels: Hakim Ziyech – 172 keer
Meeste balcontacten: Hakim Ziyech – 3000 keer

13 Responses

 1. Ievel Knievel

  Ach ja,

  Eigenlijk zijn we een beetje afhankelijk van vanavond.

  Als PSV wint tegen Roda, of zelfs als ze gelijk spelen en Sparta wint van NAC, dan zijn we gewoon veilig.

  Sterker nog. Als Willem II verliest van Feyenoord en Excelsior en Heracles gelijk spelen, dan kan VVV gewoon nog gaan verassen dit seizoen.

  Mochten de resultaten van de concurrentie vandaag namelijk goed uitpakken voor VVV dan geef ik ze morgen best een kans tegen Aja, op misschien een lucky winst of gelijkspel. Ajax is vast teleurgesteld in dit seizoen namelijk.

  Behaal je dat resultaat dan zit winst tegen Roda er misschien ook wel gewoon in (of een gelijkspel).

  VVV zou dus gewoon 10e kunnen worden dit seizoen. Laten we dat ook gewoon niet vergeten. Er is nog zeker iets om voor te strijden. Lukt dat allemaal niet dan is 15e worden gewoon een topprestatie Zo’n beetje iedereen zag ons 18e worden he. We hebben dan gewoon Twente onder ons gehouden en ook teams als Sparta en Roda, die misschien wel gewoon een betere uitgebalanceerde selectie hebben. We hebben zelfs kans om betere selecties als een Groningen, NAC en Willem II onder ons te houden. Stuk voor stuk grotere clubs uit grotere steden met meer historie en een grotere achterban. En je kan dus zelfs de verrassing van het seizoen worden door 10e te worden.

  1. LJ

   Waarom? Sparta kan VVV niet meer inhalen, ook al winnen ze alles en VVV verliest alles. Mocht Roda onverhoopt van PSV winnen, dan zou het fijn zijn als NAC nog 4 punten onder VVV blijft. Just in case.

   Ondanks het prima seizoen is het toch jammer dat het eindigt in malheur. Er had meer ingezeten. Overwinningen op Sparta, Excelsior en Twente hadden zo maar 8 punten meer opgeleverd en dan hadden we mogelijk uitzicht op een lekker toetje waarin je helemaal niets te verliezen hebt.

   Bij een overwinning van Roda en NAC vanavond krijg je het gewoon nog lastig.

 2. kenfen

  Off topic PSV haalt een talent van de O15 weg bij VVV hét schijnt dat o.a Feijenoord en Borussia Mönchengladbach ook interesse hadden voor de 14 jarige speler

 3. Animal

  Hallo calimero !! VVV is net zo groot als Willem2, Sparta. NAC , zelfs als Groningen en Heerenveen en Vitesse !!. Juist historisch !! VVV heeft de boot gemist door geen nieuw stadion te hebben. NAC en Heerenveen waren altijd DE wedstrijden in de Juup…Vitesse op monnikenhuizen was nog erger dan AGOVV of Telstar vandaag…inpotentie trekt VVV gewoon10 rot 15 duizend toeschouwers….word eens tijd dat die stadionplannen worden gedeeld…

 4. Animal

  Trouwens als we nog een ” samenwerking” met PSV hebben : meteen stoppen , hebben er geen zak aan…welke leuke speler heeft PSV bij VVV gestald de laatste jaren ????? Maar ze kapen wel onze talenten weg…..

  1. lucien1978

   V Bruggen slimmerik. Misschien was vvv niet geinteresseerd in de andere spelers op dat moment ivm vroegtijdig selectie op orde krijgen. Hoeveel spelers zijn er van vvv naar PSV gegaan de afgelopen jaren? Deze jongen en Hattu.

   Ik denk juist dat ze profijt hebben van banden met psv

Leave a Reply