VVV-Venlo

Head to head: Sparta Rotterdam vs VVV-Venlo

De laatste fase van de competitie is al even van start gegaan, maar de Venlonaren hebben nog vijf belangrijke wedstrijden voor de boeg. Zaterdagavond wacht Sparta op het Kasteel. Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Rotterdam? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
Na de nederlagen tegen Excelsior (2-3) en PSV (3-0) waren we toch wel benieuwd wat VVV op de mat zou brengen. Tegenstander was nummer laatst FC Twente en het viel niet mee. Er werd weliswaar niet verloren, maar de Venlonaren maakten geen enkel moment aanspraak om meer dan dat ene punt en kwamen zelfs een paar keer goed weg. We hebben dan ook echt een geweldige keeper in de gelederen staan. Positief was in ieder geval dat we afscheid namen van die kleine reeks nederlagen. Om het wedstrijdverslag te lezen van die wedstrijd, klik je hier.

Sparta Rotterdam
Sparta leek lang de gedoodverfde degradatiekandidaat dit seizoen, maar onder Dick Advocaat zijn ze toch een klein beetje aan het opkrabbelen. Weliswaar zullen ze waarschijnlijk niet meer directe handhaving kunnen bewerkstelligen, maar er zit iets meer leven in de brouwerij. Het wordt nog heel spannend wie van Roda JC, FC Twente en Sparta direct gaat degraderen. Sparta staat op de 17e plek met 21 punten. Dat zijn 13 punten minder dan nummer 12 VVV en zij moeten alles op alles zetten om niet direct te degraderen.

VVV-Venlo heeft in totaal 49 competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,57%. In totaal heeft VVV-Venlo 61 doelpunten gescoord en 79 doelpunten tegen gekregen. In uitwedstrijden hebben de Venlonaren 25 keer gespeeld tegen Sparta. 4 wedstrijden werden gewonnen, 5 gelijkgespeeld en 15 keer werd er verloren.

Wedstrijden
De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en Sparta Rotterdam:

20-12-2013 VVV – Sparta 1-0
19-10-2014 Sparta – VVV 1-0
24-04-2015 VVV – Sparta 1-1
24-08-2015 VVV- Sparta 1-1
07-02-2016 Sparta – VVV 3-1
12-08-2017 VVV – Sparta 3-0

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen Sparta Rotterdam was Vito van Crooij. Hij maakte die goal in de thuiswedstrijd op 12 augustus 2017 door een counter goed af te ronden. Clint Leemans en Tarik Tissoudali waren ook trefzeker op die dag. De laatste uitoverwinning van VVV op Sparta Rotterdam dateert van bijna 15 jaar geleden. Op 18-04-2003 won VVV met 1-3 van in Rotterdam. Doelpuntenmakers voor VVV-Venlo toen waren Martijn van Galen, Marc Eberle en Bas Jacobs.

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 2603 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 14 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 45 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 67 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 8 keer
Meeste assists: Lennart Thy – 5 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans – 26 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 194 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 56 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 108 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 1093 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 57 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1836 keer

Spelerstatistieken Sparta Rotterdam 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Kenneth Dougal  – 2419 minuten
Meest gewisselde speler: Ragnar Ache – 15 keer
Meest overtredingen gemaakt: Kenneth Dougal  – 54 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Loris Brogno – 46 keer
Meeste goals: Robert Muhren  – 5 keer
Meeste assists: Robert Muhren – 4 keer
Meeste doelpogingen: Robert Muhren – 24 keer
Meeste gewonnen duels: Kenneth Dougal – 204 keer
Meeste interceptie: Ryan Sanusi – 54 keer
Reddingen: Kortsmit – 72 keer
Meeste succesvolle passes: Kenneth Dougal – 971 keer
Meeste succesvolle dribbels: Loris Brogno – 51 keer
Meeste balcontacten: Kenneth Dougal – 1672 keer

5 Responses

 1. De Realist

  Dit is voor Sparta natuurlijk een wedstrijd die ze moeten winnen en hopelijk kan VVV daarvan profiteren. Het huidige Sparte onder Dickie is niet meer het Sparta van voor de winterstop. In ieder geval moet VVV zo lang mogelijk de 0 houden en dan proberen via de counter de 0-1 te maken. Sparta zal in ieder geval onder hoogspanning staan. Van mij mag Sparta er wel uitvliegen. Welliswaar een club met een grote historie, maar altijd een beetje een grijze saaie muis. Ik zeg 1-1 en dat is een prima resultaat ! Come on Venlo !

 2. jurgen

  Nu kunnen we gaan zien of VVV nog 100% de “drive” heeft om deze wedstrijd te willen winnen, men is eigenlijk al veilig. Nu kun je ook zien welke spelers de goede mentaliteit hebben en nog tot het gaatje willen gaan, zo’n voorbeeld als excelsior afgelopen weekend in de kuip wil je niet, daar zit een trainer ook niet op te wachten, zeker onze trainer, die mogelijk weg wil.
  Dickie kennende hoeven we geen stormloop van Sparta te verwachten, die is nog ziek genoeg van een snelle 0-1, we gaan het allemaal wel weer zien.

 3. kenfen

  Hopelijk is Thy weer een volle wedstrijd fit en speelt Leemans weer wat beter dan tegen Twente. Jammer dat we de snelheid van Vito moeten missen maar gelukkig hebben we seuntjes weer terug.

 4. De Koel

  Ik heb er niet zoveel vertrouwen in. VVV speelt de laatste wedstrijden gewoon slecht en Sparta zal alles op alles zetten om te winnen. Ik ben al tevreden een 0-0.

Leave a Reply