VVV-Venlo

Head to head: VVV-Venlo – Excelsior

Vorige week speelde we knap gelijk bij PEC Zwolle en we kunnen nu een hele grote stap zetten richting handhaving. Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Rotterdam? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
Het was het vierde gelijkspel (1-1) achter elkaar, maar daarom was men niet minder blij in Venlo na het resultaat tegen PEC Zwolle. De prachtige vrije trap van Vito van Crooij was een puntje waard en dat betekent dat we op een keurige 10e plek staan op de ranglijst. Klik hier voor het wedstrijdverslag van die wedstrijd. De wedstrijd tegen ‘concurrent’ Excelsior is belangrijk, omdat bij winst van VVV, de Venlonaren zich mogelijk definitief veilig spelen. Dat zou echt een unieke prestatie zijn. VVV staat nu op 33 punten uit 26 duels. Nee, wij verzinnen het ook niet.

Excelsior
We steken de loftrompet over VVV, maar ook Excelsior is aan een uitstekend seizoen bezig. De ploeg uit Rotterdam staat op een 12e plek met 32 punten uit 26 wedstrijden en zit ook redelijk dicht tegen handhaving aan. Van de laatste 5 wedstrijden werden er maar twee verloren. Winst was er zelfs tegen Vitesse en Heerenveen. Kortom, Excelsior doet het ook gewoon prima en het belooft een kraker te worden.

VVV-Venlo heeft in totaal 59 competitiewedstrijden tegen Excelsior gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 27 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 16 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 45,76%. In totaal heeft VVV-Venlo 94 doelpunten gescoord en 81 doelpunten tegen gekregen. In thuiswedstrijden hebben de Venlonaren 29 keer gespeeld tegen Excelsior. 16 wedstrijden werden gewonnen, 7 gelijkgespeeld en 6 keer werd er verloren.

Wedstrijden
De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en Excelsior:

25-02-2011 VVV – Excelsior 1-0
04-11-2012 VVV – Excelsior 0-0
04-02-2012 Excelsior – VVV 3-1
16-11-2013 Excelsior – VVV 0-1
21-02-2014 VVV – Excelsior 0-2
30-09-2017 Excelsior – VVV 0-2

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen Excelsior was Ralf Seuntjens. Hij maakte die goal in de uitwedstrijd op 30 september 2017 door een vrije trap binnen te koppen. De laatste overwinning van VVV op Excelsior in een thuiswedstrijd dateert van 7 jaar geleden. Op 25-02-2011 won VVV met 1-0 van Excelsior. Doelpuntenmaker toen was Robert Cullen

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 2333 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 13 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 40 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 64 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 8 keer
Meeste assists: Lennart Thy – 5 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans – 24 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 185 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 52 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 88 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 966 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 53 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1631 keer

Spelerstatistieken Excelsior 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Jurgen Mattheij – 2340 minuten
Meest gewisselde speler: Anouar Hadouir – 14 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ryan Koolwijk  – 45 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Mike van Duinen – 45 keer
Meeste goals: Mike van Duinen – 5 keer
Meeste assists: Ali Messaoud – 5 keer
Meeste doelpogingen: Hicham Faik – 22 keer
Meeste gewonnen duels: Mike van Duinen – 160 keer
Meeste interceptie: Jurgen Mattheij – 56 keer
Reddingen: Theo Zwarthoed – 46 keer
Meeste succesvolle passes: Hicham Faik – 1009 keer
Meeste succesvolle dribbels: Mike van Duinen – 59 keer
Meeste balcontacten: Hicham Faik – 1658 keer

9 Responses

 1. supportertje

  Mooie opsomming van feiten, maar hopen dat VVV zich a.s. wedstrijd weer geeft en knokt zodat de wedstrijd over de streep getrokken kan worden. Het feit is dat VVV het bijzonder goed doet als promovendus. Niemand heeft maar enig moment gedacht dat het zo goed zo zijn. Er worden genoeg punten behaalt, dit vooral in uitwedstrijden die daarom een feestje zijn. Thuis is dit wel eens anders. VVV geeft vaak te kennen niet te weten waarom het stadion niet vol zit tijdens de thuiswedstrijden.

  Zou het soms zo kunnen zijn dat de thuiswedstrijden, in combinatie met het oude stadion de oorzaak zou kunnen zijn. Zelf zit bijna iedere wedstrijd daar, en bezoek bijna alle uitwedstrijden. Maar uit is het vaak een feestje, terwijl er thuis vaak wedstrijden zijn die niet verlopen zoals wij graag zouden zien. Soms is het stadion bijna uitverkocht, maar verloopt de wedstrijd niet naar behoren en word er verloren, gelijk gespeeld, of de winst op het laatste moment verspeeld en moeten we genoegen nemen met een gelijk spel.

  Als VVV aan klantenbinding kan doen, gooit het resultaat roet in het eten. Ik kan wel leven met teleurstellingen, maar kan de Venlonaar dat ook? Komen ze naar het stadion om te kijken naar een leuke pot voetbal, dan is het precies die avond dat het niet wil lukken. Met vaak als gevolg ” zie je wel, moet ik daar mijn geld aan uitgeven”. Zou een rol kunnen spelen in mijn ogen. Soms denk ik wel eens, pakken ze die punten maar in ons eigen stadion, en laten we er maar een paar liggen tijdens de uitwedstrijden, waar ze nu zoveel punten pakken.

  Ook de staat van het stadion is niet om over naar huis te schrijven, en dat weten we allemaal. Men is druk bezig hiermee, m.i. zou hierover veel meer met de Venlose bevolking gecommuniceerd moeten worden. Dan weten zij ook dat men hard aan het werk is om dit te verbeteren. Tijd dat wat van de plannen bekend gaat worden, zodat men ook vooruitgang ziet. Het team doet zijn stinkende best, en snappen het ook niet helemaal waarom het stadion niet vol zit. EEN DING kunnen we wel zeggen, sinds lange tijd een van de beste teams wat we hier hebben zien voetballen, met een tomeloze inzet, en vechtersmentaliteit.

  Zij verdienen inderdaad een vol stadion, en het liefst een vernieuwd stadion. Ik ben trots op wat er nu staat bij VVV. Maar er speelt waarschijnlijk nog een oorzaak mee. We zijn aan het opstaan na de crisis, en als Nederlandse bevolking zijn we ook aan het opkrabbelen. We kunnen ons geld maar een keer uitgeven, en we moeten keuzes maken. Waar gaan we ons geld aan uitgeven. Zomerparkfeest, vakantie, vasteloavend, of iets anders. Veel keuzes dus, voor veel leuke dingen. Taak om te zorgen met ons allen dat de keuze in het voordeel uitvalt voor VVV.

  1. pavisto67

   Als je de statistieken wat betreft supportersaantallen ( in de eredivisie) er de laatste decennia op naslaat, dan loop je hier dit seizoen wel redelijk parallel aan, enkele honderden minder (https://www.transfermarkt.nl/vvv-venlo/besucherzahlenentwicklung/verein/1426)… waar ligt hierin de oorzaak? Ik denk om te beginnen dat we moeten accepteren dat Venlo maar heel matig warm loopt voor VVV, ik kan mij niet voorstellen dat het oude stadion hier een hele grote rol in speelt. Het zal mij dan ook verbazen dat als het lukt de Koel te verbouwen, dat er heel veel nieuwe supporters bij gaan komen. Sponsoren mogelijk wel, waardoor je in zijn geheel natuurlijk wel kunt groeien. Tel hierbij op FOX sports en illegale live streams waardoor veel mensen ook besluiten wedstrijden over te slaan. Ik persoonlijk woon in de regio Breda, heb zelf een druk actief gezinsleven en voetbal zelf ook nog waardoor ik ook wel eens besluit een wedstrijd over te slaan en via tv te kijken. Ook kan ik mij een onderzoek van jaren geleden herinneren waarin stond dat de VVV supporters vergeleken met andere BVO’s relatief laag zijn opgeleid en daardoor ook een relatief laag inkomen hebben. Ik bedoel hiermee te zeggen dat dit ook een reden kan zijn waarom een Venlonaar niet (vaak) naar VVV komt. Tot slot heeft VVV de afgelopen jaren de nodige degradaties meegemaakt. Ik denk dat als het lukt om een stabiele eredivisie club te worden dat dit ook positieve effecten heeft op de toeschouwersaantallen. Maar ik heb het al eens eerder vermeld, ik denk dat we moeten accepteren dat wij 75% van de tijd in de jupiler league bivakkeren en 25% in de eredivisie met bijbehorende toeschouwersaantallen. Dit is dus wat het is…

   1. KeisukeHonda

    Check ook eens de ticketprijzen, vooral voor overdekte plaatsen zijn die echt belachelijk duur. Duurder dan Gladbach!

    Seizoenskaarten zijn op zich prima geprijsd, maar €30+ voor Z1 is gewoon veel te veel, zeker met slecht weer of tegen matige tegenstanders…

 2. chretien

  Excelsior wint tot vandaag 7(!) van de dit seizoen gespeelde uitwedstrijden… Ongelooflijk! Daar kunnen wij niet aan tippen. Voordeel is dat we zijn gewaarschuwd…
  Ik hoop op een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen. Uiteraard met een overwinning voor ons VVV.

 3. zuid

  Ik hoop dat VVV zich realiseert dat ze gewoon al veilig zijn en dus weer eens op de winst gaan spelen ipv het gelijkspel. Natuurlijk betekent dit ook dat je kunt verliezen, maar persoonlijk kijk ik liever naar een leuke, open wedstrijd die verloren gaat dan het voorzichtige, hopende op een gelijkspel van de laatste wedstrijden.

 4. robbaan

  Nog even over de toeschouwers aantallen: Diverse factoren zijn al genoemd. Ik voeg daar nog wat aan toe: Uiteraard Foxsport, veel jeugd speelt Fifa of andere spellen en/of gaat regelmatig met pap naar het “echte”voetbal….Ajax, Feijenoord, PSV of naar Borussia Monchengladbach of Schalke en Dortmund. Dit laatste weet ik uit gesprekken met veel pubers. Op de vraag waarom ze niet gaan, VVV boeit niet zo zeggen ze dan. Of te koud geen zin in en te duur(geen geld).
  Een andere factor is het feit dat je niet meer zo maar naar het voetballen kunt gaan, clubcard verplichting.
  En wat zeker ook een rol speelt is het grote aantal festiviteiten waar Venlo inmiddels bol van staat, kost altijd geld en dat kun je nu eenmaal een keer uitgeven, keuzes te over dus. Mijn advies aan VVV, maak de Koel en de club nog aantrekkelijker voor de kids en de opgroeiende pubers, want daarmee bouw je iets op voor de toekomst, binding die met de Koelkids al ontstaat, maar die nog meer moet worden vergroot. Trouwens:
  Vanavond, gewoon vol voor de winst gaan, met een opening als tegen Vitesse en die vasthouden en dan 3 punten aan het totaal toevoegen en veilig de competitie uitspelen.

 5. jason

  Er spelen nog meer zaken een rol bij de lage toeschouwersaantallen niet alleen bij vvv trouwens. Nl het alsmaar afkraken in werkelijk ieder praatsportprogramma van de nederlandse competitie. Ja het voetbal is minder maar het hoeft niet minder spectaculair te zijn dan in andere landen. Bovendien kan ik ook uit die landen allerlei blunders laten zien van keepers etc die zogenaamd alleen hier worden gemaakt in de “mickeymousecompetitie”.

  Een andere reden die ik ook vaker hoor en ook mijn mening is is het kunstgras in de koel. Vorige jaren viel het niet zo op omdat dat nog een redelijke kunstgrasmat was maar deze mat is idd een schande voor het voetbal. Het kan niet zijn dat bij de installatie van deze mat alles goed gegaan is,. wat ging er fout vvv ??

  Lang leve De Koel

Leave a Reply