VVV-Venlo

Head to head: VVV-Venlo – FC Groningen

Het was even heel pijnlijk om van Willem II te verliezen, maar VVV-Venlo herstelde zich keurig. In Alkmaar werd gelijkgespeeld tegen nummer 3 AZ en dat zien we graag. Dat bewijst vooralsnog maar weer dat Willem II een incident was. De volgende wedstrijd staat er echter weer aan te komen, want vrijdag is het gekwelde FC Groningen de tegenstander. Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Groningen? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
Het ging echt heel goed bij VVV en we waren het jaar heel goed gestart met als kroon op het werk de zege op Feyenoord. We zaten heel erg in die flow en dachten wel even van Willem II te winnen. Nou, niet dus. We gingen hard op onze plaat – volledig terecht – en gingen met 3-0 het veld af. Het was zaak om te laten zien dat dit een incident was en dat deden de spelers ook tegen AZ. Daarin werd een knap gelijkspel behaald in Alkmaar en wederom een puntje gepakt. Nu wacht FC Groningen en met een zege, zijn we een heel eind op weg naar lijfsbehoud.

FC Groningen
Hoe het gaat bij FC Groningen? Ik denk dat het niet goed gaat, want het is drama op en naast het veld. Ze staan op een teleurstellende 13e plek en wisten geen van hun 5 laatste duels te winnen. De tijd lijkt op te raken voor de trainer Ernest Faber, maar dat wordt nu licht overschaduwd door de soap rondom Lars Veldwijk. Ze hebben 23 punten en dat zijn er 7 minder dan dat VVV er heeft, dus een overwinning van VVV kan heel wat betekenen op die ranglijst.

VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen FC Groningen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 34,15%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 73 doelpunten tegen gekregen.In thuiswedstrijden hebben de Venlonaren 20 keer gespeeld tegen FC Groningen. 8 wedstrijden werden gewonnen, 4 gelijkgespeeld en 8 keer werd er verloren.

Wedstrijden
De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en FC Groningen:

03-04-2011 Groningen – VVV 3-2
20-11-2011 Groningen – VVV 2-1
11-02-2012 VVV – Groningen 2-0
15-12-2012 Groningen – VVV 0-0
05-05-2013 VVV – Groningen 0-0
10-09-2017 Groningen – VVV 1-1

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen FC Groningen was Kelechi Nwakali. Hij maakte in de laatste minuut de gelijkmaker eerder dit seizoen. De laatste overwinning van VVV op FC Groningen in een thuiswedstrijd is iets langer dan 6 jaar geleden. Toen won VVV met 2-0 dankzij doelpunten van Yanic Wildschut en Uche Nwofor.

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 2063 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 12 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 38 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 59 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 8 keer
Meeste assists: Lennart Thy, Clint Leemans, Vito van Crooij – 4 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans – 23 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 168 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 45 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 78 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 849 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 52 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1438 keer

Spelerstatistieken FC Groningen 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Sergio Padt – 2070 minuten
Meest gewisselde speler: Lars Veldwijk – 10 keer
Meest overtredingen gemaakt: Mike Te Wieirk  – 33 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Juninho Bacuna – 26 keer
Meeste goals: Mimoun Mahi – 7 keer
Meeste assists: Jesper Drost – 6 keer
Meeste doelpogingen: Mimoun Mahi – 18 keer
Meeste gewonnen duels: Django Warmerdam – 142 keer
Meeste interceptie: Django Warmerdam – 39 keer
Reddingen: Sergio Padt – 114 keer
Meeste succesvolle passes: Samir Memisevic – 683 keer
Meeste succesvolle dribbels: Django Warmerdam – 46 keer
Meeste balcontacten: Django Warmerdam – 1355 keer

We hebben ons afgelopen zaterdag keurig hersteld van de nederlaag bij Willem II en hopelijk kunnen we vrijdag 3 puntjes bij het totaal bijschrijven!

7 Responses

 1. supportertje

  Ze hebben nu wat meer rust gekregen, en hopelijk zijn de pijntjes verleden tijd. Promes zal er nog niet bij zijn denk ik. Jammer, hopelijk dat van Bruggen dit over kan nemen, al hoe wel die ook in de lappenmand zat na zondag. Zal dus wel een verrassing zijn. We zien het wel, maar hopelijk weer net zo hoog gemotiveerd als tegen AZ, want bij Groningen zijn zeker punten te pakken thuis. Een goed gevuld stadion zou hier welkom bij zijn, en dan met zijn allen achter de ploeg. Forza VVV

 2. chretien

  Oppassen dat ee niet dezelfde fout maken als tegen Willem II. Normaliter zouden we deze wedstrijd moeten winnen. Maar, als de spelers net zo naief zijn als ikzelf dan kunnen we de boot in gaan tegen een getergd Groningen. Zoveel wedstrijden al geen punten. Ze zullen gebrand zijn om een of meer punten eeg te halen. We zijn gewaarschuwd. En een gewaarschuwd msn telt voor twee. Ik ben blij met een overwinning en liefst met meer dan een doelpunt verschil.

 3. Animal

  Hoop op 3 punten , dan kun je het seizoen zonder druk lekker uitvoetballen en wie nog me doen in de plat orde, dat zou sensationeel zijn , maar eerst de 35 punten halen.,.

  Zit in het buitenland , is dit ergens te zien op internet ??

 4. Goodie

  Groningen is vreemd genoeg een tegenstander waarvan ik verwacht dat we die 3 punten “gewoon” in eigen huis houden.

  En eigenlijk maak ik me ook niet meer zo’n zorgen om de degradatiestrijd. Het lijkt me namelijk sterk dat Roda in zo’n 1/3 van de wedstrijden nog meer dan de helft van de punten gaat pakken om die grens van 35 punten te halen.

 5. RuiverCity

  Géén Promes en Van Bruggen. Dat is een zware aderlating. FC Groningen is geen team waar je even de drie punten tegen binnenhaalt. VVV scoort in de laatste drie wedstrijden ook maar één keer. De twaalfde man kan morgen wel eens het verschil maken. Net als tegen Feyenoord met zijn allen 90 minuten achter het team staan!

Leave a Reply