VVV-Venlo

Head to head: VVV-Venlo sterk in de Koel tegen Feyenoord

Zondagmiddag spelen we de jubileumwedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord en dat zal een knap lastige pot worden voor de VenlonarenHoe heeft VVV-Venlo het eerder gedaan thuis tegen Feyenoord?  Wie is volgens de cijfers in vorm en wie niet? Venlonaren heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
We waren in Venlo een beetje huiverig voor het Sparta-scenario van het vorige seizoen: de eerste helft van de competitie het heel aardig doen en dan instorten als een kaartenhuis. Niks daarvan gemerkt tot nu toe, want VVV had twee uitwedstrijden en behaalde daar 4 punten. In Den Haag werd het door een late goal van Opoku 1-1, terwijl in Breda gewonnen werd door een goal van Thy. We doen het dus keurig en we zijn hard op weg naar lijfsbehoud met 26 punten uit 20 wedstrijden, op de 10e plek. Laot gaon.

Feyenoord
Bij Feyenoord ligt de druk altijd enorm hoog en de verwachtingen lagen zelfs nog hoger na het winnen van de landstitel. Feyenoord kreeg een enorme dip en wij waren de laatsten die daar nog enigszins van konden profiteren. We speelden met 1-1 gelijk door een late goal van Van Bruggen. Inmiddels lijkt Feyenoord zich min of meer hervonden te hebben, ze wonnen met 3-1 van ADO en schakelden PSV uit in de beker. Ze staan nu op de 4e plek op de ranglijst, maar de ambitie is zeker om nog te klimmen.

VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen Feyenoord gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 12 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 29,27%. In totaal heeft VVV-Venlo 55 doelpunten gescoord en 76 doelpunten tegen gekregen. In de 20 thuiswedstrijden die gespeeld zijn heeft VVV 9 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en slechts 3 keer verloren!

Wedstrijden

De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en Feyenoord:

01-05-2011 VVV – Feyenoord 3-2
16-10-2011 Feyenoord – VVV 4-0
22-01-2012 VVV – Feyenoord 2-1
21-10-2012 VVV – Feyenoord 2-3
05-04-2013 Feyenoord – VVV 1-0
18-11-2017 Feyenoord – VVV 1-1

De laatste Venlonaar die wisten te scoren was Damian van Bruggen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord eerder dit seizoen op 18-11-2017.
De laatste overwinning in van VVV op Feyenoord in een thuiswedstrijd is iets langer dan 6 jaar geleden. Toen won VVV met 2-1 in de Koel dankzij doelpunten van Bryan Linssen en Ismo Vorstermans. Bruno Martins Indi scoorde tegen.

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 1793 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 11 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 33 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 53 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 7 keer
Meeste assists: Lennart Thy – 4 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans – 19 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 148 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 44 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 66 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 751 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 44 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1269 keer

Spelerstatistieken Feyenoord 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Karim El Ahmadi – 1795 minuten
Meest gewisselde speler: Sofyan Amrabat – 7 keer
Meest overtredingen gemaakt: Karim El Ahmadi – 33 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Tonny Vilhena/Jean-Paul Boetius – 32 keer
Meeste goals: Steven Berghuis – 12 keer
Meeste assists: Steven Berghuis – 6 keer
Meeste doelpogingen:Steven Berghuis – 24 keer
Meeste gewonnen duels: Karim El Ahmadi – 99 keer
Meeste interceptie: Karim El Ahmadi – 35 keer
Reddingen: Brad Jones – 44 keer
Meeste succesvolle passes: Karim El Ahmadi – 1046 keer
Meeste succesvolle dribbels: Steven Berghuis – 79 keer
Meeste balcontacten: Karim El Ahmadi – 1471 keer

Hopelijk gaan we zondag knallen en kunnen we ons jubileum een passend resultaat geven!

18 Responses

 1. supportertje

  Ik hoop een beetje dat de wedstrijd van woensdag de Feijenoorders nog in de benen zit. Het zou mooi zijn om een punt weg te slepen, laat staan drie. Want als dat gebeurt, dan gaan er die avond nog wel een paar gedronken worden. Ze zijn nog steeds kwetsbaar Feijenoord, en hopelijk ook op zondag a.s. Dat het stadion, wat zo goed als uitverkocht is, zich maar eens goed laat horen en het team naar de overwinning stuwt. Een mooier kado kunnen we met zijn allen niet hebben op zondagmiddag.

 2. chretien

  Feyenoord heeft niet tot aan het gaatje hoeven spelen. Vooral de vroege goal was een klap die psv niet te boven kwam. Ik eg, elke wedstrijd krijgen we een paar kansen. Misschien met vijf mans achterhoede gaan spelen met op links Janssen en Labylle? Kan in ieder geval een leuke wedstrijd worden. FORZA VVV

 3. robbaan

  Die wedstrijd van woensdagavond speelt qua conditie geen enkele rol meer.
  Belangrijk voordeel is de winningmood van VVV en een volle Koel.
  VVV moet net als in de wedstrijden tegen PSV, Ajax en AZ, reageren op hoe Feijenoord de zaken wil
  aanpakken. Mocht het lukken snel op voorsprong te komen, dan voorspel ik een sensationeel resultaat,
  3-1.

  1. marcel

   mooi artikel, maar ook in bovenstaande statistieken een opvallend feit. heb het al eens eerder aangehaald. Hunte gaat wel erg vaak zijn tegenstander(s) voorbij (bovenop al het verdedigende werk dat hij ook nog eens doet). Als die ook nog zijn vervolg-actie kan verbeteren……

  2. jason

   Tja de scorebord supporters/media zie je helaas ook heeeel vaak voorbij komen. vvv doet het prima, staat 10e, geweldig. Echter dit doet niks af aan het gegeven dat steijn vaak veel te laat wisselde en juist zelden een wedstrijd heeft doen kantelen. Het waren vaak steeds heel late en dezelfde wissels en deze wissels hadden helemaal niets met tactiek te maken. Ook zijn voorkeur voor bepaalde spelers die er weinig van bakten terwijl er in de ogen van vele supporters op dat moment betere spelers op de bank zaten bleef maar aanhouden. Helaas zie je maar al te vaak dat mensen heel snel bepaalde dingen vergeten als het goed gaat.

   Maar goed het heeft voor hem goed uitgepakt en duys moet ook il uiteindelijk tot nog toe tevreden zijn.

   Lang leve De Koel behalve dat achterlijke kunstgrasveld natuurlijk maar dat gaan ze natuurlijk zo snel mogelijk na het seizoen teruggeven aan de leverancier met teruggave van geld.

   1. Ievel Knievel

    @ Jason

    Als je het artikel had gelezen blijkt uit de statistieken juist dat Steijns ingrepen in het tactisch systeem en dus ook de dord hem doorgevoerde wissels wel degelijk tot een veranderd spelbeeld leiden en dus ook tot succes, itt wat sommige supporters hier altijd roepen en ook beweren. Hij wisselt tijdens de wedstrijd dus regelmatig van tactiek en strategie.

    Ook iemand als een Valkx ZIET EN BEWEERT dit, toch echt geen koekenbakker. Daarnaast zijn de spelers zeer te spreken over de werkwijze van Steijn, ook de reserves, iet enkele huurlingen die natuurlijk veracht hadden te spelen op basis van de status van de clubs waarvan ze gehuurd zijn.

 4. RuiverCity

  Helemaal met je eens Marcel. Eens komt de dag dat Hunte ook nog gaat scoren…..

  Verder hoop ik dat de lokale driehoek (i.s.m. VVV) de beveiliging IN het stadion beter heeft georganiseerd. Tegen PSV was dat ver onder de maat! Feyenoorders hebben massaal kaartjes gekocht via MP etc.

  1. Goodie

   Helemaal mee eens. Ik heb er echt geen probleem mee als er een aantal Feyenoorders onder het uitvak zitten. Maar dan is het wel zitten en kop dicht. Tuurlijk mogen ze ff juichen als ze scoren maar vaak wordt het al snel provoceren.

   Tegen Psv zag ik ook een hele familie in Psv tenue op Oost staan, onbegrijpelijk. Ik denk dat niet veel mensen daar op staan te wachten.

  2. jason

   Een buitenspeler wisselen voor een buitenspeler en dan nog gelukkig de gelijkmaker maken in de laatste minuten kan ik geen tactische wissel noemen. Heb het artikel wel gelezen trouwens maar dat hoef ik in feite niet want ik heb waarschijnlijk meer minuten van vvv gezien dan deze verslaggever.

   En Stan valx tja die noemt vito nog altijd een toptalent. Nou vito is een leuke speler voor vvv en mss nog iets hoger maar meer niet. Dat blijkt ook wel uit de 0 clubs die belangstelling voor hem hebben.

   Verder ben ik heel tevreden hoor….

   Lang leve De Koel

   1. Ievel Knievel

    Dat je meer wedstrijden hebt gezien, maakt je nog geen kenner. Zoals ook uit je commentaren blijkt.

    Waarschijnlijk hadden we met de tactiek van de betweters heel leuk aanvallend gespeeld, maar veel verloren, zoals NAC dit jaar.

    Ik hecht meer waarde aan professionele meningen. Zo eenvoudig is een profsport bedrijven natuurlijk niet. Ook al ziet het er soms makkelijk uit.

 5. robbaan

  Precies zoals het is gegaan tot nu toe!
  Steijn en de rest vd staf passen perfect bij elkaar en VVV, het doet mij terug denken aan de periode met André Wetzel en Mo Allach. Sfeer en beleving, gekoppeld aan de juiste karakters, die gaan voor elke meter en met een tactisch concept, waar elke ploeg moeite mee heeft/krijgt.
  Artikel doet recht aan de prestaties van het geheel…..VVV!

  1. Ievel Knievel

   Dar was puur een ego dingetje met de voorzitter. Dat kan je rationeel nooit beargumenteren. Gewoon botsende karakters die elkaar dingen gaan verwijten die nergens op gebaseerd zijn, puur en alleen omdat ze op hun pik/ tenen zijn getrapt.

   Van Dijk heeft prima gewerkt bij VVV en succes gekend. Daarnaast een aardige man die nog altijd over clubliefde voor VVV beschikt. Ik heb hem nooit iets slechts over de club VVV horen zeggen. Dat prijst de man.

   Het zou mooi zijn als er ooit nog een handschudder en zand erover volgt.

   Iig hebben de beleid- en trainerskeuzes na van Dijk en tot aan de komst van Steijn desastreus uitgepakt voor de club VVV, zowel sportief, financieel en op het gebied van binding met de supporters. Achteraf kan geconcludeerd worden dat de club toen het spoor bijster was en naast zijn schoenen is gaan lopen. Gelukkig zitten we nu in het jaar 2018 en kunnen we de goede kant op kijken.

   1. Ievel Knievel

    @ Koelie

    Vandaar dat zijn opvolger met een groot deel dezelfde selectie zo waardeloos presteerde. Vergeet niet dat voorganger Wetzel met voor een groot deel dezelfde selectie als van Dijk gewoon degradeerde.

    Van Dijk heeft nooit ontkend dat alles om Honda draaide. Staat wel tegenover dat de spelers, zeker de eerste twee. seizoenen graag met hem werkte. Verder was er geen sprake van een vertrouwensbreuk.

    Van Dijk weigerde echter de voorzitter naast zich te dulden als deze zich met het technische beleid en met de opstelling ging bemoeien. Dat was de oorzaak van de clan, niets meer en niets minder. Iets waar, vreemd genoeg, 3 trainers na van Dijk, ook al over klaagde. Pas sinds de komst van Valkx snapt Berden dat voorzitter zijn iets anders is dan supporter zijn of technisch manager zijn.

Leave a Reply