VVV-Venlo

Head to Head: VVV-Venlo vs Ajax

Na een geweldige start van het nieuwe seizoen met een uitwinst op Willem II is het nu tijd voor de eerste thuiswedstrijd. De Venlonaren nemen het op tegen de nummer 2 van afgelopen seizoen, Ajax. Hoe staan we ervoor? Hoe doen we het tegen de club uit Amsterdam? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rij gezet.

 

VVV-Venlo

De start van de competitie is fantastisch met een overwinning op Willem II. Vooraf waren er hier en daar wat zorgen bij de fans en de technische staf met betrekking tot de invulling van de aanvalslinie. Er waren nogal wat blessures bij de Venlonaren. Toch hebben we de overwinning over de streep getrokken dankzij een fantastisch schot van onze aanvoerder Danny Post en een enorme dosis aan vechtlust. Voor het verslag van deze wedstrijd klik je hier.

 

Ajax

De club uit Amsterdam begon het seizoen met dure versterkingen en is het vaakst genoemd als titelkandidaat nummer 1. Afgelopen weekend was het resultaat echter niet om over naar huis te schrijven. Ajax speelde gelijk tegen Heracles en verloor in haar eerste wedstrijd al 2 punten op de ranglijst (1-1). Gisteren kwamen ze wederom in actie voor de play-offs van de Champions League. Ajax speelde een hele sterke wedstrijd en versloeg Standard Luik met 3-0. Een Ajax in deze vorm zal een hele moeilijke tegenstander zijn voor iedere ploeg in de Eredivisie.

Volgens Transfermarkt heeft Ajax 29 selectiespelers die samen een gemiddelde leeftijd hebben van 23,6 jaar. Het aantal buitenlandse spelers bedraagt 16 en dat is 55,2% van de gehele selectie. Daarnaast zitten er ook nog 14 A-internationals bij de ploeg uit Amsterdam.

 

VVV-Venlo speelde in totaal 45 duels tegen Ajax. VVV-Venlo won 8 keer, speelde 8 keer gelijk en verloor 30 keer van de club uit Amsterdam. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,4%. In totaal heeft VVV 41 doelpunten gescoord en 108 doelpunten tegen gekregen. In thuiswedstrijden tegen Ajax wist VVV 6 keer te winnen, speelde ze 7 keer gelijk en verloren ze 23 keer.

 

Wedstrijden

De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en Ajax

2011-2012            Eredivisie             21-08-2011          VVV-Ajax            2-2          (0-0)

2011-2012            Eredivisie             02-05-2012          Ajax-VVV            2-0          (1-0)

2012-2013            Eredivisie             17-11-2012          Ajax-VVV            2-0          (0-0)

2012-2013            Eredivisie             03-02-2013          VVV-Ajax            0-3          (0-1)

2017-2018            Eredivisie             27-08-2017          VVV-Ajax            0-2          (0-0)

2017-2018            Eredivisie             19-04-2018          Ajax-VVV            4-1          (2-1)

 

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen Ajax was Ralf Seuntjens. Op 19 april 2018 scoorde hij met een fantastisch afstandsschot de 0-1 in de Arena (4-1). De laatste overwinning van VVV thuis op Ajax dateert van meer dan 30 jaar geleden. Op 13 december 1987 won VVV met 3-1 van Ajax in eigen huis. De Venlonaren die scoorde in deze wedstrijd waren Jos Luhukay (2x) en John Lammers. Dennis Bergkamp scoorde in de laatste minuten nog een tegentreffer.

38 Responses

 1. robvvv

  13 december 1987 : het was de wedstrijd waarin VVV met wel 6-1 had kunnen winnen van Ajax. Ze kregen geregeld alle hoeken van het veld te zien , maar het bleef bij 3 doelpunten. iedereeen was euforisch over de snbeeuwwedstrijd een jaa eerder maar ik vond deze toch veel mooier. Maar dat was toen….
  Nu hebben we een heel andere generatie en uitdaging. Met de wedstrijd tegen Willem II in gedachten kan ik me niet losmaken van de herinnering aan vorig seizoen waarin VVV het in uitwedstrijden qua resultaat heel goed deed maar in de thuiswedstrijden te vaak ons een minder resultaat voorschotelde.
  Heracles kon Ajax op de pijnbank leggen afgelopen week. Aan onze jongens de taak om dat kunstje ook eens te proberen. Ajax loopt met de kop in de wolken , na de inderdaad klasse performance in de Arena , maar dat is in het verleden al vaker fout gelopen dus ik zie voor VVV mogelijkheden om na dit weekend koploper in de eredivisie te zijn . En als het niet zo is … helaas .. volgende keer beter… We moeten dit seizoen met zijn allen, gewoon positief, geen gezeur , als supporter, achter onze club blijven staan !
  Succes mannen .. Ik bin d’r beej
  FORZA VVV.

 2. chretien

  Ons voordeel is dat zij moeten winnen en wij mogen verliezen. Maar ja, elk voordeel heb ook zijn nadeel.
  Ik ben tevreden als er wordt gevochten voor een goed resultaat. FORZA VVV!!!

 3. supportertje

  Hoop alleen maar dat er echt gestreden gaat worden om iedere meter van het veld. Een puntje zou mooi zijn, en een echte verdienste. Maar vooral hoop ik dat we met zijn allen vanaf de eerste minuut achter ons team gaan staan. Wij kunnen nu echt als publiek ons team dat extra steuntje in de rug geven en functioneren als Twellefde man. We kunnen geen oude tijden laten herleven, maar wel aan nieuwe tijden bouwen.

 4. Luis Erique

  Dit zijn de lekkerste. Je hebt niks te verliezen, het weer is goed en als je dan alleen maar zorgt dat je de mouwen opstroopt, dan gaat iedereen (ik incluis) tevreden naar huis.

 5. Drikus

  Is er al wat bekend over de ziekenboeg? Hebben we tegen Ajax een ruimere keuze uit aanvallers die een hele wedstrijd mee kunnen. Of wordt het weer een roulatie systeem?

  1. VenloVVV

   Als het goed is, is alleen Mlapa nog in de ziekenboeg. De rest is al terug, maar of ze al een hele wedstrijd kunnen spelen is natuurlijk de vraag! Hopelijk weten we meer na de interviews bij VVV TV vanavond!

 6. kenfen

  Ik vond Seuntjes nogal ingehouden spelen wat wel logisch is natuurlijk. Het was pas zijn eerste serieuze wedstrijd. Hopelijk kan Grot spelen Ik ben tevreden als iedereen z’n stinkende best doet ( inclusief publiek)

 7. Goodie

  Willem2 neemt Avdijaj transfervrij over van Schalke. Goede speler die ik hier ook wel had willen zien. Benieuwd of en wanneer wij een nieuwe buitenspeler krijgen.

 8. Animal

  Ajax is kwetsbaar achterin en heel erg bezig met de CL. Als VVV de organisatie (zoals normaal) op.orde heeft en daarmee de nul kan vasthouden , kon het zo maar eens een hele mooie avond worden voor VVV met een gelijkspel of zelfs een overwinning door goed en snel om te schakelen. we gaan het zien…maar VVV is niet kansloos 🙂

 9. idderzienmeining

  VVV slaagde er de afgelopen twee seizoenen bijna alle wedstrijden in om dusdanig compact en georganiseerd te spelen, dat geen enkele tegenstander “zomaar” even de punten kon mee pakken. Vooral door de ijzeren discipline en de saamhorigheid zijn we opgeklommen naar de Eredivisie en daar vooralsnog ook gebléven !

  Dit seizoen moeten we voor het eerst sinds lange tijd meerdere nieuwe mensen inpassen, maar vorige week is meteen gebleken dat de technische staf goed gescout heeft. Want voetballend was het weliswaar niet hoogstaand maar als TEAM werd de overwinning uit het vuur gesleept (i combinatie met ietwat geluk bij ballen op de lat, paal en bovenarm van Sol).

  Zaterdag zal Ajax (t.o.v. vorige week) niet weer met een “muppet” opstelling starten lijkt me en ook de focus zal bij de Ajax spelers anders zijn ? Het kan dan ook twee kanten op gaan …
  Of Ajax start wervelend, duwt VVV terug en gaat volle bak op jacht naar een snelle goal … vervolgens naar de bevrijdende 2e goal en dan wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld met het oog op de wedstrijd van Ajax tegen Dynamo Kiev.
  Of VVV slaagt er in ze lange tijd van het scoren zien af te houden en dan kán het zomaar een voorr Ajax lastige avond worden.

  Ajax zal deze wedstrijd normaal gesproken winnen, maar als VVV bikkelt en als team gevochten heeft dan ga ik als trotse supporter huiswaarts. Persoonlijk zou ik het mooi vinden als we niet alleen een volle Koel zien, maar ook een Koel die zich positief laat horen en zich niet als bioscoop publiek gedraagt. Helaas is dit beetje bij beetje zo gegroeid de laatste seizoenen maar ik deel de mening van “supportertje”: LATEN WE SAMEN ZORGEN VOOR DAT EXTRA STEUNTJE IN DE RUG !!

  1. robbaan

   Precies zoals ik eerder heb gezegd.
   Dit is die tussendoor wedstrijd waar VVV van moet profiteren, Ajax en dan zeker een speler zoals Ziyech, neigt naar nonchalance , dat zag je ook in de tweede helft tegen luik..
   Kijk als alles op rolletjes en naar wens verloop . maakt VVV geen kans tegen Ajax.
   Letterlijk moet Ajax zich stuk bijten op het hechte bolwerk van de geelzwarte en inderdaad, bij de kansen die komen moet VVV toeslaan. Van grote waarde zal inderdaad de publieke ondersteuning zijn, niet dat Ajax daar van zal schrikken, maar meer voor het moraal van onze jongens.
   De geschetste ontwikkelingen kunnen allebei en ik hoop op het voor Ajax verstikkende scenario, 0-0 na 60 minuten en VVV door een uitbraak op 1-0 en dan, kan er met de Koel in vuur en vlam iets moois gebeuren.

 10. nel_vankubke

  We hebben al 3 punten meer dan ik verwacht had met al die blessures.

  Laat ze zich maar stuk lopen op onze muur van verdedigers, middenvelders en middenvelders in de spits 🙂

 11. chretien

  De helft van de toeschouwers zijn geen echte VVV fans. Ze komen kijken en juichen, uiteraard, mochten wij scoren. Ik vind ze qua beleving en emotie eerder hinderlijk dan welkome aanvulling. Hoe kunnen we dit veranderen?.

  1. Koelie

   Klopt Chretien, schat dat De Koel voor de helft gevuld is met Ajax fans. De andere hflft moet zich dan maar laten horen. Misschien dat je een paar van die gloryhunters dan nog mee krijgt. Zeker als VVV lang de nul houdt. ?
   Persoonlijk haat ik deze wedstrijden. 9/10 keer ben je kansloos en dan staat al dat nepvolk ook nog in de weg bij horeca en op je “vaste” staanplek en te lullen over Ajax. De losse kaartjes hadden ze veel duurder moeten maken.

   Fans kweken is een langdurig proces. Een hele generatie is afgehaakt tijdens 1994 tot 2003. Oplossing wellicht is jeugd goedkoop naar binnen brengen, zoals ik ooit voor 5 gulden een seizoenkaart had. Net als met jeugdspelers breken er altijd wel een paar door. De rest wordt fan van de top drie. Je zou eens moeten onderzoeken hoe het bij NAC is ontstaan. Ik dacht door de avondwedstrijden.

 12. RuiverCity

  VVV heeft alleen een kans als ze Ajax 90 minuten lang afjagen. Hopelijk is het conditioneel al beter dan afgelopen zaterdag toen de meesten na 60 minuten er doorheen zaten. Met zijn allen achter het team en die nep-Ajax supporters overschreeuwen!

 13. Koelie

  Mijn collega’s die Teletekst supporter van ajax zijn, waren zich al aan het opwinden over het veld en dat VVV anti voetbal speelt. Ik heb gezegd dat er moet gesproeid gaat worden omdat Ajax komt. Toen werden ze al helemaal gek. Serieus ze verwachten na de glorieuze overiwnning op standaard Luik een gala voorstelling en minimaal 4-0 winst. Dat gaat alleen gebeuren met hulp van de VAR. Laat ze maar komen en dan gaan we weer lekker counteren.

  1. chretien

   Het kunstgrasnadeel is voor beide partijen even groot. Echter, we mogen veronderstellen dat deze tegenstander wat balvaardiger, technischer is. Dus het is in hun voordeel. Alleen bij eerste wedstrijden is het even wennen. Dit is wetenschappelijk bewezen. Basta, geen gezeik verder…

 14. pavisto67

  Ik zie dat een dag voor de wedstrijd nog 450 kaarten beschikbaar zijn. Ik denk niet dat deze binnen 30 uur nog allemaal aan de man/vrouw worden gebracht.
  Los van de seizoenskaartdiscussie ( wel of geen kaart kopen, of losse kaarten) denk ik dat VVV zichzelf met die 10 euro opslag voor de topwedstrijden zelf in de voet schiet. Accepteer gewoon dat niet iedereen een seizoenskaart kan of wil kopen en vraag normale prijzen ipv woekerprijzen. Nu krijg je zelfs tegen Ajax het stadion nog niet vol.

   1. Gerardus

    Dat lijkt mij toch ook. Als je die toeslag maal het aantal losse kaarten doet die er verkocht zijn kom je denk ik wel op een leuker bedrag uit. En daarnaast hoop ik dat O niet uitverkocht is, heb je tenminste als seizoenskaarthouder nog wat plek om te staan…

   2. Goodie

    Helemaal mee eens. Uitverkochte O vakken zijn niet te doen.

    Had het straks overigens al berekend met ruime cijfers. Mochten die 500 kaarten niet meer verkocht worden brengt het VVV als nog zo’n 20k/25k meer op.

Leave a Reply