VVV-Venlo

Head to head: VVV-Venlo vs SC Heerenveen

Drie wedstrijden gespeeld. 4 punten. We mogen dan ook best tevreden zijn over onze competitiestart. Vooral de tweede helft tegen FC Utrecht was goed. Zaterdag wacht SC Heerenveen Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Friesland? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
VVV doet het dus uitstekend in deze start van de competitie. Er werd eenmaal gewonnen, eenmaal gelijk gespeeld en eenmaal verloren. FC Utrecht uit:Het was duidelijk een wedstrijd van twee gezichten. In de eerste helft was het gewoon simpelweg slecht wat de Venlonaren lieten zien. Slordig, onnauwkeurig en ze werden een beetje overrompeld. Ze kwamen dan ook terecht op een 1-0 achterstand door een schitterende knal van Gavory. De tweede helft was weer een compleet ander beeld. VVV-Venlo dwong een penalty af en Susic maakte de gelijkmaker. Daarnaast had VVV diverse kansen om de wedstrijd te winnen, dus dat was alleen maar positief vanuit Venloos perspectief. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

SC Heerenveen
SC Heerenveen is zo’n ploeg die ieder seizoen wel geacht wordt om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Er hebben in het verleden immers wat briljantjes rondgelopen en ze zijn de competitie redelijk begonnen met 4 punten uit 3 wedstrijden. Tegen PEC Zwolle werd gewonnen, tegen Vitesse werd er gelijk gespeeld en tegen Feyenoord werd er in een enerverende wedstrijd verloren. De ploeg van Jan Olde Riekerink is er een om in de gaten te houden.

VVV-Venlo heeft in totaal 46 competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 21 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 19,57%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 85 doelpunten tegen gekregen. In thuiswedstrijden hebben de Venlonaren 23 keer gespeeld tegen SC Heerenveen. 7 wedstrijden werden gewonnen, 9 gelijkgespeeld en 7 keer werd er verloren.

Wedstrijden
De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en SC Heerenveen

24-03-2012 SC Heerenveen – VVV 4-1
24-11-2012 VVV – SC Heerenveen 1-1
09-02-2013 SC Heerenveen – VVV 2-2
31-10-2013 SC Heerenveen – VVV 1-0
09-12-2017 SC Heerenveen – VVV 2-2
14-04-2018 VVV – SC Heerenveen 0-2

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen SC Heerenveen was Ralf Seuntjens. Hij maakte die merkwaardige, late goal in de uitwedstrijd op 9 december 2017 (2-2), waardoor we een punt pakten in Friesland De laatste overwinning van VVV uit op SC Heerenveen dateert van meer dan 8 jaar geleden. Op 02-02-2010 won VVV met 3-1 van SC Heerenveen. Doelpuntenmakers voor VVV-Venlo toen waren Ferry de Regt, Sandro Calabro en Gonzalo Garcia.

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2018-2019
Meest gespeelde minuten: Lars Unnerstall – 270 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 3 keer
Meest overtredingen gemaakt: Danny Post/Martin Samuelsen/Moreno Rutten – 5 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Martin Samuelsen – 8 keer
Meeste goals: Danny Post – 1 keer
Meeste assists: Peter van Ooijen – 1 keer
Meeste doelpogingen: Peter van Ooijens –1 keer
Meeste gewonnen duels: Danny Post/Martin Samuelsen– 24 keer
Meeste interceptie: Danny Post – 8 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 17 keer
Meeste succesvolle passes: Lars Unnerstall – 62 keer
Meeste succesvolle dribbels: Jay-Roy Grot – 7 keer
Meeste balcontacten: Roel Janssen – 169 keer

Spelerstatistieken SC Heerenveen 2018-2019
Meest gespeelde minuten: Warner Hahn – 270 minuten
Meest gewisselde speler: Ben Rienstra – 2 keer
Meest overtredingen gemaakt: Sam Lammers – 6 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Sam Lammers – 7 keer
Meeste goals: Morten Thorsby – 3 keer
Meeste assists: Kik Pierie – 3 keer
Meeste doelpogingen: Morten Thorsby – 3 keer
Meeste gewonnen duels: Sam Lammers – 31 keer
Meeste interceptie: Doke Schmidt – 5 keer
Reddingen: Warner Hahn – 8 keer
Meeste succesvolle passes: Daniel Høegh – 77 keer
Meeste succesvolle dribbels: Sam Lammers – 8 keer
Meeste balcontacten: Kik Pierie – 165 keer

3 Responses

 1. Knoajboks

  Kleine opmerking op de tekst:
  “De laatste overwinning van VVV uit op FC Utrecht dateert van meer dan 8 jaar geleden.” dat moet natuurlijk SC Heerenveen zijn.

  On: Hopelijk zien we morgen weer een VVV met veel strijd en passie, dan heb ik het volste vertrouwen in dat we de punten in eigen huis houden!

 2. Koelie

  Heerenveen zo’n gemoedelijke provincieclub waar wij altijd aan gespiegeld werden. Heerenveen is uitgegroeid door stapsgewijs te groeien (en paar tientallen miljoenen van gemeente en provincie) van kleine eerstedivisieclub naar een grote club in linkerrijtje eredivisie . Daar houdt de vergelijking dan ook op, behalve dat beide clubs te kampen hebben met dalende (vergrijzende) supportersaantallen.

  Behalve de keeper hebben de Friezen op iedere positie een betere speler. Toch veel heb ik er veel vertrouwen in dat we morgen weer eens van ze gaan winnen en dat komt door Post en Rutten op middenveld met als verrassing Mlapa: 2-1.

Leave a Reply