VVV-Venlo

Head to head: VVV-Venlo vs SC Heerenveen

Nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen en de Venlonaren zullen aan de bak moeten de komende weken. Zaterdagavond wacht Sparta op het Kasteel. Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Rotterdam? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
De wedstrijd tegen Sparta, ja daar raken we niet echt over uitgepraat denk ik. In de laatste tien minuten werd de overwinning niet alleen weggeven, maar keerden we zelfs puntenloos richting Venlo en dat was wel pijnlijk. Eigenlijk speelde VVV alleen goed in het eerste kwartier na rust, maar daarna was het overwicht ver te zoeken tegen Sparta, dat bleef geloven in een goede afloop en werd beloond voor het doorzettingsvermogen. Door deze nederlaag is nog allemaal niet definitief gedaan deze jaargang en zijn punten hard nodig tegen SC Heerenveen. Om het wedstrijdverslag van die wedstrijd te lezen, klik je hier.

SC Heerenveen
SC Heerenveen is een beetje aparte club dit seizoen. Ze wisselen prima resultaten af met merkwaardige optredens, maar ze zijn nog steeds kansrijk om de playoffs voor Europees voetbal te halen. Scheidend coach Streppel komt morgen richting de Koel en hoopt punten te kunnen ophalen in de strijd om dat felbegeerde ticket. SC Heerenveen staat op de 8e plek met 40 punten. Dat betekent dat ze op de plek op Europees voetbal staan, maar ADO heeft hetzelfde aantal punten.

VVV-Venlo heeft in totaal 45 competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 20 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 20,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen. In thuiswedstrijden hebben de Venlonaren 25 keer gespeeld tegen SC Heerenveen. 7 wedstrijden werden gewonnen, 9 gelijkgespeeld en 6 keer werd er verloren.

Wedstrijden
De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en SC Heerenveen:

20-09-2011 VVV – Heerenveen 0-2
24-03-2012 Heerenveen – VVV 4-1
24-11-2012 VVV – Heerenveen 1-1
09-02-2013 Heerenveen – VVV 2-2
31-10-2013 Heerenveen – VVV 1-0
09-12-2017 Heerenveen – VVV 2-2

De laatste Venlonaar die wist te scoren tegen SC Heerenveen was Ralf Seuntjens. Hij maakte die goal in de uitwedstrijd op 9 december 2017 in de slotfase. Lennart Thy maakte toen zijn eerste doelpunt in de competitie. De laatste overwinning van VVV thuis op SC Heerenveen dateert van bijna 8 jaar geleden. Op 02-02-2010 won VVV met 3-1 van de Friezen. Doelpuntenmakers voor VVV-Venlo toen waren Ferry de Regt, Gonzalo Garcia en Sandro Calabro.

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 2693 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 14 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 46 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 73 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 10 keer
Meeste assists: Lennart Thy – 5 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans – 29 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 206 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 56 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 113 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 1129 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 57 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1897 keer

Spelerstatistieken SC Heerenveen 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Daniel Høegh – 2700 minuten
Meest gewisselde speler: Henk Veerman – 22 keer
Meest overtredingen gemaakt: Morten Thorsby – 67 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Denzel Dumfries – 49 keer
Meeste goals: Reza Ghoochannejhad – 7 keer
Meeste assists: Denzel Dumfries – 7 keer
Meeste doelpogingen: Martin Ødegaard – 25 keer
Meeste gewonnen duels: Denzel Dumfries – 204 keer
Meeste interceptie: Kik Pierie – 55 keer
Reddingen: Martin Hansen – 52 keer
Meeste succesvolle passes: Daniel Høegh – 1451 keer
Meeste succesvolle dribbels: Martin Ødegaard – 104 keer
Meeste balcontacten: Stijn Schaars – 2188 keer

3 Responses

 1. idderzienmeining

  Vervang de 1e alinea even … wedstrijd tegen Sparta op Het Kasteel is geweest !

  We zullen zien of VVV weer een keer zijn niveau van vóór de winterstop kan halen want de Schwung is er een beetje uit. Let wel: het is geen verwijt naar de ploeg maar een constatering –> de jongens blijven knokken alleen zijn we in balbezit lang niet meer zo scherp als eerder dit seizoen.

  Ik hoop dat het lukt om minimaal 1 punt in Venlo te houden maar gun de jongens wel weer een overwinning. Het succesvolle seizoen – want dat is het absolúút – gaat een beetje uit als een nachtkaars en dat is gewoon zonde !

  Zet hem op mannen en geef nog een keer vól gas morgenavond !

 2. De Realist

  Hopelijk kunnen ze eindelijk weer eens winnen morgenavond en anders maar een puntje en dan maar thuis tegen Roda winnen. Wat er morgenavond ook gebeurd….als we de laatste thuiswedstrijd tegen Roda maar winnen. Dan sluiten we het seizoen alsnog in stijl af.

Leave a Reply