VVV-Venlo

Head to head: Willem II – VVV-Venlo

We zijn eigenlijk nog steeds aan het nagenieten van de overwinning op Feyenoord, maar komende woensdag moeten we alweer aan de bank. Dan staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Hoe gaat het met VVV-Venlo de laatste tijd? Hoe doen we het tegen de club uit Tilburg? Venlonaren.net heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet.

VVV-Venlo
Het gaat goed in Venlo! Dat is eigenlijk de conclusie. De laatste 5 wedstrijden werd er niet verloren. Er werd zelfs vier keer gewonnen. Tegen Roda JC (0-1), Heracles Almelo (3-1), ADO Den Haag (1-1), NAC Breda (0-1) en Feyenoord (1-0) werden maar liefste 13 punten gehaald en dat is echt een uitzonderlijk goede prestatie. We staan nu op een 9e plek en dus in het rechterrijtje met de wetenschap dat we dichter bij Europees voetbal zitten dan bij een degradatieplek. Echt bizar. Maar er wacht wederom een drukke week met twee uitwedstrijden: Willem II en AZ.

Willem II
Bij Willem II is het weer een wisselvallig seizoen. Waar het publiek het eindelijk laat zien door naar het stadion te komen, weet de club sportief gezien het nog niet te laten zien. Er werd erg zwak gestart in de competitie, opgevolgd door een korte opleving – met onder andere het 3-3 gelijkspel in de Koel eerder dit seizoen – en nu moeten ze toch weer vrezen voor een lage notering op de ranglijst. Maar ondertussen werd wel de halve finale van de beker gehaald. Willem II staat momenteel op een 14e plek met 17 punten. Dat zijn er 12 minder dan wij er hebben.

VVV-Venlo heeft in totaal 47 competitiewedstrijden tegen Willem II gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 17 keer gewonnen, 11 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 36,17%. In totaal heeft VVV-Venlo 71 doelpunten gescoord en 77 doelpunten tegen gekregen. In uitwedstrijden hebben de Venlonaren 23 keer gespeeld tegen Willem II. 7 wedstrijden werden gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 13 keer werd er verloren in Tilburg.

Wedstrijden

De laatste 6 wedstrijden die gespeeld werden tussen VVV-Venlo en Willem II:

19-03-2011 VVV – Willem II 0-0
10-11-2012 VVV – Willem II 4-1
09-03-2013 Willem II – VVV 1-0
09-08-2013 VVV – Willem II 2-0
24-01-2014 Willem II – VVV 0-1
25-11-2017 VVV – Willem II 3-3

De laatste Venlonaren die wisten te scoren tegen Willem II waren Vito van Crooij, Damian van Bruggen en Clint Leemans. De laatste overwinning van VVV op Willem II in een uitwedstrijd is iets langer dan 4 jaar geleden. Toen won VVV met 0-1 in Tilburg dankzij een laat doelpunt van Pim Balkestein.

Spelerstatistieken VVV-Venlo 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Nils Röseler – 1883 minuten
Meest gewisselde speler: Johnatan Opoku – 11 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ralf Seuntjens – 37 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Lennart Thy – 55 keer
Meeste goals: Clint Leemans – 8 keer
Meeste assists: Lennart Thy, Clint Leemans, Vito van Crooij – 4 keer
Meeste doelpogingen: Clint Leemans – 21 keer
Meeste gewonnen duels: Lennart Thy – 155 keer
Meeste interceptie: Moreno Rutten – 44 keer
Reddingen: Lars Unnerstall – 71 keer
Meeste succesvolle passes: Clint Leemans – 787 keer
Meeste succesvolle dribbels: Torino Hunte – 44 keer
Meeste balcontacten: Clint Leemans – 1318 keer

Spelerstatistieken Willem II 2017-2018
Meest gespeelde minuten: Darryl Lachman – 1799 minuten
Meest gewisselde speler: Ismail Azzaoui – 11 keer
Meest overtredingen gemaakt: Ben Rienstra  – 29 keer
Meeste overtredingen ontvangen: Konstantinos Tsimikas – 33 keer
Meeste goals: Fran Sol – 9 keer
Meeste assists: Ismail Azzaoui – 4 keer
Meeste doelpogingen: Fran Sol – 20 keer
Meeste gewonnen duels: Konstantinos Tsimikas – 146 keer
Meeste interceptie: Freek Heerkens – 39 keer
Reddingen: Mattijs Branderhorst – 61 keer
Meeste succesvolle passes: Darryl Lachman – 701 keer
Meeste succesvolle dribbels: Ismail Azzaoui – 58 keer
Meeste balcontacten: Konstantinos Tsimikas – 1185 keer

Hopelijk gaan we zondag knallen en kunnen we ons jubileum een passend resultaat geven!

15 Responses

 1. supportertje

  Met twee beentjes op de grond blijven, want ook deze wedstrijd zal er weer volop gevochten moeten worden voor een goed resultaat. Hopelijk gaat het ze weer lukken om punten te pakken daar. Ik heb er vertrouwen in, maar hou wel in het achterhoofd dat het niet makkelijk gaat worden na zondag. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, beter lelijk winnen als mooi verliezen.

 2. jurgen

  Gun VVV komende woensdag weer het beste, maar al het succes zal mogelijk een keerzijde krijgen aan het einde van het seizoen, wie blijft er en wie gaat er weg, valt er nog wat poen te vangen voor sommige spelers. 2e jaar eredivisie zal mogelijk lastiger worden. Ik zeg: Trainer gaat weg en zeker zo’n 8 spelers, tracht dit maar eens goed op te vangen, dat je weer zo’n groep krijgt als dit seizoen. VVV zal zijn huiswerk echt goed moeten doen, om in seizoen 2018/2019 weer zo’n goede/gretige groep te krijgen. We gaan het zien en 1 voordeel: ze hebben er ruimschoots de tijd voor.

  1. pavisto67

   De uittocht is vrees ik onvermijdelijk. Als VVV supporter moet je je realiseren dat onze club meestal in de Eerste Divisie speelt, en zo af en toe in de Eredivisie. Koester dit seizoen dus want volgend seizoen zal waarschijnlijk alles weer anders zijn.
   Als je op deze manier je verwachtingspatroon aanpast en niet verwacht dat we nog zo een seizoen gaan draaien kan het alleen maar meevallen. Ik hoop vooral dat Hai de financiering rond krijgt voor de verbouwing en dat de club dus weer verder kan want hoe charmant de Koel ook is, de faciliteiten zijn net zo slechts als de keeper van NAC…

   1. Ievel Knievel

    Hey Pavisto,

    Ik denk niet dat een uittocht per sé onvermijdelijk is.

    Alles hangt af van hoe de plannen voor de toekomst eruit zien en of dat gecommuniceerd wordt naar de huidige selectie en toekomstige spelers (en niet onbelangrijk: hun zaakwaarnemers). Er zijn wel degelijk spelers die naar het totaal plaatje kijken, lees mogelijkheden en potentie voor henzelf, ipv alleen maar naar het financiële plaatje (voor henzelf).. Liggen er kansen kortom.

    Het een en ander hangt er ook vanaf of je misschien wel eindigt als middenmoten als zelfs als subtopper (play ons europees; ik durf het bijna niet te zeggen). Ook dat zit er zelfs nog in.

    Ook: welke trainer is er aankomend seizoen trainer?

    Valkx is ook zeer belangrijk in dezen. Een ex-meervoudig-international en ex-TD van ex-Europa Cup 1 winnaar en veelvoudig PSV, die voor VVV werkt, maakt indruk, zeker op buitenlandse spelers en hun zaakwaarnemers. Ook de successen die Thy en Unnerstal nu krijgen zijn erg van invloed.

    Ook plannen om het stadion te verbouwen behoren daartoe. Voor eventueel 12.000 toeschouwers spelen is haalbaar als club zijnde (en in verhouding tot Nederland en Venlo een zeer behoorlijk bezoekers aantal)en dat maakt een keuze voor spelers ook makkelijker te maken.

 3. OooLGooO

  Goed verslag! Kleine correctie( ( het is; aan de bak, en het moet linkerriijtje zijn????),

  Willem 2 is op dit moment erg zoekende. Als vvv speelt zoals tegen feyenoord zie ik het daar gewoon 0-3 worden!

  Verder ben ik benieuws of unnerstal, leemans, promes enige intentie hebben om te verlengen? Ik meende dat vvv al eens een poging gedaan had te verlengen? Hebben we hier iets van meegekregen?
  Hoelanf heeft thy nog een contract bij pauli? Behoord het bij de opties dat hij blijft?…
  Mij lijkt het zaak de kern, indien haalbaar, bij rlkaar te houden!

 4. idderzienmeining

  Morgen moet de knop weer om en zal VVV moeten doen wat ze al het hele seizoen doen …. goed georganiseerd spelen en waar mogelijk in de omschakeling toeslaan …. Maar ik geloof niet dat deze groep naast de schoenen gaat lopen en de focus verliest ?

  Ik verwacht morgen Damian van Bruggen of Moreno Rutten op de plek van Danny Post en verder geen wijzigingen in de opstelling.

  Ten aanzien van de berichten hierboven richting volgend seizoen en hoe de selectie er dán uit komt te zien kunnen we kort zijn.

  De historie leert dat juist het 2e seizoen in de hoogste klasse voor een promovendus het lastigste jaar is. Daar moeten we ons dus denk ik op instellen zéker gezien het feit dat de selectie waarschijnlijk behoorlijk anders zal zijn ?

  Ik ga er van uit dat Steijn onze club gaat verlaten dus hopelijk lukt het Stan Valckx nog om samen met hem een lijst te maken met potentiële versterkingen voor dit VVV. De kracht van deze groep is nadat er geselecteerd is op mentaliteit en karakter (Steijn steekt daar echt veel tijd in) en deze trainer weet precies wat nodig is …. laten we hopen dat hij ons nog één keer voorziet van een aantal voltreffers op transfergebied.

  Ga het lijstje (en ik zal er nog wel een paar vergeten) maar na: Unnerstall, Rutten, Dekker, Promes, Röseler, Janssen, Post, Leemans, Opoku, Seuntjens, Thy, Hunte, van Bruggen en nu weer Castelen …. allemaal jongens die het laten zien EN passen in de groep.

  Vind ik toch echt wel een dik compliment aan Steijn en Valckx !!!!

 5. chretien

  Als de spelers met dezelfde overpijnzingen als hierboven bezig zijn dan gaan in Tilburg de boot in. Wij zullen elke week tot het gaatje moeten gaan, zeker tegen clubs in nood zoals Willem II. Volop gas, dan kunnen we ver komen.
  Volgende seizoen? Hopelijk is men bij VVV achter de schermen er al mee bezig.

 6. expat

  Wraak voor de thuiswedstrijd tegen Willem II graag, die 3-3 ben ik nog steeds helemaal overheen. Waar Heracles de slechtste wedstrijd was voor onze keeper, was de wedstrijd tegen Willem II de slechtste wedstrijd voor onze maar-niet-wisselende-trainer destijds. Man, dat weekeinde was stuk.

  Maar zelfoverschatting is het grootste gevaar. Van Bruggen voor Post neem ik aan en voor de rest Castelen lekker snel erin.

 7. De Koel

  Als VVV deze wedstrijd weet te winnen, kan het eigenlijk niet meer fout gaan dit seizoen. Ik verwacht niet dat het gemakkelijk gaat worden, maar VVV is dit seizoen bijzonder sterk in uitwedstrijden. Laat Willem II het spel maar maken, dan gaan wij met de punten naar huis.

  1. Ievel Knievel

   Ik ben pas gerust als we zo snel mogelijk op 36 of 38 punten staan. De ervaring leert dat je dan ongeveer boven de nacompetitieplekken zit aan het einde van het seizoen. Hoe eerder we op dat puntenaantal zitten, hoe relaxte en meer vrijuit je kan spelen. Is dat het geval, dan kunnen we dit seizoen misschien nog wel gaan verassen (wishful thinking!).

 8. R.P

  Ik zie net dat Heerenveen 2-0 achter staat tegen PEC, wat betekent dat VVV over Heerenveen heen wipt naar een 8ste plaats bij winst. Play-offs europees voetbal? Haha!

  Ik hoop in ieder geval dat ze dezelfde passie en strijd als tegen Feyenoord op kunnen brengen, man wat waren ze goed! *geniet nog steeds na*

 9. OooLGooO

  Betreft de magische punten grens. Denk ik dat dit, dit seizoen niet eens nodig is.
  Normaal is er 1 lelijk eendje in de competitie. Nu strijden 5 teams hier samen om. Waarvan de hoogst genoteerde hiervan na 21 speeltondes, maar 17 punten heeft. Als je dit gemiddelde doortrekt kom je uit op 27/28 punten. Dus mey wat marge ben je naar mijn idee ben na 31 punten al veilig dit seizoen..

Leave a Reply