Heerlijke afsluiter van het jaar door winst op Heracles

Op de dag dat er niemand in heel Europa hoeft te voetballen, mogen wij, in ons kikkerlandje, ons opmaken voor de 18e ronde van de Eredivsie. De Duitsers in de selectie waren hier nogal ontstemd over. Dit viel geregeld te lezen in de krant afgelopen week. Dit viel vandaag ook te zien op het veld. De drie Wijzen uit het oosten wezen ons vandaag de weg. Met een Duitser in het doel die bijna alles tegenhield en een Duitser als laatste man die alle aanvallen onschadelijk maakte. Maar er was er één die helemaal los ging. LENNART THY. De hardwerkende Duitser, die de afgelopen weken regelmatig kritiek kreeg vanwege zijn rendement, roste er vandaag doodleuk 3 ballen in. Altijd lekker om op deze manier de winterstop in te gaan!

We begonnen vandaag om half 3 met een knotsvol stadion. VVV had een leuke geste waarbij iedere seizoenkaarthouder twee personen mee mocht nemen. Dit resulteerde in een grootte drukte bij de trap en het fouilleren. Vandaar dat ik de eerste zes minuten heb gemist, net als schijnbaar een kans van Heracles. Het begin zag er in ieder geval niet goed uit. VVV leek hierna wat sterker te worden en had wat meer de bal. Echt concreet gevaar was er na een kwartier spelen nog niet geweest. Dit veranderde echter een paar minuten later. Clint Leemans gaf een goede bal op Thy, die hield de bal goed vast, speelde de bal goed naar Torino Hunte, die speelde zijn man uit, gaf de bal op Thy en die maakte het rustig en beheerst af. De Duitser evenaarde meteen zijn doelpuntenproductie van de eerste seizoenshelft.

Het spel speelde zich vooral af tussen beide doelgebieden, als er iemand in het doelgebied kwam werd de bal meestal verspeeld. Behalve na 25 minuten spelen. Toen brak er een Heraclied door in de zestien. Roel Jansen kruiste de aanvaller en tikte hem heel lichtjes en klungelig aan. De Heraclied kon niet meer op zijn benen staan en ging liggen. De geweldige scheidsrechter liet het gaan, prima dus. Tot hij drie tellen later wel ineens naar de stip wees. Heracles mocht hun eerste echte doelpoging gaan nemen vanuit een strafschop. Unnerstall dook nog naar de goede hoek maar werd helaas toch geklopt. De Venlonaren mochten dus weer opnieuw beginnen.

Na deze fase nam Heracles iets meer het initatief en kreeg de rechtsback van de Almelose ploeg ineens heel veel ruimte in de zestien, hij mocht vrij uithalen! Gelukkig werd de bal goed gekeerd door onze Torwart. Het spel golfde wat op en neer maar er was niemand echt beter. Het was wel spannend en leuk om te zien, alleen de kansen bleven nogal uit. Op slag van rust maakte de defensie van Hercacles een bijna fatale fout. Een kopbal rolde tergend langzaam naast de uitgekomen doelman en verdween net naast het doel. Uit de corner die volgde werd het nog spannend. De bal werd niet goed ingebracht en uitverdedigd richting de zijkant, hier stond the Seun of god vrij. Die ramde de bal volle zak voor en werd van richting veranderd. De bal kwam voor de voeten van Leemans of van Bruggen terecht. Deze haalde uit maar dit werd verhinderd door een Heraclied, maar wel onreglementair! De geweldige scheidsrechter zag dit niet en wuifde het weg. Dit was zowat direct het rustsignaal en er ontstond zich een aardige opstopping en een opstootje. Hierbij kreeg van Bruggen geel. Toen de spelers bijna bij de trap waren kreeg ineens Nils Röseler al geel. De scheids had vandaag niet echt zijn beste wedstrijd.

In de tweede helft begonnen de Heraclieden met de grootste kans! Een aanval van de Venlonaren werd omgezet naar een grote kans van de Heraclieden die maar net voorlangs verdween! Oppassen geblazen dus. Gelukkig zorgde loopwonder Thy voor wat opluchting. Hij liep slim de diepte in en maakte zo van zijn sterkste punt goed gebruik. Waarom de keeper niet uitkwam terwijl hij dat wel had moeten doen ? Geen idee. Gelukkig strafte Thy dit af en liet hij ook zien zijn zwakste punt verbeterd te hebben, namelijk scoren! Hij joeg de bal volle zak in de korte hoek en de Venlonaren stonden verdiend voor!

Na een uur raakte helaas onze aanvoerder geblesseerd, die wel een puike wedstrijd speelde hoor. Net als het hele team. Die jongens moeten we ook niet te kort doen! Promes werd gewisseld voor Dekker en dat betekende wat verschuivingen in de opstelling. Dit pakte alleen maar goed uit want de spelers die van positie wisselden leken allemaal beter te gaan spelen. De defensie leek hechter en Heracles kwam er niet echt meer door. Alleen een kansje via Vermeij werd er gecreëerd door de Heraclieden, verder eigenlijk niets. De Venlonaren daarentegen drongen meer en meer aan. Het werd niet echt direct gevaarlijk maar er was wel veel dreiging. Een goed schot van Vito ging helaas net langs.

Met nog een kwartier te spelen gaf Leemans eens een hoge lange bal achter de verdediging. Voor de verandering ging Thy hier eens achter aan en was veel sneller bij de bal de Almelose defensie. Ging hij het dan doen ? Een hattrick maken ? JA HIJ DEED HET! Beheerst in de lange hoek besliste hij de wedstrijd!

Het laatste kwartier zette Heracles nog aan en drong het Unnerstall nog tweemaal tot een redding. Dat deed hij uiteraard uitstekend! Heracles was wel nog dichtbij een doelpunt. Nadat een Heraclied eventjes aan het handballen was, uiteraard niet gezien door de scheids, kwam de bal bij Peterson. De zweed die in Jeugdopleiding bij het roemruchte Liverpool speelde en nu op een plastic mat in Venlo speelt op kerstavond. Het kan verkeren. Hij schoot de bal vol op de paal maar raakte het net niet!

Vandaag is er wederom veel strijd getoond en hard gestreden voor iedere meter! Iedereen speelde goed en deed zijn stinkende best voor dit resultaat. Er werden veel overtredingen meegekregen door slim naar de grond te gaan, ook al was er niets aan de hand. De scheids kon er namelijk niets van. Jansen die een vrije trap slim versierd op de helft van de tegenstand, Seuntjes die uit een kansloze positie een vrije trap 50 meter verdiend, Rutten die een aantal maal de aanval eruit haalt, van Crooij, en Hunte die veel vuil werk moesten doen. Allemaal hebben ze er volle zak voor gestreden. Een uitstekende teamprestatie die Thy omzette in 3 punten! Hiermee zijn we koploper van het rechterrijtje, 12 punten verwijderd van handhaving en hebben we twee keer zoveel punten als de nummer laatst. Om het nog heerlijker te maken, op die plek staan onze vrienden uit Kerkrade. Er zijn minder leuke manieren om het jaar af te sluiten. Heerlijk dus!

Venlonaren wenst iedereen natuurlijk fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2018! Op naar een volgend mooi jaar…

26 Responses

 1. RuiverCity

  Complimenten voor het hele team vandaag. Iedereen wist hoe belangrijk deze wedstrijd was. Voor elke meter werd geknokt. Laat de mensen maar zaniken over Hunte maar vandaag laat hij weer zien wat hij kan. Werkt zich kapot en is ook nog dreigend. Zijn pass bij de 1-0 was prachtig. Als hij nu ook nog gaat scoren 😉
  Van de Duitsers weer ontzettend genoten. Thy, Röseler en Unnerstall. Promes speelde ook een berewedstrijd.

  Het publiek speelde vandaag ook een grote rol. Zo moet het elke wedstrijd zijn. De scheids was eerste helft weer niet op de hand van VVV maar de tweede helft veranderde dat gelukkig vrij snel.

  Fijne dagen allemaal……

 2. mats

  Ik dacht effe dat ik gek werdtoen we vlak voor rust dienpenty niet kregen (die iedereen gezien heeft behalve Jason natuurlijk).

  Sluit me verder aan bij Ruivercity. En laat ik eens aardig zijn op kerstavond door Seuntjes te complimenteren. Werkte hard en slim en verspeelde eens niet continu de bal! Chapeau!!

  1. jason

   Leuk dat je aan me denkt mats. Prima prestatie van de scheidsrechter bij de beide penalty situaties. Bij de terechte penalty voor Heracles wacht hij effe op de bevestiging van de grensrechter. Beide dachten ze penalty en dus fluit hij hiervoor. Prima als ze effe bedenktijd nemen.

   Vvv verdiende geen penalty omdat de speler van Heracles gewoon de bal wegtikt en je kunt hem niet verbieden om te verdedigen. Dus alle tramalant wederom voor niets.

   En deze beste man heeft nog niet eens de herhaling tot zijn beschikking.

   Mss eens wat minder met de scheidsrechter bezig zijn. Fijne kerst mats. Hoor wel wanneer je me weer nodig hebt.

   Lang leve De Koel

   1. Grad

    Jason, als je volgens het boekje fluit, zoals (helaas) Bax in deze, dan heb je gelijk, Roel Janssen kruiste achterlangs en raakte zijn tegenstander ongelukkig van achteren zonder enkele opzet, waardoor deze struikelde. Het was net binnen het strafschopgebied en speler had geen enkele scoringskans. Er zijn scheidrechters die deze situatie anders beoordelen en deze zaken meenemen in hun beslissing en hier dan niet voor fluiten, of de bal net buiten het strafschopgebied leggen.

 3. De Realist

  Ik heb een leuke wedstrijd gezien ! De 1e helft vond ik Heracles voetballend iets beter, maar ik bleef in een goede afloop geloven. De 2e helft begon VVV erg sterk en was het wachten op de 2-1 en die kwam dan ook van Thy. Daarna nog de 3-1 van Thy. Vooral de laatste 2 goals van Thy waren vol overtuiging ingeschoten. De beer is los en waar gaat dit eindigen ? Ik ben trots op het hele team en niemand heeft verzaakt. Ik ben overtuigd dat VVV het gaat redden dit jaar. Iedereen fijne Feestdagen toegewenst en volgend jaar gaan we weer knallen !

 4. chretien

  Wat een mooie verrassing, complimenten voor het team en ook voor Jay, die de honneurs van Stein waarnam. Ongelofelijk onze plaats op de ranglijst. Nog 13 punten halen uit de resterende 16 wedstrijden. Normaliter goed haalbaar. Uiteraard complimenten voor Thy, die eindelijk succes heeft. Een hattrick!
  Nu enkele weken rust, hopelijk gaan er geen sterkmakers vertrekken, ben benieuwd wat er gaat gebeuren.
  Allemaal Fijne Kerstdagen en een succesvol jaar voor ons aller VVV,

 5. markepica

  Thy is gewoon een klasbak, dat ze er nu wel eens invliegen is heel fijn voor hem en voor ons. Maar dat ie heel belangrijk is voor het team wisten we al. De Seun is ook heel belangrijk. We hebben nu 22 punten, wie had dat durven dromen? Mijn complimenten aan het hele team, de trainer en Stan. Dit is een echte topprestatie met in het achterhoofd houdende dat we een lage begroting hebben. We hebben links en rechts wel eens punten laten liggen maar laten we ons vooral richten op die vele punten die we wel gehaald hebben. Op naar de tweede helft vh seizoen!!! Forza VVV

 6. expat

  Wat geweldig! En wat betaalt het vertrouwen van Steijn in Thy zich uit! Als je toch een vloek wilt opheffen, dan is een Venloose Drieklapper een mooie manier!

  Nu de winterstop in. Als tiende. Een punt onder Heerenveen. Ik kan wel janken!

 7. Luis Erique

  Als ik vvv was zou ik eens heel goed naar de contracten kijken en er in de winter werk van maken. Ik geloof niet dat je Unnerstall kunt verleiden voor nog een jaar, maar Thy is misschien wel haalbaar. Die moet je proberen over te nemen. Verder lekker dat je in de winter helemaal niet hoeft te kijken voor spelers voor dit seizoen, maar dat je nu al bezig kunt zijn met de toekomst (die er op veel vlakken rooskleurig uitziet).

 8. supportertje

  Wat wil je nog meer van een laatste wedstrijd voor de winterstop. Alles zat er in van emotie, tot een lichte frustratie. Maar wat hebben ze het goed gedaan vandaag, en wat een bonus kregen wij als publiek. We kunnen met recht trots zijn op wat ze hebben laten zien vandaag. Het arbitrale trio was zwak, met vooral het geven van een gele kaart terwijl iedereen richting de kleedkamers liep.

  Ik was blij dat nu eens iedereen bleef staan na de wedstrijd en ons team bedankte voor zijn inspanningen. Ze hadden dit meer als verdient, en nu lekker even uitrusten voor iedereen, dik verdient. De echte mooie klapper kwam nog daarna, Roda dat met 5-1 op zijn broek kreeg in Rotterdam, hoe goed kun je de kerst ingaan.

  En dan Lennart Thy, de beer is los en eindelijk spelen ze hem op de goede manier aan. Mocht nog even met hem spreken in de spelershome voordat hij met kerstreces ging. Hij was erg gelukkig met zijn drie goals, en vertelde hem dat wij dat ook waren, maar vooral trots dat hij zich zo inzet voor VVV. Hij ging vol goede moed weg en dat was omdat ik er wat van heb gezegd, maar omdat hij zelfvertrouwen heeft getankt in deze wedstrijd. En dat beloofd nog wat.

  Al met al de perfecte afsluiting van dit gedeelte van het seizoen, en doet mij al weer hals reikend uitkijken na de competitie na de winterstop. Iedereen een mooie kerst en een goede rutsch, en dat het VVV maar goed mag blijven gaan.

 9. LJ

  Mogelijk in de winterstop afscheid nemen van een aantal ontevreden bankzitters, Peeters, Amenyido en Antonis. Er zullen in Duitsland ongetwijfeld nog bankzitters zijn a la Thy en Unnerstall. Als we met hetzelfde gemiddelde doorgaan zullen we rond de 41 punten uitkomen.

 10. R.P

  Ik heb die 2de van Lennart nog ’n paar keer bekeken… Damn, die zit er lekker in joh!
  VVV, dankjewel voor een geweldige eerste seizoenshelft!

  Fijne feestdagen iedereen!

 11. OooLGooO

  Maurice Steijn is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van VVV-Venlo. Hai Berden, voorzitter van de Limburgse club, zei dat zondag bij het L1 Radio Voorzittersdiner.

  Berden zei bij de Limburgse radiozender dat er ‘nu al regelmatig getrokken wordt’ aan Steijn. De Hagenaar werkt al sinds juni 2014 in Venlo. Eerder dit jaar werd hij met VVV kampioen van de Jupiler League. Het eerste seizoen in de Eredivisie onder zijn hoede verloopt uitstekend. Na achttien speelrondes staat VVV op de tiende plek, met 22 punten.
  Aan het einde van het huidige seizoen neemt Berden zelf sowieso afscheid. “Ik verwacht dat Steijn dan ook een nieuwe uitdaging zoekt”, aldus de preses. Afgelopen zomer werd Steijn (44) in de wandelgangen in verband gebracht met Championship-club Ipswich Town.

  Tussen 2011 en 2014 was de oud-prof trainer van ADO Den Haag. In februari zette de club hem op straat.

 12. sultana

  Wat een heerlijke pot, mijn complimenten aan het hele team en vooral aan Thy, Unnerstal en Seuntjens, na vele keren kritiek op de Seun heeft hij een goede pot gespeeld gisteren! De winterstop in op de tiende plaats wie had dit aan het begin van het seizoen verwacht, elf punten voor op de kerkratten ???????? mooi man. Hopelijk blijft Steijn tot het einde van het seizoen, iedereen fijne feestdagen en dat 2018 een zeer sportief en goed seizoen mag worden voor VVV. Ik heb er vertrouwen in dat ze het redden om in de eredivisie te blijven, forza VVV

  1. marcel

   Hier hadden we alleen maar van durven dromen. De kleinste begroting van de eredivisie, en toch 22 punten. Behaald door een team wat elke week knokt voor wat het waard is. Daarom kan ik ook zo genieten van de waardering die ze tegenwoordig krijgen, zelfs na een nederlaag. Want die verdienen ze gewoon. we zullen nog wel enkele keren op de bek gaan, en ja soms zal een of meerder spelers een K*t-wedstrijd spelen. Maar daarom zijn we toch ook “maar” VVV, en daar is niets mis mee. nog 12 a 13 punt in de rest van de competitie.

   De laatste 10 jaar is er één team gedegradeerd met 35 punt op doelsaldo, de overige jaren was 34 of minder voldoende. Laten wij ook het team weer steunen in 2018, en wie weet als we die 12 punten hebben wat er nog mogelijk is. maar vooral eerst die 12 punten binnen halen.

 13. De Realist

  Marcel, ik weet niet naar welke ranglijst jij gekeken hebt, maar vorig seizoen is NEC gedegradeerd via de nacompetitie en ze hadden op het einde vd rit 34 punten. Het frappante van alles is dat NEC na 18 speelronden 22 punten had, net als wij nu. Niks is dus nog zeker en we moeten nog vol aan de bak ! Laten we toch maar voor de 35 punten gaan en dus nog 13 te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Wij hebben namelijk niet zo’n gekke Duitser aan het roer zoals NEC vorig seizoen 🙂

  1. marcel

   eens, die punten (maar dat zeg ik ook), moeten nog eerst behaald worden. en ja je hebt gelijk 34 punt is NEC vorig jaar mee gedegradeerd. wellicht had ik het wat anders moeten omschrijven, maar ergens zeg ik ook 12 a 13 punt.
   de uitspraak 35 punt 1x staat echter. dat wist ik omdat ik het ergens in het begin van het seizoen eens gecontroleerd had. nog frappanter: in diezelfde 10 jaar is zelfs maar 1 team gedegradeerd met 34 punt (en ja dat was NEC).

   bij deze de hoogste degradanten (plek 16 dus) van de afgelopen 10 jaar, met terugwerkende kracht vanaf 2017:

   34, 29, 28,32, 33, 31, 35 (doelsaldo -21 om -19), 26, 30, 30.

   dus ja laten we die punten eerst maar eens halen, en dan maar mijn tekst veranderen van 34 naar 35. 🙂

   1. marcel

    de hoogst geplaatste teams ‘onder de streep’ dus. weet niet of ze ook echt gedegradeerd zijn.

 14. Zeker wete

  @Gerardus: Last van een volle zak? ….haha nee leuk geschreven.

  En VVV dank dank dank voor dit leuke seizoen tot nu toe. Ergens blijf ik (tegen beter weten in) hopen dat het nu echt elke wedstrijd volle bak is in de koel. Redenen?

  – elke wedstrijd levert VVV strijd en passie
  – elke wedstrijd is er beleving die overslaat op de tribunes, dus sfeer.
  – VVV is een serieuze eredivisieploeg die het iedereen lastig maak.

  Ik ka er nog wel wat bij verzinnen maar dit zou eigenlijk al meer dan genoeg moeten zijn…

Leave a Reply