Helmond bezorgt VVV-Venlo tweede verlies op rij

VVV-Venlo is na de verliespartij tegen FC Volendam wederom tegen een nederlaag aangelopen. Dit keer was Helmond Sport de partij die de drie punten bij mocht schrijven.

Met de basiskrachten Johnatan Opoku en Roel Janssen terug in de basis begonnen de Venlonaren scherp aan de wedstrijd. Vanaf minuut een was het VVV die de bal had en druk naar voren zette.  Dit resulteerde dan ook direct in een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter stond het vizier net als tegen FC Volendam niet op scherp.

De eerste echte kans voor de Venlonaren was in de zesde minuut na goed druk zetten van Vito van Crooij op doelman Ferhat Kaya. De doelman verspeelde simpel de bal maar probeerde zijn fout te herstellen door het doel klein te maken. Vito van Crooij zag toch een kansje om te schieten maar zag zijn bal voorlangs gaan. Ralf Seuntjens probeerde de bal nog in te tikken maar maaide er vol overheen en raakte met zijn voet de paal.

De geelzwarten bleven dominant en had veel balbezit maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Dit had vooral te maken dat de Helmonders goed het blok zette rondom het 16 meter gebied en vandaag uit probeerde te counteren. Het vernuft en de scherpte ontbraken waardoor Helmond haar kansje rook. De rood-zwarten kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen zelfs kansjes om op voorsprong te komen. Ook Helmond kon niet echt doordrukken. De aanvallen smoorde telkens door het koordaat handelen van de verdediging van VVV-Venlo of de bal werd opgeraapt door doelman De Fockert.

Het spel golfde wel heen en weer maar het voetbal was zeer matig van beide kanten. Het was echt armoedig wat er op het veld werd laten zien. Dit werd ook opgepikt door de supporters van beide kanten die ook geen raad wisten. Er waren nog wat kansjes voor beide ploegen maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Hierdoor eindigde de eerste helft dan ook terecht op een 0-0 stand.

De hoop op een betere tweede helft was groot maar de realiteit was anders. De 22 zelfde acteurs vervolgde waar ze gebleven waren en dat was veel de bal rond spelen maar kansen werden er niet gecreëerd. Hierdoor leek de wedstrijd dan ook vroeg dood te bloeden. Het gevoel heerste wie het eerst scoort zal de wedstrijd gaan winnen, ten minste als er uberhaupt gescoord zou gaan worden.

Na een kwartier in de tweede helft drongen de Venlonaren iets meer aan maar kwamen ze niet verder dan de binnenkant van de paal na een goed schot van Joey Sleegers. Ook Helmond had zijn kansjes maar zagen deze prima verwerkt worden door onze doelman.

Pas in de 80ste minuut begon de wedstrijd tot leven te komen en dit kwam tot stand door een penalty die werd gegeven aan Helmond Sport. De Helmonders kwamen steeds beter in de wedstrijd en toonde lef, iets wat de Venlonaren niet leken te hebben vandaag. Door een goed gespeelde uitbraak kwam de bal bij Ten Den terecht die onfortuinlijk neer werd gehaald. Scheidsrechter van den Kerkhof floot terecht voor een strafschop die enkele seconden zuiver werd binnen geschoten. Een zware teleurstelling voor de ploeg en de meegereisde supporters.

Nog een 3 minuten later zat het eens mee bij de Venlonaren. Na wat druk van de Venlonaren kwam de bal bij Nils Röseler terecht die op doel schoot. De bal werd met een hand aangeraakt door een verdediger van Helmond Sport waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Niet Ralf Seuntjens maar Vito van Crooij nam de penalty. Het was geen beste penalty maar hij zat wel. Het leek dan ook allemaal goed te komen.

Maar niets leek minder waar! Enkele minuten na de bevrijdende 1-1 lag de 2-1 alweer binnen het netje. Het was Zeldenrust die slim ontsnapte uit buitenspel positie en de bal fijnloos binnen schoot. Een zware domper voor de ploeg van Maurice Steijn die wel nog probeerde de gelijkmaker te maken maar niet verder kwam dan het 16 meter gebied van Helmond Sport. De wedstrijd werd hierdoor met 2-1 verloren en dat betekent dat VVV voor de tweede keer op rij een wedstrijd verliest.

Het gebeurd de laatste tijd niet vaak dat VVV-Venlo twee keer achter elkaar verliest. We kunnen helaas niet anders concluderen dat deze verliespartij volkomen door eigen falen is ontstaan. De Venlonaren hebben ongelooflijk veel balbezit maar het lijkt soms net alsof ze niet weten wat ze moeten doen. Al snel resulteert dit in lange ballen die makkelijk te verdedigen zijn. De scherpte, lef maar vooral de creativiteit ontbreekt. Dat is vreemd met spelers als van Crooij, Opoku, Sleegers en Seuntjens in je selectie. Maar geen van deze heren heeft de juiste vorm te pakken. Seuntjens is geen schim van het vorig seizoen en verliest ongelooflijk veel duels, Opoku, Sleegers en Vito zijn niet genoeg aanwezig in het spel. Het ziet en voelt soms net alsof het toevalsvoetbal is waarbij de aanvallers hopen dat de bal vanzelf eens goed valt. Maar in de voetballerij komt niets vanzelf en daar moet de komende weken echt keihard aan gewerkt worden. Anders kan je in een vroeg stadium je titelaspiraties in de vriezer leggen.

Statistieken

Scoreverloop: 82. Ten Den (1-0), 85. Van Crooij (1-1), 87. Zeldenrust (2-1)
Gele Kaarten: Janssen,  Röseler (VVV-Venlo) en Braber (Helmond Sport)
Rode kaarten:

Toeschouwers: 2.397
Scheidsrechter: van den Kerkhof

Opstelling Helmond Sport:
Kaya; Justiana, Verkoelen, Warmolts, Verkennis; Bourdouxhe, Braber, Edwards; Zeldenrust, Thomassen, Hiwat (56. Ten Den)

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler (86. Resida), Rutten (69. Dekkers); Leemans, Opoku (75. Hunte), Post; Van Crooij, Seuntjens, Sleegers.

21 Responses

 1. RuiverCity

  Misschien moet Maurice Steijn zich eens drukker gaan maken om de beleving en het spel van VVV dan over het ‘negativisme’ van de fans. Misschien zijn die juist realistischer dan de coach. Maar goed laten we niet te realistisch zijn……..

 2. paultje47

  Waardeloze wedstrijd, waardeloze inzet, elftal zwaar uit vorm, een onbegrijpelijke wissel van Steijn na de 1-1,
  Prompt afgestraft omdat alles open lag.
  geen enkele speler meer als een 4
  de coach vandaag een 2
  Slechte partij, tegen een zeer middelmatig elftal
  Gauw vergeten en de mouwen opstropen, dat is echt nodig

 3. Gerardus

  Wat mij nog het meeste verbaast zijn de uitslagen in de Juup. Daar is totaal geen pijl uit te trekken. We staan ook nog maar 2 punten achter op de nummer 1 dus zo slecht staan we er niet eens voor. Zodra de ploeg in vorm komt tegen de mindere goden zullen we weer flink wat punten pakken en weer door denderen.

 4. bear664

  Ik vind dat Steijn eens ballen moet tonen … zet Seuntjens en Vito ook eens op de bank.
  Zij schoppen de laatste weken nog geen deuk in een pakje boter …
  Speel eens met Hunte en Resida op de vleugels en Sleegers in de spits; zij tonen wel altijd inzet

 5. piehen

  Het wordt eens hoogtijd dat Steyn weer eens met 2 echte vleugels gaat spelen voorin Hunte en Resida met Seuntjes in de spits, van Crooy is veel te eigenwijs moet meer goede passes geven en geen halve voorzetten geven die lijken op schot op doel . En zwerft meer over het hele veld als op de vleugels . Door gebruik toe maken van de breedte van veld krijg je ook meer ruimte om te voetballen.
  En geef meer goede voorzetten op Seuntjes, het is funest voor een spits om geen fatsoenlijke ballen te krijgen, moet alles zelf doen hierdoor trekt hij te veel uit de spits.
  Begrijp ook niet dat Steyn 3 minuten voor tijd nog Roseler naar de kant haalt als het 1-1 staat in een uitwedstrijd die niet loopt , pak dan liever 1 punt dit is beter als niets. Maar goed we moeten toch weer door , op naar de volgende wedstrijd zal moeilijk worden in Breda voor beker . Is misschien beter dat Steyn eens wat uit probeert tegen NAC , want competitie is belangrijker .

 6. Ben

  Ik ben er van overtuigd dat Stein met zijn staf komt met een wedstrijd analyse waaruit hij de juiste conclusies kristalliseert. Ben benieuwd naar vervolg. Mijn conclusie: we zijn fantastisch begonnen en hebben nu kleine terugval. Ik hoop dat men nu weer met beide benen op de grond staat? Dat is nodig om dit seizoen kampioen te worden. Ik geloof er stellig in. Verder sluit ik me aan bij ideeën hierboven. Speel eens een wedstrijd met echte buitenspelers en, geef een of twee spelers een keertje rust op de bank. Op naar de volgende wedstrijd, FORZA VVV!

 7. Meuske

  Wil niet te negatief doen maar wat is er positief aan 2 keer verliezen?? Moet nu echt wat gaan veranderen want ze spelen als een natte krant. Het is ook echt klote dat we maar 1 echte spits hebben want als Seuntjens uit vorm is zoals nu kun je niemand anders brengen. Zoals gezegd analyse maken en een goed gesprek onderling, Vito ffkes op de bank en verder met HET doel KAMPIOEN worden!! Forza VVV

 8. Goodie

  Het was een zaadpot. VVV lijkt het spel niet te kunnen maken en bepaalde spelers lijken ook totaal niet scherp. Seuntjens komt steeds te laat, ballen springen van zn voet en passes komen vaak niet aan. Ik begrijp de wissel Dekker voor Rutten ook niet. Rutten is een dreigende speler en wat ik tot nu toe van Dekker heb gezien is het vrij zwak. Jammer van de nederlaag, op naar Jong Utrecht thuis.

 9. RuiverCity

  Alle tegenstanders benaderen VVV heel anders dan vorig seizoen. Ze zetten druk op de opbouw van VVV waardoor VVV gebruik moet maken van de lange bal. Seuntjens is niet in beste doen (zie zijn houding; koppie omlaag en afzakkende schouders). Tevens posteert de tegenstander bij dei lange ballen hun verdedigende middenvelder net vóór Seuntjens.
  Enige manier om hier onderuit te voetballen is door veel gebruik te maken van driehoekjes (zie Volendam vorige week in de Koel.

 10. marcel

  ja, dat helmond was me wat druk het zetten. een rij van 5 man achterin, en bij balbezit VVV daar nog 3 man voor. Heel lastig voetballen. Daar had wel degelijk wat meer over de vleugels gemoeten, met echte buitenspeler. iedereen kraakt het nu wel af, maar voor rust kwam VVV daar nog redelijk goed door. probleem was dat telkens de voorzet nergens terecht kwam. Als je daar scoort, moet Helmond anders gaan spelen. of dat beter geweest was? Dat weet je nooit, want met het inbrengen van Ten Den, kroop helmond wat meer uit zijn schulp, en daar had VVV het toch wel moeilijk mee.

  Nee heel goed was het niet, maar soms moet je ook een beetje geluk hebben. alweer 2x op de paal. dat zijn er toch al wat dit seizoen.

  op het eind snap ook ik de wissel niet. in zo’n wedstrijd moet je het puntje wat je met die penalty kado krijgt, koesteren. wellicht dat steijn beinvloed werd door het ‘alles of niets’ van de tribunes? nou ja, nu dan niets………………..

 11. twiggy11

  We moeten niet op vorig jaar teren dat is voorbij.
  Even wat spelers op de bank zetten om ze weer scherp te krijgen.
  Anders wordt het nog moeilijk om dit jaar na competitie te halen.

 12. Natuurlijk geen man overboord, het gat met de nummer 1 is dan wel 5 punten maar goed we weten allemaal dat Jong PSV geen kampioen kan worden daarnaast gaan er nog clubs zakken en zeker nog een aantal stijgen. En daar reken ik VVV natuurlijk bij maar dan moet er wel wat gaan gebeuren. Wat de trainer wilt is dominant voetbal vertonen met veel balbezit en ja er is veel balbezit maar er wordt nog niet veel meegedaan. Daar mist toch echt een stukje creativiteit op het moment. Dat heeft vooral te maken met spelers die momenteel niet het niveau halen. Dan heb ik het over een Opoku die vorig seizoen heel dominant aanwezig was en met een actie de wedstrijd kon openbreken, een Seun die veel duels verliest en momenteel veel bij de scheidsrechter ligt te klagen over hoe hij wordt aangepakt (dat kon je verwachten als je er 28 binnen schiet), een Vito die ook gewoon niet in goede doen is. Maar goed zoals gezegd ook het stukje geluk ontbreekt. Alle wedstrijden die je nu verloren hebt, had je allemaal ruim kunnen winnen en dat is hartstikke zonde en dat gaat ook werken in de kopjes. Er moet kei hard gewerkt worden om dat stukje geluk af te dwingen en ik weer zeker dat het weer goed gaat komen. Maar de klap is momenteel hard met twee verliespartijen achter elkaar. Ik heb vertrouwen in het team en in de staf dat ze het snel recht trekken. Een mooie kans is dinsdag om met een goed resultaat naar huis te gaan ondanks dat het een bekewedstrijd is. Als je daar wint komt het vertrouwen weer omhoog drijven.

 13. Ben

  Stuur maar tweede garnituur naar nac en speel de wedstrijd plichtmatig uit. Wij willen kampioen worden van de Jupiler. De beker voorlopig maar gewoon aan ons voorbij laten gaan. Wij hebben andere interesses. FORZA VVV!

 14. supportertje

  We moeten realistisch zijn. Op dit moment is het duidelijk dat VVV zwabbert en niet in vorm is. Waar dat aan ligt? Joost mag het weten. Maar het moet in ieder geval anders. Wat in de voorhoede veranderen is noodzakelijk, hoe, wie, wat, waar is nu de vraag. Dat het spel veel meer via de vleugels moet gaan is duidelijk en was ook de kracht van het elftal vorig jaar. Nu hebben we goede vleugelspelers, laten we ze dan ook gebruiken. Seuntjes presteert op dit moment beneden zijn niveau. Vorig jaar speelde Opoku verschillende malen op zijn positie, misschien nu ook maar eens een aantal wedstrijden doen, met Sleegers naast zich. Vito was vorig jaar vanaf links een stuk gevaarlijker. En zo zijn er nog wat voorbeelden. Of speelt er soms wat binnen het elftal? Ben in ieder geval benieuwd wat de trainer zich laat invallen. Het zal snel moeten veranderen, want anders kunnen de aspiraties om kampioen te worden in de ijskast.

  1. Zeker weten verdienen ze dat. Dat jij niet verder kan kijken dan een wedstrijd omdat je brise parfum in je lichaam op is geraakt en niet meer kan nadenken daar kunnen wij niet vele aandoen. Misschien eens tijd om je geheugen op te frissen.

Leave a Reply