Helmond Sport – VVV 1-2

helmond-vvv1e Helft
Anders dan in Leeuwarden nam VVV in Helmond direct het initiatief. De druk van de Venlonaren leverde in de eerste zeven minuten maar liefst vijf hoekschoppen op. Veel gevaar kwam hier echter niet uit voort.

De eerste kans was in de 8e minuut voor Helmond Sport. Via een kluts op het middenveld kwam de bal pardoes voor de voeten van Quekel. De spits kon alleen op Gentenaar af, maar week te ver uit naar rechts. Gentenaar kon zijn doel daardoor goed verkleinen en het schot van Quekel werd gemakkelijk gepakt door de doelman.

VVV bleef in deze fase van de wedstrijd echter de bovenliggende partij. In de 12e minuut raakte Holla rechtstreeks vanuit een hoekschop de paal en een minuut later kon Maguire, op aangeven van Yoshida, alleen op doelman Sengier af. De inzet van de middenvelder werd echter door een sliding van van der Linden op het nippertje tot hoekschop omgezet. Die hoekschop leverde niets op.

Gaandeweg de eerste helft daalde het niveau van VVV echter aanzienlijk. Er kwam weinig dreiging meer uit de acties van de Venlonaren en het spel speelde zich voor een groot gedeelte af rond de middenlijn. Na een half uur spelen begon ook de irritatie bij de spelers toe te nemen. Aanleiding was een zinloze tackle van Quekel op Yoshida, terwijl laatstgenoemde de bal allang had afgespeeld. Dit incident leidde een reeks van kleine overtredingen in, waardoor er van enig vloeiend aanvalsspel geen sprake meer was.

In de 40e minuut leek VVV deze impasse te gaan doorbreken. Wildschut ging, niet voor het eerst deze wedstrijd, er over links vandoor. Hij sneed het strafschopgebied in en met enig fortuin wist hij Uchebo te bereiken. De spits bedacht zich geen moment en haalde vol uit. Doelman Sengier redde het schot met een prima reflex. Geen openingstreffer voor VVV dus.

In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Meeuwis ervoor dat Helmond Sport nog één keer gevaarlijk kon worden. Meeuwis leverde de bal zo maar in bij Koubali, die de bal oppikte en Quekel richting Gentenaar stuurde. Het schot van de spits was echter geen probleem voor Gentenaar. Ruststand: 0-0.

2e Helft
De tweede helft startte in een gezapig tempo. Het was dan ook enige tijd wachten op de eerste mogelijkheid van deze helft. Die kwam er in de 53e minuut voor VVV. Uchebo controleerde de bal in het strafschopgebied en gaf een slimme steekpass op Berghuis. De vleugelaanvaller kon de bal echter net niet onder controle krijgen, waarmee deze mogelijkheid voorbij ging.

In de 57e minuut was het echter wel raak. Koubali kreeg de bal op zo’n 25 meter van het doel aangespeeld. Hij kon opstomen richting het doel van VVV en van een meter of 20 uithalen. Zijn schot was onhoudbaar voor Gentenaar (1-0).

VVV ging na deze tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Linssen probeerde het in korte tijd drie keer van afstand, maar had geen succes. Aan de andere kant kwam Guvenc twee keer tot een schot van afstand, maar beide schoten waren een prooi voor Gentenaar.

In de 69e minuut was Helmond Sport dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Slecht verdedigen van Leiwakabessy zette Stachnik alleen voor Gentenaar. Hij nam de opspringende bal ineens op zijn schoen, maar de bal ging recht op Gentenaar af. De doelman kon de bal dan ook gemakkelijk over de lat tikken.

In de 74e minuut kwam VVV dan toch op gelijke hoogte. Een vrije trap van rechts kwam hoog voor het doel van Helmond Sport. Sengier ging onder de bal door, wat Vorstermans een open kans gaf op de gelijkmaker. De verdediger kopte de bal beheerst in en bracht de stand daarmee op 1-1.

In de slotfase ging VVV nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. In de 83e minuut viel een voorzet van Berghuis pardoes op de lat en een minuut later moest de Helmondse verdediging alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. De thuisploeg bleef in deze fase echter wel overeind.

In de 87e minuut werd de druk echter te groot voor Helmond Sport. Na een snelle uitbraak van Wildschut en Nwofor belandde de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Holla. Hij kon de bal rustig laten stuiteren en schoot de bal beheerst over Sengier (1-2).

In de blessuretijd kreeg Meeuwis nog een schietkans, maar zijn inzet werd gekeerd door Sengier. VVV kwam vervolgens niet meer in de problemen. Eindstand: 1-2.

Opstellingen:
Helmond Sport: Sengier – Verberne, Grabovac, van der Linden, Justiana – Koubali (Bahtiri -67), Sequeira, Guijo-Velasco – Stachnik (Veerman -71), Quekel, Guvenc (Nygaard -90).
VVV: Gentenaar – Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy – Maguire (Linssen -58), Meeuwis, Holla – Berghuis (Leemans -88), Uchebo (Nwofor -71), Wildschut.

Doelpunten:
1-0 Koubali (57e min)
1-1 Vorstermans (74e min)
1-2 Holla (87e min)

Gele kaarten:
Helmond Sport: Sequeira.
VVV: Yoshida, Holla, Leemans.

Deze week alleen een verslag omdat ik weinig tijd heb. Zondag zijn de punten er weer.

Geschreven door Demy


Klik hier voor het fotoverslag van Helmond-VVV!

Leave a Reply