Helmond Sport – VVV-Venlo 1-1

vvv-venlo-logo

Zaterdag 16 juli
Helmond Sport  – VVV-VENLO 1-1 (0-1)
16. 0-1 Michael Uchebo, 68. 1-1 Kelvin Bossman
Toeschouwers: 1200
 
Ondanks de regen was het gezellig druk aan de zijlijn van het veld bij Eindse Boys. Vele mensen uit de regio hadden zich verzameld om naar de oefenwedstrijd Helmond Sport – VVV Venlo te kijken. Voor de Venlonaren was het de vierde wedstrijd in hun oefencampagne, maar na drie amateurverenigingen was nu een andere betaald voetbalploeg de tegenstander. Dat was vanaf minuut één duidelijk op het veld: daar waar de geelzwarten de eerste drie wedstrijden volledig controleerden, daar was er nu meer en betere tegenstand op het veld.

Toch was het VVV-Venlo dat na de openingsfase langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe trok. Dat resulteerde in enkele doelpogingen die Björn Sengier aan Helmondse zijde onschadelijk maakte. Na een kwartier spelen zette Soufiane Dadda vanaf de zijkant een kaats op met Michael Uchebo: tevergeefs, want Uchebo besloot de bal niet terug te geven maar zich vrij te draaien en een afstandschot te produceren. Met een geweldige trap schilderde de Nigeriaan de bal in de winkelhaak: onder luid applaus liet Uchebo zich feliciteren door zijn ploeggenoten met deze prachtige treffer.

Daarna was het lange tijd gedaan met de aanvalskracht van de Venlonaren. Ook Helmond Sport had weinig aanvallende intenties, gezien het feit dat het eerste schot op goal van deze ploeg pas na 25 minuten te noteren viel. Met enkele kansen over en weer liep de eerste helft op zijn eind. Er werd niet meer gescoord en de mannen konnen op zoek naar thee en droge shirts voor de tweede helft.

Na de rust schoot Helmond Sport snel uit de startblokken: na drie minuten wilden de roodzwarten al de gelijkmaker vieren: dit feest ging echter niet door, omdat vermeend doelpuntenmaker Guus Joppen buitenspel stond. In de achtenzestigste minuut was het wél raak: Kelvin Bossman tikte van dichtbij binnen.

Na diverse wisselingen aan beide zijdes gebeurde er niet veel meer op het kletsnatte veld van Eindse Boys. Noemenswaardig was wel het meespelen van negentig minuten van beide testspelers: zowel Andrea Mei als Joost Broerse speelden centraal in de verdediging van de Venlonaren en deden dit naar behoren.

Aanstaande maandag 18 juli trekt de Venloses selectie de regio in voor de eerste VVV-Venlo FanDag, gevolgd door een vertrek naar Den Helder waar het team zal deelnemen aan het Den Helder Maritiem Toernooi. Daar zullen zij op donderdag 21 juli tegen het Helders Elftal spelen.

Opstelling VVV-Venlo:
Dennis Gentenaar, Ferry de Regt (77. Michael Timisela), Joost Broerse, Andrea Mei, Niels Fleuren, Barry Maguire (84. Rick Verbeek), Bryan Linssen (77. Quin Kruijsen), Robert Cullen (65. Abdelaziz Khalouta) , Marcel Meeuwis,  Soufiane Dadda (88. Anil Gülner), Michael Uchebo.

Opstelling Helmond Sport: 
Sengier – Joppen, Haastrup, Van der Linden, Justiana – Kazlauskas, Quekel, Velasco (46. Gashi) – Stachnik (46. Bossman), Nygaard (75.  Bahtiri), Veerman (64. Koubali).

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply