Heracles Almelo-VVV-Venlo verplaatst naar zaterdagmiddag 16:30 uur

De wedstrijd Heracles Almelo-VVV-Venlo die eigenlijk voor aanstaande vrijdag 20:00 uur op de planning stond, is door de KNVB verplaatst naar zaterdagmiddag 16:30 uur. Dit besluit is genomen in overleg met beide clubs, de Eredivisie CV en ESPN.

Dankzij een landelijke pilot met toegangstesten kon er afgelopen speelronde in ieder stadion een beperkt aantal toeschouwers worden toegelaten. Personen die van tevoren negatief op corona hadden getest mochten hun club aanmoedigen. De KNVB hoopt dat deze pilot kan worden verlengd aangezien het wetsvoorstel om toegangstesten in te zetten voor toegang tot activiteiten en events langer op zich laat wachten dan gepland. In verband met organisatorische voorbereidingen in het geval dat er inderdaad publiek aanwezig mag zijn, is er nu al voor dit besluit gekozen.

Supporters in de stadions is natuurlijk iets wat we allemaal willen. Toch voelt het wel een heel klein beetje zuur aan dat we aankomend weekend wederom een uitwedstrijd spelen. Laten we hopen dat de KNVB in samenspraak met de overheid besluit dat de rest van de competitie mét publiek kan worden gespeeld en dat wij VVV-Venlo dus in de ontzettend belangrijke thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Emmen van dichtbij kunnen aanmoedigen.

22 Responses

 1. mats

  Niks blijft VVV bespaard dus zal het ook wel zo zijn dat VVV straks als enige geen thuiswedstrijd met publiek heeft gehad. Het is een jaar om gek Van te worden.

  Maar die extra dag is misschien wel
  Fijn voor Jos en de voorbereiding op de wedstrijd tegen

  1. Goodie

   Hiermee drukt de KNVB ook onbedoeld hun stempel op dit seizoen.
   Wanneer een club van de 5 wedstrijden dit seizoen met supporters er slechts één heeft thuis gevoetbald neig ik naar competitievervalsing. De invloed van supporters heeft juist nu veel impact, en zeker voor dit zwalkend VVV.

   1. mats

    Absoluut. Kijk naar WII, Sparta en Emmen deze week. Ik ga niet zeggen dat ze anders niet gewonnen hadden maar iedereen ziet wat voor voordeel het heeft gehad. Zelfs die trainer van Sparta zei dat het misschien wel gewoon competitievervalsing te noemen is.

 2. Gerardus

  Zou zonde zijn voor VVV als deze wedstrijd met publiek wordt gespeeld, maar wel mooi voor de supporters.

  16:30 is wal weer een fijne tijd om met nog meer mensen de bus uit te zwaaien en hopelijk weer het vuur aan te zwengelen zodat zij hopelijk weer eens iets extra’s kunnen geven. Dus met zijn alle naar de koel zaterdag…

 3. mats

  Wat ik me ook afvroeg. Zou de KNVB net zo hard zijn gaan rennen om komend weekeinde supporters toe te laten als die van Amsterdam niet heel toevallig officieel kampioen konden worden.?

 4. clubman

  Het zal ze daar in Zeist worst wezen of VVV benadeeld wordt. Hun stokpaardjes staan in het linker-rijtje en de rest is bladvulling.
  Sparta thuis met publiek, Heracles thuis met publiek (mede door extra inspanning van Zeist) en VVV nul keer thuis met publiek is geen klein beetje maar grove competitievervalsing.
  Iedereen weet wat het effect kan zijn in De Koel.
  Wat doet VVV? Wederom het braafste jongetje van de klas, zowel binnen als buiten de lijnen en netjes knikken terwijl we in de tes gezeikt worden?

 5. Koelie

  Ik ben er van overtuigd dat als we dit seizoen met (beperkt) publiek in De Koel hadden gehad we nu niet in deze penarie hadden gezeten. A.s. weekend wel nog publiek en daarna niet meer zou natuurlijk wel enorm passen bij VVV. Alles zit tegen.

  Uit betrouwbare bron vernomen dat er wel een joekskapel wellicht aanwezig is bij de resterende thuiswedstrijden. Feest!

 6. mats

  Emmen is nu al twee wedstrijden achter elkaar overduidelijk bevoordeeld door scheidsrechterlijke dwalingen.

  Eerst die rode kaart van Jansen bij Fortuna waardoor Fortuna met 10 man staat, vervolgens krijgen ze nog een makkelijke penal… en afgelopen weekend had die keepster er met rood af gemoeten…. dan hadden ze met 10 man gestaan…. ik had wel willen zien of ze dan ook nog gewonnen hadden.

  Emmen speelt leuk hoor. En ze hebben nu de landelijke gunfactor, maar de KNVB mag wel iets minder duidelijk laten zien dat ze Emmen bevoordelen.

  1. robvvv

   Wat minder kijken naar andere ploegen…. VVV heeft 11 keer achter elkaar verloren … Daar zit hem de ellende, niet in de eventuele incidentele bevoordeling van anderen…..

 7. Oelie op zuid

  Wij moeten van RKC en Emmen winnen. Punt. Dan hebben we in iedergeval de floow voor de eventuele nacompetitie. Ik heb geen glazen bol, maar het zou ook kunnen zijn dat we dan 15e staan. Ik hoop dat we nog een keer naar de Koel mogen. Het zou zeer oneerlijk zijn als VVV geen enkele wedstrijd in de beslissende fase van de competitie met thuispubliek mag spelen.

 8. clubman

  Indien… je net gescheten had dan had je nu de boks vol gehad.
  Of het zover gaat komen tegen RKC en Emmen moeten we eerst nog maar eens zien. En daarom hoor je hier nog niemand daarover. Logisch.

 9. ponnie veag oet de pan

  Vvv moet gewoon de bus parkeren tegen heracles en voor minstens 1 punt gaan. Dat kan als een verlossing werken! Feit is dat je tegen rkc en emmen moet winnen, niks anders! Dan pak je 7 punten en sta je op 29 punt.. kijken of rkc, emmen en willem2 daar overheen kunnen..

 10. Animal

  dus geen publiek…dus einde gezeur daarover….VVV moet erop knallen en vol voor de 3 punten gaan. Hoop dat de combi Gia / Machach een heel ander VVV laat zien dan de laatste weken…

  1. Ievel Knievel

   That’s the spirit!

   Een VVV in goede doen kan gewoon punten pakken tegen Heracles. zoals ook al bewezen is.

   VVV was uit vorm ja, maar in vorm kan men van de hele top 10 t/m 18 punten pakken. Met 3 punten of 1 punt maak je de schade van afgelopen weekend weer wat goed, want tegen Heracles uit hoef je nergens van uit te gaan.

   Hoe mooi zou het zijn als VVV nog 9 (of 7) punten pakt en gewoon op plek 16 of zelfs 15 eindigt.

 11. Eindelijk weer wat positieve geluiden hier…
  Ik weet het, we creëeren nauwelijks iets de afgelopen wedstrijden en het elftal zit er mentaal doorheen, maar in voetbal kan alles draaien als je een keer wint…
  Dus ik zou tegen Heracles wel echt voor de winst gaan, want ik denk dat 7 punten niet genoeg zijn, ook mede door ons slechte doelgemiddelde.
  Gooi de 2e helft tegen Heracles alles op de aanval als we enigszins zonder kleerscheuren door de 1e helft komen.
  Geen publiek bij deze wedstrijd is zeker niet in ons nadeel!

 12. De Realist

  Ik wil ook graag positief zijn, maar ben ook realistisch ? Ik had tegen Sparta ook goede hoop. De spelers hadden zo’n 2 weken rust en Jos had alle tijd om met de spelers aan de gang te gaan. VVV begon nog aardig tegen Sparta, maar als je uiteindelijk 2 rollertjes tussen de palen produceert en 1 uitgespeelde kans die verprutst werd door Donis dan mag je achteraf toch wel teleurgesteld zijn. Tegen een Ajax kan zoiets nog wel gebeuren, maar tegen een vrij matig team als Sparta mag je toch wel wat meer kansen en aanvalsdrang verwachten. Hopelijk laat Giakoumakis morgen weer eens wat zien. We hebben het, hoe gek ook, nog steeds allemaal in eigen hand om niet rechtstreeks te degraderen. (ervan uitgaande dat Emmen de uitwedstrijd bij Ajax verliest) Ik zou morgen al heel blij zijn met 1 punt en wat zou een overwinning prachtig zijn, maar ditzelfde dacht ik ook voor de wedstrijd tegen Sparta…. Hoe dan ook moeten we vertrouwen blijven houden in ons VVV. Come on Venlo !!!

 13. FC VVV03

  Ik hoop dat mijn gevoel van de afgelopen week me in de steek laat. Dat Emmen een punt pakt in de Arena ( Ajax is bij een gelijkspel ook kampioen). Wat zou het mooi zijn als de mannen winnen in Almelo. Let’s go!

 14. mats

  Danny Post: ”De situatie van de club gaat me aan het hart. Na zaterdag hebben we daar ook goed over gesproken met elkaar. Zowel de groep als de staf is super strijdbaar! Natuurlijk zitten we in een moeilijke positie. Maar wij zijn ervan overtuigd dat we het nog altijd kunnen redden.”

  Tja, als Danny het zegt dan moet ik dat wel geloven he. Laat maar zien morgen! Forza VVV!

Leave a Reply