Update: Herman Teeuwen Memorial 2014 VVV-Venlo – AZ Alkmaar 0-2

Op zaterdag 6 juli speelde VVV-Venlo de oefenwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Het Stadion de Koel was het decor van de Herman Teeuwen Memorial 2014. De Venlonaren speelde voor het eerst dit seizoen in het nieuwe thuistenue.

Het was een warme zomeravond en daar hadden beide ploegen last van. De eerste helft gebeurde er dus ook niet veel. De wedstrijd ging op en neer.  De Tweede helft werd het spel beter en levendiger. De Venlonaren hielden goed stand en kregen zelfs in de tweede helft een goede kans om op voorsprong te komen. Randy Wolters zag zijn schot tegen de lat eindigen waardoor het 0-0 bleef.

Marcus Henriksen brak in de 84ste minuut de ban. Hij scoorde de 0-1 na een hoekschop. En in de allerlaatste minuut werd het zelfs 0-2 door een onhoudbaar schot vanaf 20 meter van Celso Ortiz. De wedstrijd werd kort erna afgefloten waardoor de Herman Teeuwen Award meegaat naar Alkmaar.

Wat opviel was dat Jens Janse op de bank begon en in de 76ste minuut inviel voor Promes. Het lijkt erop dat hij niet alleen zijn conditie op peil houdt maar probeert een contract af te dwingen bij VVV-Venlo.

Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaart(en): Gudelj (AZ)
Scoreverloop: 84. Henriksen (0-1); 90. Ortiz (0-2)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Promes (76. Janse), Altheer en Donkers (62. Balkestein); Sevinç (76. Leemans), Otsu en Gijzen (62. Kruijsen); Wolters (84. Schroijen), Nwofor (90. Van Crooy) en Khalouta (79. Elito)

15 Responses

 1. beek

  De eerste helft viel me niet mee.Na een kwartier spelen had het al minstens 0-2 moeten staan.
  In de tweede helft viel er meer te genieten.
  Balkestein viel me positief op.
  Dat de selectie beter is dan vorig jaar lijkt me meer een wensdroom.

 2. Ben

  Ben her met jou eens, we mogen niet al te hoge verwachtingen hebben, heb wel de idee dat het negativisme is verdwenen? Ik ben benieuwd, laten we snel aan de competitie beginnen. FORZA VVV,

 3. beek

  Wat ik nog zeggen wilde:
  het veld was erg stroef, dit had nogal wat blessures tot gevolg. Waarom werd er niet gesproeid???
  Het middenveld is mi bij VVV de zwakke plek. Selman moet meer durf tonen en niet teveel achteruit voetballen. Dat hij het kan heeft hij laten zien!

 4. binky

  ik heb de wedstrijd gezien en vraag me nog steeds af wat zo’n kruissen en gijzen eigenlijk op het veld moeten
  wat een waardeloze voetballers
  totaal geen vechtlust en inzicht

 5. Donderspeech

  Wellicht is de selectie kwalitatief niet beter dan vorig jaar. Belangrijk is wel hoe je er mee om gaat. Gisteren heb ik meer aanvallende acties gezien dan vorig jaar in de hele tweede seizoenshelft. Hopenlijk blijven we naar voren voetballen ! Donkers had een paar goede vededigende acties maar is bij vlagen nog wat onrustig. Als Post terug is zullen Kruijsen en Gijzen wel naar de bank verdwijnen. Maenpaa moet blijven !!!

 6. Goodie

  Ik vond het zo slechr nog niet. Janse maakte in die 20 minuten een hele goede indruk op me. Ik hoop dat er meer speelt dan alleen zijn conditie op peil houden. Maenpaa weer de beste van het veld. Nwofor heeft niet echt kansen gehad, maar zorgde met zijn snelheid toch voor gevaarlijke momenten voor het doel. Yuki maakte een sterkere indruk dan de vorige seizoenen, hij won toch redelijk wat duels. Bii de wissel van Leemans was wel te horen hoe graag het publiek hem wil. Elito hebben we jammer genoeg maar 10 minuten aan het werk gezien, dus daar kan ik niet al te veel over kwijt. VVV moet nu af gaan wegen of het het waard is dat Maenpaa en Nwofor vertrekken. Het vertrek van Nwofor is nog op te vangen, Maenpaa helemaal niet. Maenpaa zorgt toch voor veel rust in het team, wat een gevoel moet de verdediging hebben dst ze niet zo’n drollenvanger achter zich hebben staan.

 7. YowVVV

  Hoeveel toeschouwers waren er gisteren ongeveer???
  Wegens vakantie kon ik helaas niet aanwezig zijn, ik hoop dat de Koel weer een beetje vol gaat stromen dit seizoen, hopelijk een sterke seizoenstart. Ik hoop zo op Leemans en Jens, ik denk dat we met deze versterkingen zeker bij de eerste 3 moeten kunnen komen.

  1. Lincoln

   L1 schreef 3000 toeschouwers, andere VVV sites schreven rond de 2800 toeschouwers en VVV zelf meldt er niets over. Dus ik kan je daar geen definitief antwoord op geven.

   1. Goodie

    Zoveel waren het er echt niet naar mijn gevoel. Het waren er nauwelijks 1500 imo….

 8. Louis van Gaal

  Al met al viel VVV me niet tegen maar ik heb echter ook niets gezien waarvan ik zeg dat kan iets worden. Van de aanvallende intenties die voor het seizoen werden uitgesproken was nog niet veelte zien. Maar goed het was dan wel AZ en geen jl niveau club. Als er al iets positiefs voor me opviel waren dat Promes, Balkesteijn, maenpa en Nwofor. Yuki niet gezien. Wachten tot Post fit is. Samen met Sevinc kan PostbYuki beter laten spelen. Erg opvallend vond ik ook de traptechniek van die melito, lijkt wel of die met de binnenkant van zijn hak schiet…. Ik denk dat dat hem niet wordt. Als Janse echt voor een contract aanwezig is speelt die echt wel vanaf de eerste minuut. Was er alleen bij omdat Joppen niet bij de selectie zat en er geen echte alternatieve zijn voor Donkers. Nog even afwachten, na Dordrecht volgende week weet je waar we staan

  1. LJ

   Jij bent nog beter dan de Messias met dezelfde naam! Jij ziet zelfs binnen 10 minuten aan de behandeling van de bal al of het wel of geen succes wordt. Ik zou mijn naam veranderen als ik jou was in de hoogste der hogen.

 9. Ben

  Je kunt het toch niet ontkennen, melito had in die enkele minuten vreemde ideeën hoe de bal te spelen. Hij kan hopelijk ook anders, we zullen hem gauw weer zien spelen. FORZA VVV!

 10. Goodie

  Zoals Lincoln al aangaf zal er meer spelem tussen VVV en Janse. Als je enkel en alleenje conditie op peil houdt geef je andere spelers toch de voorkeur om te spelen? Daarbij is er verder nog geen spelet meer op proef gekomen.

Leave a Reply