Herman Teeuwen Memorial tegen AZ

Op zaterdag 26 juli wordt er in ons eigen Seacon Stadion – De Koel – gestreden om de Herman Teeuwen Bokaal. Deze jaargang is de tegenstander AZ uit Alkmaar en wordt het een strijd tussen twee clubs die aan de wieg stonden van het betaald voetbal in Nederland.

Want op 14 augustus 1954 werd er in het gemeentelijk sportpark van Alkmaar afgetrapt bij de wedstrijd Alkmaar-Venlo voor de eerste Nederlandse profwedstrijd ooit. En om dit jubileum kracht bij te zetten, spelen de clubs uit beide steden dus bijna exact 60 jaar geleden weer tegen elkaar, nu in de Herman Teeuwen Memorial.

De wedstrijd in Seacon Stadion – De Koel – begint die avond om 19:00 uur, maar er is meer te doen die dag: natuurlijk is er een delegatie van de familie Teeuwen aanwezig, maar ook staat er een reünie van Ald VVV op het programma. Verder staan er diverse feestelijkheden gepland, om op die manier de zestigste verjaardag van het profvoetbal te vieren!

Seizoenkaarthouders en BusinessClubCardhouders hebben gratis toegang bij deze wedstrijd, zij hoeven daarvoor geen aparte kaart op te halen: hun SCC/BCC is het toegangsbewijs. Losse toegangskaarten voor alle tribunes (behalve de N-tribunes) kosten 6 euro (voor kinderen t/m 14 jaar 3 euro) en zijn te koop vanaf 7 juli.

Bron: VVV-Venlo

2 Responses

  1. Dat was FC Porto. Trouwens maar goed dat VVV die eerste wedstrijd in het betaalde voetbal niet tegen Longa of Be Quick speelde, want dan hadden we een topklasser of eerste klasser als tegenstander voor de HTM gekregen.

Leave a Reply