VVV-Venlo

Herman Teeuwen Memorial uitgesteld door VVV-Venlo

De Herman Teeuwen Memorial die ieder jaar gespeeld wordt, zal dit jaar later plaatsvinden. Dat meldt VVV-Venlo op haar website:

De Herman Teeuwen Memorial wordt dit seizoen in het najaar gespeeld. Normaal gesproken speelt VVV-Venlo deze bijzondere wedstrijd traditiegetrouw in het laatste weekend van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar we hebben in goed overleg met de familie Teeuwen moeten besluiten om de wedstrijd op een later moment af te werken.

VVV is al sinds februari bezig met het oefenprogramma van deze zomer, maar daarbij bleek het vinden van een tegenstander voor het laatste weekend van de voorbereiding erg moeilijk. Tot de dag van vandaag heeft de club er alles aan gedaan om een tegenstander te vinden die waardig is voor de Herman Teeuwen Memorial. Dit is echter niet gelukt en daar zijn meerdere redenen voor. Daarover willen we graag transparante uitleg geven aan onze achterban.

Veiligheid zorgt voor problemen
De grootste oorzaak is dat veel clubs vanwege de veiligheid niet worden goedgekeurd als tegenstander. Omdat er landelijk bepaald is dat er deze zomer bij oefenwedstrijden geen politie-inzet beschikbaar is, worden veel wedstrijden afgekeurd. VVV heeft verschillende clubs aangedragen die de Herman Teeuwen Memorial graag wilden spelen, maar de voetbalvierhoek gaf telkens een negatief advies af over de veiligheid. Dat advies wordt altijd overgenomen door de burgemeester. Hierdoor kregen we helaas tot drie keer toe geen toestemming voor een wedstrijd.

Weinig opties
Een andere reden voor het moeilijk vinden van een tegenstander is dat clubs van formaat forse vergoedingen vragen voor het spelen van een oefenwedstrijd. Die kosten wegen voor VVV in geen enkel opzicht op tegen de inkomsten van een oefenduel, waardoor veel clubs niet haalbaar zijn als tegenstander. Daarnaast gaat de (beker)competitie dit weekend al van start in verschillende landen en ook daardoor vallen verschillende interessante clubs weg als mogelijke oefentegenstander.

Verplaatsing naar het najaar
VVV vindt dat de Herman Teeuwen Memorial gespeeld moet worden tegen een club van formaat. Aangezien dat voor het laatste weekend van de voorbereiding onmogelijk is gebleken kiest VVV ervoor om de Herman Teeuwen Memorial te verplaatsen naar het najaar. Vanwege het WK-voetbal in Qatar is daar nog ruimte in het programma. Hoewel VVV het betreurt dat de Herman Teeuwen Memorial dit weekend niet gespeeld kan worden, is de club ervan overtuigd dat het in dit geval beter is om het duel uit te stellen. Van afstel is uiteraard geen enkele sprake. Seizoenkaarthouders die als onderdeel van de compensatie van vorig seizoen een gratis ticket kregen, zullen deze alsnog krijgen voor de Herman Teeuwen Memorial in het najaar.

Oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard
Door het wegvallen van de Herman Teeuwen Memorial moest VVV op zoek naar een alternatief voor het laatste weekend voor de competitiestart op vrijdag 5 augustus tegen Almere City. Dat alternatief is gevonden met een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Rick Kruys speelt op zaterdag 30 juli om 13:00 uur in Sittard tegen de provinciegenoot. Deze wedstrijd valt samen met de open dag van Fortuna Sittard, wat tevens de reden is dat Fortuna niet in Venlo de Herman Teeuwen Memorial wilde komen spelen. Een oefenwedstrijd tegen een andere tegenstander was zaterdag wel mogelijk, maar dat duel zou dan op last van de lokale vierhoek achter gesloten deuren gespeeld moeten worden. Vanwege sportieve redenen verkiest VVV een wedstrijd in een vol stadion met uitsupporters tegen een goede tegenstander als Fortuna boven een besloten oefenduel in Covebo Stadion – De Koel –.

Bron: VVV-Venlo

171 Responses

 1. Ievel Knievel

  Hahahaha. INEENS zijn ze vanaf februari bezig met het voorbereiden met de oefencampange. Hahahahahahahahaha.

  Altijd grappig dat VVV met statements komt op haar website naar aanleiding van discussies hier op Venlonaren. Het is me toch een partijtje doorzichtig allemaal (paniekvoetbal).

  Ik zou het wel eens mooi vinden als een journalist dit eens ging facthecken, met BEWIJS. Wel een mooi klusje voor Omroep Venlo of Hakim ;).

  Hou toch op alsjeblieft.

  Ik zie alleen maar weer VVV dat weet ik niet hoeveel excuses hier neerlegt en alle, maar dan ook ALLE factoren buiten zichzelf legt.

  GROW UP. je bent een betaald voetbal bedrijf. Dat wilde VVV zelf graag zijn (in plaats van een stichting). Gedraag je dan ook zo. Het regelen van zaken op een professionele manier is daar gewoon onderdeel van.

  1) Lieg niet. VVV is niet in februari begonnen met het regelen van een oefencampange. No way. Dat slaat namelijk nergens op. Je weet dan nog niks namelijk en andere clubs zijn in februari daar nog niet mee bezig. Leugen nr. 2365798.

  2) Je WEET dat grote clubs vergoedingen vragen voor oefencampanges. Dat mag toch geen verrassing heten.

  3) Hoe kan het dat Fortuna dan nu pas VVV vraagt voor de wedstrijd op de open dag. Zomaar een vraag. Of is VVV hier al lang geleden voor gevraagd en heeft VVV al lang geleden toegezegd en weet VVV eigenlijk al heel lang dat er geen HTM gaat zijn?

  4) Er zijn veel clubs in Europa. Er zijn veel, maar dan ook echt heel veel mogelijkheden. Er zijn veel clubs die traingskampen in Nederland boeken via voetbalreisbureaus.

  5) Met de driehoek (hoezo is het ineens een vierhoek geworden?) moet je gewoon een goede verstandhouding opbouwen en op een goede manier het overleg aan gaan.

  6) Je moet niet kijken naar wat er niet mogelijk is, maar naar wat er wel mogelijk is. Flexibel zijn in je denken en doen.

  7) Het is VVV zelf die 1,5 week geleden aangaf dat de Herman Teeuwen Memorial op de voorgestelde datum ZEKER door zou gaan, hoewel ze nog GEEN club hadden gevonden. VVV ZELF beloofde de seizonskaarthouders toegang (loze belofte) en ze als eerste PERSOONLIJK op de hoogte te stellen………..

  Punt 7 is waar het altijd mis gaat bij VVV> een hoop blablablablablablabla. “Venlonaren beloven je alles aan de tapkraan” is een gevleugelde uitspraak van een ex-VVV-coryfee.

 2. Ievel Knievel

  Grappig dat zo’n beetje alle andere clubs wel hun oefencampagne TIJDIG geregeld hebben en hun GEPLANDE wedstrijden gewoon doorgang vinden. Moet je toch ergens te denken geven. Maar wat weet ik er ook eigenlijk van.

   1. Ievel Knievel

    Ik denk echt volle bak in November…… in de Koel…..

    Wat hebben wij als supporters er eigenlijk aan dat er dan in November een Herman Teeuwen Memorial tegen Fortuna gespeeld gaat worden (waarschijnlijk)?

 3. Ievel Knievel

  VVV-Quote: “Tot de dag van vandaag heeft de club er alles aan gedaan om een tegenstander te vinden die waardig is voor de Herman Teeuwen Memorial. Dit is echter niet gelukt en daar zijn meerdere redenen voor. Daarover willen we graag transparante uitleg geven aan onze achterban.”

  TRANSPARANT> hahahaha. STOP DAN EENS MET LIEGEN VERD*MME. VVV Lijkt net een academie voor politici……….

 4. Ievel Knievel

  En echt werkelijk schandalig hoe VVV de burgemeester, de veiligheidsdriehoek en de gemeente Venlo doelbewust in een kwaad daglicht stelt om zijn eigen hachje te redden. En het werkt ook nog, zie de reacties op facebook en sociale media. Echt best wel walgelijk.

  1. Ievel Knievel

   De volgende die onder een rijdende vrachtwagen gekieperd worden vanwege de incompetentie in de hoogste regionen bij VVV. En het blijft maar doorgaan….

  2. roermond

   En ja hoor, de azijnpisserij gaat gewoon door, naam van Venlonaren, veranderd in Ievel Knievel’s azijnsite? Er zijn meerdere oefenwedstrijden die niet doorgaan, of achter gesloten deuren gespeeld worden, ivm tekort aan agenten…Keurige uitleg van VVV. …
   Hoop dat dit gezeik niet het hele seizoen zo doorgaat, dan verwijder ik mijn account van deze door mij al jaren gevolgde mooie site…

   1. Ievel Knievel

    Of je leest het niet, of je komt met fatsoenlijke tegenargumenten, of je reageert niet. het is maar gewoon een reactieveld waarin ik dit typ hoor. Het staat lost van de posts van Venlonaren zelf.

    Maar goed, vermeld dan wat positieve dingen over VVV… zelf… In de plaats van dat je de ander verwijt te azijnzeikerig te zijn. Ik kom ze niet echt vaak tegen, die nuttige constructieve bijdragen van jouw hand.

    Over de geweldige vijver aan spelers waar VVV uit loopt te vissen misschien? Want wauw, Ik ben echt onder de indruk van het netwerk van van Hintum en Janssen en Valkx tot nu toe.

    Of over het onbetrouwbaar zijn als club, waardoor de eigen Jos Luhukay zelf de handdoek in de ring gooide?

    Of over het binnen 2 seizoenen van een 12e/ 13e plek in de eredivisie afglijden naar het rechterrijtje keuken kampioen divisie met een desastreuze financiële huishouding? De kans dat we de komende 10 jaar of langer voor de 10e/ 11e tot de laatste plek in de KKD gaan strijden is aanzienlijk groter dan dat we ooit nog eredivisie spelen. Dat zijn de prognoses nu op dit moment. Als we niet binnen 3-5 jaar failliet zijn gegaan.

    Wacht maar tot de financiële lijken/ apen uit de kast komen en als de KNVB moeilijk gaat doen over de licentie van VVV. Gaat misschien wel sneller gebeuren dan je denkt. Benieuwd met welke excuses Marco en VVV dan weer komen. Ze gaan het vast op corona gooien en wedstrijden zonder publiek. Wedje? En uiteraard ligt het dan weer aan de KNVB en aan het bedrijfsleven en de gemeente in Venlo dat ze VVV geen helpende hand willen toesteken. Maar even reëel> wie gaat er nu geld in een zwart gat stoppen met een directeur met een gat in zijn hand? Of wie gaat er nu hulp bieden aan een eigenwijze die niet wil luisteren?

    Of gaan we weer boos doen als geen van de trainers in de KKD in de VI VVV ook maar enige kans gunt aankomend seizoen. Net als verleden seizoen, waarin ze gelijk hadden.

    Laten we ook maar eens afwachten waar het VVV van Kruys staat over 7 wedstrijden.

    Benieuwd hoe de reaguurders op Venlonaren na 4 verloren potjes op rij gaan oordelen over de eigen spelers. Wedden dat die op azijnzeikerige wijze afgefakkeld gaan worden door de eigen zogenaamd positieve aanhang? Heb ik mij bijvoorbeeld nog nooit echt schuldig aan gemaakt. Maar die mensen azijnzeikerds noemen> hoe durf ik. Haha

 5. idderzienmeining

  Prima uitleg wat mij betreft … alle andere meningen hier ten spijt. VVV zal echt wel van alles geprobeerd hebben lijkt me ?

  Bovenal verdient de club hier complimenten over het persbericht want dat vind IK positief.

  Zullen best mensen zijn die het verhaal van VVV in twijfel trekken maar in elk geval is er een verhaal !

  En voor sommigen hier is inmiddels niks meer goed aan VVV toch ?

  1. Ievel Knievel

   Pfffff. Proest. Dat jij die club nog op hun blauwe ogen geloofd. Wat een naïviteit.

   Je gaat het wel merken aankomend seizoen, hoeveel leugens er gaan volgen en welke incidenten en chaos er allemaal gaat volgen. Gaat vroeg of laat gebeuren. Is namelijk inharent aan hoe de club geleid wordt. Hoe goed Rick Kruys en de speler ook hun werk gaan doen.

   We zijn nog niet eens begonnen aan het seizoen en het is al 1 grote puinhoop. Met als begin dat Jos zelf de handdoek in de ring gooit. Dat deed hij niet voor niks he? Namelijk omdat de mensen met wie hij moest werken volstrekt onbetrouwbaar waren en zijn. Dat was nu net zijn hele punt.

   En als je door de persbericht heen leest en vooral tussen de regels door leest, dan rammelen de verklaringen werkelijk aan alle kanten, zie mijn eerdere punten.

   En ja, de competities (waaronder beker) starten weer aankomend weekend in Duitsland en België. Klopt. Niet dat dit onbekend was toch? De Johan Cruyfschaal is ook alweer zaterdag. Er zijn ook nagenoeg geen oefenwedstrijden meer van het weekend.

   Betekent dus dat de Herman Teeuwen Memorial afgelopen weekend had kunnen/ moeten plaats vinden, of bijvoorbeeld morgenavond gespeeld had moeten worden. het is vakantie, dus had makkelijk gekund.

   1. Ievel Knievel

    Weet je nog hoe Bogers iedereen aan lijntje hield en verwarring zaaide (en een hoop loze beloftes deed) en dus eigenlijk loog, rondom de komst van het supporterscafé, dat bijna een heel seizoen later opgeleverd werd dan gepland en beloofd? Hoe vaak ik Marco wel niet heb horen zeggen dat het binnen een paar weekjes open zou gaan. En altijd waren er wel weer excuses en smoesjes en het lag nooit aan VVV.

    Hier zit dus gewoon een immer terugkerend patroon in bestuursstijl in.

    Ik vind de pers en je eigen supporters voorliegen alles behalve netjes en chique.

  1. Ievel Knievel

   Ach ja, zielig…..Het zal wel. Ik ben er voor nu ook wel een beetje klaar mee. Het blijft toch dit aangemodder en gepruts vanuit VVV waar ik bijna iedere week iets over terug lees. Dat mensen nog steeds niet zien of willen zien dat het aangemodder en gepruts is, dat verbaast me wel.

   Sorry dat ik het beste voor heb met de club hoor. Mijn excuses.

  1. Ievel Knievel

   Volwassen reactie. Goed inhoudelijke feedback weer, sneue.

   Ik ben er ineens niet meer klaar mee.

   Onthoud mijn woorden maar als je strakjes huiliehuilie staat te doen wanneer het kaartenhuis bij VVV weer eens instort. Worden er weer wat nieuwe spelertjes gezocht, een nieuw trainertje. Worden weer wat mensen onder een bus gekiepert en begint de boel weer van voren af aan; omdat er niks verandert op de plek waar er iets hoort te veranderen.

   O ja, VVV staat al weer met 0-1 achter trouwens.

 6. Goodie

  We kunnen Ievel moeilijk ongelijk geven. Wat een broddelwerk man… én altijd met het vingertje naar andere wijzen. Nieuwbouw stadion, verbouwing de Koel, late levering shirts, HTM, diverse supporterszaken. Het is gewoon een amateuristische bende.

 7. Koelie

  Dit was de druppel voor Ievel. Dat snap ik wel. Wat ik niet snap wie nog dit zoveelste verhaaltje gelooft na wat we afgelopen seizoenen allemaal hebben meegemaakt.

  Het zegt genoeg dat het last minute bij Fortuna wel kan geregeld worden, terwijl dit is normaliter is een risicowedstrijd is. Dus Marco roept maar wat over onmogelijkheden landelijke politie inzet.

  Prima dat je geen geld hebt om clubs te boeken, maar hou die smoesjes voor je. Leugenaars. Speel dan tegen VVV’03. Want de eis clubs van formaat is al vaker losgelaten, zoals tegen West Ham United Development Squad, Roda en FC Twente.

  Goed nu vier maanden extra de tijd om sponsoren en vergunningen te regelen.

 8. kuebke

  Welke sponsor trapt er nog in om zijn naam er nog aan te verbinden.
  Ik neem aan dat die ok wel lezen dat Bogers iedereen voor de gek houd met zijn leugens etc.

 9. goalkiller

  Waar is de professionaliseringsslag gebleven?

  De supporters en site aanhangers van Venlonaren alhier worden wederom sterk voor de gek gehouden door de professionals op de berg.

 10. spits

  Ik zag ze vanavond op YT.
  Ben wel geschrokken.
  Als dit het wordt dan wordt het erg moeilijk. Met name het ontbreken van een stuurder op het midd3nveld. Qua inzet geen klachten maar dat was vorig seizoen ook. Ik zie niet wat het vetrek van Jos eigenlijk heeft opgeleverd behalve een hoop onrust.

 11. RuiverCity

  Vanavond voor de wedstrijd tegen de Grieken weer een geweldig staaltje van VVV zijde.
  De Grieken komen aanrijden met de bus en weten totaal niet waar ze heen moeten. Enkele spelers lopen de fanshop in, andere lopen verdwaald de berg af om zo het stadion in te lopen. NIEMAND bij VVV die zich verantwoordelijk voelt om deze gasten te ontvangen. SCHANDALIG.

  Over de HTM zijn we snel uitgepraat. Ze liegen bij VVV glashard om hun vege lijf te redden.

  Ik verwacht toch wel dat die Yasar, Roemer en Bastiaans contributie betalen bij VVV. Wat die op het veld doen is mij echt een raadsel. Maar er zijn er nog meer die gigantisch door de mand gaan vallen komend seizoen. Let maar op!

  Roger Bongaerts zal ondertussen toch ook wel wakker zijn geschud dat de jeugd bij VVV het absoluut niet gaat waarmaken. Aanvallend komt VVV zo veel te kort. Er moeten heel snel twee flankspelers bij!!!

  1. Ik snap wel waarom die Nikolai bij Go Ahead afgetest is. Dat gaat hem ook niet worden. Al heb ik sinds de komst van S’rifi en Yasar het idee dat je als proefspeler al een contract krijgt als je de bal drie keer kunt hooghouden tijdens de training.

   1. Koelie

    @peterloeki Nikolai heeft dezelfde zaakwaarnemer als onze trainer (hoezo nieuw beleid?) . Hij zal vast iets langer de tijd krijgen om een contractje te verdienen.

    Wat ik gisteren heb gezien was erg matig, veel balverlies van de usual suspects (Kees de prutsor), lange ballen naar voren, weinig creativiteit, wel veel druk en werklust. Achteraf heeft Jos een topprestatie geleverd met een bagger selectie. Ik betwijfel of Rick dat kan evenaren.

   2. Godfried

    Wat een onzin. Nikolai speelde best goed. Ja, de eerste twee ballen waren onwennig, daarna kwam hij meer in zijn spel. Heeft elk kopduel gewonnen, had drang naar voren, was fel op de bal en aan de bal sterk. Draaide meerdere keren onder druk prima weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens de aanval te zoeken.

    Maar goed, Zeiken en zeuren is blijkbaar de maatstaf hier op de site. (iedereen die hier reageert zal zelf wel enorm succesvol zijn in het leven… kuch kuch)

   3. Ievel Knievel

    @ Godfried

    Fijn dat je gestopt bent met neer te kijken op Venlo (de regio), de Venlonaar en de VVV-supporter.

    Inderdaad, VVV was niet per sé de mindere partij gisteren kon mee met de tegenstander, en een aantal spelers bij VVV, een man of 5/ 6/ 7 is aardig op niveau, tegen een tegenstander die inderdaad 12e van de 14 ploegen in de Griekse eredivisie is geworden. Wel opmerkelijk dat de ex-bondscoach van Wales daar coacht (die het echt niet slecht heeft gedaan daar).

    Maar, om nu te zeggen dat het een fijne wedstrijd was om naar te kijken? Of dat het spel bekoorde? Ik vind het maar gezapig. En jammere dat sommige VVV-spelers op cruciale posities het goede vertoonde spel van die 5/6/7 VVV-spelers steeds wisten te verprutsen.

    Het is niet superdramatisch, maar we zijn er ook nog (lang) niet. Alles valt of staat met de tegenstand in de KKD aankomend seizoen, we zijn dus niet afhankelijk van ons zelf.

    En om nu hosana te gaan doen, omdat we toevallog gelijk speelde tegen Fietstas recentelijk, die niet op volle oorlogssterkte speelde en duidelijk een oefenpot op de mat legde, dat zou ik inderdaad niet doen.

    Wel fijn om te zijn dat de VVV-spelers erg fit waren. Dat heeft Kruys dan wel goed voor elkaar en met de instelling zit het ook goed.

  2. Grad

   @RuiverCity Dus DDL liegt dan ook, of verifiëren niet, want dit bericht hebben ze vanavond gepubliceerd over het niet doorgaan van de HTM,
   ‘VVV heeft verschillende clubs bereid gevonden om de Herman Teeuwen Memorial te spelen tegen, maar de gemeente stak daar telkens een stokje voor. Drie keer werd VVV nee verkocht. Een van de kandidaten was naar verluidt Lazio Roma. Ook het feit dat in veel competities komend weekend het bekertoernooi al van start gaat, helpt niet mee bij het vinden van een tegenstander.

   VVV laat weten de wedstrijd graag in het najaar alsnog te willen spelen.’

   1. Ievel Knievel

    @ Grad

    Hier citeert de Limburger toch gewoon het verhaal dat VVV hen vertelt heeft, toch?

    Precies zoals L1 deze regeltjes tekst opdreunde tijdens het commentaar bij de wedstrijd.

    En het is niet de gemeente die nee verkoopt (fout van de Limburger dus, hieraan kan men zien dat de Limburger volledig VVV citeert), maar de burgemeester als voorzitter van de veiligheidsregio Noord- en Midden Limburg, die gaat namelijk over de politieinzet.

    Als Lazio 1 van de tegenstanders is, dan is het logisch, zoals ik ook al eerder zei toen ik hoorde dat het Lazio was, dat de burgemeester een nee verkocht heeft. De aanhang van Lazio is namelijk en 1) berucht en 2) internationaal.

    De Limburger liegt dus niet.

    VVV verkoopt dit soort verhalen als reden waarom de HTM niet doorgaat. Echter vertelt VVV niet (en dat is nu net mijn punt) dat het aandeel van VVV> namelijk het tijdig regelen van zaken (zoals een tegenstander, het doen van vergunningaanvragen, het in overleg treden met de burgemeester en politie, etcetera ook nogal een zeer belangrijk detail is in het hoe en waarom de HTM niet doorgaat. VVV wuift haar eigen aandeel nogal weg en legt de schuld helemaal buiten zichzelf. Daar jokt en liegt men dus over.

    Opmerkelijk trouwens dat VVV vertelt dat grote tegenstanders te duur zijn, maar men had wel zogenaamd Lazio geregeld als tegenstander. Hoe dan? Waren die überhaupt op trainingstour in de buurt dan? Waarvan had men dan deze tegenstander betaald? Het kost toch allemaal meer dan het oplevert? Dat was toch HET argument van Marco waarom het niet lukt grote tegenstanders te vinden?

    Het zou me leuk lijken als Omroep Venlo of de Limburger (Hakim) als een leuk stukje onderzoeksjournalistiek eens in dit verhaal duiken, want het is toch de directeur van de lokale betaald voetbalorganisatie uit de regio die verhalen ophangt en opdreunt die vaker een beetje rammelen (terugkerend patroon).

    Misschien eens bij Lazio (en die andere 2 “grote” tegenstanders) verifiëren hoe dit verhaal in elkaar steekt? Misschien eens even de burgemeester bellen voor een reactie? Hij zal het vast niet leuk vinden nu als zondenbok gebruikt te worden.

    Overigens oefent VVV gewoon zaterdag tegen RWDM, volgens RWDM https://www.rwdm.be/nl/4-wedstrijden-toegevoegd-aan-het-oefenprogramma/

    Opmerkelijk dat RWDM stelt dat deze wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld worden en dat RWDM 2 wedstrijden op dezelfde dag speelt.

    Maar oefent dus ook tegen Fortuna, op dezelfde dag?

    Raar verhaal begint dit te worden.

   2. Ievel Knievel

    En het feit dat de bekercompetitie in Duitsland en competitie in België als reden gegeven worden voor het niet vinden van een tegenstander voor de HTM aanstaande zaterdag laat gewoonweg zien dat VVV haar zaakjes niet op orde heeft en had en is HET bewijs dat men last minute naar kandidaten aan het zoeken was.

    Je weet toch dat de bekercompteitie en competitie in die landen begint? Zeker als je als, zoals VVV zelf stelt, vanaf februari (lachwekkend argument) naar tegenstanders aan het zoeken bent (waarover men dus 100% aantoonbaar liegt).

    Nu gaat het over kleine zaken waarover VVV jokt (het niet doorgaan van 1 oefenwedstrijd), maar is een patroon te ontdekken in hoe de club gerund wordt en daarover gejokt wordt.

    Marco staat wel vaker voor een camera te jokken over zaken. Ik kan er inmiddels een hele lijst van publiceren.

   3. DeOtjes

    Het begint natuurlijk ermee dat je wenst het verhaal niet te geloven. terwijl het gewoon waar kan zijn.

    1) Sommige tegenstanders zijn duur. Echter weet je pas of iets te duur is als je de prijs bent nagegaan. En dat kost tijd.
    2) Heb je een tegenstander gevonden kan het zijn dat de wedstrijd wordt afgekeurd door een veiligheidsdriehoek. Dat is geen zaak van de schuld neerleggen bij maar gewoon een feitelijke constatering.
    3) Hoe dichterbij hoe lager kosten voor vervoer en/of accomodatie zijn zal de redenering zijn. Clubs vinden in BE en DE is lastig gebleken zijn doordat de bekercompetitie daar vroeg begint. Dat kan een prima verklaring zijn
    4) Op https://www.rwdm.be/nl/4-wedstrijden-toegevoegd-aan-het-oefenprogramma/ staat VVV niet meer. Ja het stond er wel maar kan ook een foutje zijn geweest op die site die nu is gecorrigeerd. Hoeft niet meteen een complottheorie richting VVV op losgelaten te worden.
    5) Als je in februari gaat zoeken en clubs zeggen niet toe omdat ze het niet willen of kunnen toezeggen betekent niet dat je niet hebt gezocht. Al is er maar 1 mail de deur uitgegaan of 1 hint gedropt om eventuele interesse te polsen voor de HTM dan is er gestart. Flauw maar wel waar. Dus kun je nooit spreken over aantoonbaar liegen.

   4. DeOtjes

    Oh en net een artikel in DDL:
    De Limburgse voetbalfan is vaak niet meer welkom: ‘Het organiseren van aansprekende oefenduels wordt steeds lastiger’ ( https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220727_94410586 )

    Daarin kun je lezen dat alle limburgse clubs het lastig hebben met het vinden van aansprekende tegenstanders waarbij de wedstrijden toegankelijk zijn voor publiek en meerdere voorbeelden van wedstrijden hetzij afgelast hetzij achter gesloten deuren gespeeld.

   5. Ievel Knievel

    @Deotjes

    Je wil een serieus antwoord, dus ik ga er even mijn best op doen. Dan hoop ik dat je snapt wat mijn punt precies is. Het is niet zomaar kritiek op VVV en Marco alleen maar om het dissen. Ik zou wel weer kritiek krijgen voor mijn allenlange tekst, maar dan moet je er maar niet aan beginnen te lezen als lezer. Tenzij je oprecht geïnteresseerd bent. En je moet mijn schrijven dan dus ook maar even niet op een mobiel lezen. Als je echt geïnteresseerd bent.

    1) Dat sommige tegenstanders duur zijn weet VVV gewoon. Het is niet alsof ze nieuw zijn in het wereldje. Het kan zijn dat de prijzen van bepaalde clubs wederom gestegen zijn. Kan. Maar….

    Het is tegelijkertijd niet zo alsof dat achterhalen nu zoveel werk kost. Dat is gewoon in een mailtje of telefoontje vragen om een offerte. Daar komen dan nog de kosten voor VVV zelf bij. Dit weet je als club gewoon.

    Het is vreemd dat het als argument aangedragen wordt waarom er geen tegenstander voor de HTM is gevonden, op het laatste moment (kat in het nauw).

    Kan je het niet betalen als VVV zijnde, kan je het immers niet betalen. Simpel als dat. Dan moet je daar dus ook niet gaan shoppen. Dan moet je in een andere vijver van clubs vissen. Overigens is het volledig te rechtvaardigen als je tegen een topclub kan spelen dat de entreeprijzen hoger liggen. Ik weet dat de Venlonaar daar dan over gaat zeuren (zie zomerparkfeestmuntjesdiscussie), maar daar moet je dan maar je borst voor nat maken als club zijnde.

    Zijn supporters teleurgesteld in een tegenstander uit een andere vijver dan de topclubvijver, leg je gewoon uit dat je als club zijnde die bedragen die de topclubs vragen niet kan betalen. Ook daar gaat kritiek vanuit supporters op komen, zoals altijd in het Venlose. Daar moet je als club op voorbereid zijn. Dingen zijn nu eenmaal zoals ze zijn. En dan vertel je dus de waarheid. Ook als het vuur heet wordt. En ja, die kritiek, onder andere vanuit mij, gaat dan zijn dat VVV er financieel slecht voor staat door eigen keuzes en eigen beleid. En dat is gewoon waar. Dan moet je als club zijnde maar gewoon de klappen incasseren op zo’n moment. Het is wat het is. Schijnbewegingen, afleidingsmanoeuvres, drogredeneringen> dat wat VVV altijd doet in zo’n situatie, maar die zijn juist niet gepast en niet op z’n plaats.

    2) Als je de pers goed had gevolgd heeft de veiligheidsregio geen wedstrijd afgekeurd, maar een negatief advies gegeven over bepaalde tegenstanders (3 wedstrijden). VVV heeft gezegd dat zij braaf dit advies volgt. Had misschien niet gehoeven. Maar bij incidenten zou VVV dan wel deels verantwoordelijk zijn. Consequenties van keuzes. Ik vind daar niet per sé iets van. Kan prima zijn dat VVV het advies braaf volgt. Ik zou hetzelfde doen, maar het is geen excuus.

    De landelijke politie heeft volgens mij al een x aantal maanden geleden aangegeven dat zij o.a. geen of weinig politieagenten kunnen leveren bij de oefenwedstrijden van de betaald voetbalclubs (en andere evenementen deze zomer> geen prioriteit). Dat er nu weer om de haverklap protesten en demonstraties en andere incidenten zijn maakt dat niet beter. Veel agenten hebben de afgelopen 2 jaar al giga overgewerkt (ze hebben dus recht op extra vrije dagen die ze niet kunnen cashen en niet kunnen opnemen) en hebben al weet ik niet hoeveel vakantiedagen moeten skippen . Dat hoort VVV te weten. Het is dan vreemd dat zij tegenstanders gaan uitzoeken, waarvan je weet dat de burgemeester daar logischerwijs liever wel agenten bij aanwezig heeft, zoals Lazio. Ik vraag me dan oprecht af of VVV na de mededeling van het landelijk corps politie al is gaan bellen met de veiligheidsregio> overleg vooraf als in “Wat moeten we doen”? Het had best al duidelijk kunnen zijn dat de HTM vanwege een tekort aan politie sowieso bijna niet te organiseren zou zijn. Mocht een wedstrijd veel publiek trekken dan zit je als gemeente ook al met verkeersproblematiek. Geen idee of er wel genoeg verkeersregelaars voorhande zijn op dit moment of gemeentelijke BOA’s.

    Een consequentie had kunnen zijn dat je in MEI (of desnoods juni) al had kunnen concluderen dat een traditionele HTM, met veel publiek en een toptegenster (EN in het laatste weekend voor de competitiestart) geen doorgang had kunnen vinden. Je had dit toen al kunnen communiceren. Was ook kritiek op gekomen, maar het zou wel een eerlijk verhaal zijn. EN TIJDIG gecommuniceerd. Echter was VVV toen helemaal nog niet zo intensief bezig met het organiseren van de HTM, want men zat toen in een trainerscrisis en men was halsoverkop het seizoen aan het evalueren. Er was toen immers geen tijd, aldus de club zelf, om zich met andere zaken bezig te houden. Plus er waren/ gingen dus belangrijke pionnen op vakantie op dat moment.

    Ik vind het lekken van de naam Lazio naar de pers afgelopen dinsdag trouwens een zwaktebod. VVV doet dat op dat moment, omdat er kritiek op de club is, inzake het aflasten van de HTM. Zij lekken dan een grote naam, om te laten zien dat zij dus niet verantwoordelijk zijn voor het aflasten van de HTM (en omdat er kritiek kwam op het eventueel boeken van RWDM onder de supporters alszijnde een niet aantrekkelijke club). Het gaat er dus niet om dat ze wel of niet Lazio hebben benaderd, het gaat er om dat het moment van lekken naar de pers strategisch gekozen wordt, om niet als schuldige aangemerkt te worden. Het wordt strategisch ingezet, om wel degelijk de veiligheidsdriehoek als zondebok weg te zetten. Zo lees ik het tussen de regels door. Daar kan je van alles van vinden. Maar dit gecombineerd met de gebruikelijke stijl van communiceren van VVV (hier zit een patroon/ tendens in), maakt dat ik deze conclusie trek. Dat wordt onder meer gevoed door hoe er met het vertrek van Jos Luhukay is omgegaan vanuit de club richting pers. Ook die verhaaltjes rammelden. Ik kan niet helpen dat mijn hersens dan deze conclusie trekken. En het blijft vreemd dat het argument is dat topclubs te duur zijn (vandaar tegenstanders als RWDM of een Fortuna benaderd), maar dan wel meteen naam als Lazio gaan wapperen. Hoe had men die tegenstander dan kunnen betalen of denken te kunnen betalen?

    3) Je weet dat de duitse en belghische clubs vanaf nu ongeveer niet meer beschikbaar zijn voor oefenwedstrijden. De speelschema’s zijn al een tijdje af namelijk. Het is dus een slecht argument inzake de HTM. Wilde je een belgische of duitse tegenstander, had je dus simpelweg de HTM naar voren moeten verschuiven en niet willen vasthouden aan dat laatste weekend voor de competitiestart. Afgelopen weekend was er wellicht wel iets mogelijk geweest. Gisteren misschien last minute ook nog wel of de woensdag vorige week. De HTM is gewoon gebaat bij een aantrekkelijke tegenstander (hoeft geen topclub te zijn, wij spelen immers ook weer een niveau lager, dus een Union Sint Gilles zou bij wijze van al aantrekkelijk zijn, geen topclub, wel vice kampioen, geen gedoe met harde kernen, want die heeft die club niet geloof ik).

    4) Mijn argument over RWDM is alles behalve een complottheorie. Waar het mij om gaat is het volgende. VVV heeft die wedstrijd in eerste instantie vastgelegd bij RWDM. Waarschijnlijk eerst met de intentie voor de HTM, maar later dus kennelijk achter gesloten deuren, zoals RWDM communiceerde. Vreemd, omdat op dat moment VVV de HTM nog niet officieel had afgeschoten (zonder publiek), maar RWDM wel al de wedstrijd achter gesloten deuren aankondigt. Wat ook vreemd is, is dat de wedstrijd dus echt wel officieel vastgelegd was. De sociale media-redactie/ websiteredactie bij RWDM gaat echt niet zomaar niet-officiële mededelingen plaatsen in het openbaar. Zij krijgt opdracht daartoe vanuit hogere segmenten bij de club. Betekent dat de wedstrijd was vastgelegd en in kannen en kruiken was. VVV besluit NADAT dit is gebeurd toch te switchen naar een wedstrijd tegen Fortuna, ongetwijfeld als goedmakertje naar de eigens supporters, omdat hier toch 350 man VVV-publiek bij aanwezig kan zijn. Waar het mij dus om gaat is dat deze handelswijze duidelijk hoe maakt hoe VVV werkt en hoe VVV dus ad-hoc/ last minute werkt. Door deze werkwijze kan je dus deksels op je neus krijgen, hetgeen dus ook gebeurd.

    Ik zeg niet dat het dit jaar niet-lastiger is om tegenstanders voor oefenwedstrijden te vinden, maar dat iets lastig is, maakt het nog niet onmogelijk, zoals mening club in Nederland bewijst, door wel interessante affiches te organiseren. En interessant hoeft geen topclub te zijn uit een A-competitie. Interessant kan ook iets anders inhouden. Daar heb ik nog wel ideeën over. Als je mogelijkheden als club beperkt zijn, dan moet je toch veel meer out-of the box denken en compleet anders werken dan de voetballerij gewend is te werken. Bij VVV proberen ze het altijd te doen op een manier die standaard is in de voetballerij of zoals ze het al jaren gewend zijn.

    Dat geldt voor de gehele werkwijze binnen de gehele club. Wie niet rijk is moet slim zijn en op een alternatieve manier werken. Als enige naar links gaan, als iedereen rechstaf slaat. Dat betekent dat je tegenwind krijgt waar je jezelf tegen moet wapenen, maar dat is de enige manier waarop je momenteel, in de situatie waar VVV zit, nog kan verrassen op een positieve manier.

    Om Merijn Zeeman te citeren: ” Zeeman wist wat hem te doen stond: wegblijven van de gebaande paden, de sport juist op een andere manier benaderen. Met het adagium in zijn achterhoofd dat ‘als je doet wat je deed, je krijgt wat je kreeg’. En ze wilden wat anders dan ze hadden gekregen.”

   6. Ievel Knievel

    O ja, en als laatste punt. Het is VVV zelf die 1,5 week geleden in de openbaarheid en pers iets over de HTM aankondigt. https://www.vvv-venlo.nl/nieuws/wedstrijd-herman-teeuwen-memorial

    Ook al zegt men het niet met zoveel worden, maar er wordt tussen de regels door van alles gesuggereerd en er worden dus min of meer valse beloftes aan het publiek gedaan. DOE DIT GEWOON NIET en speel meteen echt open kaart, want het was dus op het moment van schrijven al echt paniekvoetbal in het vinden van een geschikte tegenstander. Je had dus al kunnen mededelen dat de HTM op losse schroeven stond en misschien wel definitief afgelast moest worden, met de gehele verklaring waarom. Dat doet men niet, om de achterban dus min of meer te misleiden en negatieve reacties te ontwijken. Dit is precies het patroon waar ik op doel waar dus maar keer of keer geen verandering in plaats vindt.

   7. DeOtjes

    Je eerste stuk kan ik lezen maar waar je achteraf concludeert dat VVV zaken eerder had moeten beslissen kun je ook denken het had goed kunnen komen. Ik denk dat dat de hoop is die VVV ook heeft gekoesterd en op die basis een besluit heeft genomen. Overigens dat de naam Lazio naar boven is gekomen is een ‘naar verluidt’ zonder bronvermelding. Dat hoeft dus niet perse vanuit VVV te komen.

    Achteraf conclusies trekken is de koe in zijn kont kijken. Wellicht kunnen ze er van leren maar soms blijf je dingen tot het laatste moment proberen en kun je pas als het te laat is zeggen: “Sjips het is niet gelukt. Sorry”

    Het ’tussen de regels doorlezen’ en proberen ‘verbanden te vinden’ hoeft niet altijd. Zoals ik jouw stukken nu lees doet VVV het bij voorbaat al verkeerd. Zelfs al zeggen ze iets niet of geven ze een eerlijk verhaal. In jouw visie/beleving is het nooit eerlijk of waar. VVV (en dan met name Bogers) heeft de schijn bij voorbaat al tegen. En dat vind ik jammer. Want soms heb je echt wel een punt.

    Zo ook in dit stuk in mijn beleving. Had het anders gekund ? Ja. Maar dan hadden ze het niet tot het eind kunnen proberen. Is er sprake van bewuste misleiding? Nee. Ik geloof echt dat VVV het tot eind heeft geprobeerd en dat het door verschillende omstandigheden niet is gelukt.

   8. Ievel Knievel

    @ Deotjes

    Fijne manier van zo met elkaar communiceren, dat mag gezegd.

    EN als het een op zichzelf staand incident is en dit soort dingen niet de hele tijd zouden gebeuren, zou je zeker een punt hebben. Echter, zoals ik zeg: het past in een lijn en er zit een patroon in. Mijn hersens kunnen niet anders dan de conclusies trekken die ik doe. ik ben getriggerd zeg maar, door een oneindige stroom aan leugens, bijna leugens en halve waarheden vanuit VVV-zijde. Daardoor ben ik extreem wantrouwend ja en lees ik inderdaad tussen de regels door. Dat heeft VVV en de directie toch echt aan zichzelf te wijten. Ik twijfel hardop of de mensen die het nu voor het zeggen hebben dat nog ooit bij mij kunnen veranderen. En ik vrees het ergste qua communicatie en incidenten voor aankomend seizoen. Ik hoop dat het mee gaat vallen, maar het begin is niet al te best.

    Daarnaast is VVV een topsportorganisatie en geen tob-sportorganisatie. Dat betekent dat je altijd het hoogst haalbare nastreeft. Alleen proberen is niet goed genoeg. Dat is het nu net. Iedereen moet 1, 2, 3 stapjes, misschien wel 10 stapjes, extra zetten Van schoonmaker tot directeur en eindverantwoordelijke. Het is een teameffort. Dat betekent dus niet alle uurtjes die je in de club stopt vergoed krijgen in salaris, want je doel is een ander doel. Je rekent de club ook af op hoe dingen uiteindelijk verlopen en de rol van de club daarin.

    Zoals ik al ooit eerder aangaf. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen op technisch gebied horen al eind (februari) maart/ april plaats te hebben (en dan bedoel ik dus niet het organiseren van de oefencampagne) voor zover VVV dat nog niet doet, dus ook de evaluaties op het nog lopende seizoen (voor zover als tot dan toe mogelijk). Het is niet voor niks zo dat veel clubs hun nieuwe trainers en technische staf (of technisch directeur) dan al presenteren of aanstellen.

    Dat betekent dat je eind april/ mei tijd hebt voor het contractuele werk inzake spelers, staf en personeel, de oefencampagne, marketingstrategie nieuwe seizoen en andere randzaken, zoals stadiononderhoud. Of kunnen eventuele mensen in de organisatie alvast op vakantie, in plaats van in de vakantieperiode, die voor een betaald voetbalclub een hele belangrijke periode is, al is het maar om last-minute (en dat gaat erg last-minute) spelers aan te trekken of last-minute contractonderhandelingen te doen met spelers die de opties tot in de zomer open hebben gelaten. Dat de Koel in juni steevast in een onkruidgebeuren verandert en mensen op kantoor slecht bereikbaar zijn is een indicatie dat het toch allemaal wat amateuristisch er aan toe gaat bij VVV in tegenstelling tot wat je van een topsportorganisatie mag verwachten. Je nieuwe tenues bijvoorbeeld> ontwerp en bestelproces, horen al in de winterstop te geschieden (of daarvoor), zover dat bij VVV nog niet gebeurd; en daar heeft het toch echt alle schijn van.

   9. Ievel Knievel

    FC Utrecht en Ajax doen dit soort dingen namelijk: https://www.duic.nl/algemeen/fc-utrecht-speelt-benefietwedstrijd-tegen-oekraiense-topclub-shakthar-donetsk/

    VVV had natuurlijk tegen een Oekraïense subtopper kunnen spelen, die ook in het buitenland de conditie op peil houdt op dit moment. Geen idee hoe de veiligheidsdrienhoek daarover denkt. Met een inzamelingsactie eraan gekoppeld, ook nog een mooie gedachte.

    Maar zoals eerder gezegd, de HTM hoeft wat mij betreft niet per sé op een zaterdag plaats te hebben; je hebt dan immers al de duitse inkoopstoeristen over de vloer (en dus is er extra politie actief op zo’n zaterdag en het is ook voor de politie weekend en vakantie). Een doordeweekse avond had prima kunnen werken voor de HTM bijvoorbeeld.

   10. Ievel Knievel

    En dit, het laatste wat ik erover zeg; quote: “Achteraf conclusies trekken is de koe in zijn kont kijken. Wellicht kunnen ze er van leren maar soms blijf je dingen tot het laatste moment proberen en kun je pas als het te laat is zeggen: “Sjips het is niet gelukt. Sorry” ….is dus nu net een teken van niet professioneel bezig zijn.

    Als ik deze oefencampange zou moeten regelen dan zou ik voor de HTM meerdere datumopties in een tijdsbestek van 2 weken hebben; en niet alleen conservatief vasthouden aan dat “laatste weekend” en dan zou ik een selectie van topclubs en subtopclubs maken, op basis van hun speelagenda’s en trainingskampen en, deze alvast polsen en met potlood vastleggen indien mogelijk op basis van interesse en budget en in een vroeg stadium (mei/ begin juni) met de veiligheidsdriehoek die lijstjes doornemen en bespreken welke clubs wel wenselijk zijn en welke niet EN nog een poultje aanleggen van interessante outsiders aanleggen (zoals een Oekraïense subtopper of een afgegleden cultclub/ ex-top-club) en die sowieso alvast bij voorbaat met potlood vastleggen, voor het geval dat keuze A of B toch niet door lijken te kunnen gaan.

   1. Ievel Knievel

    @ Frietei

    Je kan toch wel zeggen of diegene bij VVV werkzaam is? Zonder namen en rugnummers te noemen?

   2. Venlooow

    Zal misschien wel El Azrak zijn. Die heeft in de oefencampagne van Utrecht bijna niet gevoetbald.
    En aangezien we Kruys als trainer hebben.

  1. Ievel Knievel

   Lekker op tijd, nadat VVV al in de openbaarheid heeft vermeld tegen Fortuna te spelen op zo goed als hetzelfde moment. Benieuwd hoe amused ze daar zijn over hoe het allemaal verloopt en wat de handelswijze van VVV hierin is.

 12. FC VVV03

  Karim Loukili is dat niks voor VVV. 2 seizoenen geleden een prima seizoen bij Helmond Sport als aanvallende middenvelder. Heeft zijn contract laten ontbinden bij Riga.

 13. pierre

  De speler waar Frietei het over heeft zou El Azrak kunnen zijn.
  Hij heeft bij FC Utrecht geen rugnummer gekregen in de selektie 1 en 2.
  Hij mag volgens bronnen vertrekken bij FC Utrecht.
  Gezien de relatie Kruijs/Janssen met FC Utrecht en het feit dat de technische staf van VVV zijn kwaliteiten kent, zou het mij niet verbazen dat hij een contract bij VVV tekent.

  1. Ievel Knievel

   As het El Azrak is, dan hoop ik toch wel dat ze vooral aan zijn mentale gebeuren en zijn ego gaan werken, want daar ging het na een behoorlijk vliegende start toch vrij snel mis met ‘m afgelopen seizoen. Een nummer 10 moet er altijd staan. Moet zijn verantwoordelijkheid kennen en een natuurlijk leider zijn in het veld. Geen 50 minuten en niet 1x in de 3 weken. Het scheelt dat Kruys en Janssen hem kennen.

 14. RuiverCity

  Waar blijven die flankspelers? Afgelopen dinsdag werd weer een duidelijk dat VVV aanvallend machteloos is. Mocht Braken/Venema geblesseerd raken heb je al een groot probleem. Tevens heeft Braken behoefte aan voorzetten, maar wie moet die geven???
  Roemer, Bastiaans en Yasar zijn voor de kwantiteit en niet voor de kwaliteit bij de selectie.

   1. Grad

    Nou @kuebke #peterloekie zal wel ergens anders over dromen, nl het nieuwe shirt van Yasar, want in tegenstelling tot andere berichten speelt VVV komende vrijdag in de nieuwe shirts, die als het goed is vandaag gepresteerd worden!

  1. Noordsupporter

   Als 1 van de 2 wegvalt wordt het elftal minder, want de basis is altijd beter dan de bank. Geldt overal en vvv kan helaas niet elke positie dubbel en kwalitatief goed bezet hebben. Zo is het en daar moeten we het mee doen. Op dit moment nog geen enkele huurspeler. Verwacht er nog 2 voor 1 september.

 15. kuebke

  Engelen en Verhoeven completeren staf VVV-Venlo
  VVV-Venlo heeft de staf voor het seizoen 2022-2023 helemaal rond. Roel Engelen begint per direct als nieuwe teammanager en Hessel Verhoeven versterkt de staf van hoofdtrainer Rick Kruys als video-analist.

  In de persoon van de 45-jarige Engelen (links op de foto) heeft VVV de gewenste teammanager gevonden voor het eerste elftal. Engelen komt over van The Saudi Scholarship for Developing Football Talent in Spanje, waar hij ook als teammanager actief was. Eerder werkte hij als teammanager al bij Jong PSV en Qatar SC.

  Naast Engelen voegt ook Verhoeven zich bij de staf van VVV. De afgelopen jaren was de 20-jarige Verhoeven als trainer actief in de jeugdopleiding van VVV en nu maakt hij promotie naar Covebo Stadion – De Koel – om daar bij het eerste elftal als video-analist aan de slag te gaan.

  VVV heeft voor het nieuwe seizoen ook twee materiaalmannen voor het eerste elftal gevonden. Hans de Ruiter en Pierre van Keulen nemen die taak dit seizoen op zich.

  VVV-Venlo heet Roel, Hessel, Hans en Pierre van harte welkom en wenst hen veel succes in De Koel.

  Bron: V.V.V – site

 16. Hendrix2

  Is Nikolai alweer afgetest? Zit nu bijnde selectie voor de oefenpot tegen fortuna. Ook zie ik dat Zima op doel staat, zou dit betekenen dat hij de voorkeur krijgt voven Vd gouw?

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat we nu tegen Fortuna de basis voor het nieuwe seizoen aan de start gaan zien (op Verheijen na waarschijnlijk, maar wie weet). Waarschijnlijk mag Zima zich nu eens echt bewijzen. Ergens ook wel fijn, want anders zou het contracteren van Zima toch wel flinke kapitaalvernietiging zijn geweest en een blunder van jewelste. Hij zou vast ergens wel kunnen keepen, moet alleen leren stabiel en constant te zijn. De rest van de basis lijkt mij logisch op papier. We gaan het zien, tegen een op papier sterker Fortuna. Een gelijkspel zou al goede PR zijn en een morele overwinning.

   ———————Zima————–
   Sedlacek-Ketting-Dirks-Janssen
   (al had ik voor Janssen een vervanger voor gehaald als VVV zijnde, aangezien Janssen geen echte back is)
   De Boer-Klaassen-Verheijen-van Rooijen
   ———–Venema—-Braken———

   1. Ievel Knievel

    Het spel van VVV is naar mijn mening veel te arbeidsintensief, waardoor je veel te veel energie verbrand bij de spelers. Dit vergt een hele goede conditie van alle VVV-spelers en niemand mag een steek laten vallen, of je krijgt de deksel op je neus. De vraag is of dit een slimme tactiek is bij een middenmoter in de KKD met niet de beste selectie.

    Daarnaast zie je wel dat VVV achterin redelijk staat en de aanvallers goed beweeglijk zijn, daar komen zeker kansen uit, echter is er geen constante aanvoer van goed bruikbare ballen. De vraag is of het dus slim is om zonder buitenspeler/ buitenspelers te spelen. Verder is Janssen meer een middenvelder dan een back.

    Ik vraag me af hoe het met die eerder gemelde urgente gesprekken rond een “nieuwe: nummer 10 positie gaat? Dacht dat er snel iets te melden zou zijn? De competitie start over minder dan een week. Alle punten die je aan het begin van de competitie laat liggen, kom je aan het einde tekort.

 17. FC VVV03

  Valt me vooral op hoeveel spelers van VVV op de helft van Fortuna te vinden zijn. Zeer positieve ontwikkeling! Niet meer dat achteruit gehang. Ik ben vaak kritisch, maar dit mag ook eens gezegd worden. Leuk om naar te kijken. Zou wel voor een echte 10 gaan en van Rooijen het maar uitvecht met Verheijen wie er gaat spelen.

   1. Ievel Knievel

    Men verspeelt dus te veel energie in het spel, zoals ik al eerder zei. Dat is niet efficiënt.

   2. Ievel Knievel

    En een oefenwedstrijd is ook publieksbinding, zeker zo voor de start van het seizoen. Bedenk dat we nog niet heel lang geleden gewoon boven Fortuna eindigden en ook van ze wonnen.

 18. RuiverCity

  Leuk om naar te kijken??? De aanvallers van VVV moeten zo hard werken dat ze voor de goal moe zijn.
  Zima speelt weer erbarmelijk. Simon Janssen kan dit niveau niet aan. Sedlacek MOET op het middenveld voor de omschakeling naar voren. Wat die de Boer aan het doen is, is voor mij echt een raadsel. Staat constant drie meter van zijn tegenstander.
  Sedlacek is nog de beste man!

  1. Ievel Knievel

   Ben het wel met Grad eens dat het in de eerste helft niet bar en boos was, maar de fut is inmiddels wel uit de ploeg, dankzij het eigen spel. Het is niet de slimste manier van spelen. Misschien is de door VVV gehanteerde tactiek wel leuk om naar te kijken, aanvankelijk, maar het vraagt te te veel van de spelers en de vraag is of een realistische manier van spelen niet wenselijker is. Over de door Kruys gehanteerde tactiek bij FC Utrecht als interim was de Utrecht0achterban ook al niet onverdeeld positief, al kiest hij voor een aantrekkelijkere stijl bij VVV. Jos kreeg vorig seizoen veel kritiek dat hij steeds zoekende was en het spel te wisselvallig was. Kritiek klopte. Maar misschien liep hij wel tegen bepaalde problemen met bepaalde spelers aan; namelijk het onvermogen van bepaalde spelers om een bepaalde spelstijl vol te houden.

  1. Ievel Knievel

   Je kan wel concluderen dat het verschil in kwaliteit tussen VVV en de onderkant van de eredivisie groot is geworden. Dat betekent dat (is mijn inschatting, moeten we nog afwachten) het verschil tussen VVV en de top KKD- ook wel aanzienlijk is. Aangezien onderkant eredivisie en bovenkant KKD dicht bij elkaar zitten. Dat betekent ook dat de doelstelling top 8/ top 9 misschien wel onhaalbaar is en dat men dus op play offs moet mikken via periodetitel. Dat is ergens toch wel een beetje een loterij. Ik denk dat voor VVV de 10e plek op dit moment echt het hoogst haalbare gaat zijn.

   1. Godfried

    onderkant eredivisie? wil ik nog wel eens zien. kopen voor miljoenen spelers.

    links en rechtsback is nodig. en spelen met een verdedigend ingestelde speler (van rooijen) ipv naïef aanvallen (roemer) + de keeper….

   2. Ievel Knievel

    Roemer speelde een flink deel van de wedstrijd niet hoor en toen werd er ook al veel te veel energie verbrand.

   3. Godfried

    kan, maar roemer viel in bij 1-0. tegen een betere tegenstander speel je verdedigende.

   1. Ievel Knievel

    Tot 2018/2019 was VVV gewoon aan de winnende hand. Niet lang geleden. En Fortuna kan wel miljoenen uitgeven, het is nog lang geen subtopper. Sterker nog, verleden jaar hadden ze een extreem zwakke competitiestart terwijl ze op papier toen al hadden geïnvesteerd in een sterkere selectie. 1 top speler maakt nog geen zomer.

 19. Ievel Knievel

  Vrij pijnlijk dit toch hoor, Grad. In een oefenpotje nota bene, waarin Fortuna niet vol gas speelt. Het is niet het eerste oefenpotje van het seizoen he. De competitie start zo goed als.

 20. Depor

  Natuurlijk speelde Fortuna wel vol gas, op hun eigen open dag! Daarnaast heeft Fortuna een kwalitatie prima selectie, dankzij de Turkse investeerder. Dat kun je niet meer vergelijken met 5 jaar geleden. Toen was Fortuna op leven na dood.

  Maar hoe verzint VVV het om de laatste oefenwedstrijd te spelen op de open dag van je tegenstander. Nog nooit meegemaakt dit. Lekker amateuristisch.

  1. Ievel Knievel

   1) Duidelijk zichtbaar dat Fortuna niet vol gas speelde, maar op 1/2 of 2/3. Waarom zouden ze vol gas spelen?
   1 topspeler maakt nog geen goede selectie. Begin vorig jaar streed men nog tegen degradatie en de seizoenen daarvoor ook.

   Maar goed dat VVV niet meer in een competitie met Ajax 1 speelt. My god….

   2) Fortuna was 5 jaar geleden niet meer op sterven na dood. Toen zijn ze namelijk overgenomen door de Turkse investeerder en daarvoor was er sportief al een kleine opleving te zien.

   3) De voorgeschiedenis waarom VVV vandaag tegen Fortuna oefent is uitgebreid terug te lezen; o.a. op Venlonaren. Anders was het RWDM achter gesloten deuren geworden. Waarschijnlijk voor het resultaat en de PR wel beter wellicht.

   1. Depor

    Mei 2018 is toch echt minder dan 5 jaar geleden volgens mijn kalender.
    Toen kreeg Fortuna in eenste instantie geen licentie van de KNVB. In 2019 weer eenzelfde verhaal:
    “Fortuna Sittard heeft meerdere sponsoren aan moeten spreken om enkele financiële tekorten te dichten, meldt 1Limburg dinsdagochtend. Volgens het medium verkeren de Limburgers ‘in financieel zwaar weer'”

    Dat staat los van een eventuele sportieve oplevering. Ze leefde toen op het randje van voortbestaan.

   2. Ievel Knievel

    @ Depor, maar toen was die Turkse investeerder er dus al.

    Dat maakt het dus allemaal nog erger. Nog erger dat VVV zijn positie als middenmoter in de eredivisie zo uit zijn handen heeft laten glippen en het momentum niet heeft gepakt om dat uit te bouwen. Men heeft dat binnen 2,5 seizoen volledig laten mislukken.

    Men dacht dat men er al was, net als toen men in 2010 de Boeck aanstelde (toen men het achter de schermen ook niet voor elkaar had), dacht men met Maaskant (waarom in godsnaam?) weer naast zijn schoenen te kunnen gaan lopen en boven de stand te kunnen leven. Een ezel stoot zich niet 2x maal aan dezelfde steen. VVV constant.

 21. RuiverCity

  Nou Ievel Knievel een 6-2 nederlaag, had je van te voren al kunnen verwachten, is echt geen goede PR! Zal de twijfelaars echt niet over de streep trekken om alsnog een seizoenkaart aan te schaffen.
  Voor de rest ben ik het helemaal met je eens!

  De eerste drie wedstrijden zullen véél gaan bepalen, maar ik vrees voor een deceptie.
  Enkele plekken bij VVV zijn zwaar onderbezet (linksback, rechtsback, nr 10 en de flankspelers)! Opkomende backs werkt niet, zeker niet aan de linkerkant. Janssen komt zowel techniek, fysiek als snelheid te kort.

   1. Ievel Knievel

    Ik vind Janssen persoonlijk niet tekort komen, hij moet op de juiste plek spelen.

    Daarnaast vind ik het nooit zo zinvol om spelers die tekort komen voor de basis af te branden. Je hebt immers ook reservespelers nodig. Het is een teameffort. De reservespelers bij VVV zijn logischerwijs niet zo goed als de basisspelers en duidelijk van een niveau minder. Dat maakt niet dat ze niet bij het team horen en ze niet nuttig zijn. Ze daar op afzeiken slaat werkelijk nergens op. Ze moeten al vaak genoegen nemen met een reserverol.

 22. Ievel Knievel

  Een enkele positieve reactie met iemand die de moed er nog in heeft voor aankomend seizoen. De rest allemaal negatief zo’n 99%.

  De mogelijkheid om met een verse nieuwe start een nieuw begin te maken is dit seizoen alweer mislukt. Valse start voor een nieuw seizoen zonder te veel verwachtingen.

  Ik citeer nogmaals Merijn Zeeman, Jumbo-Visma (en ja die hebben geld, maar toch): “Zeeman wist wat hem te doen stond: wegblijven van de gebaande paden, de sport juist op een andere manier benaderen. Met het adagium in zijn achterhoofd dat “ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG”. En ze wilden wat anders dan ze hadden gekregen.”

  Dus: “ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG”. men blijft behoorlijk hardleers bovenop de berg.

  1. VeniVidiVici

   Vermoeiend ben je, echt waar. Niemand interesseert die negatieve tirades van jou hier. Och gut het seizoen is nog niet begonnen en het is al mislukt. Als jij een baan zou hebben en in een team zou zitten, wat ik waag te betwijfelen aan de lappen tijd en tekst die jij hier vervuilt, dan zou jij als negatieve rotte appel in een verbetertraject zijn gezet. Helaas kan dat hier niet op deze site blijkbaar. Overigens verliest Vitesse ook van Atromitos met 1 – 2, dus we zijn echt gelijkwaardig aan Vitesse. AVE VVV, op naar de eerste punten vrijdag en een prachtig seizoen met een pilsje erbij!! Carpe Diem!

   1. ‘Dus we zijn echt gelijkwaardig aan Vitesse’. Is het al 1 april? Of denk je echt dat Vitesse vandaag ook met 6-2 van de mat geveegd was door Fortuna?

   2. Ievel Knievel

    Gast. Lees het niet als het je niet bevalt. Reageer niet als het je niet bevalt OF voeg inhoudelijk iets toe. Dat zie ik je niet doen namelijk. Alleen maar op de man reageren en zelf niets bijdragen. Nee daar hebben we wat aan.

    Voor de 1543209563e keer laat ik me niet EN NOOIT de mond snoeren door mannetjes die WEL na een slechte wedstrijd de eigen spelers, de mannen van de eigen club KEER OP KEER door het slijk halen. Dat heb ik nog nooit gedaan. De spelers zijn de club. Die ga ik nooit door het slijk halen. Ook niet na een slechte partij.

    En wat een zielig en laag op de man gespeel zeg, op enkele reacties reageren terwijl je dan even niet het hele verhaal meepakt. Ik mag best wel wat coördineren op mijn werk trouwens en kan zeggen dat het best lekker gaat eigenlijk, al zeg ik het zelf. Leuke teams ook die ik heb mogen samenstellen en ga na ieder functioneringsgesprek keurig 2 treden in mijn loonschaal en af en toe een hele loonschaal omhoog. Zal wel iets goed doen denk ik. Het inwerken van de nieuwe mensjes wordt vaak wel gewaardeerd door diezelfde nieuwe mensjes.

    Mensen die inhoudsloos op de man spelen, die gaan er dan ook vrij snel uit, uit die teams. Mensen die niet de moeite nemen om begrijpend te lezen of eens wat genuanceerder te reageren ook.

    En ik zeg werkelijk niks over hoe we het aankomend seizoen gaan doen. Dat is inderdaad even koffiedik kijken. Ik zeg dat de laatste oefenwedstrijd met 6-2 (5-1 hoe je wil) verliezen PR-technisch een slechte zaak is. Dus je kan je afvragen, wat hier door anderen gedaan wordt, waarom er per sé geswitched moest worden naar een wedstrijd tegen Fortuna op het laatste moment, als laatste oefenwedstrijd.

    En o wee, als ik je azijn zie zeiken ergens in november/ december dan zal ik je niet met de deksel op de neus slaan. Aan de top in de organisatiepyramide is waar de verandering moet komen bij VVV. Op een bescheiden manier aan een topsportklimaat werken is wat er moet gebeuren. Niet door met geld te smijten (wat er niet is; en als dat er al ooit komt), maar slim met het weinige geld omgaan. Het anders doen dan de rest. Neemt de rest de brede weg omhoog, moet VVV het geitenpaadje omhoog nemen. Eraan wennen dat VVV misschien meer tegenstand moet overwinnen dan anderen.

    Maar drink jij lekker je pilsje man. Niet schrikken als de licentiecommissie binnenkort moeilijk gaat doen of wanneer de financiële lijken uit de kast komen.

    Als je niet snapt dat je na een 6-2 (5-1) tegen een provinciegenoot het lachertje in de provincie/ streek en regio bent en dat je enorm slechte PR-zaken doet als club dan weet ik het ook niet meer. Het was niet zomaar een oefenwedstrijd. Het was de (officieel) laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen, met een hoge publieksbindingswaarde en waar de provinciale pers belangstelling voor heeft.

    Ik weet niet of je de wedstrijd gezien hebt, maar als VVV van plan is om gedurende het aankomend seizoen zo met de krachten te blijven smijten dan vrees ik het ergste. Dat gaat ze namelijk in veel tweede helften opbreken. Technisch en tactisch gezien niet slim om het zo te spelen, tegen fysiek sterke tegenstanders en in de top 7/8 ook tactisch (en financieel) betere tegenstanders.

    Maar goed, proost man. Ik trek zelf ook even een pilsje open.

    En deze bijdragen typ ik meestal tijdens het poepen op de WC of tijdens een wandelingetje. Over mijn werk en privéleven hoef je jezelf zeker geen zorgen te maken. Moet ik me zorgen maken over de tijdstippen waarop jij reageert dan? Meestal tijdstippen waarop de meeste mensen sociaal doen namelijk?

    En ik weet vanuit mijn eigen groep dat ze mijn bijdragen hier zeker vermakelijk vinden, zeker als ze als een rode lap op stiertjes zoals jou werken. 😉 Prosi!

 23. robbaan

  Het is gewoon een feit, dat Fortuna met dat “vreemde”geld nu mooi weer speelt en dat duurt zolang het duurt.
  Voorbeelden genoeg gezien en gehad, denk maar aan Roda. VVV heeft gewoon de middelen niet om überhaupt een rol van betekenis te spelen in de komende competitie. Hopelijk starten we goed en dat het zelfvertrouwen toeneemt. Wat de wedstrijd van vandaag betreft. Het blijft een oefenpot en die moet je nu niet als een “zwaard van Damocles” boven het hele seizoen hangen. Wacht de eerste wedstrijden voor de echt maar eens af en oordeel dan…..

  1. Leonardus

   In het hedendaagse voetbal ben je afhankelijk van extern geld. Hoe je dat binnenhaalt is niet belangrijk. Ja, Roda is een voorbeeld hoe het fout kan gaan. Vitesse daarentegen is het voorbeeld hoe het wel goed kan gaan.

   VVV (lees Marco B) zeurt al jaren over het tekort aan geld. Als je dat zo belangrijk vindt moet je er ook iets aan doen.

   Btw. Vitesse verliest ook van die Grieken. 1-2.

   1. Grad

    @RuiverCity Vitesse het voorbeeld hoe het wel goed kan gaan, dan ben je niet goed op de hoogte van de huidige situatie.
    Ze hebben in de loop der jaren, onder Russisch bewind, een schuld opgebouwd van meer dan 150 miljoen euro!!
    De huidige Russische eigenaar (Valery Oyf) wil ivm met de huidige situatie Rusland en Oekraïne zijn aandelen overdragen aan Vitesse en is bereid de schuld kwijt te schelden, zodat zij zelf naar een nieuwe eigenaar kunnen gaan zoeken.
    Vitesse moet nog goedkeuring krijgen van de KNVB voor deze aandelenoverdracht en ook nog voor de overname. Tot op heden heeft Vitesse echter nog geen nieuwe eigenaar gepresenteerd.
    In het slechtse scenario zou dus het voortbestaan van Vitesse in het geding kunnen zijn. Bovendien heeft Vitesse ook nog een conflict met de eigenaar van de Gelredoom mbt de huurovereenkomst.
    En dat noem jij een voorbeeld hoe het wel goed kan gaan?????

   2. Klopt helemaal. En bovendien zit het GelreDome alleen maar vol als Elton John, Iron Maiden of Lady Gaga er speelt. Als Vitesse er speelt zit er amper een kwart van die aantallen toeschouwers.

 24. Koelie

  @vini Niemand interesseert het dat jij niet tegen bepaalde reacties kan. Grow a pair.

  @Ievel Een afstraffing tegen Fortuna dat is toch gewoon volgens verwachting? Pijnlijk ja, maar toch volkomen verklaarbaar. Zij de weg omhoog, wij omlaag.

 25. spits

  ALs je alleen maar doet wat anderen doen dan wordt het niks. Hoewel niet letterlijk geciteerd is dat wat Level zegt. 100% mee eens. Als kleine club heb je alleen bestaansrecht indien je een andere weg kiest dan de groten maar ook een andere weg dan je mede – kleine clubs.
  Datis niet gemakkelijk maar daarvoor heb je je bestuur en technische staf.
  Zelf had ik het idee dat we met Jos Luhukay een andere weg gingen bewandelen.
  Of het iets was geworden zullen we nooit weten.
  Wat ik nu zie is heel veel van hetzelfde.

  1. Godfried

   Tegeltjes wijsheid van lik-me-vestje.

   Leuk hoor, uitspraken van “we gaan het anders doen dan naderen.” Hoe dan? Leg uit. “Anders” is een vrij breed begrip. Wat zou jij com[pleet anders doen, wat andere clubs dus niet doen. Ben heel benieuwd! End a heb ik het over structureel beleid, waardoor we promoveren of minimaal meedoen om een promotieplek.

   (als het zo simpel is dat reageerders het even uit de mouw schudden, dan is het dus niet anders. Anders zijn anderen heel dom dan ze het ook niet anders doen)

   Ps. wat had jij verwacht van Luhukay? Alles staat of valt bij je spelersmateriaal. Het is echt heel simpel. Leg de begrotingen naast elkaar en die met het hoogste budget, heeft d e meeste kans op succes. Nou, VVV zit qua budget in het rechterrijtje.

   Meer geld ophalen! Roepen mensen dan. Makkelijk gezegd natuurlijk, in een regio waar vooral transport en logistiek de klok slaat. Daar zit niet het grote geld. (waarmee ik dus niet zeg dat die bedrijven niet succesvol kunnen zijn(voordat mensen me weer woorden in de mond leggen)).

   We zitten nu eenmaal in een ‘armere’ regio. Het is niet regio Amsterdam waar honderden grote beursgenoteerde bedrijven geld willen pompen. We zitten ook niet in Regio Eindhoven, waar steenrijke Tech bedrijven de beurs trekken. We zitten ook niet in een stad waar een miljardair even de portemonnee trekt. (we hadden Berden, maar daar had iedereen commentaar op).

   We moeten de centen bijeen schrapen en hopen dat een van de paar grote bedrijven die de regio rijk is zo gek is om een structureel meer geld in de steken. Maar alle bedrijven hebben het tegenwoordig moeilijk. Vooral in de sector waar Venlo om bekend staat.

   De Gemeente lief aankijken? Helaas (gelukkig) doet Venlo dat niet voor VVV.

   Dus moet VVV creatief met de paar centen omgaan die ze hebben. En dan ben je nog afhankelijk van het feit of spelers überhaupt willen komen, het waar maken, de spelers onderling een hecht team vormen, de tactiek van de trainer past en aansluit én last but nog least, alle andere teams. Want als die wel geld uitgeven en goede spelers kunnen halen, dan eindig je daar gewoon onder. Zo simpel is het.

   1. Koelie

    Vorig seizoen stonden we qua begroting nog in het linkerrijtje. Welke clubs hebben ons ingehaald?

    We zijn met een eredivisie TV gelden vangnet dus voorbij gestreefd door clubjes zonder eredivisie TV gelden. Dat is al genoeg om aan te geven hoe slecht deze club wordt geleid.

   2. Godfried

    Heracles, Willem II, PEC, ADO, NAC, Roda, Almere City, De Graafschap, Jong Ajax…

   3. Ievel Knievel

    (Disclaimer. Lees mijn tekst niet als je niet echt geïnteresseerd bent of als je me bij voorbaat wil neersabelen en lees de tekst op een computerscherm en niet op een telefoonscherm).

    Bij jou lees ik dooddoeners van lik me het vestje.

    Je kan jouw mantra ook net zo lang herhalen tot je er zelf in gaat geloven en dan is er dus niks mogelijk en moeten we maar gewoon vanaf de zijlijn toekijken hoe bestuurders niet de kansen pakken die er liggen.

    Daarmee is niet gezegd dat VVV echt een structurele middenmotor in de eredivisie kan worden, maar nu ziet een beetje een ingelezen buitenstaander gewoon dat het beleid alle kanten op stuitert en zeker niet stabiel is. Dat zorgt voor een onnodige negatieve vibe. Als een goed geleide club namelijk 9e of 10e in de KKD wordt en een goed verhaal weet te vertellen waarom dit gebeurd, dan is er al veel minder een negatieve vibe te bespeuren. VVV vertelt geen goed verhaal. Regelmatig spreken oneliners elkaar tegen en men laat delen van het verhaal weg, omdat dat even zo uitkomt. Op mij en vele anderen werkt dat averechts.

    Hoe er bij VVV met mensen (personeel, staf, spelers, jeugdspelers, supporters, sponsoren en soms ook oud-leden) wordt omgegaan is tekenend. Het is vaak niet open, niet eerlijk en niet transparant (VVV speelt spelletjes die haar het beste lijken uit te komen, maar schiet zich daarbij steeds weer in de voet). Het is vaak het schofferen van aan de club verbonden mensen, met hart en ziel voor de club en die raak je op deze manier kwijt, misschien wel voor altijd.

    Geld is belangrijk, om kampioen te worden vrij bepalend, maar niet doorslaggevend

    Het anders doen? Neem een FK Bodø/Glimt in Noorwegen. Of een FC Midtjylland in Denemarken. En zo zijn er internationaal nog wat voorbeelden te vinden. Je zou daar eens kunnen gaan praten om er van te leren. Niet hun verhaal copy pasten, maar hun ervaringen omzetten naar een eigen verhaal. Een verhaal dat past bij de krachten en zwaktes van de eigen regio. Mijn ervaring is (ik moet voor mijn werk o.a. ook samenwerkingen met partijen aangaan, waaronder zaken doen met Fontys) dat koffie drinken, praten en ervaringen uitwisselen vrij snel geregeld is, mits je een goed verhaal te vertellen hebt. VVV heeft geen goed verhaal te vertellen. Daar begint het al mee.

    Ook zou het slim zijn om als club volop mee te participeren in het gezondste regio programma en intensieve samenwerkingen aan te gaan met HAS Hogeschool, Universiteit Wageningen, Universiteit Maastricht, Radboud Universiteit, Fontys, etc., etc.. Waar kan je bijvoorbeeld winst behalen als club? Door het voedingspatroon en trainingspatroon intensief op ieder individu in je selecties aan te passen, zodat ieder individu in ieder geval het maximale uit zijn lijf en spierkracht haalt, net als ze dus bij Jumbo-Visma doen. Dit kost niet per sé geld, dit kost hersenkracht en tijd en samenwerkingen. De Radboud en Maatsricht University gaan al samenwerken in Venlo. De HAS en WUR (Wageningen) hebben al jaren projecten en programma’s lopen in de regio.

    Qua sponsoring. Je moet niet wachten tot de sponsoren uit zichzelf naar je toekomen. Je moet ook niet alleen maar golf- en kak-netwerkborrels organiseren, want daar komen alleen maar partijen uit het bestaande netwerk of daaraan verwant op af (de typsiche Venlose-Noord-Limburgse blaaskaken). Precies wat ik bedoel. Je kunt wel weer leuk businessclubje gaan spelen zoals iedere betaald voetbalclub dat doet (de ene wat beter dan de andere) (en bij VVV zijn ze best goed in het aanspreken van een bepaald soort bedrijf>het Bogerskliekje), maar dat is dus niet het anders doen en je eigen weg zoeken.

    Je moet als club zijnde zelf partijen gaan onderzoeken, die zelf op de radar zetten. Wie is interessant en op de lange termijn potentieel interessant om bij jouw originele verhaal van VVV te passen? Hoe vul je elkaar aan? Je gaat die partijen indelen in categorieën en je gaat, dat is een heel geduldig meerjarenplan, langzaam en voorzichtig met die partijen praten. Zonder beloftes en zonder deals. Je gaat een verhaal bedenken en dat verhaal keer op keer blijven herhalen; en daar ook aan vast blijven houden (iets dat VVV nooit doet). Wat maakt jou als VVV uniek en anders dan andere partijen? Uiteindelijk kom je er samen met die partijen achter wat jij die partijen kan brengen en wat die partijen jou kunnen brengen? 1 + 1 = 3. Zo kan je de club dus slim en langzaam uitbouwen. Je moet die partijen dan wel te vriend houden en ze geen loze beloftes doen, zoals nu zo vaak bij VVV gebeurd.

    Ik werk niet bij de club, dus ik hoef niet de lijnen uit te zetten. Ik kan wel vanaf de zijlijn zien wat er sowieso fout gaat.

    Het is de taak van de Algemeen Directeur om verstandig met geld om te gaan. Hoe kan je zo snel van middenmoter in de eredivisie afglijden naar rechterrijtje eerste divisie, zowel sportief als financieel? Zelfs in begroting ; en ingehaald worden door de echt wel mindere goden, die ook geen flinke externe investeerders hebben en niet jarenlang eredivisie hebben gespeeld. Corona is geen excuus, want daar hebben alle clubs last van gehad.

    Waarom zijn de plannen van de verbouwing van de Koel, die al in gang waren gezet stop gezet? Waarom werd er ineens net voor de degradatie van dit plan afgestapt en was er de inmiddels alweer verpeste rare gedachte en hoop op een nieuw stadion tegenover het ziekenhuis (komt nu alleen woningbouw)? Nu heb je beiden niet. Terwijl we stapsgewijs de Koel gingen verbouwen in een heel geleidelijk tempo (15 jaar), zodat we op de lange termijn een wat zekerdere begroting gingen krijgen (meer verdienmodellen in het stadion). Voorzichtig in kleine stapjes. Waarom daar vanaf stappen en nu niks hebben? En geen perspectief of vooruitzicht hebben?

    Het “truuk d’n berg op-plan” was helemaal geen slecht plan. Ik herkende ook zeker wat van mijn eigen ideeën in terug. Waarom dit plan lek schieten, alleen maar omdat M. Bogers is niet in staat is dit plan uit te voeren? Ligt het aan het plan of aan de uitvoering en specifiek aan de poppetjes?

    Wat je nooit moet doen is slagers aanstellen die het eigen vlees keuren, wat VVV heeft gedaan met de Raad van Comissarissen. Zo goed als allemaal komen ze uit het zelfde kringetje en wereldje. Zo goed als allemaal uit het kringetje van Berden en Bogers (2 handen op 1 buik voor het geval mensen dat nog niet doorhadden). Je haalt dus zodoende al geen verfrissende inzichten binnen uit andere werelden.

    Je kan je ook afvragen, waarom VVV zo nodig een BV-achtige constructie moest krijgen. Was dat omdat alleen zo mensen, investeerders konden verdienen aan de club? Waar blijven die supportersaandelen eigenlijk?

    Om stabiliteit voor de lange termijn te waarborgen was het Stichtings-/ Vereniginsmodel zo’n slechte nog niet. Je had dan op basis van een ledenstructuur de macht bij de mensen en leden (en supporters) van de club kunnen neerleggen en VVV voor een lange termijn kunnen behouden voor stad en regio. VVV is niet een club die zich als businessmodel laat uitmelken door rijke investeerders. En natuurlijk echt van VVV een cultclub kunnen maken, geleid en gevolgd door zeer betrokken mensen. In de bedrijfsstructuur gaan die supportersaandelen namelijk never nooit uitgegeven worden. De mensen die nu macht hebben willen die macht namelijk niet uit handen geven. De investeerders verdienen namelijk o.a. aan transfers. Zelfs als de club op sterven na dood is.

    Ik heb al vaker het balletje Benders-Jumbo concern opgegooid (DE supermarkt, AH, van het zuiden met lijntjes naar een topsportklimaat, op vele vlakken en de juiste kleuren). Maar je kan beter wachten tot Marco B. en de RvC pas op de plaats heeft gemaakt met dit soort ideeën, want ze gaan dit soort eventuele potentiële samenwerkingen toch verpesten en om zeep helpen. Namelijk, omdat ze geen goed verhaal te vertellen hebben en geen ideeën hebben. Alles mist namelijk ziel, magie en passie op dit moment bij VVV. Daarvoor moet je namelijk toch echt net een beetje vreemder zijn dan iemand die alleen maar mee wil doen met de conservatieve heersende orde en daarvoor moet je ook af en toe met de nek aangekeken worden door de samenleving. Als iedereen rechtsaf gaat, ga jij dus net linksaf. Omdat je geloofd in je eigen verhaal. Moet je wel eerst een goed verhaal hebben en dat mist. Alle verhalen die Marco de wereld in blaast heeft hij van anderen. Weet ik. Uit ervaring.

    Ik lees trouwens weer een zeer negatieve kijk op de eigen regio. Natuurlijk heb je gelijk. Er zijn zwaktes en in bepaalde lijstjes scoort Venlo zeer slecht. Maar het is tegelijkertijd een regio die het op andere vlakken uitmuntend doet voor een gemiddelde centrumgemeente (daar hoor je de Venlonaren zelf ook nooit over die greken alleen maar en vergelijken zich met verkeerde andere steden die niet vergelijkbaar zijn) en daarmee ontken je alle potentie die er ligt en die potentie is vele malen groter dan in andere vergelijkbare regio’s in het land. Je moet de potentie echter wel zien en het dan met hard werk aanpakken en uitbouwen.

    Niet achterover leunen als het de goede kant op lijkt te gaan (wat in deze regio veel te vaak gebeurd> jezelf op de borst kloppen met sporen heel lang verleden verdiend> de wereld verandert constant en je moet je daaraan permanent aanpassen, zonder je zelf en je eigen verhaal kwijt te raken. Dat is moeilijk. Daarom speel je topsport. Om het maximale uit je zelf te halen).

    Jan Smit heeft bij Volendam op dit moment wel een goed verhaal te vertellen. Een verhaal waar mensen in kunnen gaan geloven en waar je mensen in mee kan krijgen. Ook een gewaagd verhaal (want dus vol in zetten op duurzaamheid in een PVV-regio> reken maar dat hij vol door het stof moet om dat te realiseren). De NOS heeft hem laatst geïnterviewd en er een dossiertje aan gewijd.

   4. Ievel Knievel

    En wat ik van VVV verwacht inzake Luhukay?

    Dat ze hem nog minimaal een seizoen gesteund hadden na zijn contractverlening een half jaar geleden; ipv hem loze beloftes te doen, zouden naaien en kalt zouden stellen.

    Ik had niet van Luhukay verwacht dat hij om een play off plek zou strijden of meteen al zou promoveren. Ik zou rust verwachten; die rust moet je als club de trainer wel geven. De onruststokers hadden de club uit gemoeten, niet de rustige trainer.

 26. RuiverCity

  Je vraagt je af hoeveel fouten/blunders de beleidsbepalers nog mogen maken. Er zijn genoeg voorbeelden genoemd op dit forum:

  * gehuurde, dure en niks toevoegende spelers halen
  * beloftes m.b.t. de verbouwing van het stadion
  * lijn uitzetten met Luhuaky en hem alle vertrouwen geven
  * alles recht praten wat krom is
  * lastige vragen ontwijken
  * VVV -tv/omroep Venlo waar nooit een kritische vraag gesteld wordt.
  * HTM
  * etc. etc.

  En er zijn nog steeds mensen die deze beleidsmakers vertrouwen/hun goedkeuring geven.

  Ik verwacht echt dat er nog meer lijken uit de kast gaan komen en dat we nog verder in het betaalde voetbal gaan afdalen. Het begin jaren 90 syndroom moet ten koste van alles voorkomen worden, maar met dit beleid stevenen we daar hard op af……

  1. Ievel Knievel

   De familie van Crooy doet ook boze cryptische uitspraken op sociale media over een gebrek aan open en eerlijk zijn vanuit de club VVV richting hun eigen spelers. Komt me nu compleet niet herkenbaar voor….

   Respect dat die familie überhaupt VVV blijft supporteren.

   1. De familie Van Crooij vraagt zich vooral af waarom een Tsjech mag blijven en een Venlose jongen niet.

    Het antwoord daarop lijkt me heel erg simpel: omdat het contract van die Tsjech nog tot 2023 loopt, en dat van die Venlose jongen op 1 juli afliep.

    Wat dat betreft vind ik het ook een beetje raar dat het in die reacties alleen maar over Zima gaat, en Van der Gouw (die als vervanger voor Delano gehaald is) niet genoemd wordt.

   2. Ievel Knievel

    Dat snap ik Peter. Maar kennelijk is Delano waarschijnlijk toch een contract voorgehouden voor aankomend seizoen. Anders kan ik de reactie over “iets beloven en niet eerlijk zijn” niet helemaal rijmen.

    Het is natuurlijk ook vreemd dat Delano al vaker als reservedoelman bij VVV op de loonlijst heeft gestaan (dus ook geen hoog salaris), vervolgens tot 1e doelman is gepromoveerd, omdat de eigenlijk 1e doelman niet helemaal bevalt of uitgevallen is en je dan vervolgens te horen krijgt dat er ook helemaal geen rol meer voor je is als 2e of zelfs 3e keeper voor aankomend seizoen. Dan voel je jezelf als personeelslid toch wel genaaid en compleet niet gewaardeerd. Ongeacht wat supporters nu van je kwaliteiten vinden.

    Laten we niet vergeten dat VVV eigenlijk met Jos het nieuwe seizoen in zou gaan, want die is zelf opgestapt en waarschijnlijk is met dat idee Delano toch echt misschien wel iets voorgehouden? Vanuit Jos of VVV zelf.

    Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de van Crooys in zo’n situatie zitten bij VVV en het is niet de eerste keer dat VVV niet open, eerlijk en transparant met mensen om gaat……

    Het zijn geruchten en we moeten het doen van cryptische zinnetjes van de familie van Crooy, maar het past ergens wel in een patroon. Just sayin. De vraag is: vinden wij dat VVV zo’n club moet zijn, die zo met mensen en personeel om gaat? Om over de supporters en sponsoren nog maar te wijzigen. In dat opzicht heeft Marco B. (zegt hij) nu pas het licht gezien, want de club moet beter gaan leren communiceren. Nu al denk ik dan….. Hoe lang speelt die kritiek al immers?

   3. Dat er door VVV beloftes gedaan zijn die niet nagekomen worden, daar twijfel ik geen moment aan. Precies zo’n zelfde verhaal heb ik namelijk een maand of vier geleden al gehoord van de vader van een andere speler. Gekomen omdat VVV hem een plekje bij de selectie beloofde, maar dat heeft hij nooit gekregen.

    Wat ik dan jammer vind, is dat in beide gevallen een medespeler die het beter getroffen heeft een flinke sneer krijgt.

   4. Ievel Knievel

    Daar heb je helemaal gelijk in. Zima kan er zelf niets aan doen dat de club hem een contract tot 2023 heeft aangeboden en er ook niets aan doen dat de nieuwe trainer het in hem ziet zitten.

    Sterker nog. Alle respect voor deze man, die zonder al te veel stennis te schoppen gewoon plaats heeft genomen op de bank afgelopen seizoen (voor zover ik weet) en dit seizoen gewoon voor zijn kans op een 1e plek in het doel gaat (lijkt me geen lastige jongen in de selectie, maar daar weet ik dus weinig van). En dat voor een keeper die bij grote clubs op de loonlijst heeft gestaan en in Tjechië toch ook wel wat heeft laten zien> en dan naar bankzitter bij een 1e divisieclub die 10e wordt. Tja. Het kan verkeren.

    Overigens had hij gisteren zeker 2 goals kunnen hebben als keep, dus dat zag er dan weer niet zo sterk uit. 3-1 komt toch wat minder ernstig over dan 5-1.

    Even iets anders. Ik begrijp niet waarom VVV hun nieuwe shirts niet gewoon presenteert op dit moment. Ze hebben de shirts al ontvangen volgens iemand op dit forumpje en moeten er over een paar dagen al in aantreden. De shirts voor de fans zijn toch pas over 1,5 maand te koop, dus waarom wachten met presenteren? Weet niet of ze alleen de thuisshirts hebben ontvangen of ook de uitshirts?

    Zou wat positieve PR opleveren na een slechte PR dag gisteren (tenzij de shirts lelijk zijn). Heb jij ze al mogen zien?

   5. Nee, ik heb nog niks gezien. Hoor gelukkig wel geruchten dat VVV al met een andere kledingleverancier aan het onderhandelen is voor seizoen 2023-2024 en daarna. Volgens mij zijn de shirts anderhalve week geleden aangekomen. Waarom er dan zo lang gewacht wordt?

    Misschien de gedachte van ‘presentatie tijdens de eerste oefenwedstrijd lukte niet. Presentatie tijdens de pers en fotodag lukte niet. Presentatie tijdens de open dag lukte niet. Presentatie tijdens HTM lukte niet… dan maar rond de eerste thuiswedstrijd?

    Wel jammer dat we op het uitshirt nog een week langer moeten wachten, want dat wordt pas rond de eerste uitwedstrijd gepresenteerd.

   6. Ievel Knievel

    @ Peter

    Laat ergens toch weer zien hoe ad hoc het beleid bij VVV is en hoe erg men bij de dag leeft.
    (Ook al is men niet alleen verantwoordelijk voor leveringsproblemen).

    Het lijkt er sterk op of enig beleid of enige strategie ontbreekt, juist ook op PR en marketinggebied.

    Dat we nu de shirtjes nog niet kennen (belangrijk voor een groot deel van de voetbalbeleving en voetbalmagie> gewoon een aanzienlijk onderdeel van het circus) heeft toch weer te maken met het aangeklooi rondom de HTM. Niets meer, niets minder.

  2. Ievel Knievel

   Het eind-jaren-negentig syndroom was trouwens nog erger dan het begin jaren negentig syndroom.

   Begin jaren negentig hadden we ook klungels in het bestuur zitten die maar wat aanmodderden en vaak onmogelijke trainers aanstelden (of steeds maar weer die ene unieke exotische aankoop presenteerden, die dan van amateurniveau bleek te zijn) en steeds weer nieuwe “reddende” trainers aanstelden, die vaak na ruzie binnen 1 of 2 seizoenen weer moesten verdwijnen, met een hoop gelazer te gevolg. Ook een hoop blabla (macho) in de media over “we gaan promoveren en degraderen nooit meer”. Over het uitbouwen van sportief succes het aantrekken van sponsoren of ook maar enig onderhoud doen aan het stadion zullen we het maar niet hebben…..Het enige wat toen goed ging is dat we nog wel eens promoveerden naar de eredivisie (iedereen weer dronken voor het stadhuis in de blabla van de bestuurders trappend, waar we dan vervolgens het lachertje van het land waren in de eredivisie) en snel weer degradeerden, maar in de eerste divisie toch nog wat sportief succes boekten. Kennelijk wisten we toen nog wel aardig wat talentvolle spelers, ook uit de regio, aan te trekken of zelf op te leiden.

   Eind jaren negentig stortte het kaartenhuis pas echt goed in elkaar. Eigenlijk na het schofferen van Henk van Stee. Tijdens het Sport 7 debacle leefde VVV zoals gebruikelijk weer eens boven zijn stand (salaris John de Wolf o.a.> geen enkele financiële reserves opbouwen, geld uitgeven aan niet de beste spelers dus ook en niet investeren in de lange termijn), daarna was er natuurlijk niks meer mogelijk en belandden we in een sterfhuisconstructie. Het is dat Broer Geraeds het nodige financiële saneerweerk heeft gedaan, anders hadden we niet meer bestaan, maar sportief gezien gingen we natuurlijk richting laatste plaats in de eerste divisie. Dit proces en nog maar 1000 man in de Koel, op dat moment een aftands fietsenhok, waarin niks meer aan onderhoud werd gedaan en een jeugdafdeling die ook niet meer leverde, moet toch wel tot één van de slechtste periodes in het bestaan van VVV gerekend worden. Opmerkelijker hoe we met redelijk bescheiden beleid daar snel weer uit geraakten. Dat had vooral met een soort spirit te maken en minder met directe financiële mogelijkheden. Echter leert men bij VVV slecht van het verleden, na namelijk opbouwwerk van bijna een decennium en daarna weer opnieuw opbouwwerk van 5 jaar, ging men al snel weer naast haar schoenen lopen. Uiteindelijk leidt dat tot weer een compleet onnodig verval op de voetballadder met af en toe een opleving (die nooit uitgebouwd wordt); VVV mag echt van geluk spreken dat er dit seizoen geen club kan degraderen uit de KKD. Dat kan over een tijdje wel weer trouwens, dus als ik VVV was zou ik maar eens gaan oppassen. Ben benieuwd hoe ze het allemaal financieel denken te gaan bolwerken.

 27. FC VVV03

  Laten we vooral bidden dat Braken en Venema fit blijven dit seizoen. VVV heeft gewoon 0 vervanging in de breedte. Roemer, Bastiaans, Yasar etc zijn het niet.

  1. Ik ook niet. Shirt van vorig seizoen was hetzelfde als van het seizoen ervoor, alleen dan met een V erin. Zelfs mijn zoon, die elk seizoen een nieuw shirt wil, zei ‘die hoef ik niet, is bijna hetzelfde als van vorig seizoen’.

   Witte uitshirts zijn commercieel gezien sowieso niet slim. Behalve dat het niks uitstraalt: koop voor je kind (of voor jezelf) een wit shirt en je weet dat het een half uur later in de wasmachine moet. Niet voor niks dat er nog zo veel uitshirts van afgelopen seizoen in de fanshop hangen. Ik zie er ook zelden iemand mee lopen, wel met die blauwe en rode shirts van de seizoenen ervoor.

   Zelf zou ik een paars uitshirt wel kunnen waarderen, net zoals we van 1987 tot 1992 hadden. En dan zou zelfs een constructie zoals in seizoen 2009-2010 mogelijk zijn. Toen stond Seacon op de thuisshirts en Please Payroll op de uitshirts.

   Gele thuisshirts met Seacon als sponsor en VidaXL op de achterkant, en paarse uitshirts met VidaXL als sponsor en Seacon op de achterkant.

   En voor het geval we uit niet in paars kunnen spelen nog een geel shirt met VidaXL op de voorkant. Lijkt me dat dat qua sponsoring veel meer geld oplevert dan wat er nu binnen komt.

   1. Leonardus

    Wat interesseert dat nou die kut shirts. Speel in de shirts van afgelopen seizoen. Besteed dat geld maar aan andere zaken.

   2. RuiverCity

    Helemaal mee eens PeterLoeki. Ook op het vlak van de tenues en de merchandising kunnen ze nog héél veel leren bij VVV. Als je de afgelopen jaren toch in de fanshop een kijkje nam. Nieuwe shirts véél te laat geleverd, of rond de feestdagen in december diverse (kinder)maten niet verkrijgbaar. Dan nog het kassasysteem bij VVV. Allerminst klantvriendelijk, want met één kassa kun je de mensen niet vlot bedienen.
    Echt origineel zijn de shirts de afgelopen jaren ook niet geweest. Veel van dertien in een dozijn. Een overstap naar een andere kledingleverancier zou ook een welkome verademing zijn, net als de hoofdsponsor op de voorkant van het shirt. Probeer VidaXL daar voor te strikken. Toch de grootste van heel Nederland (Europa?).

 28. De Realist

  Geel/zwart is een prima kleur en daar zal VVV altijd mee geassocieerd worden. Blauw/rood waren de kleuren van HFC Haarlem en je weet hoe dat afgelopen is…….

   1. Ievel Knievel

    Het seizoen begint niet 1 september, maar over 4 dagen. Verlies je de eerste 5 a 6 wedstrijden loop je dus al 15 a 18 punten achter. Als je bedenkt dat we vorig jaar 48 punten hebben gehaald is dat ongeveer 1/3 van dat gehele puntentotaal.

   2. Ievel Knievel

    Eigenlijk wordt het een verdomd moeilijk seizoen. Op papier zie ik VVV alleen tegen FC Dordrecht, Telstar, MVV, Top, Helmond, FC Den Bosch zo goed als zeker punten pakken. En dat is alleen nog maar op papier.

    Met PEC, Heracles, De Graafschap, ADO, NAC, Roda en Willem II heb je sowieso al clubs te pakken die klaar lijken te zijn voor de eredivisie. Vaak ook qua budget en organisatie. Eindhoven en Almere zie ik als subtoppers, gelet op hun ambities en ontwikkeling. Niet alleen gelet op het laatste seizoen of de prestaties over andere jaren.

    De jongploegen, daar zullen we het maar niet over hebben.

    Met een beetje pech haalt VVV zo’n 36-40 punten en eindig je op plekken 16, 17, 18 of 19.

   3. Grad

    @level Knievel Helemaal mee eens dat je er al op de eerste wedstrijd moet staan en niet al na 5 wedstrijden achter de feiten aan moet lopen, echter dat was niet het punt waarop ik bij @RuiverCity op reageer, maar het feit dat je pas op 1 sept. definitief de conclusie kunt trekken, of er meer geld in de staf of in de selectie is gestoken. Komen er nog spelers bij, of moeten we het hier mee doen, dat is nog het vraagteken, vandaar.

  1. Godfried

   @ruiver een stadionspeaker krijgt geen rooie cent. 1 keer in de twee weken hoogstens 5 minuten praten. dat lijkt me op vrijwillige basis. en anders hoogstens een onkostenvergoeding en een glas Fanta.

   1. Ruivercity schrijft ook nergens dat de stadionspeaker te veel verdient. Bij mijn weten hoort een stadionspeaker namelijk niet bij de technische staf.

   2. Godfried

    waarom dan dit schrijven?
    lol. had vvv geen data analist, team manager of stadionspeaker, dan zou het hier ook niet goed zijn. hebben ze het wel, dan roepen we dat er meer geld uitgegeven wordt aan de staf…

    hoe dan ook moet er altijd commentaar geleverdworden. op alles en iedereen.

    prima, maar wel doodvermoeiend.

 29. FC VVV03

  Bogers vond dat een 10e plek niet goed genoeg is voor een gededradeerde club. En vooral dat ze achter de feiten aan liepen dat ze voor de start van de competitie de selectie niet compleet hadden ( de bekende winter paniek aankopen die bij VVV jaarlijks een feit zijn). Ik die nu niet echt een verschil. Denk dat ze er eerder op achteruit zijn gegaan dan vooruit als je naar de huidige selectie kijkt.

  1. RuiverCity

   Dan moet het management zich eens af vragen waarom er geen geld is! Daar zijn ze toch ook voor om sponsoren binnen te halen. Dat VidaXL maar voor één seizoen verlengt, baart mij ook zorgen.

   1. DeOtjes

    Gezien de huidige economische ontwikkelingen, waar een recessie een reële optie is is dit niet zo raar.
    Juist bedrijven als Vida zullen zeer afhankelijk zijn van de economische stand.

    Je zou in deze tijd eerder verbaasd moeten zijn dat er nog bedrijven instappen.

   2. RuiverCity

    @DeOtjes.
    Wat een onzin. Kijk eens naar andere (KKD) clubs. Daar kan het wel!

   3. Godfried

    Staar je nu niet blind op VidaXL. Dat is enkel en alleen een geldmachine voor beide eigenaren. Binding met de regio en club is er amper. Hoeft ook niet als doorvoerluik van Chinese rotzooi. Het enige waar zij op uit zijn, is naamsbekendheid vergroten. Daarom staan ze ook achterop het shirt. Verder mag je er nul-komma-nul van verwachten.

   4. Godfried

    @ruiver Welke andere KKD clubs? Willem II, NAC, ADO, Heracles, PEC? Dat zijn ook allemaal grotere clubs, uit grotere steden, met compleet andere bedrijven binnen de gemeente grenzen.

    Nogmaals, Venlo is een transportstad. Dwz, het doorvoeren van goederen. Daar zit niet het grote geld. En die paar bedrijven die wel flinke winsten behalen, die hebben vaak niet direct binding met de regio of de club.

    Bovendien kijkt elke sponsor naar “wat levert het op?”

    Nou, niet veel denk ik. Spelend in de KKD kom je amper op tv. En als het al wordt uitgezonden kijkt er geen hond. Netwerk? Alle bedrijven in Venlo netwerken wat af buiten VVV. Dit platform is niet direct nodig. De mensen in Venlo die interessant kunnen zijn spreken elkaar wekelijk op een van de vele andere netwerkborrels en bijeenkomsten of treffen elkaar bij Delta, LekkerVenlo, de Venloop etc.etc.

    Nu kun je als bedrijf wel elke jaar 1 mln euro in VVV pompen. Als het niets oplevert doe je dat niet.

    Tot slot biedt de Koel geen extra mogelijkheden voor bedrijven. Op deze locatie meer geld uit het bedrijfsleven halen is dus schier onmogelijk. Tenzij er iemand het je gunt. Maar in deze tijden gunt echt niemand iets. Sterker, de meeste bedrijven moeten idd de broekriem aantrekken.

 30. De Realist

  Inderdaad, we hebben waarschijnlijk geen geld door de onkunde boven op de berg. Dankzij de transfer van Giakoumakis leeft VVV nog volgens mij. Onze huidige selectie is nog zeker niet beter dan afgelopen seizoen en de concurrentie is beter geworden. Op het moment zitten we denk ik rond plek 12 en dat is natuurlijk VVV onwaardig. Tijd voor actie daar boven op de berg !!!

  1. robbaan

   Inderdaad actie in de Koel…en dat gaat vanaf vrijdagavond eindelijk gebeuren. Dan kunnen we beoordelen hoe het er werkelijk met deze selectie voorstaat dit seizoen. Doemdenken en angst voor de angst is niet bepaald de manier om positief aan iets nieuws te beginnen, zoals de start van de competitie, met een vernieuwde technische staf en een opgefriste selectie.
   Ik heb dit hier al eerder geschreven, oordeel pas over een aantal weken….veel plezier en punten dit seizoen gewenst!

 31. ‘Hoewel VVV het betreurt dat de Herman Teeuwen Memorial dit weekend niet gespeeld kan worden, is de club ervan overtuigd dat het in dit geval beter is om het duel uit te stellen. Van afstel is uiteraard geen enkele sprake.’

  Wat een verrassend en onverwacht nieuws komt er vandaag dan opeens naar buiten: VVV-Venlo gaat dit seizoen geen Herman Teeuwen Memorial meer organiseren. Prutsers.

 32. Ievel Knievel

  Hilarisch (nou ja, eerder dieptriest) hoe de veiligheidsdriehoek/-vierhoek, weer als eerste de schuld krijgt van het niet doorgaan van de HTM en weer als cover up dient voor het geblunder aan VVV (management( zijde).

  Als ik de gemeente Venlo was, dan kon VVV echt in de stront zakken inmiddels. Of in ieder geval M . Bogers.

  Dus je hebt de gemeente nodig en gaat ze vervolgens iedere keer publiekelijk in de pers afzeiken. Slimme strategie. Ga zo door!

  Het erge is dar het trucje, want dat is het (afleiding) nog werkt ook. Er zijn hordes mensen die de gemeente als zondebok aanwijzen, terwijl het in de realiteit toch echt VVV zelf is die keer op keer blundert achter de schermen.

  Het houdt niet op, niet vanzelf 😉

Leave a Reply