Opoku

“Hernieuwde interesse Hibernian in Opoku”

Middenvelder Johnatan Opoku staat in de belangstelling van het Schotse Hibernian FC. Dat meldt een doorgaans goed geïnformeerd fanaccount van Hibs. De club uit Edinburgh speelt in de Schotse Premier League en staat daar momenteel op een vierde plek. De Schotse club toonde al eerder interesse en zou vast blijven houden aan onze middenvelder.

Het vorige seizoen – ook in de winterstop – toonde Hibernian ook al interesse in de middenvelder. Destijds was aartsrivaal Heart of Midlothian ook geïnteresseerd in de middenvelder. Voor het bericht van het vorige seizoen, klik je hier. Nu lijkt het alsof Hibernian alsnog een poging wil wagen om Opoku binnen te halen.

Schermafbeelding 2018-01-12 om 11.17.06

De 27-jarige aanvallende middenvelder was een zeer belangrijke pion in het elftal dat vorig jaar het kampioenschap behaalde in de Jupiler League. Hij kwam vorig seizoen 28 keer in actie en daarin wist hij 11 keer te scoren en 9 assists te geven. Dit seizoen is het een stuk minder – voornamelijk door blessureleed – en kwam hij tot dusver 10 keer in actie voor de Venlonaren, waarvan eenmaal in de beker.

Opoku kwam in het verleden uit voor SC Veendam en FC Oss, waarna hij naar VVV-Venlo trok.  Het is moeilijk in te schatten wat de plannen zijn voor de middenvelder in de selectie van Steijn. Dit komt mede doordat hij zo weinig heeft gespeeld dit seizoen. Momenteel wordt zijn marktwaarde door transfermarkt geschat op €650.000,-. Opoku heeft in Venlo nog een contract tot medio 2019.

Voor ons is het ook lastig in te schatten wat de rol van Opoku gaat zijn. Een fitte Opoku is van absolute meerwaarde voor het team en dat zou zeker kunnen helpen in de rest van het seizoen. Het ligt er ook aan hoe de rest van het team presteert en op het middenveld hebben we met Leemans, Seuntjens, Post en Van Bruggen goede spelers staan. In de aanval zou Opoku eventueel ook kunnen spelen. Het is denk ik even afwachten.

38 Responses

 1. chretien

  “vorig seizoen 28 keer in actie en daarin wist hij 11 keer te scoren en 9 assists te geven” dat zijn prachtige cijfers. Als hij dit jaar in de eredivisie op de helft komt, ja dan is dat ook prachtig. Hij heeft iets extra’s, maar soms lijkt hij net iets te lakoniek. Niet voor een appel en een ei laten vertrekken…

 2. Godfried

  Lastig dit. Van de ene kant was alles en iedereen heel blij toen bleek dat hij afgelopen zomer bij VVV zou blijven. Van de andere kant is zijn inbreng tot op heden nul-komma-nul geweest in het lopende seizoen.

  Mocht je deze winterstop minimaal 600.000 euro kunnen beuren, dan zou je het eigenlijk moeten doen.
  Als Opoku zelf ook wil natuurlijk. Maar ook voor hem is dit natuurlijk een kans uit duizenden.

  Ben benieuwd.

 3. jurgen

  Mocht je inderdaad bovengenoemde bedragen voor hem kunnen ontvangen, gelijk doen, hij zal er qua salaris ook niet slechter van worden, VVV moet gewoon blijven “doorselecteren” er vers bloed in blijven pompen, anders gaat mogelijk de rek een beetje uit de selectie, eigenlijk moet je al anticiperen op seizoen 2018/2019.

 4. Depor

  Indien hij in de winter verkocht zou worden voor een mooi bedrag zou ik het helemaal begrijpen. Prima speler, maar blessuregevoelig en naar mijn mening te langzaam kwa handelingsreactie voor de eredivisie.
  En dan voor een gedeelte van de opbrengst van Bruggen voor een paar jaar proberen vast te leggen. Dat wordt er ook eentje die geld kan gaan opleveren (zoals Leemans).

 5. marcel

  in het verhaal staat ‘een contract tot einde van dit seizoen’ even verder staat een contract tot medio 2019. afhankelijk van wat de werkelijke situatie is, zal dat ook invloed hebben. een contract tot einde dit seizoen, is de kans groter dat VVV hem nu laat gaan ipv gratis de deur uit van de zomer.

   1. marcel

    oke, dus er ligt geen druk bij VVV om hem perse te voorkopen, om te voorkomen dat ie van de zomer gratis mag vertrekken. Wel interessant die interesse, Opoku heeft veel blessureleed achter de rug, en zich dit seizoen nog niet echt kunnen profileren.

  1. Ja, is er een gekozen en die is nu uitgewerkt en besteld. Jullie zien hem op de dag zelf, ze gaan hem niet vantevoren bekend maken. Wij hebben hem ook nog niet gezien maar er is gekozen voor een blauwe variant…

   1. Godfried

    zeg lincoln. en wat is er morgen? plannen vernieuwbouw stadion? nieuwe speler?

   2. Vernieuwbouw verwacht ik voorlopig geen nieuws over. Zijn druk bezig achter de schermen maar zijn nog genoeg dingen die geregeld moeten worden. Ik verwacht rond maart meer definitieve plannen. Het kan wel iets zijn rondom het stadion maar denk dat dat niet het big news is.

   3. Goodie

    Een blauwe variant? Daar ben ik eerlijk gezegd net zo’n fan van. Had liever een historisch shirt gezien ala MVV of Sparta vorig seizoen.

   4. Ben zelf ook absoluut geen fan. Heb mijn afkeur laten weten, werd me overigens niet in dank afgenomen. Blauw prima maar voor een uitshirt en niet voor een jubileumshirt. Wtf hebben we met blauw behalve dat het in de stadskleuren staat maar dan moet je rood er ook in betrekken :). Nee ik ben geen fan. Maar goed meeste stemmen gelden.

    Overigens staan de sponsoren er ook gewoon op dus zo jubileum wordt het sowieso niet. Ben van mening dat je echt in een oud shirt moet spelen. Maaaaar goed, wij de supporters hebben met zijn allen gekozen.

   5. Goodie

    Exaclty my thoughts! Het gaat ook zeker een raar gevoel geven. Een thuiswedstrijd in het blauw..

  1. ANA verhaal heb ik al vaker gehoord. Ik weet niet zo goed ook dit nu een gerucht is die blijft hangen of wat de waarheid hierachter is. Volgens mij loopt het contract van Seacon nog tot 1 juli 2018.

  1. Dat gaat nog wel even duren. Verwacht daar pas op zijn vroegst volgende maand witte rook. Men zijn nog in gesprekken met potentiële opvolgers. Daarna kan het wel snel gaan maar verwacht dat ze dit zorgvuldig gaan benaderen.

Leave a Reply