Het AD doet onderzoek naar scheidsrechters. Help ons hierbij!

Afgelopen week werden wij benaderd door het AD. Met de vraag of wij mee willen werken aan een onderzoek over scheidsrechters. En het leek ons een mooie aangelegenheid om onze volgers hiervoor te benaderen.

Het AD doet onderzoek naar beslissingen van scheidsrechters in de eredivisie. Daarvoor onderzoekt het AD alle strafschoppen, rode kaarten, gele kaarten en overtredingen waarvoor scheidsrechters de afgelopen zeven seizoenen(2200 wedstrijden) hebben gefloten. Om te kijken of de supporters de scheidsrechters eruit pikken waarbij VVV-Venlo vaker bestraft wordt, zoekt het AD contact met de supporters.

 • Van welke scheidsrechters denken jullie dat die vaker overtredingen van VVV-Venlo affluit dan zijn collega’s? (Als het kan in een vorm van een top 3!)
 • En kunnen jullie spelbepalende momenten, zoals rode kaarten en strafschoppen, noemen waarop VVV ten onrechte is benadeeld? Daarbij denk ik aan invloed op het kampioenschap, wel of geen Europees voetbal of desastreuze gevolgen als degradatie.

Meer informatie over het onderzoek
Over het onderzoek: Uit de gegevens van bijna 600 strafschoppen, ruim 500 rode kaarten, bijna 7300 gele kaarten en zo’n 65.000 overtredingen waarvoor scheidsrechters hebben gefloten in de seizoenen sinds 2007-2008, blijkt dat de ene club er slechter vanaf komt dan de andere. Het AD heeft hiervoor gekeken naar hoe vaak een scheidsrechter een club als VVV Venlo voor een overtreding bestraft en hoe vaak hij dit doet bij de tegenstander. Daar komt een score uit en die hebben we vergeleken met de score van alle andere scheidsrechters voor VVV Venlo.

Willen jullie ons en het AD hier graag mee helpen? Geef in een reactie je antwoordt!

Alvast bedankt voor de medewerking.

4 Responses

 1. Gerardus

  Lindschot, Higler en Van Sichem.
  Tegen Emmen laatst met de rode kaart van Maempaa. Willem II – VVV toen Aerts in de laatste minuut over Uchebo viel bal los liet en Uchebo scoorde, maar die toen wel werd afgekeurd zonder goede reden. VVV- Feyenoord laatste jaar in de eredivisie met een onterechte penalty. En tegen Twente die gestaakt werd.

 2. Sanderkuh

  You win some, you lose some…..dit gebeurd overal, niet alleen bij VVV. Kijk Studio Sport en je ziet het bij elke wedstrijd. Het niveau van de scheidsrechters is gewoon matig, uitzonderingen nagelaten (maar die fluiten weinig JL). Dus dit onderzoek: wat moet je ermee. Zolang er niet met TV beelden gewerkt word en niveau laag blijft hou je dit toch. We kunnen denk ik ook best voorbeelden opnoemen waar VVV er wel goed van af kwam ? En Twente…was dat niet naar aanleiding van spreekkoren ??

  1. Gerardus

   Ja maar ik bedoel waarom die spreekkoren er waren ;). Maar je hebt wel volledig gelijk. Maar bij Higler viel op dat als een speler ging liggen kreeg die vrijwel altijd de vrije trap mee, bij de sdcheidsrechter in de wedstrijd tegen Almere floot hij veel “mannelijker”. Dat is iets wat je vaker hoopt te zien. Ik kan me ook nog een keer herinneren dat Bony in duel was met Fleuren en dat Fleuren lichtjes tegen hem aanliep waarop Bony makkelijk viel en ook nog eens makkelijk de vrije trap mee kreeg. Dit zijn de dingen die met nivo te maken hebben en niet met videobeelden. De scheidsrechters mogen ook fouten maken want hoe vaak fluit iemand een perfecte wedstrijd? Nooit natuurlijk! Maar als je sommige scheidsrechters ziet, zoals Higler, die constant dezelfde grote fouten maken dan moet je je afvragen als KNVB zijnde waarom zij nog fluiten.

 3. Ben

  Wat mag je van zo een onderzoek verwachten? Helemaal niets, ad hoc herinneringen ophalen uit de laatste 7 jaren? Onzinnig, alleen subjectiviteit die bovenkomt. Ik ben daarop geen uitzondering. Als AD echt wal wil zouden ze nu een “meldkamer” kunnen beginnen. Na een jaartje hebben ze gegarandeerd mooi materiaal. Maar, garantie dat de knvb er niets mee doet.
  Kuipers vind k een goede arbiter, maar geen VVV vriend, zeker weten.
  FORZA VVV!

Leave a Reply