‘Het bestuur was erg kort door de bocht en onpersoonlijk na afloop’ Update!

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.comDe selectie van VVV-Venlo heeft zondag, nadat lijfsbehoud een feit was, op gepaste wijze afscheid genomen van Frank van Kouwen. De verdediger, die vecht tegen kanker en geen contractverlenging kreeg, werd luid toegezongen in het kleedlokaal van VVV, dat FC Zwolle in de Jupiler League hield.

 

“Het afscheid dat spelers en ook fans mij gaven was fantastisch, maar ik vind dat het bestuur erg kort door de bocht en onpersoonlijk was na afloop”, aldus Van Kouwen tegenover De Telegraaf. De geboren Weertenaar speelde over twee periodes in totaal zes seizoenen in Venlo en maakte de laatste twee promoties mee.

Van Kouwen kwam in de eerste seizoenshelft nog tot tien competitiewedstrijden, voordat hij het seizoen abrupt moest afbreken omdat er darmkanker bij hem werd geconstateerd. “Waarom geven ze me niet een soort prestatiecontract?”, vroeg hij zich eerder af. “FC Groningen heeft het contract van de langdurig aan zijn knie geblesseerde Koen van de Laak verlengd. Zo had VVV het bij mij ook kunnen doen. Nu heb ik er nog een zorg bij gekregen.”

Update 18:50 uur – VVV-preses raadde Van Kouwen kleiner contract juist af
Hai Berden heeft Frank van Kouwen juist afgeraden om een nieuw, kleiner contract te accepteren. VVV-Venlo kreeg de afgelopen tijd veel kritiek, omdat men de verdediger tijdens de moeilijkste periode van zijn leven op straat zet. Volgens de preses is het vertrek van Van Kouwen zonder contract vooral in het belang van de speler. “Als Van Kouwen komend jaar met een kleiner contract bij VVV zou blijven, wordt dat salaris ook de basis van zijn uitkering.”

“Zou Van Kouwen niet meer aan spelen toekomen, dan wordt zijn uitkering dus aanzienlijk lager”, vertelt Berden aan L1. “We hebben er uitgebreid over gesproken. Juist omdat Van Kouwen getrouwd is en kinderen heeft, moet hij denken aan zijn financiële positie.”

Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply