VVV-Venlo

Het leger huurlingen van VVV-Venlo I: hoe staat het ermee?

VVV-Venlo is er vroeg bij dit jaar. De transfermarkt was al snel op de hoogte van de wensen van de club en het mag gezegd worden: Stan Valckx doet dat echt uitstekend! Diezelfde Valckx zei op de supportersavond van VVV-Venlo dat ze minder spelers wilden huren en dat lijken ze ook te doen dit seizoen. Alleen Jerome Sinclair werd gehuurd van het Engelse Watford FC. Nu leek het ons een mooi moment om even terug te kijken naar de huurlingen van de afgelopen drie seizoenen.

In deze eerste post gaan we kijken naar de huurlingen van ons kampioensjaar. We werden kampioen van de Jupiler League en hadden daarin drie huurlingen: Maarten de Fockert, Joey Sleegers en Gedion Zelalem

2016-2017: 1e plek Jupiler League

Maarten de Fockert werd gehuurd van SC Heerenveen en begon als eerste keeper in het doel van VVV-Venlo. Hij leek een sterke keeper, maar in de loop van het seizoen werd de technische staf ontevreden en kreeg Delano van Crooij zijn kans. Mocht in de laatste twee wedstrijden wel in de goal staan, nadat we kampioen werden. Hij speelde daarna een seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles, alvorens hij een contract tot medio 2020 tekende bij Excelsior.

Joey Sleegers werd gehuurd van NEC en daar werd veel van verwacht. Hij werd enkele seizoen daarvoor zelfs De Messi van de Jupiler League genoemd. In de eerste helft van het seizoen ging het moeizaam bij Sleegers, maar uiteindelijk wist hij 37 wedstrijden te spelen voor de geelzwarten. Daarin scoorde hij 9 keer en gaf hij 5 assists. Hij keerde daarna terug naar Nijmegen, maar hij tekende in januari 2018 een contract bij AS Trencin uit Slowakijke. Hij verruilde die club deze zomer voor FC Eindhoven.

Gedion Zelalem werd halverwege het seizoen gehuurd van Arsenal FC en dat schept natuurlijk verwachtingen. Je kon zien dat hij echt goed kon voetballen, maar kon zich niet aanpassen aan het spel en rekening houden met zijn ploeggenoten. Wat waarschijnlijk het ergste was bij de supporters was zijn houding. Waar hij bij Rangers een goed seizoen had gedraaid, kwam dat in Venlo er niet uit. Hij speelde 8 wedstrijden voor VVV-venlo en scoorde daarin 1 keer. Keerde daarna terug naar Londen en scheurde toen zijn achillespees af. In maart 2019 werd hij overgenomen door Kansas City uit de MLS. Hij tekende daar een contract tot het einde van 2019 met een optie tot nog twee seizoenen.

De volgende keer kijken we kort naar de huurlingen van het seizoen 2017-2018, daar werd het huurlingen leger flink uitgebreid. Laat vooral weten wat je van de bovenstaande spelers vond!

 

9 Responses

 1. Hup VVV!

  Laten we zeggen, we hebben wel eens betere huurlingen gehad… Waren alledrie niet denderend, maar in dit seizoen heeft Sleegers het van deze 3 toch wel veruit het beste gedaan.
  De Fockert denkt dat hij een enorm talent is, maar valt overal tegen (VVV, GAE, Excelsior). Zelalem had zichzelf veel te hoog zitten, vreselijk.

  1. Dond

   Volgens Word (en die heeft al vaker het juiste gemeld hier op de website) kunnen we snel een linksbuiten verwachten.
   Hopelijk dan nog een echte creatieve nummer 10. Wie weet mogen we dan op de laatste dag van de transferperiode nog wel 1 extra speler verwachten (vervanger Susic?)

 2. chretien

  Huren? Laat het een noodsprong worden. Alleen als het evht niet anders kan. Een huurspeler alleen aantrekken om er direct te staan. Ik kijk aners naar het hurwn met recht van vastgestelde koopprijs. Ik ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren…

 3. idderzienmeining

  De Fockert vond ik van meet aan een SLECHTE keuze van VVV … niet gebaseerd op diens kwaliteiten want die kende ik niet !!

  VVV sprak dat seizoen de doelstelling uit om kampioen te worden en dan doe je dat in mijn ogen met een ervaren doelman.

  Een jonge doelman maakt fouten en moet die ook mogen maken, maar niet bij een kampioenskandidaat.

  Vanaf de 1e wedstrijd was De Fockert een onrustfactor en zeer slecht bij hoge ballen … uiteindelijk dan ook gepasseerd ten faveure van Delano v. Crooij

  Joey Sleegers was een momenten voetballer maar bleek als linksbuiten met zijn goals en assists uiteindelijk van grote waarde

  Zelalem was een heerlijke voetballer die aan de bal rustig was en super oog had voor de vervolg bal.
  Helaas was zijn instelling niet goed en heeft hij amper waarde gehad voor VVV.
  Wat me stoorde was dat hij ongeïnteresseerd overkwam en geen onderdeel van het team leek !

  1. Goodie

   Met het lopje van Zelalem in de promotiewedstrijd tegen RKC als dieptepunt. In de blessuretijd 1 op 1 met de keeper, de kans om het te beslissen en vervolgens de bal 20 cm hoog stiften…

 4. 077

  VVV is goed bezig en heeft deze zomer al veel spelers transfervrij aan de club weten te binden, hopelijk levert dit op de lange termijn weer geld op voor toekomstige versterkingen.

  Ik vind het prima wanneer VVV nu bijv. nog twee top spelers huurt om de selectie een kwalitatieve impuls te geven en de selectie daarmee ook te verbreden. In mijn ogen kunnen we nog een buitenspeler en middenvelder type 10 gebruiken. Mij is nooit duidelijk geworden wie de vervanger van Seuntjes is?

Leave a Reply