Het verhaal van Jeroen Boere in het Buun ’t dikste magazine van Venlo

Op 14 november 2014 verschijnt een nieuwe editie van Buun. Buun is hét cultuur-historisch magazine over alles wat met Venlo en omgeving te maken heeft. Het boek wordt ook wel ’t dikste magazine van Venlo genoemd

In dit Cultureel magazine/jaarboek van ruim driehonderd pagina’s. Staat elk jaar een geweldig VVV-Venlo verhaal in. Vorig jaar was er een mooi artikel over Ger van Rosmalen geschreven door Marcel Abrahams.

Ook dit jaar staat er een mooi VVV-Venlo verhaal in het magazine. Dit keer gaat het over Jeroen Boere, het veel te korte leven van een lefgozer. Het artikel is geschreven door Finbar van der Veen.

Voor wie niet weet wie Jeroen Boere was. De in Arnhem geboren spits debuteerde op 18-jarige leeftijd in het betaalde voetbal, bij Excelsior. De spits, die tot zijn 21ste deel uitmaakte van alle nationale jeugdselecties, speelde vervolgens in eigen land voor De Graafschap, VVV, Roda en Go Ahead Eagles. Sinds 1993 diende hij meerdere clubs in Engeland (West Ham, Portsmouth, WBA, Crystal Palace en Southend), voordat hij in juli 1998 een lucratief contract bij Omiya Ardija (Japanse tweede divisie, trainer Pim Verbeek) tekende. Aan zijn loopbaan kwam plotseling een einde toen hij bij een steekpartij in een bar in Japan een oog verloor.

Op 39-jarige leeftijd kwam Boere om het leven bij een ongeval in zijn huis in Marbella. Boere werd op 29 augustus 2007 begraven in San Pedro de Alcántara, een voorstadje van Marbella.

Een interessant en spannend verhaal. Er staan nog altijd vraagtekens over de doodsoorzaak Boere. De geboren Arnhemmer deed binnen en buiten het veld bijna alles wat God verboden had.

B0t19LQCMAAM_Sg

Buun is verkrijgbaar in alle boekhandels (vanaf 14-11), in ieder geval bij Koops boeken.

5 Responses

  1. Pingback : Het verhaal van Jeroen Boere in het Buun ‘t dikste magazine van Venlo - VVV Venlo

  2. Pingback : 1amanda

Leave a Reply