Historische overwinning van VVV-Venlo bij NAC

Het beloofde een heet avondje te worden in het Rat Verlegh Stadion voor de Venlonaren. Uiteindelijk werd het een historische overwinning van VVV-Venlo bij NAC. Door een fantastische redding van Lars Unnerstall en een droge knal van Lennart Thy won de Venlose formatie met 0-1 van NAC Breda en doet daardoor uitstekende zaken.

VVV-Venlo begon met een wijziging in de basisopstelling. Moreno Rutten zat niet bij de selectie, want de verdediger had toch nog teveel last van zijn blessure die hij opliep tegen ADO Den Haag vorige week. Daardoor speelde nu Tristan Dekker op de rechtsbackpositie.

In de thuiswedstrijd hadden we niks klaargekregen, en het leek dat NAC er vol voor ging in het Rat Verlegh Stadion. Ze moesten ook wel gezien hun plaats op de ranglijst. Ze begonnen fel en dreigend, maar konden geen vuist maken tegen VVV. Er kwamen ook geen echte kansen, ze waren het gevaarlijkst met een vrije trap van Angelino in de 7e minuut, maar die belandde eigenlijk vrij gemakkelijk in de handen van Unnerstall. Even later in de 12e en 13e minuut kregen Korte en Vloet een goede mogelijkheid, maar zij konden het onze keeper niet lastig maken. Even daarvoor had Leemans een vrije trap mogen nemen, maar dat leverde ook geen accuut gevaar op helaas.

Het was geen goede eerste helft, vooral niet van de Venlonaren. De ballen kwamen niet aan, tweede ballen werden niet veroverd, veel slechte balcontacten. Dat kwam ook wel doordat NAC feller was en zij waren gewoon iets beter dan VVV in de eerste helft. De eerste concrete kans van de wedstrijd was voor Garcia van NAC in de 34e minuut, die iets te makkelijk mocht slalommen in de Venlose defensie. Gelukkig was zijn inzet echt slap en dat was ook wel tekenend voor het eerste half uur. Maurice Steijn zag dat zijn ploeg het niet helemaal kon bolwerken en besloot in te grijpen in de 40e minuut. Danny Post maakte zijn rentree na blessureleed en verving Dekker, die met een blessure leek te kampen. Post ging op het middenveld spelen en Van Bruggen zakte af naar de rechtsbackpositie.

We gingen de rust in met die 0-0 tussenstand met in de wetenschap dat het een stuk beter moest in de tweede helft. We kwamen vaak tekort en waren zeer ongelukkig in de opbouwing. De technische staf greep in door Opoku – die zijn 200e duel speelde in het betaald voetbal – in te brengen, die een stuk balvaster was dan Hunte. Met Opoku, Seuntjens, Thy en Post had je mensen die ook veel duels in de lucht konden winnen en dat had ook zijn effect in de tweede helft. Het oogde veel gestructureerder en achterin stond het erg goed. Dat resulteerde in de 52e minuut meteen in een kans voor Opoku, zijn inzet was redelijk maar kon Birighitti niet echt testen. Maar de Venlonaren waren nu al beter voor het doel gekomen dan in de eerste helft en dat was zeker positief.

Drie minuten later in de 55e minuut kwam Van Bruggen goed door en gaf de bal aan Van Crooij, maar zijn schot ging net over het doel. Jammer, maar je kon wel zien dat de Venlonaren meer in hun element waren dan in de eerste helft. NAC leek zich na het uur te herpakken en kreeg wat meer kansjes, nadat ze weer meer vooruit probeerden te spelen. In de 64e minuut schoot El Allouchi hoog over en in de 70e minuut kopte Vloet NAC bijna op een 1-0 voorsprong. Maar bijna is niet helemaal en dat komt helemaal door Unnerstall, die zijn keepersklasse weer eens liet zien. Echt een hele goed redding en het was net alsof deze redding de wedstrijd deed kantelen.

In de 72e minuut leek Opoku VVV op voorsprong te koppen vanuit een corner, maar de goal werd afgekeurd vanwege vasthouden/duwen van Opoku. Dat was echt een schandalig besluit van Manschot, want tegenstander Nijholt hield net zoveel vast en de goal had gewoon geteld moeten worden. Maar daar doe je verder niets aan, maar VVV begon echt sterker te worden en had echt de controle over de wedstrijd in deze fase. Een minuut later was het dan wel 0-1. Seuntjens kopte echt keurig terug op Thy en Thy knalde VVV met links naar de voorsprong! Het was echt een goede goal en op basis van de tweede helft ook een verdiende voorsprong. Weer sloeg VVV toe in de laatste 20 minuten van een uitwedstrijd.

VVV hield eigenlijk met gemak stand tijdens het offensief van NAC en kreeg zelfs een goede kans om de score uit te breiden via Van Crooij. In de 86e minuut begon de Venlonaar aan een goede solo, maar bekroonde zijn actie helaas niet. Zijn inzet ging net langs het doel van Birighitti en zo bleef het 0-1 in het voordeel van de Venlonaren.
Een minuut later werd NAC redelijk gevaarlijk uit een corner, maar Thy stond goed mee te verdedigen en haalde de bal weg voordat het echt gevaarlijk werd. Na 94 minuten spelen vond Manschot het wel genoeg geweest en floot hij af voor het einde van de wedstrijd. De overwinning was binnen!

Het was niet de beste wedstrijd van dit seizoen, vooral niet in de eerste helft, maar feit is dat de overwinning voor Venlo is. Er waren toch een aantal positieve zaken aan deze wedstrijd te zien. Er wordt vaak kritiek geleverd op het wisselbeleid van Steijn, maar hij anticipeerde in deze wedstrijd goed door Post en Opoku in te brengen. Ook trok VVV wederom de wedstrijd naar zich toe in de laatste fase van de wedstrijd en dat is het verschil met de ploegen onderin, die deze wedstrijden niet positief kunnen afsluiten. Ook was het opvallend hoeveel kracht er in het veld stond na de wissel van Dekker. Met Promes, Röseler, Janssen, Van Bruggen, Opoku, Post, Thy en Seuntjens stonden er veel mannen die hun duels wonnen, dat speelde zeker mee in de tweede helft.

Zoals al eerder gezegd, het was een historische overwinning van VVV-Venlo bij NAC. Het was de eerste keer sinds 1978 dat VVV won in de Eredivisie in Breda. Het was pas de tweede overwinning van VVV-Venlo in de eredivisie in Breda. Daarnaast won VVV voor het eerst sinds het seizoen 1985/1986 vier uitwedstrijden.

VVV blijft het uitstekend doen in uitwedstrijden en heeft in 2018 nog niet verloren. 4 punten uit de laatste twee wedstrijden is prima en al helemaal met de moeilijke reeks wedstrijden die op het programma staat. Volgende week zondag wacht namelijk Feyenoord en dat wordt een hele moeilijke wedstrijd voor de Venlonaren.

NAC Breda – VVV-Venlo 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 73. Thy (0-1)
Gele kaarten: Mari, Nijholt (NAC Breda), Van Crooij, Seuntjens, Post (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 18.443

Opstelling NAC Breda
Birighitti; Angelino, Mari, Meijers, Verschueren; Garcia, Vloet, Nijholt (79. Fernandes); El Allouchi, Ambrose (73. Brusselers) en Korte.

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Dekker (40. Post); Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte (46. Opoku), Thy en Van Crooij (89. Castelen).

21 Responses

1. chretien

Wij hebben niet alleen Thy maar ook Unnerstall. De duurde invloed is erg groot. Ik vond dat vvv totaal onnodig angstig speelde. Tweede helft gelukkig beter met inbreng van post en opoku. Volgende wedstrijd met deze twee starten

2. robbaan

herkenbaar spel van VVV, tegenstander in eigen huis het spel laten maken, weinig tot niks weggeven en toeslaan in het laatste kwartier.
    Ook vanavond ontvouwde VVV dit inmiddels zeer succesvolle concept.
    Proficiat, qua kansen ook nog verdiend!

1. markepica

Ik had precies zo’n zelfde gesprek met een NAC vriend. Gezegd dat we de tweede helft meestal een beter VVV zien en dat kwam meteen na rust al uit met een paar kansen en later de goal.

3. pavisto67

Heerlijk….. zat op de B side tussen al mijn NAC vrienden. Veel commentaar op het spel van VVV de eerste helft. Ik kon alleen maar bevestigend antwoorden dat het heel pover was aanvallend gezien MAARRRRR dat de tweede helft van VVV meestal een stuk beter is, en dat bleek ook zo te zijn voor de zoveelste keer dit seizoen. Tsja en dan sta je daar in je eentje te genieten van de voorsprong. Heerlijke avond weer mogen meemaken

4. Goodie

26 punten uit 20 wedstrijden en een gat geslagen van 10 punten met de degradatiezone. Vooraf zou 3 punten tegen Nac en Willem2 een prima resultaat zijn, maar nu smaakt het naar meer.

Seuntjens vond ik zwak vandaag. Er lukte niet veel bij hem, maar toch legt hij dan 1 bal perfect terug op Thy die zijn draai gevonden lijkt te hebben.

Post viel uitstekend in. Direct de beuk er in en de stofzuiger aan. Luxeproblemen voor Steijn wat betreft het middenveld.

Laten we ons het volgende ook even beseffen: Mocht een club uit de top 8 de beker winnen staan we op dit moment slechtst 1 plek van play-offs Europees voetbal af!

5. rimpelkop

Als je van 10 uitwedstrijden er 4 wint, 5 gelijk speelt en slechts eentje verliest is dat een fantastische prestatie.
    Dat had werkelijk niemand verwacht. Misschien niet met sprankelend voetbal, maar het gaat uiteindelijk alleen maar om de punten. Groot compliment voor dit VVV. Op naar Feyenoord, in hopelijk een kolkende Koel (vreemd dat het stadion nog steeds niet is uitverkocht)

6. VVV 4ever

t leek een beetje op een kopie van vorige week tegen ADO…
    Alleen kreeg VVV toen 2 goede kansen en gisteren geen een,
    2e helft waren de intenties aanvallender ingesteld en creëerden ze weer een aantal goede kansen!

Opoku viel weer goed in, en Post had een goede rentree was meteen weer gretig.
    Seuntjens viel mij ook tegen maar hij leverde wel de assist op Thy 😉
    V Crooy kan ook veel beter en ik had graag Castelen eerder zien komen ipv 5 minuten voor tijd.

Scheidsrechter Manschot floot niet slecht maar wel een vreemde actie op slag van rust, laat dan die vrije trap niet meer nemen als je vindt dat het tijd is!

1. Vorige week hadden we 5, 100% kansen. Toen werden we gedurende de tweede helft beter en beter. Gisteren kwamen we er sporadisch uit en hadden we nauwelijks kansen. Maar goed wel de 3 punten en in uitwedstrijden pas 1x verloren. Dat is best wel knap als promovendus.

De scheidsrechter mwah vond hem soms een beetje streng fluiten, liet niet veel doorgaan waaronder de kopgoal van Opoku. Daar was naar mijn mening niks aan de hand. Beide spelers pakken elkaar vast.

7. supportertje

We hebben de drie punten, hoe is niet belangrijk in dit soort wedstrijden. Beter lelijk winnen dan mooi verliezen. Maar laten we wel er eens aan denken, hoe goed VVV presteert in uit wedstrijden. Als je de uitwedstrijden meegaat, dan heb je het dit seizoen supermooi. Wie had kunnen dromen dat van alle uitwedstrijden, we er maar een zouden verliezen. Denk niemand, wederom goed gedaan door VVV. Nu volgende week tegen Feijenoord, thuis, en wie weet zijn ze in staat om de puntjes hier te houden. Ze spelen in ieder geval voor een volle koel. Hopelijk kunnen we met zijn allen een heksenketel van maken, en werkelijk als twaalfde man er staan.

8. RuiverCity

Héél belangrijke overwinning wat je neemt nu ruim afstand van de onderste plaatsen. Heerlijk om die reacties op de B-side van NAC te lezen. Eerste helft was niet best van Venlose zijde. De bal kon amper drie keer worden overgespeeld. Eindelijk weer eens een fanatieke Steijn langs de lijn gezien en nu wel met prima wissels.
    Volgende week tegen Feyenoord zijn we absoluut niet kansloos.

1. jurgen

Dat Feyenoord komende woensdag maar een heel vermoeiende bekerwedstrijd tegen PSV moet spelen, wat ze veel kracht kost, toen ze nog in de CL actief waren lieten ze ook de nodige punten in de competitie liggen.

9. VVV 4ever

Klopt Lincoln, maar t was wel weer een wedstrijd met 2 totaal verschillende helften
    1e helft te angstig en de 2e helft meer lef om zelf te voetballen…

Goal van Opoku had hij inderdaad goed moeten keuren, ze hadden elkaar vast dus niet fluiten.

Volgende week tegen Feyenoord in een kolkende Koel vrijuit spelen en proberen te schitteren!

26 uit 20….. G E W E L D I G !!!!

10. jurgen

Erg nuttige overwinning, lekker “luizig” gewonnen, tegen ADO hadden het ook 3 punten moeten zijn, maarja. VVV is in uitwedstrijden een erg stugge ploeg, die het liefste lekker inzakt en de tegenstander het spel laat maken, zelf het spel moeten maken is een stuk lastiger (zie thuiswedstrijden). Prima gedaan chapeau, ook dit is een onderdeel van voetbal.

11. Net ook even op B-side rats zitten neuzen. Daar staan veel reacties, heel veel reacties. Wat zij bij een wedstrijdje tegen ons qua aantal reacties hebben wij nog nooit gehad (veel kut reacties). Zie je maar wat een beleving en drive bij de supporters zit. Ook op de tribunes veel meer beleving. Voor ons een taak om dit ook voor elkaar te krijgen. Misschien zijn voetballend momenteel beter maar in principe heeft NAC met hun stadion en achterban meer dan Eredivisie waardig.

Hopelijk maken we ook deze mooie stappen.

1. supportertje

Lincoln, de frustratie viert daar nu hoogtij. De verwachting was daar hoog gespannen om van VVV te winnen. Gelukkig hebben wij de punten. Goed voetbal is een eerste vereiste om een goede achterban te verkrijgen. Dat hebben we nu. Volgende stap is om de mensen weer naar het stadion te leiden, dat heeft nog meer voeten in de aarde dan de samenstelling van VVV.

2. marcel

voor een deel eens. maar een groot deel van die reacties zijn ook alleen maar op elkaar gericht, en hebben totaal geen link meer met de betreffende wedstrijd. posts met over en weer elkaar mongool noemen, clubiconen tot de grond af moet breken, of zelfs verdekte verzoekjes om elkaar te ontmoeten om even in het echt de onenigheid te beslechten moet tellen als reacties…..
      beleving is er natuurlijk wel veel meer in het algemeen, al was gisteren daar niet ook echt het goede voorbeeld van. Heb daar al meer geluid gehoord vanaf de tribunes.
      VVV krabbelt langzaam op. thuis gaat het op de tribunes al beter, uit gaan er meer mensen mee, maar zou het effect groter zijn als de mensen die sfeer willen maken, meer bij elkaar zouden staan.
      Al met al een prima avondje nac, ongekende prestaties in uitwedstrijden, en al 26 punten.

3. Goodie

We mogen VVV eigenlijk ook niet met Nac vergelijken. Toevallig doen ze het de laatste jaren gelijk aan VVV, maar qua fanbase zijn ze groter dan een Groningen, Heerenveen of zelfs AZ. Maar over B-siderats gesproken, daar kan ik me prima vermaken vandaag!

Heb trouwens wel een punt van kritiek als ik het zo mag noemen. Het opkomstlied (Hup NAC ofzo iets) vond ik mooi en werd ook meegezongen. Dat is toch veel mooier dan ons opkomstmuziek waarmee het eigenlijk stil valt omdat er niet op gezongen kan worden?

12. john

niet alleen tegen ajax ,p.s.v. en feyenoord , maar iedere wedstijd moet DE KOEL vol zijn. dit verdiend dit team !!

praat met vrienden, collega’s en jan en alleman over VVV en zorg dat ze een keer mee gaan.

dit is nog steeds de beste reclame voor VVV VENLO.

13. expat

Hele lekkere uitslag! Drie punten erbij, weer op plek 10 en onder ons vielen de uitslagen over het algemeen ook goed. Fijn weekend dus! Volgende week Feyenoord, laat maar komen! Hopelijk tonen de lokale Feyenoord-fans wel het respect in het ’thuis’-vak…

Het is inderdaad jammer dat VVV de eerste helft vaak zo angstig speelt, ook tegen mindere teams. Maar ze herpakken zich bijna altijd, dat is knap. Maar toch zou het mooi zijn als VVV vanaf minuut 1 laat zien wat het kan, want het team kan echt wat.