Hoe doen de verhuurde spelers het?

Ondanks dat handhaving nog lang niet zeker is, wordt er met één oog al gekeken naar volgend seizoen. Deels wordt de ploegen verplicht, zij moeten namelijk aflopende contracten formeel opzeggen – in ons geval Tristan Dekker en Chris Kum. Maar van vijf spelers weten we dat ze volgend jaar een optie kunnen zijn voor het team van Luhukay.

De momenteel verhuurde Jessy Hendrikx, Joël Roeffen, Ramon de Wilde, Aaron Bastiaans (alle vier Helmond Sport) en Stan van Dijck (Roda JC) keren volgend seizoen terug bij VVV-Venlo. Het is dan ook maar eens tijd om te kijken naar hoe de jongelingen het doen in de Keuken Kampioen Divisie, inclusief meningen van een Helmond Sport- en Roda JC-supporter.

Jessy Hendrikx

De 19-jarige, in Venlo geboren, spits maakte als eerste de tussentijdse overgang naar Helmond Sport. In de 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles maakte Jessy zijn debuut, als rechtsbuiten. Ondertussen heeft Hendrikx negen invalbeurten – van slechts gemiddeld 13 minuten – kunnen maken. Hierin wist hij helaas nog niet te scoren.

Om een beter beeld te krijgen van de prestaties van Jessy, buiten de statistieken, spraken we met een Helmond Sport-supporter. “Jessy Hendrikx oogt gretig als hij invalt. Maar zo nu en dan komt hij ietwat lomp over naar mijn idee. Hij miste ook in de slotseconden tegen Jong Ajax dé kans op de 2-3.”

En nu heb ik niet alle wedstrijden van Helmond Sport gekeken, maar ik denk dat het (in Jessy’s voordeel) wel te verklaren is. In de voorbereiding, toentertijd bij VVV, vond ik Jessy best prima spelen als aanspeelpunt in de spits. Maar bij Helmond Sport valt Jessy ofwel op de flank, of in bij een wedstrijd waar hij een grote afstand moet overbruggen, in. Dat laatste is uiteraard wel bij VVV ook vaak het geval. Maar voor een 19-jarige die nu al minuten kan maken in de Keuken Kampioen Divisie, denk ik dat Hendrikx het vooralsnog prima doet.

Joël Roeffen

Bij Helmond Sport speelt Jessy Hendrikx ook samen met rechtsback Joël Roeffen. De 19-jarige, in Nijmegen geboren, verdediger maakte ook in november de overgang naar Helmond Sport. Voor Joël kwam het seizoen bij Helmond Sport ook wat langzaam op gang. Voornamelijk omdat eerste keus Boyd Reith het uitstekend doet op de rechtsback positie. In de eerste 13 wedstrijden moet Joël het slechts doen met 3 invalbeurten – van één, twee en acht minuten. In de wedstrijd tegen Jong PSV kwam daar enigszins verandering in. Door de blessure van concurrent Reith mag Roeffen de volledige 90 minuten volmaken. Vervolgens, na drie wedstrijden weer op de bank hebben moeten zitten, doet ditzelfde scenario zich nogmaals voor, tegen Jong FC Utrecht. Roeffen raakte echter na 38 minuten geblesseerd. In de afgelopen drie wedstrijden zat Roeffen wel weer bij de selectie, maar speelde hij geen minuut meer. Maar desondanks valt hij wel op. “Roeffen heeft in mijn optiek van de huurlingen de beste indruk achtergelaten. In de twee wedstrijden waarin hij in de basis begon, heeft hij het prima gedaan!”, aldus de Helmond Sport-supporter.

Concluderend, aangezien Roeffen zich al heeft laten zien met (korte) invalbeurten en basisplekken, denk ik dat Roeffen zich prima ontwikkelt bij Helmond Sport. En aangezien we dit seizoen meermaals problemen hadden op de backposities, denk ik dat Roeffen een prima alternatief kan zijn voor volgend seizoen.

Ramon de Wilde

De, in het Gelderlandse Zutphen geboren, aanvallende middenvelder Ramon de Wilde maakte als derde speler de overstap naar Helmond Sport. De Wilde doorging de jeugdopleiding van VVV/Helmond Sport, waarna hij de overstap maakte naar BSV Schwarz-Weiß Rehden – spelend in de Regionalliga Nord, het vierde niveau van Duitsland. Daar maakte De Wilde slechts één invalbeurt van één minuut. Begin 2020/21 keerde hij terug bij VVV. Samen met Hendrikx en Roeffen vertrok hij in november naar Helmond Sport. Aan spelen kwam De Wilde tot nu toe helaas nog niet. Hopelijk kan hij nog minuten maken dit seizoen, om volgend seizoen weer aan te sluiten bij VVV (onder 21).

Aaron Bastiaans

In aanleg is Aaron Bastiaans een veelbelovend talent. De 19-jarige vleugelaanvaller liet ook in het eerste van VVV al een aantal keer zijn meerwaarde zien: allereerst met de invalbeurt tegen PEC Zwolle, waar hij achter het standbeen de aansluitingstreffer maakte. En, nog recenter, de kanonskogel met zijn chocoladebeen tegen Go Ahead Eagles. Maar desondanks vertrok Bastiaans begin februari naar Helmond Sport. En alhoewel hij nog maar kort bij Helmond Sport speelt – en ook nog wedstrijden miste door een blessure – vallen mij persoonlijk de speelminuten een beetje tegen. Bastiaans moet het vooralsnog doen met invalbeurten van gemiddeld slechts 20 minuten. En hoewel dit uiteraard hoger ligt dat in zijn periode bij VVV had ik persoonlijk verwacht dat Bastiaans zich wel in de basis kon spelen bij Helmond Sport, aangezien hij bij VVV altijd prima meekon. Maar hopelijk kan Bastiaans in de resterende zes wedstrijden nog veel minuten maken om zich verder te ontwikkelen.  

Stan van Dijck

Maar het meeste vertrouwen – ook bij mij – gaat bij veel VVV-supporters uit naar Stan van Dijck. De boomlange verdediger, die bij VVV al zevenmaal mocht invallen, vertrok door (de komst van Da Graca) op huurbasis naar Roda JC. En in deze zeven invalbeurten wist hij wel al het vertrouwen van vele Venlonaren te krijgen, velen opperde zelfs dat Van Dijck bij VVV een basisplaats verdiende. Evenals bij Bastiaans vallen zijn minuten bij Roda JC mij wat tegen. Van Dijck viel namelijk tot dusver vijfmaal in, van gemiddeld slechts 4 (!) minuten. En deze cijfers riepen bij mij vragen op.

In de invalbeurten bij VVV vond ik Van Dijck altijd een degelijke, zelfverzekerde speler. Maar de verklaring van een Roda JC-supporter laat het tegenovergestelde zien: “Stan van Dijck heeft nog maar weinig gespeeld. Maar van wat we van hem gezien hebben was hij aarzelend en over het algemeen matig. Met name tegenover het huidige centrale duo Luyckx/Bakker of Jenssen. Daarbij heeft hij ook al wat blessureleed gehad. Kortom, tot nu toe is hij nog geen toegevoegde waarde voor Roda geweest.”

En hoewel Van Dijck nu de laatste vijf wedstrijden aan de kant zit door een blessure, had ik dit niet verwacht. Ik vond Van Dijck altijd een héle degelijke verdediger voor zijn leeftijd. Ik ben er daarom ook van overtuigd dat Van Dijck hier bovenop gaat komen. Als hij de invalbeurten bij VVV – als verdediger én als pinchhitter – door kan zetten volgend seizoen, denk ik dat hij van meerwaarde kan gaan zijn. En ik denk dat Stan van Dijck niet onderdoet voor de huidige verdediging.

Concluderend, vijf spelers die normaliter bij ons weinig tot geen minuten zouden maken, konden afgelopen aan de slag bij subtoppers/middenmotors in de Keuken Kampioen Divisie. Mede door deze ontwikkelingen ziet de toekomst er mijns inziens, wat betreft de talenten, rooskleurig uit. Vooral als je daar Yahcuroo Roemer, Simon Janssen en Wassim Essanoussi nog aan toevoegt.

5 Responses

 1. Oelie op zuid

  Dat al onze jonkie’s weinig voetbalminuten maken is enerzijds zeer jammer. Anderzijds wel begrijpbaar. Van Dijk moet knokken met de aanvoerder van Roda voor zijn voetbal plek. De andere jonkies spelen in een Helmondsport dat in een flow zit en dat op weg is naar een voetbalprestatie die de resultaten van de laatste jaren gaan doen vergeten. Ik hoop dat het verblijven in een andere voetbalomgeving voor hun een goede motivatiebron is om na terugkeer bij VVV, hun stinkende best te
  gaan doen om in het eerste elftal van VVV te mogen spelen. Ze waren bij ons toch betiteld als talentvolle spelers met een mogelijke toekomst als betaald voetballer. Ik hoop in iedergeval dat ze volgend jaar weer bij ons voetballen , ook al krijgen ze niet direct een basisplaats .

 2. roeljenssen

  Ik denk dat jongens als De Wilde, Roeffen en Jessy Hendrikx tekort gaan komen voor het (eredivisie) niveau waar VVV op acteert.

  Op het moment dat zo’n spelers niet aan spelen komen bij Helmond Sport, dan moet je je afvragen of ze nog toekomst hebben bij VVV..

 3. supportertje

  Talenten moet je koesteren, maar vooral begeleiden in de eigen club. Daar moet vast komen te staan dat ze van meerwaarde zijn voor de club. Uitlenen naar andere ploegen is m.i. okay, maar het is belangrijk dat ook daar gewerkt word aan opbouw van de speler. Speel minuten zijn daarbij ontzettend belangrijk. Daar schort het vaak aan, men speelt te weinig. Prestaties gaan daardoor niet omhoog, doordat er ook geen dwang achter zit door het weinige spelen. Het kan niet alleen vanuit de speler komen. Motivatie komt uit spelen, het zichzelf verder brengen door prestaties op het veld. Trainen bij een andere ploeg kan andere inzichten geven, spelen bij een andere ploeg ook.

 4. jurgen

  Als ik Roemer zie voetballen, dan ben ik daar best content mee, ik denk dat Bastiaans van hetzelfde niveau is. Natuurlijk zijn die jongens nog niet constant, maar dat hoort natuurlijk bij de leeftijd. Maar er zit een partij lef en durf bij, wat ze laten zien en daar wordt ik vrolijk van. Vertrouwen van de trainer krijgen is zo belangrijk voor ze, als er een goede combi is van ervaring en jeugd mogen ze van mij regelmatig vanaf de start beginnen.

 5. chretien

  Zéér teleurstellend it te lezen. Zeker als je bedenkt dat enkele spelers waarschijnlijk speeltijd zou hebben gekregen bij VVV. Nu staan ze allemaal stil in hun ontwikkeling.

Leave a Reply