Hoe nu verder?

“Als je een boek zou kunnen schrijven …” Ohnee laten we het in jaar 2021 formuleren. Als er ooit een Netflix serie over VVV gemaakt zou moeten worden, dan was het wel dit seizoen gewezen. Wat er allemaal gebeurd is… het is eigenlijk niet goed te bevatten.

Het begon natuurlijk met de 3-5 uitoverwinning op Emmen met een hattrick van onze koning Giakou. Een moment van trots dat we de nummer 1 van Nederland waren, ook al was het maar voor een weekend. Met een 0-13 nederlaag thuis tegen Ajax. Waar je in januari denkt je veilig gespeeld te hebben door wedstrijden tegen ADO en Vitesse met vier doelpunten van Giakou vrij eenvoudig wint. De halve finale van de beker bereikt, en dan 12 wedstrijden op een rij verliest om alsnog ingehaald te worden door een ploeg die na 22 wedstrijden geen wedstrijd had gewonnen. En dat met de topscorer in huis.

Enfin. Degradatie is een feit, het is uithuilen en opnieuw beginnen. Hoe we dat gaan doen? Dat is een goede vraag maar uit een artikelen van De Limburger, VVV zelf en ander voetbalmedia kunnen we veel informatie halen.

Evaluatie
Allereerst wordt er gesproken van grondige evaluatie waarbij de raad van commissarissen gaat toetsen of er fouten zijn gemaakt en wordt er gekeken of het functioneren van bijvoorbeeld Directeur en Technisch manager Stan Valckx. Beide trokken al het boetekleed aan maar zijn strijdbaar. Daarbij is De Limburger vrij kritisch over dit orgaan. “Die raad bevat echter onvoldoende kritische massa om de clubleiding de maat te nemen.” Hans Straus, schrijver van het artikel geeft ook advies en zegt “De leden hebben onvoldoende afstand tot de clubleiding. Van voetbal-knowhow is geen sprake. De raad van commissarissen zou er goed aan doen zich door externe deskundigen te laten adviseren. Laat de werkwijze van de leiding doorlichten door een ter zake kundig onderzoeksbureau. “. Daar kunnen we ons wel in vinden.

Technische staf
Jos Luhukay is ook het komend seizoen hoofdtrainer zijn van onze club. De Venlonaar nam in maart het stokje over van Hans de Koning die werd ontslagen na een slechte reeks. Bij de presentatie werd er niet gesproken van een einddatum. Jos heeft meerdere keren al aangegeven de club niet in deze staat te willen verlaten en zal dan ook komend seizoen aan het roer staan om te strijden voor promotie.

Of Jay Driessen nog aan zijn zijde zal staan is nog maar de grote vraag. De assistent is niet gelukkig met zijn functie binnen de technische staf. Volgens de Limburger zou Jeroen Schepens, die trainer wordt van de Onder 21 bij VVV, aan de staf van het eerste elftal zal worden toegevoegd als tweede assistent.

Daarnaast werd ook bekend dat Marc van Hintum is toegevoegd is als scout.

Selectie
Spelers komen, spelers gaan. We weten dat onze doelman Kirschbaum ons gaat verlaten, we moeten dan op zoek naar een nieuwe doelman. De geruchten zijn echter dan Delano van Crooij waarschijnlijk promotie maakt om eerste doelman te worden. Ook Lukas Schmitz vertrekt, zijn contract was alleen geldig voor de Eredivisie. Daarnaast zullen we de huurlingen A. Donis, C. Donis, Guwara, Machach & Shabani waarschijnlijk niet meer in de Koel terug zien.

Er zijn ook nog een aantal spelers waarvan het contract afloopt en het niet duidelijk is of we deze nog terug zien in de KKD. Dat zijn de spelers: Kum, Swinkels, Schäfer, S’rifi, John & Hunte.

Dan komt er nog een rijtje spelers die nog onder contract staan bij VVV maar ook onduidelijk is of ze volgend seizoen in het geel-zwart te zien zijn. We beginnen bij Danny Post. De aanvoerder heeft blijkbaar aangegeven te willen vertrekken. De geruchten gaan dat NEC de middenvelder wil overnemen maar Stan Valckx geeft bij de Limburger aan dat tot nu toe geen club zich voor Post heeft gemeld. Vito van Crooij zou ook liever niet in de KKD willen spelen en hoopt verhuurd te kunnen worden. Valckx heeft aangegeven dat een verhuur geen optie is. VVV wil daarnaast Tobias Pachonik graag verkopen. En voor Jafar Arias is er als we de geruchten mogen geloven er interesse uit de zandbak. Afgelopen week meldde we al dat er interesse is van Ajax voor talent Essanoussi en mocht Guus Hupperts in de winterstop eigenlijk al vertrekken. Dan komen we natuurlijk bij Koning Giakoumakis. De spits werd topscorer van de competitie en we gaan er voor 99,9% vanuit dat de Griek verkocht gaat worden. VVV hoopt natuurlijk de hoofdprijs te krijgen, al is het de vraag of dat ook gaat lukken. Blijkbaar is er veel interesse maar zover we weten is er nog geen concreet bod gedaan. Als we de geruchten moeten geloven wordt Besiktas (de kampioen van Turkije) de nieuwe club van Giakoumakis.

Als dat allemaal nog gaat gebeuren, dan blijft er nog bar weinig over. De vraag is dan ook wat is het plan voor komend seizoen? VVV moet natuurlijk door een kleinere begroting terug naar een kleinere selectie en heeft aangegeven in de Limburger dat het wil inzetten op vooral Nederlandstalige jongens, aangevuld met eigen jeugd en met wellicht een aantal Duitsers. De eigen jeugd zal bestaan uit Simon Janssen, Yahcuroo Roemer, de terugkerende Stan van Dijck enn Aaron Bastiaans. Daarnaast weten we dat VVV door wil met Tristan Dekker. Ook beide centrale verdedigers Gelmi en Da Graca blijven waarschijnlijk, zij hebben namelijk een doorlopend contract.

Het wordt dus een pittige zomer met veel transfers. Wordt uiteraard vervolgd.

29 Responses

 1. OooLGooO

  Die zou ik ook graag willen zien als opvolger van de vertrekkende Kum en Swinkels of wellicht wel de invulling op de linksback positie.

  Lopen toch wel genoeg leuke spelers rond voor vvv begrippen in de kkd

  1. Venlooow

   Laat die Marini maar komen. Dan hebben wij 4 CV verdedigers.
   Hopelijk dat Stan met Da Graca achterin gaat voetballen.
   Dekker op de RA en voor LA hebben wij dan nog iemand nodig.
   Middenveld is voor mij 1 groot vraagteken en blijkbaar de spits positie ook. Roemer een kans gunnen en hopelijk dat Vito toch bij ons wil blijven? Owja en een keeper hebben wij ook nodig want ik zie het niet zitten met Delano als 1e keeper. Als ik eerlijk moet zijn.

 2. Gerardus

  Ik ben benieuwd wat het plan is voor de komende jaren. Hopelijk wordt er gekozen om te saneren en te bouwen met jeugdspelers en worden er enkele talenten aangetrokken die nog doorkunnen groeien. Het eerste jaar moet je simpelweg de play offs halen en meer moet je er niet van verwachten. Daarna moet je weer langzaam doorstoten richting de top.

  De spelers die afgelopen seizoen te licht zijn bevonden voor een vaste plek in de Eredivisie zouden het dit seizoen wel mogen gaan doen. Spelers als Bastiaans, Janssen, Roemer en misschien Essanousi en van Dijck mogen het van mij wel laten gaan zien. Ze zijn alle vijf nog jong, komen uit de eigen jeugd en kunnen dan mooi een jaartje ervaring op doen en te groeien. Deze spelers zijn goedkoop, kosten minder dan nieuwe spelers en zullen het echt niet slechter doen dan de standaard KKD spelers zoals een Klaassen of Vossebelt van Roda. Ze zullen natuurlijk niet altijd gaan presteren zoals iedereen wil, maar in deze spelers zit wel voldoende rek en zij kunnen ervoor gaan zorgen dat VVV er in de toekomst nog een leuke transfersom uit kan gaan halen.

  Met een speler als Dekker erbij heb je een prima back voor in de KKD, alleen zonde dat hij de afgelopen jaar niet meer heeft gespeeld. Met Gelmi en da Graca heb je een redelijk ervaren as. Daarnaast heb je nog een linksback nodig, geen idee of daar nog iemand van in de jeugd zit. Niels Fleuren is in ieder geval nog vrij als linksback 😉 Ruben var Meer is misschien ook wel een leuke speler die hier speelminuten kan gaan maken. Alleen niet bepaald een verfijnde verdediger. Roland Baas is ook nog transfervrij. Dan heb je al een degelijke verdediging staan. Misschien mag Moreno Rutten ook vertrekken bij NAC?

  Op het middenveld moet er echt een ervaren speler bij als Post gaat. Geen idee wie dit zou moeten zijn. Qua transfervrije spelers zijn er in mijn ogen niet heel veel opties. Misschien van Moorsel of Ali Messaoud, maar dan kom je weer op aanvallende middenvelders uit. Verder mag Valckx zelf invullen wie hier gaat komen. Als hier wat buitenlanders bij komen is dat niet zo heel gek. Misschien kan eventueel Hupperts nog op het middenveld? Als buitenspeler was hij veel te langzaam. Misschien dat het op het middenveld alsnog lukt? Leemans terughalen? Dan heb je in ieder geval een doelpunt of 10 erbij, wat wel zo handig is aangezien afgelopen seizoen het middenveld amper heeft gescoord.

  Voorin zou je het met Roemer, Bastiaans en van Crooij al redelijk op kunnen lossen. Heb je met de terugkeer van Hendrickx alvast een goedkope back up die je terughaalt. Maar dan mis je nog een centrumspits die Giakoumakis op gaat volgen. Van Hooijdonk, Cas Peters, Sam Hendriks of Thomas Verheydt zijn nog beschikbaar als typische KKD spitsen. Of deze spelers haalbaar zijn geen idee.

  Hopelijk worden er nog op inventieve manier spelers in kaart gebracht die iets zouden kunnen betekenen. Het aannemen van een scout is al een goede zaak. Hopelijk volgt ook nog een data scout zodat het er ook nog eens moderner aan toe gaat dan ouderwets scouten.

  Ik ben allang blij als er geen achterlijke risico’s worden genomen en er niet direct wordt geprobeerd om voor promotie te gaan. Dat zou direct de doodsteek van de club zijn. Investeer het geld van Giakoumakis maar direct in een tribune en los wat schulden af. Daar heb je op de lange termijn meer aan dan hoe het er nu aan toe gaat.

 3. twiggy11

  Ik zou eerst toch voor een goede doelman gaan die kan alleen al voor punten zorgen Dilano is een goede tweede keeper op de grond is hij wel okay maar in de lucht is hij niet sterk daarom zou ik daar eerst een versterking voor halen.

 4. DeOtjes

  Ik zou eerst kijken naar wat je niet hebt.
  Middenvelders, een spits, een linksback en wat mensen op de bank.

  Daarna (als er nog geld is) kijken naar waar het beter kan.

 5. zuid1

  Xavier Mous zou me een goede doelman lijken. Verder hebben we zeker 3 goede cv nodig, Dekker mag blijven als RB.

  Ook zag ik dat Ricardo Ippel momenteel bij de amateurs speelt vond dit bij MVV altijd een prima speler die kun je dan voor weinig ophalen.

  Ik denk dat de komende week de carasoul wel op gang gaat komen. VVV is natuurlijk een beetje afhankelijk van andere clubs die spelers van ons willen hebben en wat er voor betaald gaat worden.

  Toch ben ik het eens met menig commentaar hier dat het stil is op de berg. Spreek je uit wat de doelen voor volgend seizoen zijn en hoe je dit wil bereiken en met welke spelers.

 6. hanskazan

  Ik denk dat we realistisch moeten zijn. Vvv gaat maximaal 13 spelers van basis kwaliteit kunnen halen en de rest wordt selectievulling met spelers die potentie hebben, ervaring hebben of gewoon simpelweg goeie mentaliteit hebben.

  Delano is niet de beste keeper voor eredivisie niveau maar wel de uitstekende keeper van de kkd kampioen van paar jaar geleden. Ook het niveau waarop we nu gaan spelen is gewoon een stapje lager.

  Helemaal eens met de commentaren hier als het gaat over het zoeken van de lege plekken en dan kijken wat er mogelijk is.

 7. supportertje

  Reken er maar op dat het een flinke puzzel gaat worden, en daar bedoel ik ook een financiële mee. Om degradatie te voorkomen is er veel extra geld uitgegeven, en het heeft ook nog geen nut gehad. De tering naar de nering zetten dus. Inderdaad het doen met de mensen die we hebben, en inderdaad aanvullen met Nederlandstalige spelers. Voorlopig de buitenlandse avontuurtjes stopzetten op een enkele Duitse speler na.

  Want dat is nu toch wel de grote les van de afgelopen twee jaar. Ben er van overtuigd dat het geen slechte spelers zijn, maar ze hadden niks, maar dan ook niks met VVV. Ze hebben ons echt laten steunen, in plaats van zich kapot te vechten voor onze club en ook zichzelf zo op de kaart te zetten. Ook zij zullen niet veel verder komen in hun carrière. Want de mentaliteit die ze hier hebben laten zien snelt ze wel vooruit.

  Dus laten we hopen op verstandige beslissingen op de berg, en vooral betere communicatie over hetgeen wat er staat te gebeuren. Want wij als supporters willen toch wel een beetje weten waar we aan toe zijn. En volgens mij hebben we daar ook recht op.

  1. DeOtjes

   Dat is toch een tendens van de laatste jaren. Als je supporter bent heb je recht op
   Volgens mij werkt het niet zo.

   Het zou wat zijn. Omdat je vaak iets bij de Action koopt mag je meebeslissen over het assortiment. Of over het beleid. Of over hoe de panden worden ingericht.

   Tuurlijk is het leuk als er nieuws naar buiten lekt. Voetbal geeft veel stof om over te praten. Beleid trouwens ook. Wat dat betreft is er bij VVV veel om over na te praten. Maar supporters zijn geen deelgenoot aan de gesprekstafel. Misschien dat een supporterscollectief wel bepaalde dingen mag vragen. Maar als je het aantal meningen op dit forum al telt kun je narekenen dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen.

   Persoonlijk denk ik dat we geduld moeten hebben. En ook een stukje vertrouwen. Veel zal denk ik afhangen van het bedrag wat Giakomakis oplevert. Daarna kan VVV pas echt stappen maken op het gebied van transfers en doelstellingen.

   1. supportertje

    Recht op informatie vind ik wel iets, ik snap dat we geduld moeten hebben. Maar enigszins laten weten welke kant het op gaat is in mijn ogen niet te veel gevraagd. Denk dat de supporters zeker mogen weten hoe het er voor staat. Verantwoording hoeft niet, fatsoenlijke info wel.

  2. Lincoln

   Het recht op hebben vind ik een beetje overdreven, de club en het bestuur zijn niet verplicht zich het beleid wat ze maken te toetsen aan de supporters. Zoals al aan wordt gegeven is dat zeer lastig aangezien duizenden verschillende meningen. De mensen die het beleid maken zitten daar vanwege prestaties die ze in het verleden bewezen hebben. De kans is klein dat het koekenbakkers zijn.

   Wat ik wel vind en dat is zeker de waarheid is dat de supporters vrijwel niet tot nauwelijks op de hoogte worden gesteld of betrokken worden. Dat was een aantal jaar geleden wel een stuk meer. Sinds de Eredivisie waren er eigenlijk geen echte supportersavonden en ook de Supporters Advies Raad heb ik eigenlijk nooit meer iets van gehoord. Wat jammer is want daar is een klankbord van meerdere groeperingen die hier hun ei kwijt kunnen. Ik persoonlijk vind het jammer dat dit niet meer daar is. Denk dat dat wel zou helpen.

   Het ding wat de werkelijkheid is dat als er zulke avonden georganiseerd worden is dat er echt een minimale groep van circa 20 mensen de moeite nemen om hier aan deel te nemen.

   1. supportertje

    Dit wat je hebt geschreven, bedoel ik ook. Denk dat iedereen graag weet of op de hoogte is van. Zou ook van invloed kunnen zijn voor de SZ verkoop. Lijkt mij dat er nu veel in een afwachtende houding zijn. Hierin wat meer duidelijkheid verschaffen door VVV kan helpen. Vertrouwen hebt ik wel, want we moeten gewoon weer opnieuw starten. Tis niet anders bij VVV.

 8. zuid1

  Ben ik niet met je eens. Als je het niet met de action eens bent loop je weg en ga je naar een andere winkel. Als bij VVV alle fans weglopen heb je een groot probleem als club. Vroeger waren er 2 keer per seizoen supporters avonden waar je vragen kon stellen. Nu is er niets, je zou via een livestream van FB bijvoorbeeld al een digitale supportersavond kunnen organiseren ik noem maar wat.

  Trouwens je hebt het over inmenging, of recht op maar supporters hebben het beste voor met de club en kunnen ook dit ook vertalen naar de club door te zeggen wat er onder hen speelt, lijkt me toch belangrijk om als club te weten wat je fans er van vinden. Volgens mij heeft niemand de illusie om als fan het beleid te maken maar je mag best een kans krijgen als seizoenkaarthouder om je mening te geven of zaken aan te halen die je storen of die je goed vind gaan.

  1. VeniVidiVici

   Afgelopen seizoen is er 1x een supportersavond geweest via zoom (net na de 0-13 tegen Ajax), dat zou men vaker doen, maar ik heb daarna nooit meer een uitnodiging voorbij zien komen. Gemiste kans wat mij betreft, want het lijkt me makkelijk te organiseren en laagdrempelig.

   1. supportertje

    Giakoumakis getrouwd en in afwachting van geboorte kind met zijn Sonia-Maria op Kreta

  2. Godfried

   Maar wat zou jij dan willen laten weten en wat zou je graag van VVV horen?

   Ik denk simpelweg dat er niets te vertellen is. Dat wat er wel te vertellen is, zal totaal niet interessant zijn:

   – VVV heeft een klein budget
   – Zijn op zoek naar jongens met karakter
   – We gaan een nieuw team smeden
   – Zetten in om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau
   – We willen elke positie dubbel bezet hebben, dus kijken we naar multifunctionele spelers
   – We willen attractief voetbal op de mat leggen

   etc. etc.

   Sorry, maar dit is het verhaal van VVV en nog tig andere clubs. Meer kunnen en zullen ze nooit zeggen.

   Ze gaan niet vertellen welke speler ze op het oog hebben, in welke formatie ze gaan spelen, wie al ergens anders heeft getekend, met welke sponsoren ze om tafel zitten, hoe eventuele gesprekken met de gemeente verlopen… Dus wacht nu lekker allemaal rustig af. Geniet straks van het EK, de Olympische spelen (als die doorgaan) en de Tour de France. Laat je vervolgens in de voorbereiding verrassen.

   1. DeOtjes

    Oh en als Giakomakis goed verkocht wordt is er misschien meer mogelijk. Maar dat moeten we afwachten

 9. insogue

  That should prompt you to think about the systemic disease with chronic undernutrition in this case, most probably celiac disease lasix drug test As a result, this stimulates an enhanced release by the pituitary of Luteinizing Hormone LH and Follicle Stimulating Hormone FSH

Leave a Reply