VVV-Venlo

Hoe staat de selectie ervoor?

Het seizoen gaat over een aantal weken beginnen. De EK finale is nog niet zo lang geleden afgelopen en de transfermarkt ligt totaal op zijn gat. Mega transfers zijn er nog niet geweest en veel clubs hebben de selectie dan ook nog niet op orde. Onder deze noemer valt ook VVV. Door het corona seizoen is er nog steeds niet veel te besteden , wat natuurlijk al helemaal voor de Koel club geldt na de degradatie. Ieder dubbeltje zal nog eens extra worden omgedraaid en worden gekeken of de uitgave ook echt noodzakelijk is.

Topscorer Georgios Giakoumakis is nog altijd aanwezig in de selectie van VVV. De eerste winnaar van de Willy van der Kuilen trofee staat nog steeds onder contract bij VVV. Onlangs liet de goalgetter weten dat er binnen afzienbare tijd iets staat te gebeuren. Met een eventuele en bijna zekere transfer, zal er voor Stan Valckx meer mogelijk zijn. Een ding is in ieder geval wel zeker. Er zal vooral verjongd worden onder trainer Jos Luhukay. Opvallend is dat zijn contractverlenging ook nog steeds niet naar buiten is gebracht.

Als we kijken naar de huidige contractspelers, zien we dat er vooral jonge spelers zijn aangetrokken en onder contract staan. Deze zullen vooral de kans gaan krijgen. De gemiddelde leeftijd van deze selectie is 23,3 jaar. Dat scheelt zich 5 jaar met de oudste basis opstelling van afgelopen seizoen. Dat valt ook te zien het aantal dertig plussers. Delano van Crooij en Danny Post zijn dit seizoen de enige veteranen in de selectie. Met Sven Braken en Luka Zima is er dan nog enigszins ervaring aangetrokken op centrale posities, maar voor de rest is er weinig ervaring voorhanden. Dat geldt met name op het nogal dun bezette middenveld. Waar Danny Post ver boven de rest uit steekt met zijn leeftijd. Daarnaast lijkt het er ook op dat Joeri Schroijen als ervaren versterking binnenkort bij de selectie komt.

Op topscorer Giakoumakis en de inmiddels vertrokken van Crooij na, is er het afgelopen jaar en het jaar er voor weinig waarde gecreeerd op het veld. De verwachting is dan ook dat de doelstelling niet direct promotie zal zijn, maar eerst ervaring op doen met jonge talentvolle spelers zoals Leliendal, Essanoussi, Janssen, Roemer en Bastiaans. Met de bedoeling dat de spelers in transferwaarde zullen stijgen en eventueel het seizoen erna of dat seizoen erna mee kunnen doen voor directe promotie naar de Eredivisie.

Naast de al eerder genoemde Giakoumakis, wordt er ook van Pachonik en Post nog verwacht dat zij kunnen vertrekken. Met hun leeftijden zijn zij een van de meest ervaren spelers van de selectie en mochten zij vertrekken, dan zal daar zeker een ervaren vervanger voor terug moeten komen. Daarnaast speelde Hupperts tegen Straelen nota bene als rechtsback. Het lijkt er dan ook op dat hij zal vertrekken mocht hij een andere club vinden. Hopelijk haalt competitiegenoot Roda hem op als opvolger van Goppel.

Of VVV de selectie nog verder aangrijpend gaat versterken is nog maar de vraag als er niemand vertrekt. Hierover is niet al te veel gecommuniceerd en het zal natuurlijk vooral afhangen van de verkoop van Giakoumakis. Het lijkt er ook op dat verschillende jeugdspelers de kans zullen krijgen. Mocht Pachonik vertrekken dan lijkt het erop dat met Dekker bijvoorbeeld zijn vervanger al binnen is en dat daarachter jeugdproduct Joel Roeffen zijn back up zal worden. Net als dat de kans groot is dat Joep Munsters zijn minuten mag gaan maken op het middenveld. Afwachten dus wat er gaat gebeuren.

DoelmanLeeftijdContract tot medioOptieContractjaren
Lukas Zima2720232
Delano van Crooij3020221
Bram Verbong2120232
Jens Craenmehr19202312
Verdedigers
Kristopher Da Graca23202312
Brian Koglin2420232
Stan van Dijck2020221
Yannick Leliendal19202312
Tobias Pachonik2620221
Tristan Dekker2320232
Middenvelders
Danny Post3220221
Kees de Boer21202312
Simon Janssen2020221
Wassim Essanoussi17202211
Aanvallers
Aaron Bastiaans1920221
Guus Hupperts29202211
Yahcuroo Roemer19202211
Georgios Giakoumakis26202211
Sven Braken2820232

99 Responses

 1. DeOtjes

  Toch wel zuur om te lezen dat VVV in de selectie zo ver terugvalt. Ik hoop toch echt dat er wat bij komt.

  In elke lijn moet er wel wat bij. Er is maar 1 linksback. 1 rechstback (als Pacho weggaat). Centraal zijn er 3 maar dat is ook maar dun is gebleken.

  Middenveld zijn er maar 3 (als Post weggaat) waarvan 2 jeugd.

  Voorin is alleen rechts dubbel bezet. Als Schrooijen komt dubbel maar dan mis je nog steeds een 2e spits.

  Eigenlijk heb je nu maar 15 veldspelers. Waar er 3 zomaar weg van kunnen gaan. En dan hebben we dekker die er nog 6 weken uitligt. Voordat die weer 90 minuten kan maken zit je zomaar op 10 weken. Dan zit je dus al in week 7 of 8 van de competitie

  Ik hoop echt dat VVV kan doorpakken

   1. Gerardus

    Laat Randy alstublieft wegblijven. Heeft hier op enkele schitterende doelpunten na net niks laten zien. Typische momenten voetballer, verder presteert hij al jaren niets.

 2. FC VVV03

  Het gaat gewoon een jaar worden van niets moet alles mag. Met het grote aantal clubs die een op papier sterkere groep hebben, in het achterhoofd mag je denk ik gewoon tevreden zijn als je bij de eerste 8 zou eindigen. Alles daarboven is meegenomen. Belangrijkste is dat we waarschijnlijk weer als supporters een aandeel kunnen hebben op de tribunes.

 3. RuiverCity

  Wat moet je met 4 keepers? Ook zonde van het geld. Een jeugdkeeper proberen te verhuren, maar ja zal niet veel interesse voor zijn. Met Giakoumakis begint ook een klucht te worden. Topscoorder van de eredivisie en dan niet verkocht worden!
  Schroijen is zo goed als rond. Dan mis je nog 7/8 spelers die broodnodig zijn….

  1. Gerardus

   Ik vraag mij oprecht af voor welke posities jij het nog nodig vind om 8 spelers te halen? En in godsnaam van welk geld? Nu willen ze het eens een keer met vooral jeugdspelers doen en dan is het nog niet goed.

   1. RuiverCity

    Omdat het niveau van de jeugdspelers niet goed genoeg is en je posities dubbel bezet wilt hebben. Daar zitten ze nog heel ver vandaag. VVV had toch grote verwachtingen van de Giakoumakis transfer….

   2. DeOtjes

    Volgens mij moet er nog zeker bij:
    1 linksback en 1 centrale verdediger
    2 middenvelders
    1 spits

 4. Leonardus

  De cijfers zeggen precies hoe de situatie er uitziet.

  Na de degradatie vertrokken 16 spelers. Daar tegenover staat de komst van 5 nieuwelingen. Het aantal vertrekkers kan nog oplopen. 3 spelers willen nog weg. Daartegenover staat de mogelijke komst van Schroijen. Dat maakt het negatieve verschil van 13.

  Natuurlijk is VVV niet in staat om dit gat te overbruggen. Noodzakelijk moet er aangevuld worden met jeugdspelers. Dat is ook niet erg. En sommige jeugdspelers zullen ook kunnen aanhaken in de KKD.

  Feitelijk betekent dit dat je nog wel wat kwaliteit voor de basis mist.

  Dat er geen geld is, is de reinste onzin. Maar liefst 16 spelers zijn vertrokken. Die hadden allemaal een eredivisiewaardig salaris. Die kostenpost is weggevallen. Van het salarisbudget van 2 miljoen moet er nog voldoende over zijn om transfervrije spelers aan te trekken.

   1. Leonardus

    Bij een gehuurde speler betaal je of een huursom of een deel van het salaris.

  1. DeOtjes

   Ik heb het gevoel dat VVV het verlies wat is ontstaan door corona en het teruglopen van inkomsten ten gevolge van degradatie in 1 seizoen wil inlopen. Het geld wat je dan wint door vertrokken spelers is dan al snel op.

 5. chretien

  Ik denk maar zo, ik zeg maar niks. Ja, een ding, ik ben niet erg optimistisch wat betreft onmiddellijke terugkeer in de eredivisie. Ook een periodetitel wordt moeilijk. FORZA VVV!

   1. Godfried

    Hoezo denk je dat?

    Op dit moment zie ik de volgende opstelling:

    Goal: Zima
    Achterhoede: Pachonik, Da Graca, Koglin, Leliendal
    Middenveld: de Boer, Post (Janssen), Essanoussi
    Voorin: Roermer, Braken, Schoijen

    Ja, Post en Pachonik gaan misschien nog vertrekken. Maar op dit moment spelen ze nog altijd voor VVV. Mochten ze gaan, dan komt er heus wel iemand voor op hun plek.

    Daarbij verwacht ik niet dat VVV al klaar is. Er zal denk ik nog wel een extra aanvallende middenvelder komen en een flankspeler/spits. Geen man overboord dus. Daarbij, VVV hoeft maar één periode te presteren. Namelijk de laatste. Tijd genoeg om een goede selectie samen te stellen, die via de nacompetitie promoveert.

   2. Godfried

    PS. Giakoumkis is er natuurlijk ook nog. En misschien wil Jos wel 442 spelen dit jaar. Een aanval met Braken én Giakoumakis bijvoorbeeld (mocht die blijven). In combinatie met aanvallend ingestelde zijkanten is er van alles mogelijk.

   3. DeOtjes

    442 gaat hem niet worden. De selectie is ingesteld op buitenspelers. Dat betekent dat je met deze selectie 424 speelt. Verdeigend verwacht ik weinig tot niets van onze buitenspelers. Beetje flauw meehobbellen en storen kunnen ze wel. Maar bal afpakkers zijn het niet. Dus met 442 worden op het middenveld overlopen.

    Je zet een mooi elftal neer. Maar je hebt geen redelijke wissels en met blessures ben je helemaal in de aap gelogeerd.

 6. Goodie

  Gewoon rustig wachten, gaat echt wel nog het een en ander bijkomen. De selectie op orde hebben aan het begin van het seizoen is een utopie, lukt vrijwel niemand. VVV heeft dat de afgelopen 2 jaar geprobeerd, tot 2x moest er in de winter een blik nieuwe spelers komen.

 7. SneltreinMusa

  Mensen lopen veel te hard van stapel, ja we hebben nog genoeg spelers nodig maar onze basis 11 staat er al bijna

  Zima
  Nieuw – Da Graca – Koglin – Leliendal
  De Boer – Essanousi – Janssen
  Roemer – Braken – Schroijen

  Vanuitgaande dat de spelers vertrekken waarvan het verwacht word,
  Dit elftal is echt wel in staat om het linkerrijtje te halen en dan is er nog tijd wanneer Giakoumakis verkocht word om nog wat spelers te halen

  Dus zoveel stress als sommige hier is niet nodig, Missen alleen heel veel breedte spelers op dit moment maar tijd is er nog genoeg

  1. Koelie

   Plek 8 , 9 en zelfs 10 is inderdaad linkerrijtje. Haha.

   Middenveld moet echt wat bij i.p.v. Janssen. Die vind ik geen basisspeler voor linkerrijtje. Evenals Leliendal en de keeper, maar die ik heb ik nog niet zien spelen.

   1. Godfried

    Als je ze nog niet hebt zien spelen, hoe weet je dan wel dat dit géén spelers zijn voor het linker rijtje??

    We hebben vorig jaar gezien dat kwaliteit van individuele spelers niets zegt. Het gaat erom of ze een team vormen.

 8. jurgen

  Ik heb geen glazen bol, maar ik verwacht een wisselend komend seizoen. Degradatie is natuurlijk niet niks, zal toch weer enige gewenning met zich meebrengen, met de nodige ups en downs. Een constante factor mag je van jeugdspelers nog niet verwachten, dus zul je ook regelmatig een draai om je oren krijgen. Met de nieuwe aanwinsten en de jeugdspelers zul je een beetje mazzel moeten hebben, dat er een paar positief gaan uitspringen. Afwachten wat een eventuele verkoop van onze Griekse vriend teweeg gaat brengen, dit zou ook een behoorlijk verschil kunnen betekenen voor de selectie.
  Jos mag het laten zien zou ik zo zeggen, de basis lijkt me, dat hij de “poppetjes” op de juiste plaats zet en dat de spelers met een goede instelling het veld ingaan.
  We gaan ut zien en maar hopen op een periodetitel, dat is denk ik zo’n beetje het maximale voor komend seizoen.
  Mocht ik ergens geld op moeten zetten wat betreft de kampioen van komend seizoen, dan zeg ik ; Almere City.

 9. OooLGooO

  Mijn inziens is een plek ik de top 6-8 toch zeker wel reeel. We moeten nou niet doen alsnog de selectie er niks van kan, voor KKD begrippen is de selectie (Er vanuit gaande dat Giakoumakis er niet meer bij is) van bovenkant middenmoot niveau. Ik denk dat iedereen zal mag realiseren dat plek 8 en lager zeer matige teams zijn, waar VVV zeker niet voor onder doet.

  Tevens zullen er echt nog wel gerichte versterkingen de komende weken bij komen…

   1. Grad

    MVV is nog de vraag, of het al dit seizoen effect heeft. Men is nog bezig met het binnenhalen van een investeerder en de club hoopt nog voor de start van de competitie de deal bekend te maken en welke bedragener er mee gemoeid zijn is nog niet bekend, bron DDL.
    Wat betreft Den Bosch wordt vrijdag vermoedelijk een contract getekend met de PMG groep, die tussen de 50 en 60% van de aandelen overnemen. Hoeveel de nieuwe aandeelhouders in FC Den Bosch investeren is niet duidelijk. FC Den Bosch zelf wil nog niet op het akkoord met PMG reageren. ,,Wij kunnen alleen zeggen dat er constructieve gesprekken gaande zijn met potentiële aandeelhouder, bron het Brabants Dagblad.
    Dan vraag ik mij af waar jij dan van weet dat deze clubs fors gaan investeren

   2. mats

    MVV en Den Bosch. Ik moet het nog gaan zien. Aan de andere kant alleen maar leuk als het gemiddelde niveau hoger wordt.

 10. VVV-O1

  Vvv gaat een financiële klapper maken m.b.t. Giakoumakis. Ik ga geen bron vermelden natuurlijk. Maar onze spits gaat zeer waarschijnlijk naar Southampton. Voor een bedrag van 7 miljoen pond. Omgerekend… jawel… ruim 8 miljoen euro.

  Nogmaals.. verschillende mensen in Engeland die mijn bron informeren. Ik hoop dat het waar is! Sla me niet in elkaar als het niet waar is, maar doorgaans is deze bron zeer betrouwbaar. Freelance journalist.

  Fingers crossed!

  1. Venlooow

   Er staat idd wel iets over op Engelse sites dat Southampton en Norwich City interesse in hem hebben.
   Laten we het hopen dat hij snel verkocht wordt.
   Southampton is natuurlijk geen onbekende van VVV aangezien zei toen Maya Yoshida van ons hebben gekocht.

 11. kuebke

  Jaja,dat hebben we al vaker gehoord en dan geen bron vermelden.
  Ik moet het zog zien of het waar is.
  Je weet wat ze zeggen: eerst zien dan geloven.

  p.s, ik hoop natuurlijk dat het waar is want het zou een aardig bedrag zijn.

 12. FC VVV03

  In dat stuk staat helemaal niet dat Jako op de lijst staat bij Feyenoord. Er staat dat Feyenoord een optie blijft. Kortom: puur een slimme zet van de zaakwaarnemer om in Griekse media met interesse van Feyenoord te paraderen. In de hoop dat Feyenoord toe hapt.

 13. Oelie op zuid

  Simon Jansen voegt helemaal niks toe aan dit elftal. Veel balverlies en alle ballen achteruit. Waarom mag die een vrijeschop nemen. Geen greintje creativiteit.

 14. FC VVV03

  Janssen, Roemer en de rest van de jeugdigen voegen 0.0 toe aan dit VVV. Zo’n wedstrijd tegen Helmond is voor Zo’n jongens het moment om zich te laten zien. Afgelopen jaren een club dat speelde van plek 12-20. Je ziet aan alles dat ze veel en veel te kort komen. Attractief willen spelen oke, maar met welke spelers?

 15. Leonardus

  Wat een opluchting dat degradatie dit jaar niet mogelijk is.

  Het is maar een oefenwedstrijd tegen een ploeg uit dezelfde competitie.

  Fazit:
  – geen kwaliteit
  – geen inzet
  – geen team
  – geen agressie
  – geen kansen
  – geen uitgespeelde aanvallen

  Opvallende details:
  – zeer zwak optreden de Boer
  – 3 fouten van Koglin/da Grace waaruit een doelpunt viel
  – een spits die geen bal vasthoudt
  – buitenspelers die geen lantaarnpaal voorbij komen
  – een middenveld wat dramatisch is
  – een zwakke keeper zonder coaching

  DR-A-MA-TISCH. HUILEN MET DE PET OP.

 16. Rossie

  Ik weet niet waar ik zojuist naar gekeken heb maar jongens wat was dit sleeeeeeecht!!! Niet te geloven! Als er niet nog 5-6 basiswaardige KKD-toppers bijkomen gaan we kánsloos in het rechterrijtje eindigen, op zeker. Hupperts aub per direct weg, die heeft echt het niveau niet meer. Enige lichtpuntje Leliëndal. Centrum van de verdediging wederom een drama, dat gaat gewoon net zo verder als vorig seizoen. Braken ook geen topper. En onze nieuwe keeper…blij dat we Delano nog hebben. Middenveld? Hebben we niet. Aanvallend voetbal? Hahaha, met welke aanval dan? Ik ben me echt kapot geschrokken vanavond, bah!

 17. FC VVV03

  Dat centrum achterin met da Graca rn Koglin met daar achter Zima die alle 3 geen woord Nederlanda praten is vragen om problemen. Wat een enorme heimwee heb ik naar tijden met Promes Roseler Rutten en consorte.

 18. kuebke

  Ze kunnen zich beter terugtrekken uit de competitie want dit gaat echt niks worden.
  Gaan gewoon weer opdezelfde voet verder als vorig jaar.
  Het gaat één groot fiasco worden dat is nu al duidelijk.
  Er valt totaal niks positiefs over te vertellen tot nu toe.
  Ik hoop dat het nog gaat veranderen maar ik ben er echt bang voor dat dit nog gaat gebeuren.

  P.s en dan willen ze met aanvallend voetbal ( nou ja voetbal) weer meer supporters naar De Koel lokken.
  Laat me niet lachen,zo jagen ze de mensen eerder weg.

 19. Rossie

  Ik ben echt nog steeds in shock…leek wel een 3de klasser amateur of zo. Álles wat we hebben opgebouwd voor en na de promotie, de jaren in de eredivisie…álles is weg. Maar écht weg. We beginnen weer bij 0,0. Ik kan wel janken. Wat een puinhoop.

  1. Godfried

   kunnen moeilijk positief zijn, toch.
   maar er moet gezegd worden, er deden 5 basisspelers niet mee vandaag: dekker, post, pachonik, giakoumakis en schroijen.

   gaan er daarvan nog weg? zeker. maar er komen ook nieuwe spelers voor in de plek. vvv speelde dus met een half team, aangevuld met reserves en jeugdspelers.

   desalniettemin, dit was slecht en de tijd tikt door.

 20. FC VVV03

  Mensen reageren op wat ze zien. Niets geks aan toch? Tuurlijk is het maar een oefenpot, maar die spelers die VVV nu heeft lopen( met name de jonge jongens) die gaan echt niet opeens over een paar weken de pannen van het dak spelen. Onmogelijk met die kwaliteiten. De bal ligt bij Stan…

 21. hanskazan

  Oefenwedstrijd waarbij VVV het volledig laat lopen, Hupperts geen back uiteraard, Pachonik zal wel vertekken…
  Essanoussi erg grillig, Da Graca dacht dat hij Virgil van Dijk was vandaag… schoenmaker blijf bij je leest.

  Verder zegt deze wedstrijd helemaal niks natuurlijk, Jos heeft al meerdere keren aangegeven zoekende te zijn en dingen te proberen terwijl Will Boessen gewoon lekker door kan broduren op vorig jaar.

  RC Lens schijnt Giakoumakis als top prioriteit te hebben deze zomer om de aanval te versterken… er lijkt eindelijk wat beweging te zijn rondom onze griekse vriend.

 22. Geen moment het idee gehad dat er vanavond een team stond. Bastiaans die tegen Janssen schreeuwt ‘Simon hou je bek nou eens dicht met je gezeur’ .

  Maar het ergstste was nog Da Graca, die een opstootje veroorzaakte nadat de scheidsrechter ‘Helmond Sport bal’ riep. Hij pakte de bal, om een minuut later na wat geduw en getrek tegen de scheidsrechter te roepen ‘you said it in Dutch, i didn’t understand’ .

 23. supportertje

  Denk dat we dit jaar gewoon moeten voetballen, en voor de rest als supporter absoluut geen hoge verwachtingen moeten koesteren. Realiteit is gewoon dat er helemaal opnieuw moet worden begonnen. Eredivisie voetbal is nog jaren weg, en als je er in zou rollen via de nacompetitie, lig je er na dat seizoen weer uit. Ook in de KKD zullen we niet bij de top horen en mijn gevoel zegt dat we blij moeten zijn met de middenmoot. Ik hoop als supporter gewoon een aantal leuke wedstrijden te zien, en een elftal wat langzaam aan naar elkaar toe groeit. Misschien dat de verkoop van Giako wat lucht verschaft.

 24. RuiverCity

  Afgelopen week schreef ik al dat er nog minimaal 7/8 nieuwe spelers moesten komen. Toen werd ik door sommigen weggehoond. Als je niet ziet dat de jeugdspelers (o.a. Janssen en Bastiaans) veel te kort komen dan heb je geen verstand van voetbal. VVV heeft geen diepgang, géén opbouw van achteruit en …..
  Valckx en Van Hintum, er is nog VEEL werk aan de winkel. Dit kan echt niet!

  1. DeOtjes

   Dat komt misschien omdat je jezelf op een podium zet. Met je “als dit en dat dan heb je geen verstand van voetbal”. Verder wat technische termen erin gooien (diepgang) en het klinkt bijna als je zelf op nivo hebt gebald.

   Ik denk nog steeds dat jeugdspelers wel wat kunnen brengen maar het moet wel gesteund worden door ervaring. Het is dus niks om op te bouwen. Laat ze eerst minuten maken en wennen. Daarna misschien pas basis. Op dit moment is de balans tussen jeugd en ervaring (noodgedwongen) ver te zoeken, Dus dat er wat bij moet ben ik met je eens.

   De situatie is echter dat je eerst geld moet hebben.

   1. RuiverCity

    Mezelf op een podium zet? Haha. Realisme noemen ze dat. Zien wat er gebeurt. Als jij niet ziet dat de jeugdspelers allemaal (vooral fysiek) te kort komen dan is jouw voetbalinzicht ver te zoeken. Hoe kun jij weten dat de jeugdspelers het wel kunnen brengen? Door één mazzelgoal van Bastiaans?

    Ik ben gelukkig niet zoals jou en praat alles goed wat er op d’n Berg gebeurt.

   2. DeOtjes

    Nee je zet mensen meteen in een hoekje. Door ze meteen te betichten van goedpraten en of gebrek aan voetbalinzicht. Daarmee zet je jezelf op het voetstukje. Het enige wat je kan en doet is personen afbranden. Zowel spelers als staf als mensen die het niet met jou eens zijn. Ronduit schofferend. Maar dat valt natuurlijk onder realisme en eerlijkheid.

    Ik denk dat sommige jeugdspelers best potentie hebben. En ja daar schaar ik Bastiaans ook onder. Maar ik vind ook dat je ze niet met zijn vijven tegelijk op het veld moet zetten. En voor meerderen geldt ook dat ze nog niet klaar zijn voor de basis. En dat ze fysiek tekort komen is ook waar. Maar dat fysieke telt op sommige posities zwaarder dan op andere.

   3. RuiverCity

    Lees eens hoe je zelf mensen ‘beschrijft’. Jij brandt juist mensen af die het niet met je eens zijn. Jij vindt juist dat je de waarheid in pacht hebt. Ik ben realist ja. Als jij alles door een geel/zwarte bril wilt blijven bekijken, prima.

   4. DeOtjes

    Ik beschrijf geen mensen. Als jij er in mijn bericht meer dan 1 kan beschrijven ….
    Werkelijk geen enkele speler is goed genoeg bij jou. Er kan nooit een positieve toon vanaf.
    Ik beargumenteer nog waarom ik reageer op jouw schrijfsel en waarom ik die toon ronduit schofferend vind. Maar verder dan de bal terug proberen te spelen kom je niet. Enkel mensen in minderwaardige hokjes stoppen.

    Ik zeg nergens dat ik de wijsheid in pacht heb. Dat ga je ook niet vinden. Ik heb wel een mening. Die komt niet altijd overeen met de jouwe. Zo schijf jij spelers bij voorbaat al af waar ik denk dat in sommige spelers wel potentie zit. Maar ja.. dat is dan meteen geen voetbalkennis he ?

    Dat is dus geen realisme . Dat is jezelf heilig verklaren en niet openstaan voor andere meningen.

 25. De Realist

  Laten we positief zijn en blij zijn dat we met 4-1 op de broek hebben gekregen. Hadden we met 4-1 gewonnen dan dachten ze op de berg dat de selectie al sterk genoeg was. Er is in ieder geval nog heel veel werk aan de winkel, al hadden ze wellicht met de 5 ontbrekende basisisspelers al minimaal gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. Alles zal afhangen van de transfer van Giakoumakis. Pas dan komt er (hopelijk veel) geld vrij om een paar gerichte aankopen te doen. Over 2 weken kan de wereld er alweer heel anders uitzien. We moeten nog niet te snel oordelen en de technische staf de kans geven om de komende weken de selectie op orde te krijgen.

   1. Rossie

    Je hebt helemaal gelijk. Alleen mogen we dat hier weer niet zeggen en wil niemand het zien. Gisteren was echt totale bagger en als je niet ziet dat de huidige selectie voor spek en bonen gaat meedoen dit jaar dan heb je écht geen kijk op voetbal. Enige hoop: 5 of meer miljoen voor Giakoumakis en 5-6 héle goede aankopen. Anders echt 100% kansloos.

 26. RKC Waalwijk heeft afscheid genomen van James Efmorfidis. De Griekse spits kwam niet meer voor in de plannen van de club en zag zijn contract ontbonden worden. Efmorfidis lag nog tot 2022 vast in Waalwijk.

  Die deed het bij Almere City toch wel heel erg goed in de KKD. En hoewel ik een groot fan ben van Yahcuroo Roemer overtuigt die deze voorbereiding nog absoluut nog niet.. dus wat concurrentie zou zeker geen kwaad kunnen.

 27. Leonardus

  Wat ik me echt afvraag met welk verhaal VVV spelers binnenhaalt. De Boer bijvoorbeeld is gevallen voor het verhaal van VVV. Die zal toch wel garanties hebben gevraagd zodat dit ook waar te maken valt.

  Tot dusver nog lang niet.

  1. Rossie

   Denk dat het resultaat en vooral het spel van gisteren ook niet gaat helpen bij het halen van nieuwe spelers…en dat hele verhaal van ‘aanvallend en attractief voetbal’ heb ik nog nul komma niks van gezien. Ook de verkoop van seizoenskaarten zal nu definitief klaar zijn vrees ik. Alleen met de komst van enkele hoopgevende spelers zullen er wellicht nog mensen over de streep te trekken zijn. Soms denk ik wel eens dat ze bij VVV echt niet snappen hoe het allemaal werkt. En dat ze heel weinig leren van fouten in het verleden. Ja, er is geen geld, weet ik, maar écht goed structureel beleid is er toch ook niet echt wat mij betreft. We zijn echt hélemaal terug bij af. Doodzonde.

 28. FC VVV03

  Wat ik me echt het meeste afvraag is waarom VVV nog steeds buitenlandse spelers aantrekt. Buiten het feit of die goed genoeg zouden zijn of niet, vind ik dit alleen al qua taalbarriere en kleedkamer geen ideale situatie. Zulke jongens komen in een totaal vreemd land terecht ergens op een kamertje. VVV is toen begonnen met bouwen aan een uiteindelijk succesvol team met het aantrekken van Post, Promes, Rutten, Roseler, Seuntjens, Opoku enz. Als je dan kijkt hoeveel spelers er mislukt zijn de afgelopen seizoenen vind ik dit echt een risico. Genoeg KKD spelers die uit hun contract liepen deze zomer en die momenteel wel opgepikt worden door clubs als Almere, de Graafschap, Volendam etc. Wat is precies de reden dat VVV dit niet vaak doet? Financieel? Concurrentie? Geen idee

 29. mats

  Helemaal mee eens FCVVV03.
  Dat het middenveld een kindercrèche is en de voorhoede een allegaartje van Roemer en mislukte MVV’ers die totaal niet op elkaar ingespeeld zijn prima…. Tenminste, ik ga er van uit dat er nog wat bijkomt want zoals gisteren tegen Helmond met die jeugdspelers kan ik amper serieus nemen qua voetbal (behalve dan dat je wat aankomende basisspelers aan elkaar laat wennen…..

  …..maar het ergste is dat ze dan twee aankopen hebben gedaan waar je dan wél van verwacht dat die een beetje kunnen verdedigen samen met DaGraca en dat die er dan prompt 4 tegen krijgen.
  In een wedstrijd waar Helmond geen fuck doet om te ballen en slechts een paar keer countert, waarvan er dus gewoon 4 invliegen …dan zakt je de hoop toch wel in de schoenen wat betreft Zima, Koglin en Da Graca. Hoezo Nederlandse jongens? Eric Verstappen uit nota bene Venlo wordt 3e keep bij Heracles. Zou die nou echt niet liever elke week willen ballen bij VVV?

  Met deze verdediging zie ik het echt zwaar in. Want volgens mij denkt Stan dus de CV en keep wel op orde te hebben. Dát is echt de ergste conclusie van gisteravond (niet dat F-jes voetbal op het middenveld) .

  Enige lichtpuntje gisteren was Leliendal. LichtpunTJE

  1. Rossie

   Je hebt volledig gelijk. Verdediging is totaal niet op orde en bij VVV denken ze volgens mij inderdaad van wel. Da Graca is ook gewoon niet goed genoeg. Wat me nog het meeste irriteert is dat ‘de positivos’ echt iédereen aan het affakkelen zijn die kritisch is (op oa twitter bv). Op de eerste plaats: iedereen heeft recht op z’n mening volgens mij (dus ook als die kritisch en/of negatief is) en op de tweede plaats doe aub je ogen open allemaal dan zie je genoeg. Het is echt zwáár ondermaats en over twee weken begint gewoon de competitie. En dan wordt er weer geroepen ‘geef ze tijd’…ja, prima, maar geen maanden aub. Want die hebben ze wel nodig vrees ik.

  1. Rossie

   Die beste stuurlui kregen vorig seizoen ook gewoon allemaal gelijk. Maar goed, doe allemaal de oogjes maar dicht en blijf roepen dat het wel goed komt…kansloos.

   1. Rossie

    Enige wat ons gaat redden is een hele grote zak met geld voor Giakoumakis. Anders niets.

  2. RuiverCity

   @Clubman. Valckx en consorten worden goed betaald voor hun werk. Dan mag je daar ook iets van verwachten. Afgelopen seizoen ook weer véél, erg véél miskleunen gehaald. Giakoumakis was de enige voltreffer. Echter heeft dat nog steeds geen geld opgeleverd waardoor we twee weken van de start er erg beroerd voor staan.

 30. chretien

  Go Ahead en nec speelden vorig jaar een abominabel slecht seizoen en kijk, waar ze staan in de eredivisie…… ik las ergens dat iemand blij was dat hij blij was dat ze niet met 4-1 hadden gewonnen met alle mogelijke veronderstellingen van dien. Ben ik helemaal mee ens.
  Zelfs als we de eerste 10 wedstrijden verliezen, ik hoop niet dat het gebeurt, dan hebben we nog 28! wedstrijden om het goed te maken.
  Wat het gaat het worden? Ik weet het niet, maar alle negatieve reacties hierboven, wat moeten we ermee?
  Ik denk dat eerst de nu lege portemonnee moet worden bijgevuld, voordat VVV gaat overwegen om een of meerdere spelers te kopen.
  Ik begrijp ook dat afhankelijk van de resultaten op het veld door de meesten wordt bepaald of Luhukay, Valckx en zelfs Bogers het goed hebben gedaan. Na de Vastelaovend hebben we nog tijd om te strijden voor promotie.
  FORZA VVV!

 31. mats

  Ik maak me grote zorgen over de wedstrijd tegen NAC, met deze verdediging.

  Het is al over twee weken? Gaan Pacho en Post nog weg? Wordt Gia nog verkocht en komen er dan nog spelers bij? En dan nog, deze groep is totaal niet ingespeeld.

  Als dit het is voor augustus dan vrees ik dat NAC volledig over ons heen walst. Ik vrees dubbele cijfers again!

  1. Rossie

   Eens. NAC wint gisteren van Sparta. Zoals het bij VVV nu staat gaat NAC gewoon met een nulletje of vier, vijf winnen in Venlo vrees ik. VVV is totáál niet klaar voor de competitie. Best droevig eigenlijk. Giakoumakis moet zsm verkocht en dan meteen schakelen aub. Maar de start van de competitie halen met een goed genoeg elftal is nu sowieso al onmogelijk. Die drie punten tegen evt concurrent NAC ben je nu al kwijt.

 32. mats

  En dan nog iets. Gisteren. Bastiaans, Essa, DeBoer, Janssen op dat middenveld. Die moeten allemaal het krachthonk in denk ik. Die zijn allemaal te licht. Werden door de Helmond spelers allemaal makkelijk aan de kant gezet. Ze zullen best aardig kunnen ballen maar dit is gewoon niet KKD waardig zo. Gaat niks worden met zo’n lichtgewicht middenveld.

  1. goalkiller

   Met het fenomeen periodekampioen hoef je maar 8wedstrijden te pieken en dan in de nacompetitie er vol op te gaan 4wedstrijden. Vervolgens feest op de markt en de joeksmobiel kan weer schoongemaakt worden….

   1. mats

    Je gaat zéker níet pieken met zo’n lichtgewicht middenveld….en al helemáal niet tijdens de nacompetitie….dan gaat de beuk er namelijk in en daar zijn deze jongens niet toe in staat.

 33. hanskazan

  Ga je lekker Rossie? Relativeren kun je leren grappenmaker.

  Dit VVV is veel slechter dan vorig jaar maar daarme ben je nogsteeds beter dan Jong AZ, Jong Utrecht, Dordrecht, jong PSV, Den Bosch, Oss, Fc Eindhoven, Roda JC, Jong Ajax, Telstar en MVV. Sta je al 9de.

  Scorebord journalistiek is hier nog nooit zo heftig geweest. En maar roepen dat de pessimisten(veel noemen het hier realisten, laat me niet lachen) gelijk hebben gekregen. De 3 jaar ervoor hebben jullie zwaar ongelijk gekregen maar toen bleef het stil. En als het goed gaat zijn diezelfde pessimisten weer vrolijk en blij en vergeten ze hun eerdere eigen uitspraken.

  Veel plezier met alle moodswings dit seizoen! Wordt vast heel gezellig thuis!

  1. Rossie

   Ja, ik ga lekker. Ik weet namelijk wat ik zie en sluit daar mijn ogen niet voor. En de huidige selectie beter dan allemaal de clubs die jij noemt? Hahahahahaha, doe effe normaal. Nogmaals, énige redding is geld en 5-6 goede spelers. Anders kansloos rechterrijtje.

   1. hanskazan

    Agree to disagree dan maar! We zien in mei wat uiteindelijk het resultaat is.

    Begrijp me niet verkeerd, ook ik hoop op snelle verkoop giakoumakis en een paar basiskwaliteit spelers erbij

 34. FC VVV03

  Het hoort er toch ook een beetje bij als supporter zijnde? Laten we het niet groter maken dan het is. Of denk jij dat bij clubs als de Graafschap, NAC, Volendam enz de supporters de polonaise lopen als er kansloos met 4-1 verloren word van een competitiegenoot in de voorbereiding? Ik denk dat ze in Venlo juist heel blij mogen zijn met de vaak nuchtere supporters. Bij de meeste clubs staan er meteen 100 capuchons op het trainingsveld. Keep calm…

  1. DeOtjes

   Ik ken hem niet. Maar als je tegen Utrecht 1 aanschuurt moet je in de KKD divisie toch wel meekunnen.

   Wel schrik ik dat VVV weer spelers wil gaan huren. Met gehuurde spelers bouw je niks op. Geen kapitaal en geen fundament voor de toekomst.

 35. De Koel

  Het is wel duidelijk dat VVV nog lang niet klaar is voor de competitie. Verkoop van Giakoumakis duurt veel te lang, daardoor is er weinig mogelijk qua aankopen en begin je niet met een volwaardig team aan de competitie. Ik verwacht in ieder geval geen promotie dit seizoen.

 36. Oelie op zuid

  In het artikel staat dat hij uit mag zien naar een andere club. Voor overname of om te worden verhuurd. Ik neem aan ter overname want hij kan in jong utrecht toch meeballen in de kkd. Misschien huren met optie tot koop.

Leave a Reply