Hoe verliep de transferperiode voor VVV-Venlo

Afgelopen dinsdag was het Deadline Day, de laatste dag voor clubs om spelers aan te trekken of te laten vertrekken. VVV-Venlo hield zich gedeisd op deze laatste dag voor de sluiting van de markt, maar heeft zich toch ook zeker niet ingehouden tijdens de transferperiode. Tijd om de balans op te maken.

Aan het einde van vorig seizoen (en gedurende het huidige seizoen) werd bekend dat er een flink aantal spelers zouden vertrekken uit De Koel. Onder hen ook de nodige basisspelers. In willekeurige volgorde lieten de volgende spelers Venlo achter zich: Roel Janssen, Nils Röseler, Haji Wright, Richard Neudecker, Jonathan Opoku, Jerome Sinclair, Peter van Ooijen, Lee Cattermole, John Yeboah, Oussama Darfalou en Thomas Bruns. Er stond Stan Valckx een hels karwei te wachten. Hoe kon VVV in hemelsnaam met beperkte middelen opnieuw een Eredivisiewaardig team op de been brengen? Een aantal maanden verder zijn we een stuk wijzer geworden.

De eerste aanwinst voor de Venlonaren was Guus Hupperts. De in Heerlen geboren buitenspeler was in België zijn plezier in het voetballen verloren en kreeg in Venlo de kans om weer als vanouds over de rechterkant te floreren. Daarna werd Jafar Arias overgenomen van FC Emmen. De spits uit Curaçao kwam niet meer in de plannen voor van de Drentenaren en zocht daarom zijn heil ergens anders. Verdedigers Lukas Schmitz en Arjan Swinkels completeerden de transfers van de maand juli. Schmitz kwam over van het Oostenrijkse Wolfsberger AC. De linksback had al meer dan 100 wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam staan en ook de Champions League was voor hem niet onbekend. Knap werk van Valckx dus. Ook Swinkels bracht natuurlijk de nodige ervaring met zich mee. Net zoals Hupperts probeerde ook hij het bij onze Zuiderburen, maar toen VVV aanklopte wist hij genoeg. Augustus was de maand van de soap rondom kind van de club Vito van Crooij. VVV was duidelijk geïnteresseerd om van Crooij terug naar Venlo te halen maar het verschil in vraag en aanbod was te groot, waardoor een terugkeer van van Crooij van de baan leek. Na lang onderhandelen was er uiteindelijk toch witte rook. Vito keerde terug in zijn geboortestad en tekende een contract voor 4 jaar. Vervolgens werd Giorgos Giakoumakis naar Venlo gehaald. De Griekse spits stond niet bepaald bekend om zijn hoge doelpuntenmoyenne maar afgaande op de transfersom die VVV voor hem betaalde, hadden Valckx en zijn manschappen vertrouwen in de sterke Griek. Hij moest samen met Arias gaan uitvechten wie de eerste spits zou worden in het elftal van Hans de Koning. Hierna bleef het lange tijd stil. Er waren wel een paar spelers op proef in De Koel, waaronder Joshua John en Nezar S’rifi. Na enkele oefenwedstrijden was de technische staf overtuigd en werden beide spelers beloond met een contract. Met de selectie die er nu stond, ging VVV aan de competitie beginnen. Al snel werd duidelijk dat het aan middenvelders ontbrak. Van Crooij werd daarom noodgedwongen van zijn vertrouwde aanvalspositie teruggezet naar het middenveld. Dit deed de Venlonaar naar behoren, maar VVV wilde koste wat het kost nog twee nieuwe middenvelders presenteren. Waar het gros van de aanwinsten uit Duitsland afkomstig was ging Valckx nu op de Italiaanse toer. Resultaat was het aantrekken van Zinédine Machach en Ante Coric. Machach, sinds 2018 spelend voor Napoli, werd als eerste gepresenteerd en kon tegen ADO Den Haag gelijk al zijn eerste minuten maken. Niet veel later was ook de deal met AS Roma beklonken, waardoor Coric, die onderdeel was van de EK-selectie van Kroatië op het EK 2016, zich VVV-speler mocht noemen. In beide gevallen wist VVV er een optie tot koop bij te bedingen, wat betekent dat wanneer de Venlonaren tevreden zijn, ze de twee creatieve spelverdelers aan het einde van het seizoen definitief over kunnen nemen.

Zo staat er, ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders, ook dit seizoen weer een representatief elftal op de been. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening en gedachten over de nieuwe aanwinsten, maar naar mijn mening heeft Stan Valckx uitstekend werk verricht. In de praktijk zal alles nog moeten blijken, maar de technische staf heeft in deze interlandperiode alle tijd om ieder poppetje op de juiste plaatst te zetten. We zullen zien hoe het afloopt.

Wat vinden jullie van de afgelopen transferperiode?

6 Responses

 1. mats

  Ik denk dat het helemaal top is wat Stan heeft gepresteerd, voor een club als de onze. Alle respect voor hem. Ga er maar aan staan terwijl alles wat je te bieden hebt is degradatievoetbal spelen, een verouderd krakkemikkig stadionnetje, weinig (maar blij vlagen wel fanatiek) publiek, een gemeente die betaald voetbal liever ziet verdwijnen, weinig financiële middelen….. maar wel een warme familiaire club.
  Het is gewoon fantastisch.
  En zolang we in de eredivisie blijven met welke spelers dan ook, op welke manier dan ook, dank ik Stan op mijn knietjes want zijn we voorlopig nog niet bezig een FC Dordrecht te worden. Stanleluja!

 2. idderzienmeining

  Mats, ik ben het helemaal met je eens !

  Wat er deze zomer is binnen gehaald is gewoon knap. En of deze groep erin slaagt zich te handhaven zal moeten blijken, maar dat doet niks af aan het puike werk wat Valckx weer geleverd heeft !

  Laten we hopen.dat Hans en Jay er weer een goed georganiseerd en sterk collectief van weten te smeden en dan denk ik dat we een prima groep spelers hebben !

 3. chretien

  Ik ben alleen maar verbaasd over de Recente transferontwikkelingen. In positieve zin uiteraard. Ben benieuwd wat we samen gaan brengen. De selectie is redelijk, hoewel, ik heb geen mening over de laatste transfers. We gaan het allemaal zien. Ben bang dat Corona het seizoen verpest, in die zin, dat wedstrijden veelal zonder publiek gespeeld gaan worden. Zonder publiek voetballen is echt niks. Voorlopig zeg ik FORZA VVV!

 4. supportertje

  We mogen blij zijn met de selectie die we hebben, en Stan die dit voor elkaar krijgt. Winkelen met de beperkte middelen die tot zijn beschikking staan is niet makkelijk. Voor al de optie tot koop bedingen vind ik een hele prestatie. We moeten het afwachten dit seizoen, en inderdaad denk ik dat het moeilijk gaat worden in de koel. Maar ik blijf positief in deze, hopelijk de rest ook.

  Maar er waren vorig jaar geluiden om een soort van aandelen te gaan uitgeven met betrekking tot de club. Wat is hier van over gebleven. Juist in deze tijd zou het een steun in de rug kunnen betekenen voor de club. En dan heb ik het niet alleen over groot aandeelhouders. Vele kleine maken ook een grote.

  Ooit heb ik geopperd om het ala een systeem te doen, waar mee ze DAF in Eindhoven overeind hebben gehouden. Daar is toen door Nederland massaal op gereageerd. Nu hoeft Nederland niet te reageren, maar wel de Limburgers. Toentertijd kon men een aandeel kopen van een bepaalde waarde. Als het bedrijf behouden bleef en winst maakte kreeg men via een jaarlijkse loting zijn geld terug zonder rente. Ieder jaar was er dus een gedeelte van de mensen die zijn geld terug kreeg. Daardoor bleef DAF behouden voor Nederland.

  Waarom niet hetzelfde proberen voor VVV, voordat het doek valt. Hier moeten toch mogelijkheden in zitten.

  Verder wil ik toch wel even de complimenten geven aan de nieuwe medewerkers bij Venlonaren.net. Leuke verslagen en mooie verhaaltjes omtrent onze club, bedankt hiervoor.

 5. roeljenssen

  Even een update vanaf het jeugdcomplex van VVV:
  – Aron Bastiaans (regelmatig invaller bij VVV 1) heeft afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen AFC in de 90+3 wedstrijd een directe rode kaart ontvangen. Hij is door de KNVB voor 2 wedstrijden geschorst, waarvan 1 voorwaardelijk. Benieuwd hoe de KNVB dit gaat doen, aangezien er naar grote waarschijnlijk alle 18+ amateurcompetities (waar de beloftes onder de amateurtak van de KNVB vallen) stil gelegd gaan worden door de regeringsmaatregelen.

Leave a Reply