Hupperts, Schmitz en Schäfer mogen vertrekken bij VVV-Venlo

VVV-Venlo is concreet bezig met een koerswijziging binnen de selectie. Aan de ene kant worden nieuwe krachten binnengehaald zoals Kristopher Da Graca en Leon Guwara, aan de andere kant wordt er opgeruimd.

Guus Hupperts, Lukas Schmitz en Steffen Schäfer mogen vertrekken bij VVV-Venlo, zo meldt Voetbal International:

” Naast verdediger Steffen Schäfer, al anderhalf jaar op de loonlijst, hebben ook linksback Lukas Schmitz en vleugelaanvaller Guus Hupperts te horen gekregen dat ze De Koel mogen verlaten.

Dat de laatste twee spelers al op de uitgang afkoersen, is opvallend. VVV was afgelopen zomer verguld met de komst van de Duitser Schmitz (32), die veel ervaring in de Bundesliga met zich meenam. Vorig seizoen liet hij bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC nog een goede indruk achter in de Europa League. In Venlo presteerde hij tot dusver buitengewoon bleekjes. Hetzelfde geldt voor Hupperts (28), die zijn vroegere vorm bij Roda JC en AZ geen moment wist te benaderen. VVV wil meewerken aan een tussentijds vertrek van beide bankzitters.”

13 Responses

 1. Heel goed plan… Scheelt salariskosten en er is vaak genoeg gebleken dat ze geen meerwaarde hadden als ze speelden…
  Dat Schmitz zo tegenvalt is inderdaad opvallend. Van te voren als je kijkt naar zijn status dan denk je een geweldige linksback te hebben binnengehaald met veel ervaring en routine, wat een teleurstelling was dat…
  Zo blijkt maar weer hoe moeilijk het is om van te voren in te schatten of een speler een versterking is. Kijk naar Giakoumakis, wie had dat ooit kunnen voorspellen? Dat geeft ook weer een extra dimensie aan het voetbal…

  1. FC VVV03

   Ga er wel vanuit dat VVV hoopt dat ze die 3 snel kunnen lozen en de selectie kunnen versterken. Lijkt me sterk dat ze 5 jongens weg doen en er dan maar 3 terug halen ( da Graca, Guwara en middenvelder), terwijl Valckx dit weekend nog aangaf dat de selectie toch te krap bleek. Nouja mensen er is beweging op de berg dat is een goed teken!

   1. Rossie

    Precies. Grote gevaar nu is dat de selectie nóg smaller wordt en dat zou echt niet verstandig zijn.

 2. Venlooow

  Ik had idd ook meer van Schmitz verwacht.
  Schafer speelde de laatste tijd wel aardig maar VVV moet ook kosten besparen.
  Hopelijk komt er dan nog eem goede middenvelder bij.

  1. chretien

   Ik denk dat het zo is dat VVV in ieder geval een rechtsbuiten en een linksachter kwijt wil. Ben het met je eens dat het niet wijs om twee van beide te willen verkopen.

 3. OooLGooO

  Mss geef je zelf het antwoord al, omdat de spoeling ook op die positie mager is.
  Al kan het natuurlijk ook zijn dat enkele van deze spelers zelf willen vertrekken…

 4. De Koel

  Van Schäfer ben ik nooit onder de indruk geweest. Heeft best een aardige pass in huis, maar verdedigend bij lange na niet fel genoeg. Bij VVV moet je vaak met het mes tussen de tanden verdedigen en dat ligt hem gewoon niet.
  Van Schmitz had ik veel meer verwacht. Met zijn staat van dienst zou je er bij VVV iedere week met kop en schouders bovenuit moeten steken. Niet dus.
  En Huppertz, dat is typisch zo’n speler met wat krasjes. Is altijd een gok of ze hun oude vorm weten terug te vinden of dat het tegenvalt. Helaas tot nu toe het laatste. Daar zal hij zelf ook niet gelukkig mee zijn.

 5. twiggy11

  Ik vraag mij af of er wel clubs zijn die interesse hebben in deze spelers.ik denk dat vvv beter met hun om tafel kan gaan zitten en hun contract te ontbinden tegen een kleine vergoeding

 6. jurgen

  Eigenlijk mag je wel tot de conclusie komen, dat spelers die echt langere tijd niet gespeeld hebben en dan bedoel ik meerdere maanden en op leeftijd zijn, het voor hun erg lastig is om terug te komen en een acceptabel niveau op de mat neer te leggen.
  Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. VVV zou dit eens moeten evalueren, ervaring is belangrijk, maar zegt lang niet alles, dat blijkt wel.

  1. Ievel Knievel

   Misschien kan je ook wel stellen dat er bij VVV toch wel iets verkeerd gaat bij het begeleiden, inzetten en trainen van hoogst capabele spelers met ervaring; en dat VVV misschien niet altijd even menswaardig met deze spelers omgaat. Dat vind ik wel degelijk een minpunt. Ook als ik sommige supporters hoor praten over spelers (gewoon mensen) dan moet ik echt regelmatig mijn wenkbrauwen fronsen. Zo praat je gewoon niet over mensen.

   Het is toch opvallend dat Schmitz, vorig jaar nog uitgeblonken in de Europa League en met zoveel Bundesliga-ervaring het voetballen in 4 maanden tijd verleerd is?

   Zie je dit niet bij veel buitenlandse jongens bij ons ook. Hebben onze trainers niet gewoon moeite met het Engels (of Duits?).

   EN eigenlijk gebeurd dit altijd bij VVV. Pauwe (gewoon ex-basisspeler bij Borrussia Dortmund; 1 van de grootste clubs ter wereld), was toch ook ineens veel minder in 1 zomervakantie tijd geworden.

   En zo zijn er zovelen.

   Allemaal spelers die het niveau echt wel hebben.

   Je kan dus misschien ook wel stellen dat er bij VVV niet goed genoeg getraind wordt of dat het aan tactisch inzicht bij de staf ontbreekt. Of respect.

   Ik zou als ik zo’n Schmitz was hier echt flink de p in hebben, zacht uitgedrukt. Natuurlijk ligt het deels aan hemzelf, maar helemaal?

   Overigens opmerkelijk dat VVV nog steeds dergelijke spelers (ver boven ons eigen niveau) überhaupt kan halen. We zijn toch maar gewoon een heel klein clubje dat zelfs nog nooit europees gespeeld heeft (op intertoto na), zeker nadat deze spelers toch zelden slagen. Dat houdt natuurlijk een keer op. Zaakwaarnemers zijn ook niet gek. We mogen blij zijn dat we in die talentvolle Nederlandse competitie spelen, waar spelers toch graag willen spelen.

Leave a Reply