Hybercube stopt met onderzoek en Topsport Limburg opent sportcentre

Gisterenmiddag werd bekend dat VVV-Venlo afziet van een lening van 250.000 euro die de gemeente Venlo zou verstrekken onder zware voorwaarden. De club gaf in een persbericht aan op advies van de juridische en financiële adviseurs niet te kunnen voldoen aan de voorwaarden die zijn opgesteld door de gemeente Venlo. De gestelde voorwaarden zijn onhaalbaar en onwerkbaar waardoor VVV waarschijnlijk na het aflossen wederom in de financiële problemen komt. Beide partijen geven aan in gesprek te blijven over de toekomst van de club.

Vanmorgen werd in Dagblad de Limburger bekend dat door de gemeente betaalde onderzoeksbureau Hybercube stopt met het onderzoek rondom de Koelclub. Het bureau zou VVV-Venlo helpen met het oplossen van de structurele financiele problemen. De exacte redenen van het stoppen van het onderzoek zijn niet geheel duidelijk. Het lijkt erop dat de gemeente Venlo niet verder wil gaan met het onderzoek. Hybercube heeft aangegeven dat VVV-Venlo alleen levensvatbaar heeft als er bestuurlijke veranderingen komen en er een (ver)nieuwd stadion komt.

Verder werd vandaag bekend dat Topsport Limburg een High Performance Sport Centre wil openen in Venlo. Het staat vast dat Venlo een sportcentrum voor talentontwikkeling krijgt. De exacte invulling en plek zijn nog onbekend. Hiervoor is Topsport Limburg een onderzoek gestart en wordt er met partijen gesproken of het centrum niet breder getrokken kan worden. In het meest uitgebreide scenario verrijst op het Floriadeterrein een multifunctioneel sportstadion met plaats voor 10.000 tot 20.000 bezoekers dat geschikt moet zijn voor verschillende sporten. College Den Hulster, HAS Limburg, De Venloop en VVV-Venlo geven aan enthousiast te zijn.

Directeur Marco Bogers geeft aan in Dagblad de Limburger; “Onze ambities zijn al vele jaren bekend. Wanneer we als VVV in een multifunctioneel stadion kunnen spelen, kunnen we als club verder groeien. Als het gaat om de Venlose sportzone sluiten we op dit moment niets uit en willen we als voetbalclub dit initiatief zeker steunen”

Rond de zomer moet duidelijk zijn hoe het plan voor de sportcampus eruit gaat zien.

Bron: Dagblad de Limburger

5 Responses

 1. RuiverCity

  Ach ja en dan zijn we weer 5 jaar verder…. Ondertussen krijgt VVV geen/te weinig financiële injecties waardoor we het in de marge van het betaalde voetbal moeten doen.

 2. Ben

  Nu begrijp ik waarom VVV gister zich inhield tegen Telstar. Rustig aan, komende jaren Jupiler of hoofdklasse spelen. De goksyndicaten wisten nergens van. Daarom geen speculaties die opvielen?

   1. Ben

    Ook ik moet af en toe mijn frustraties kwijt. heb er nu al spijt van, maar zou wellicht niet zijn gelukt zonder bovenstaand gebrabbel. Volgende week een van de zes wedstrijden die niet thuis horen in betaald voetbal, dus voorlopig valt er niets te genieten. FORZA VVV

 3. jason

  Het volgende luchtkasteel. Wij gaan “verder groeien” in een nieuw stadion met veel plaats voor sponsors etc maar hoe kan het dat clubs die al zon stadion hebben toch in de financiele problemen zitten ?

  Wederom grootheidswaanzin in Venlo.

  Lang leve DE KOEL

Leave a Reply