VVV-Venlo

Idrissa Touré van Werder Bremen op proef bij VVV-Venlo

Idrissa Touré zal vanaf vrijdag proef gaan lopen bij VVV-Venlo. Dat maakte de club gisteren bekend op haar website. De middenvelder staat nog tot medio 2021 onder contract bij Werder Bremen en wordt door veel mensen als talent gezien. Het zou zomaar kunnen dat VVV wederom zaken gaat doen met Werder Bremen, na het succes van Lennart Thy vorig seizoen.

Foto Werder Bremen

Idrissa Touré is een Duitse middenvelder die zijn roots heeft liggen Guinee. Hij heeft en Duits paspoort en speelde eerder voor de jeugdelftallen van Tennis Berlin, RB Leipzig, Schalke 04 en Werder Bremen. Daarin speelde hij 105 wedstrijd, waarin hij 11 keer wist te scoren en 7 assists wist af te leveren. Hij speelde tot dusver 12 interlands voor de jeugdelftallen van Duitsland. In Bremen wordt er gedacht dat hij nog iets te licht is voor de Bundesliga, maar ook te goed voor de Regionalliga waarin het tweede elftal zal acteren. Het zou dus een goede kans zijn om zich hier te ontwikkelen. Zo zegt directeur Frank Bauman van Werder Bremen: “Voor Idrissa’s persoonlijke ontwikkeling is het heel belangrijk om minuten te maken op een hoger niveau. VVV kan daarvoor een goede mogelijkheid vormen. Er wordt nu kennis gemaakt tussen club en speler, en daarna wordt besloten hoe het verder zal gaan”

De twintig-jarige kan het beste uit de voeten als centrale middenvelder, maar ook het is een echt een multi-inzetbare speler die zowel in de defensie als in de aanval is gebruikt in het verleden. Het zou voor VVV-Venlo zeker goed zijn om nog een middenvelder aan te trekken, want daarin is de spoeling nogal dun. Deze speler wordt ook gezien als talent, hij is opgenomen in de lijst voor de Golden Boy Award, voor het grootste talent van het afgelopen jaar.

Er wordt gekeken of het de middenvelder bevalt in Venlo en vice versa. Mocht dit zo het geval zijn, dan zou het kunnen dat de speler voor een seizoen gehuurd wordt van Werder Bremen. We houden jullie op de hoogte.

25 Responses

 1. idderzienmeining

  Op papier lijkt dit zeer zeker een interessante optie voor VVV ! Een trainingsstage van 10 dagen is perfect om een goed oordeel te kunnen vellen over deze speler en zijn evt. toegevoegde waarde voor VVV en andersom heeft de speler genoeg tijd om te bekijken of hij VVV een interessante optie vind.

  PS: het lijkt me op de foto hierboven een fysiek zeer sterke speler … niet onbelangrijk in onze strijd tegen degradatie lijkt me …

 2. LJ

  Er moeten nieuwe spelers bij GVD! Onze selectie is veel te smal en heeft veel te weinig kwaliteit momenteel. Over 5 weken begint de competitie!!!

  Hoe wil je de twijfelaars voor nieuwe seizoenskaarten dan overtuigen?

  1. hki

   Ben blij dat VVV geen paniek aankopen doet.
   VVV heeft een kleine portemonnee dus ze moeten 3x nadenken voor dat ze een speler kopen/huren. Liever paar weken geduld hebben met goeie gerichte aankopen ipv zo snel mogelijk de selectie gevuld te hebben.

 3. RuiverCity

  @LJ
  Ben ik helemaal met jou eens. Het duurt veel te lang. Als deze speler van Bremen dadelijk niet voldoet heb je nog maar 2 weken tot de start van de competitie.
  Erg kort dag en zeker niet bevorderlijk voor het op elkaar ingespeeld raken. Steijn riep zelf dat er minimaal 4/5 spelers bij moesten komen. Dat was nog voor het vertrek van Hunte.
  Er moeten nog zeker 5/6 spelers bij, ook voor de breedte. Waar blijven die????

  1. LJ

   Paniekaankopen? Kom op zeg. VVV weet al ruim 3 maanden dat ze in de eredivisie bleven. Dat was volgens de club een voordeel. Daar heb je de scouting op af kunnen stemmen. En als je dat weet kun je met spelers gaan praten. Tot op heden hebben ze ruim voldoende de tijd gehad te zoeken naar nieuwe spelers. Die moeten er komen en snel ook, anders loop je straks achter de feiten aan met alle gevolgen van dien.

 4. chretien

  Zeer verbaasd, komt niet vaak voor dat een geïnteresseerde partij 10 dagen mag proeven. Voor ons natuurlijk gunstig, we kunnen in ieder geval goed proeven, kijken…
  Ik weet niet wat de markt doet, maar ik begin me och wel zorgen te maken. Er zouden toch5-6 spelers bij gaan komen? Als je dat weet, dan moet je 5 weken later toch wel enig idee welke spelers het gaan worden? Of worden die allemaal vandaag of morgen in een keer voorgesteld?
  VVV heeft niet aangekondigd dat er diverse jeugdige spelers gaan doorstromen naar het eerste elftal, of toch?
  De tijd dringt, niet elke nieuwe speler acclimatiseert zoals snel als Kum.

 5. Godfried

  Wat maakt iedereen zich druk joh. We hebben Mlapa, Kum, Touré (op proef) en aan de foto te zien op social media wordt er vanavond weer een speler gepresenteerd. (lijkt qua postuur en kapsel wel erg veel op Boymans…?!)

  Als het een beetje meezit komt dat kereltje van WHU nog deze kant op en blijven van Crooij en Leemans.

  Vertrekken die alsnog, dan hebben ze een zak geld om vervanging te halen.

  Ze staan er volgens mij gewoon prima voor.

  1. Godfried

   Hoop het niet. Die jongen zit al sinds 2016 zonder club.

   Daarnaast lijkt het op de foto op een grote, gespierde kerel. Niet echt het beeld dat ik bij Overtoom heb.

   Nee, denk echt Ruud Boymans.

   1. Koelie

    Ruud Boymans zou kunnen qua postuur. Maar we hebben al 1 spits. Dus denk het niet. Ik vermoed dat dit Toure is.

  2. chretien

   Was toch een grapje? Figuur van Willie Overtoom is toch echt ietsie pietsie anders. Zal wel die man zijn die pas morgen zou komen. Zeker een dag eerder aangekomen. Ik ben in ieder geval benieuwd…

 6. Goodie

  Ik wacht nog met concluderen dat het om een nieuwe speler gaat. Voor hetzelfde geldt gaat het om die Toure dat hij er vanavond al is. VVV heeft al net iets te vaak zo’n aankondiging gedaan.

 7. Koelie

  De paniekzaaiers zijn er weer. Paar zonnesteekjes? En dan heeft Willem II ook nog een nieuwe spits gehaald. Misschien maar alvast een paar pilletjes nemen!

  Weinig centen = weinig spelers. Klaar.

 8. Godfried

  mlapa is toch niet kaal!

  overigens is Toure geselecteerd in de Golden Boy verkiezing. samen met nog 49 anderen. maar toch. Mbape en de Ligt staan ook in deze lijst. zal dus echt wel wat kunnen.

 9. pierre

  Beide schimmen op vvv Twitter zijn dezelfde persoon.
  Kan ook Okita van MVV zijn.
  Hij is geboren in Keulen en heeft de Duitsche en Franse nationaliteit.
  Favorite positive rechtsbuiten, maar kan ook in de spits en linksbuiten uit de voeten .

  1. Parker

   VVV HUURT JAY-ROY GROT! ?
   De 20-jarige Grot wordt voor één seizoen gehuurd van Leeds United. Hij bouwde enkele seizoenen geleden in korte tijd een reputatie op als een gedreven vleugelaanvaller bij NEC in Nijmegen. Zijn goede spel leverde hem een transfer op naar de ‘sleeping giant’ Leeds United. Die club verhuurt hem nu aan VVV-Venlo!
   Meer info ➡️ https://bit.ly/2IURX22

Leave a Reply