VVV-Venlo

In de wandelgangen: “VVV-Venlo toont interesse in Yoëll van Nieff”

Persoonlijk vind ik de transferperiode altijd geweldig, maar wat ik de laatste jaren een beetje mis, zijn de geruchten. Wees niet getreurd, de laatste uren gaat er een gerucht op. In de wandelgangen wordt namelijk steeds harder gefluisterd dat VVV-Venlo geïnteresseerd zou zijn in FC Groningen middenvelder Yoëll van Nieff. We zullen het allemaal zien of het echt iets concreets is, maar het is in ieder geval interessant om ons hoofd over te buigen.

Yoëll van Nieff speelde 14 jaar voor FC Groningen, maar kreeg een aantal maanden geleden te horen dat hij weg mag bij de Groningers. Hij heeft een aflopend contract. Langzamerhand begon FC Groningen toch wel te identificeren aan de hand van Van Nieff, maar dit gaat dus ook verdwijnen. De reden waarom ik daarover nadenk is omdat VVV-Venlo – samen met FC Emmen en Sparta Rotterdam – genoemd wordt als volgende club voor de middenvelder. Er zouden ook clubs uit het buitenland geïnteresseerd zijn.

Van Nieff speelde zijn gehele professionele carrière voor FC Groningen. Hij werd wel nog twee uitgeleend aan FC Dordrecht en Excelsior, maar daarbuiten kwam hij alleen maar uit voor de Groningers. De 25-jarige middenvelder kwam 92 wedstrijden in actie voor FC Groningen. Hij scoorde daarin 4 keer en gaf 7 assists. Daarnaast speelde hij 22 keer voor FC Dordrecht, waarin hij 9 keer trefzeker was en 4 assists gaf. Voor Excelsior kwam hij 5 keer in actie, daarin scoorde hij niet en gaf hij ook geen assists. Het afgelopen seizoen speelde hij 21 wedstrijden in de Eredivisie voor FC Groningen.

Het zal de komende dagen wel duidelijk worden of het een echte optie is en of de interesse van VVV-Venlo er daadwerkelijk is. We zijn wel benieuwd naar wat jullie vinden van deze speler en of deze zal passen in het huidige systeem van onze club. Het zou kunnen zijn dat VVV alvast inspeelt op een mogelijk vertrek van Van Crooij en/of Leemans, maar het zou ook kunnen dat het hier gaat om de breedte. Nogmaals het zijn geruchten.

20 Responses

 1. chretien

  Er wordt niks gecontracteerd voordat er zekerheid is over de toekomst aangaande Leemans en van .Crooij. Mochten beide of een van beide alsnog bijtekenen, dan wel vertrekken, dan begint de carroussel te draaien.

  1. Goodie

   Ook mijn eerste gedachte. Werd ook wel is back gezet, overtuigde daar niet echt. Dus meest logische is als vervanger voor Leemans, zeker gezien de overeenkomsten van traptechniek.

 2. pavisto67

  Naast alle lopers, slopers en harde werkers heeft VVV dringend een creatieve voetballer nodig. Die ontbreekt echt in onze selectie. Een goede verbindingsspeler die het spel open kan breken waardoor het niet meer zo voorspelbaar is wat VVV laat zien.

 3. RuiverCity

  Dit is geen spelbepaler maar een linkshalf. Volgens Groningers een speler met overzicht met een pass en een goede vrije trap. Echter niet snel en trage handelingssnelheid. Type Leemans dus. Ik verwacht dat Leemans deze week naar PEC gaat en deze speler als opvolger wordt gehaald.

 4. idderzienmeining

  Yoëll van Nieff heeft een sterke periode gekend, waarin hij door veel clubs op de schaduwlijst stond. Persoonlijk ben ik van dié Yoëll van Nieff wel gecharmeerd …

  Inmiddels lijkt zijn carrière ietwat te stokken en de reden daarvoor is mij niet bekend. Blessures hebben hem volgens mij parten gespeeld dus het is sowieso zaak goed in kaart te krijgen hoe fit deze speler is. We gaan degradatievoetbal spelen en dan wordt fysiek wat gevraagd van onze spelersgroep !

  Ik heb geen idéé welke spelers op dit moment benaderd worden door VVV maar ik vind deze speler in elk geval geen gekke keuze mócht dit één van deze spelers zijn !

  Stiekum hoop ik dat Sarpei inmiddels wél over de benodigde papieren beschikt en binnenkort als versterking op ons middenveld wordt gepresenteerd. Deze jongen maakte vorig seizoen in de voorbereiding VEEL indruk op mij !

 5. Venske

  Spannende tijden zijn aangebroken…. Er is nog heel veel werk te doen op de transfermarkt. Steyn gaf een tijd geleden aan dat er vier à vijf spelers bij moesten komen. Als nu v Crooy en Leemans gaan vertrekken betekent dat dat er zeven nieuwe spelers moeten komen. Alle aanvallers zijn dan weg. En de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint al bijna…….. Zorgelijk, maar ik vertrouw op de geleerden in de Koel. Steyn en Stan…. Ook Venlonaren krijgt extra werk…… De home pagina toont twee prachtige goede voetballers…..

 6. RuiverCity

  Zowel kwalitatief als kwantitatief moet er nog heel wat bijkomen. Ben benieuwd wie ze uit de hoge hoed toveren en of het een beter niveau is dan bijvoorbeeld een Hunte. Die was voor de breedte de juiste speler geweest.

  1. chretien

   Mee eens. Hunte was niet de minste en zo lang de aanvallende versterkingen er niet zijn, zou ik hem niet hebben laten gaan. Wellicht de ideale invaller. Hunte was het ook die de verdedigende tekortkomingen van Leemans wegpoetste… Nu alleen maar vooruitkijken naar de toekomst. Wie gaan er komen. Nu Hunte, Thy zijn vertrokken, moeten er dus 6-7 spelers worden gecontracteerd. Ben benieuwd, hoewel ik het liefst jongens uit onze eigen jeugd zou willen zien opkomen…

 7. Rikki077

  VVV zal toch echt eens met namen moeten komen. Vergeleken met afgelopen jaar is er meer onduidelijk dan duidelijk terwijl men nu juist ruim de tijd heeft iets te ondernemen en goodwill te kweken bij de fans.
  De selectie zal een injectie moeten krijgen. Waarom wachten tot het allerlaatste moment?
  Forza en hup VVV!!!

 8. OooLGooO

  Zucht… gaan we deze discussie nu elke dag voeren. Denk je dat vvv de selectie niet zsm rond wil hebben? Vvv heeft weinig te willen. Je hebt te maken met eisen van andere clubs of spelers. Vvv heeft geen budget waardoor je spelers even kan wegkopen. Vvv is ten opzichte van andere ED clubs nog altijd 1 van de degradatie kandidaten. Dpelers moeten passen in de cultuur van Vvv. Veel spelers kijken het nog even aan. Vvv zet waarschijnlijk hoog in waardoor het allemaal veel tijd kost. Ben jij blij als we met allemaal net niet spelers de selectie nu al rond hebben?

  Heb vertrouwen, er zitten daar mensen met verstand van zaken. Het is niet even een broodje kaas kopen….

 9. jason

  Vvv krijgt nu ongetwijfeld ook met spelers te maken die gewoon niet op deze waardeloze kunstgrasmat willen voetballen/trainen en dus gewoon nee zeggen.

  Lang leve De Koel

  1. kenfen

   Ja jason, dat negatieve verhaal kennen we nou wel. VVV is volop bezig met versterkingen. 1 verrassing zit er aan te komen. Dit komt snel naar buiten. even geduld

Leave a Reply