VVV-Venlo

Ineke Gutterswijk-Luiten nieuwe voorzitter VVV-Venlo

Niet alleen op het veld en in het stadion zullen er op korte termijn veranderingen gaan plaatsvinden, maar ook op organisatorisch vlak gaat er het een en ander veranderen. Duidelijk was al een tijdje dat Hai Berden ging vertrekken, maar nu is ook duidelijker wie hem gaat opvolgen. Ineke Gutterswijk-Luiten wordt de nieuwe voorzitter van VVV-Venlo vanaf 1 juli 2018.

VVV-Venlo meldt op haar website dat de organisatiestructuur gaat veranderen. VVV werd geleid door een stichting waar Hai Berden de voorzitter van was. Deze structuur komt te vervallen en daarvoor in de plaats komt er een zogenaamde besloten vennootschap (BV). In deze hoedanigheid komt er een Raad van Commissarissen (RvC) die toezicht zal houden op de statutaire directie, dat is in dit geval Algemeen Directeur Marco Bogers. De voorzitter van deze RvC is dus zoals hierboven genoemd, Ineke Gutterswijk-Luiten. Vanaf 1 juli zal de RvC verder ook nog bestaan uit Ramon Testroote en Ger Bindels. Roel Wienen en Walter Gutterswijk nemen afscheid, dus dat houdt in dat er nog twee plekken moeten worden ingevuld voor de volledigheid van de RvC.

VVV-Venlo zegt het volgende over dit nieuws:

“De huidige organisatie is aan modernisering en professionalisering toe. Daarnaast wordt een aantal grotere investeerders gezocht dat aandelen koopt en daarmee kapitaal gaat inbrengen voor onder meer de op handen zijnde upgrading van het stadion. De komende tijd vinden gesprekken met potentiële investeerders plaats. De belangen van sponsors en supporters worden veiliggesteld door deze de mogelijkheid te bieden certificaten van aandelen te kopen. Hierdoor ontstaat een grotere binding en commitment met de club.

Voorzitter Hai Berden van de Venlose voetbalclub zegt in een toelichting dat met deze wijzigingen de continuïteit van de club gewaarborgd wordt. “We hebben anderhalf jaar geleden onder de noemer ‘De Trap Omhoog’ de aanzet voor een aanpassingstraject van het stadion en de organisatie gegeven. Centraal hierbij staan de drie kernbegrippen: binding, comfort en veiligheid. Door deze weg in te slaan kunnen we er nu ook daadwerkelijk inhoud en vorm aan geven door voort te borduren op de doelstellingen van ‘De Trap omhoog’”, aldus Berden, die na 1 juli de upgrading van het stadion zal aansturen.”

Daarnaast zal in juni begonnen worden met fase 1 van de zogenaamde upgrading van het stadion. Daarin zullen er verschillende dingen worden aangepakt en Hai Berden zal daar een begeleidende/sturende rol in spelen: “Enige tijd geleden hebben we de grond waarop het stadion staat, aangekocht van de gemeente Venlo. Nu staat renovatie van de parkeerplaats op het programma, evenals een aantal aanpassingen van de sponsorfaciliteiten en de Zuidtribune. Later dit jaar volgt een vernieuwing van de entree, waarbij ook ruimte komt voor een museum, ticketing en merchandise. Ook komen er nieuwe werkplekken voor de medewerkers. Aan het eind van het komende seizoen komt dan de Oosttribune aan de beurt, met daarbij onder meer aandacht en ruimte voor een fanzone met fancafé, voor catering en sanitair.”

45 Responses

 1. LJ

  Prima ontwikkeling! Er wordt een professionele organisatie neergezet met oog voor de toekomst.

  Heerlijk om te zien en te beleven dat mensen met reële zaken bezig zijn de club geschikt te maken voor de toekomst. En dat zonder afbreuk te doen aan het imago.

  Kerkrade en Nijmegen zouden hier van kunnen leren.

 2. chretien

  Je moet het maar durven…. Hai Berden opvolgen als voorzitter. Haar voordeel zal wellicht zijn dat ze makkelijker wat afstand kan nemen. En, dat wordt dan op een ander moment haar grote nadeel. Succes!

 3. Fan op aafstand

  Sorry hoor, maar Ineke wie? Mocht Stan Valckx weg gaan zit er in de leiding niemand met verstand van voetbal. Zal deze mevrouw enige kennis van het toch wel aparte voetbalwereldje hebben? Of is het de zoveelste in de voetballerij die met allerlei waanideeën komt en de deksel op zijn (haar) neus krijgt…. een vreemde en opmerkelijke beslissing van Hai, terwijl Hai absoluut een standbeeld verdient. Zonder hem waren we waarschijnlijk een anoniem clubje in het rechterrijtje JL nu. Of al van het toneel verdwenen.
  Maar goed, iedereen verdient het voordeel van de twijfel, dus Ineke, veel succes gewenst en zet hem op.

  1. Ze loopt in ieder geval al jaren rond bij de club, kent de club, kent de mensen en de cultuur en weet wat leidinggeven is. Daarnaast was haar man deel van het bestuur het afgelopen jaar en dat heeft ons achter de schermen veel gebracht. Ze heeft in ieder geval haar sporen in het bedrijfsleven verdient nu maar kijken hoe dat gaat functioneren bij onze club.

   Ik persoonlijk heb liever iemand die minder bekend is bij de Venlonaar maar het doet om de club te helpen naar de volgende stap dan iemand met naam in Venlo die het doet om zijn eigen naam te verbeteren. Toen Hai zich verbond aan de club was het eigenlijk hetzelfde een businessman zonder enige ervaring bij een voetbalclub en dat heeft goed uitgepakt. Ik weet wel dat ze een realist is en niet zo gauw met waanideeën op tafel zal gaan komen zoals je het benoemd.

  2. Grad

   #Fan op afstand, Je doet je (nick)naam eer aan. ‘Ineke wie’ Ik zou zeggen lees het artikel in Dagblad de Limburger van vandaag en je weet wie ‘Ineke’ is en oordeel dan!

   1. Fan op aafstand

    Ik woon tegenwoordig in Brabant, dus DDL lezen is lastig. Heb meer dan 20 jaar een seizoenkaart gehad en zelfs nog in de jeugd van VVV gespeeld, ook al is dat heel lang geleden 😉
    Ondanks dat ik niet meer in Venlo woon is en blijft VVV mijn club, ik volg het nog steeds en ga soms nog naar de Koel. Dus ja, een Fan op Aafstand! Die zijn er gelukkig ook nog.

   2. Grad

    Als VVV nog altijd je club blijft en fan op afstand bent. Zorg dan eerst, alvorens kommentaar te geven, dat je eerst voldoende informatie inwint.

 4. venlow077

  Ze is de kleindochter van Martinus van der Valk de oprichter van de van der Valk keten. Verder ook geen idee ervan hoor. We zullen het gaan zien/merken. Maar iig succes voor haar, en welkom bij VVV.

 5. Koelie

  Ze wordt voorzitter van de RvC dus heeft niks van doen met de dagelijkse leiding. Daar blijft Marco Bogers verantwoordelijk voor. Als Stan vertrekt zullen ze dat moeten opvangen. Een RvC moet zich verre van de technische zaken houden.

  1. Grad

   lé giesen
   WIJZIGING BESTUURSVORM
   Van der Valk-telg aan ‘t roer bij VVV
   Ineke Gutterswijk-Luiten (59) volgt per 1 juli aanstaande Hai Berden op bij VVV. Gutterswijk wordt voorzitter van de deze zomer op te richten raad van commissarissen van de bv VVV.
   DOOR EN HANS STRAUS

   VENLO

   Ineke Gutterswijk, de nieuwe sterke vrouw van VVV, is de kleindochter van Martinus van der Valk, oprichter van het gelijknamige horeca-imperium, en als directievoorzitter financieel verantwoordelijk voor 18 bedrijven binnen het Van der Valk-concern. Een van die bedrijven is het Van der Valk hotel Venlo, dat sinds 2003 als sponsor betrokken is bij VVV.

   In het hotel woont hoofdtrainer Maurice Steijn een deel van de werkweek en waren eerder al voormalig trainer André Wetzel en diverse spelers semi-permanent te gast.

   Oud-voetbalster Gutterswijk, ze was drie jaar actief voor het Eindhovense DBS, is vanaf 1 juli – de datum waarop Hai Berden terugtreedt als clubvoorzitter– tijdelijk stichtingsvoorzitter van VVV, maar is momenteel met Berden bezig met de omvorming van VVV naar een besloten vennootschap met aandeelhouders en een raad van commissarissen.

   Ik heb drie dagen stomverbaasd rondgelopen. Maar ik besefte daarna dat ik aan de belangrijkste eisen van de club voldoe. Ineke Gutterswijk
   Daarmee moet de club een professionaliseringsslag maken die het voor grote en kleine investeerders aantrekkelijk maakt om geld te steken in VVV. Voor de renovatie van De Koel, die deze zomer begint, is op korte termijn zes miljoen euro nodig. Gutterswijk en Berden hebben al toezeggingen binnen van investeerders die hiervoor de beurs willen trekken.

   Zonder geleend geld

   Doel is om de renovatie zonder geleend geld te kunnen financieren. Berden, die vooralsnog aanblijft als bouwpastoor, zegt dat de omvorming van VVV van stichting naar een bv broodnodig is. „Investeerders willen een heldere structuur waarin er toezicht is op de manier waarop met investeringen wordt omgesprongen. Wij als club willen op onze beurt betrokkenheid van onze investeerders. Op deze manier kunnen die aandeelhouder worden. Zelfs kleine aandeelhouders kunnen dan via een stichting administratiekantoor (Stak, red.) invloed uitoefenen binnen de verplichte aandeelhoudersvergadering. Grotere investeerders kunnen een vertegenwoordiger afvaardigen in de raad van commissarissen. Zo’n Stak moet ook als cultuurbewaker binnen VVV gaan fungeren. Juist om een te grote invloed van één grote – tegenwoordig vaak buitenlandse – investeerder tegen te gaan.”

   Voorzitter van die raad van commissarissen wordt dus Ineke Gutterswijk, die al jaren als ceo binnen een forse poot van het Van der Valk-concern fungeert. Naast Gutterswijk zullen de huidige bestuursleden Ger Bindels en Ramon Testroote zitting nemen in de raad. Op termijn zullen nog twee leden benoemd worden, bij voorkeur afgevaardigden van investeerders.

   Expertise

   Aanvankelijk was de in Wassenaar geboren Ineke Gutterswijk stomverbaasd dat VVV bij haar uitkwam. „Mijn man Walter, nu nog bestuurslid, heeft me namens de club gepolst. Ik heb drie dagen stomverbaasd rondgelopen. Maar ik besefte daarna dat ik aan de belangrijkste eisen van de club voldoe. Ik heb al sinds 2003 een band met VVV, eerst als fan daarna als sponsor en thuis voor trainers en spelers. Daarnaast heb ik expertise in het runnen van een groot bedrijf en dan met name van de financiële huishouding. Bovendien ben ik iemand die als bindmiddel kan fungeren in een bedrijf. Dat ben ik ook bij Van der Valk, waar ik al dertig jaar lang naast mijn dagtaak de teambuildingsactiviteiten verzorg.”

   Gutterswijk heeft zich bij de KNVB in Zeist al laten informeren over de bestuurscultuur binnen het betaald voetbal. „Ik heb ervaring als manager en ceo binnen een veel groter bedrijf dan VVV, maar ik realiseer me dat het betaald voetbal een heel specifieke bedrijfstak is. Met een groot afbreukrisico. Maar ik ben niet bang uitgevallen. In al die jaren bij Van der Valk heeft nog nooit iemand iets onaardigs tegen mij gezegd. En ik word daar omringd door alleen maar mannen, net als bij VVV nu.”

   Overigens is Gutterswijk niet de eerste vrouw in een hoge bestuursfunctie binnen het betaald voetbal. In 2010 was voormalig staatssecretaris van sport Clémence Ross Van Dorp al voorzitter van De Graafschap. In 2011 trad bovendien hoogleraar sport en recht Marjan Olfers aan als commissaris van Ajax.

 6. robbaan

  Alleen maar gunstig, dat deze mevrouw met al haar ervaring en connecties een dergelijke belangrijke functie krijgt bij VVV.
  Veel succes en met Hai op de achtergrond bezig met het aanpakken van de verbouwing gaat dat vast wel lukken!

 7. sjengske07

  Welkom bij de club. Misschien kan de organisatie nu eens doorgelicht worden. En een aantal overbodige experts de laan uit gestuurd worden. Lieden die elke dag bij de training zitten en alles het beste weten. Ik zie, dat Terstroote ook in de RvC zit. Vraag me af op grond van wat. O, ja hij weet dat de bal rond is. Misschien dat hij een paar interessante gasten kent op sociaal media, maar dat is het dan ook. Overigens aardige man. Nu nog de selectie aanvullen met een paar eredivisie waardige spelers, die passen in het huidige team en door het vuur gaan en we gaan een geweldig seizoen tegemoet.
  Forza VVV!

  1. LJ

   Misselijke reactie. Blijkbaar ken jij deze man “zo goed” dat je zijn naam verkeerd typt. Man met veel bestuurlijke ervaring met veel connecties binnen de gemeente die VVV kunnen helpen met zaken waar een bestuurder van een voetbalclub geen kaas van heeft gegeten. Maar dat alles snap jij niet.

   1. sjengske07

    wat speel jij blufpoker. Wie bende wel. Ik ging al naar VVV toen jij nog niet bestond, ben even verder geweest dan jij waarschijnlijk. Ik dacht dat Je op een forum je mening mag geven,, maar van jouw schijnbaar niet. Inderdaad met mijn masteropleiding snap ik er niets van. Veel succes!

 8. supportertje

  Een dame die de klappen van de zweep beheerst in het zakenleven. Tevens een voetbalfan, en een die weet dat het balletje rond is en in een net die te vallen bij de tegenpartij. Mooie frisse wind, en komende jaren nog een combo is met Hai. Ze loopt al een tijdje rond bij VVV en heeft een flink kijkje in de keuken mogen nemen van VVV, en weet dus wat er speelt, maar voor al benieuwt waar dit toe gaat leiden. Welkom Ineke en zorg dat de club echte vaste grond onder de voeten krijgt.

  1. Koelie

   Mwah Valt mee een enkele onzinnige reactie die meteen van repliek is gediend. Zoals het hoort op een forum. Uitdelen en incasseren.
   Benieuwdomst morgen. Hopelijk kan de gewone man nu ook als socio “eigenaar” worden van de club.

 9. robbaan

  Ben net terug van de bijeenkomst vanochtend in de Koel.
  Goed uitgelegd en toelichting gegeven op wat we kunnen verwachten in de komende jaren.
  Prioriteit aanvankelijk op het parkeerterrein, reparatie dak zuid tribune volgend seizoen een nieuwe oost tribune met catering en fanzone en wc e.d. Zag der fraai uit in de grafic. Hoofdingang, kantoren en ticketing en een museum volgen. Uiteindelijke masterplan gaat wel lang duren 10 tot 15 jaar. Maar puur van het geld van investeerders afhankelijk, Wij supporters kunnen ook aandelen kopen.
  Presentatie nieuw bestuur en het nieuwtje dat Steijn en Valckx blijven.
  Kortom een goede informatieve morgen en hoopvol wat betreft de vernieuwbouw.
  Succes en we volgen de trap omhoog!

  1. Koelie

   Goede samenvatting. Ik was vooraf sceptisch over de verbouwplannen, maar het masterplan ziet er goed uit! Hopelijk kunnen ze de plaatjes van de plannen delen. Het wordt wel duidelijk dat er vanuit de supporters ook geïnvesteerd moet gaan worden anders kan het uiteindelijke masterplan wel heel lang duren (10, 15 jaar) of niet gaan plaatsvinden.

 10. OooLGooO

  Als we nou allemaal 100,- inleggen op de bitcoin, hebben we die investeerders over 5 jaar niet meer nodig. Kunnen wij de investeerders spelen, en de tekorten van de bouw oplossen????

 11. Meuske

  Heb eigenlijk ook liever een nieuwe trainer om eerlijk te zijn de chemie tussen Steijn en de spelersgroep is wel uitgewerkt na mijn mening! Tactisch ook niet heel sterk en een wisselbeleid om te janken!!

  1. Ben het niet met je eens. Denk juist niet dat het uitgewerkt is! Dat heb je wel gezien, matige kwaliteit en tot aan Feyenoord meer dan geweldig gepresteerd. Ik vind dat er teveel op emotie en op korte termijn gekeken wordt.

   Het laatste deel was niet goed maar kom op iedereen weet waar het door komt en om daar dan een trainer en spelers op af te rekenen vind ik een beetje zwaar. Vooral door het feit dat we ons direct hebben gehandhaafd, wat meer dan knap is. Steijn heeft juist bewezen op momenten juist tactisch sterk te zijn en de juiste keuzes te maken. Het wisselbeleid wordt door vele gezien als dramatisch maar volgens mij werd onze trainer juist geprezen om zijn tactische vermogen en wisselbeleid.

   Kan me nog een hele analyse uit de VI herinneren waar meerdere kenners dit bevestigde met goed onderbouwde argumenten met voorbeelden.

   1. RuiverCity

    Ben ik niet met je eens. Als je kick-and-rush moet gaan spelen omdat de tegenstander jou dat opdringt of als je als team niet het vermogen hebt om je daar onderuit te voetballen, moet je maatregelen nemen en geen kabouter tegen centrale verdedigers van 1.90m/2.00 meter laten spelen. Tevens wisselt hij vaak te laat en zijn bepaalde spelers duidelijk favoriet bij hem terwijl je duidelijk ziet dat ze niet fit of in vorm zijn.

   2. lucien1978

    Helemaal gelijk Lincoln.

    Steijn is enorm belangrijk voor VVV . Ze zijn er niet voor niets zo blij met hem. Daarom was er ook zoveel interesse die Steijn in beginsel heeft afgewezen. Op voetbalforums waren het de NAC supporters en Heerenveen supporters die het liefste Steijn als trainer wilde hebben.

    Steijn wordt juist geroemd om zijn tactische ingrepen welke ons genoeg punten hebben opgeleverd.

    Ook de samenwerking met de rest van de technische staf is prima.

    Ik denk dat VVV met een andere trainer voor 75 % was gedegradeerd.

 12. robbaan

  De vraag is of een nieuwe trainer er in slaagt met de huidige groep een ander soort voetbal te gaan spelen.
  Ik vind het prima dat Steijn blijft en dat Luc Nilis erbij is gekomen. Je weet dat veranderingen niet altijd garant staan voor succes. Verder is het nog van belang of er nog spelers vertrekken.
  Je kunt gerust stellen dat alle ontwikkelingen in de goede richting wijzen, er is rust aan het spelers en trainersfront, er staan een aantal mooie verbeteringen voor de deur. En de keuze om de organisatie dusdanig op te bouwen en om te vormen geeft nog meer vertrouwen in de toekomst.
  Op zijn Venloos…Ut kump good!!!

 13. Animal

  Niet met jullie eens. Steijn heeft het maximale eruit gehaald. Maar is alleen wat behoudend af en toe. Wisselbeleid is idd niet zijn sterkste punt maar het echte werk vind plaats gedurende de week en dat doet ie top. Het is zaak dat we een bredere selectie krijgen en meer creativiteit op het middenveld en aanval erbij komt zodat er ook meer gescoored word. 2 -3 goede versterkingen erbij tov het huidige team en je doet zo maar mee in de middenmoot. Laat Stan en Maurice nog maar een hele tijd zitten! Vakmensen die geen gekke dingen doen en een geweldige eenheid hebben gesmeed waar niemand zomaar even overheen liep. Vanuit hier stapje voor stapje proberen uit te bouwen net als PEC, Heracles

 14. ger

  Mee eens! Voor mij mag hij ook blijven! Nieuwe creative spelers hebben we nodig! Zeker in de spits! Thy gaat naar huis, maar daar hebben we Seuntjes voor. Dat zijn in mijn ogen de zelfde!iets leuks op de vleugels en in spits verder niet te veel veranderen en ook jackobsen een kans gunnen!

 15. chretien

  Als Steijn blijft, dan gaat hij hier wonen? Volgens mij heeft hij dat zelf gezegd. Klopt toch?Kan dus ook betekenen dat hij komende jaren blijft. Op langere termijn Stan Valkx opvolgen? Alles kan. Met dezelfde selectie van afgelopen jaar redden we het niet. Vooraf voorspelde ik al dat de te kleine selectie ons zou opbreken. Mijn complimenten dat we hetwel hebben gered. Maar dat lukt niet nog een keer. Ik denk dat de meeste kansen maken op nog een extra jaar eredivisie bij spelers “dier voor gaan” en, nogmaals, een bredere selectie dan afgelopen jaar. Mocht Thy alsnog aanblijven, dan adviseer ik Steijn om Thy en Seuntjes aan elkaar te koppelen. Mas, beide spelers af en toe elkaars positie laten overnemen. FORZA VVV!

 16. kenfen

  Steijn is de beste optie voor VVV. Wordt gerespecteerd door de selectie en dat geldt ook voor de meeste supporters okee op zijn wisselbeleid valt nog wel eens wat aan te merken maar hij heeft er de afgelopen jaren wel een eenheid van gemaakt Ik ben benieuwd naar de selectie. Wie gaat er, wie komt er.

 17. chretien

  Hij deed altijd zijn best, verdedigde mee, compenseerde veel van de verdedigende tekortkomingen van Leemans, maar wij gaan doorselecteren. Dus voor hem zoekt VVV een betere linkerspits. Of hebben ze die al?

 18. Nard

  Welkom Ineke Gutterswijk en véél succes bij VVV. Het is een goede zaak dat er meer vrouwen op bestuurlijke functies komen, waarom moeten dat steeds mannen zijn? Vrouwen bewijzen dat ze ’n uitstekende bindende functie kunnen vervullen!! Er zitten natuurlijk meer factoren in zo’n bestuurlijke functie, maar binnen het van der Valk imperium heeft ze haar sporen verdiend, en of dat ook gaat werken binnen een voetbalorganisatie, moeten we maar afwachten. Toen Hai Berden begon als voorzitter had hij ook geen ervaring binnen zo’n organisatie, maar hij heeft wel het een en ander bereikt!! En dat gaat Ineke vast en zeker ook lukken, temeer omdat ze al jaren op de achtergrond werkt bij VVV én zich gesteund weet door Hai! Dus, ik zou zeggen: aan de slag Ineke! En nogmaals: heel veel succes gewenst.
  Misschien is het een aardig idee om onze Oranje Leeuwinnen te strikken voor ’n vriendschappelijk duel in de Koel? Tegen het Duitse vrouwenelftal !!??. Dat zou ’n fantastisch initiatief zijn om je nieuwe functie binnen VVV luister bij te zetten! Ik weet zeker dat onze Leeuwinnen dit gebaar zullen waarderen!

Leave a Reply