Doorstart van VVV’03

In 1966 heeft het voortbestaan van VVV03 aan een zijde draadje gehangen. De voetbalvereniging VVV had meer dan 100.000 gulden aan schuld. Enkele notabele in Venlo waren bereid deze schulden over te nemen. Als tegen prestatie werden de betaalde voetbalrechten van VVV verkocht aan deze Stichting Betaald Voetbal VVV Venlo. Alle contractspelers werden overgeheveld naar deze stichting en gingen verder bij de profclub.

De amateurs bleven met lege handen achter. Een kleine kas van 1600,- gulden was het enige wat over was, geen accommodatie geen trainers en bestuur. Dankzij het initiatief van de Hoepa van Faessen werden de nog overgebleven amateurleden gemobiliseerd. Op de zaterdag nadat het besluit was gevallen stond Cor Faessen bij mij aan de deur met de vraag of ik nog verder wilde voetballen bij VVV. Mijn antwoord was “ja” en met hem ben ik andere leden gaan werven om te zorgen voor een nieuwe doorstart. In begin augustus 1966 hadden we 56 leden op de ledenlijst staan dit was incl. bestuur, leiders etc. We hadden nog geen speel- en trainingsveld alles moest nog worden geregeld. Van de gemeente kregen we steun en konden een speelveld huren op de Herungerberg. Op het trainingsveld van VOS konden we voorlopig trainen o.l.v. Gijs Nas.

Later werd provisorisch een trainingsveld verlichting aangelegd. Het bestuur werd gevormd door Cor Faessen als voorzitter, Mooyman als penningmeester en Ton Verberkt als secretaris.Het clublokaal werd het cafe op de hoek van de Sloterbeekstraat -Zuidsingel. Het eerste elftal werd ingedeeld in de 4 e klas van de amateurs en de eerste wedstrijd die we speelde was uit tegen BEVO en deze wedstrijd werd ook nog gewonnen. De kwaliteiten van het eerste elftal waren onvoldoende en degradatie was in het eerste jaar onvermijdelijk. In de loop van het seizoen werd het eerste elftal wel versterkt met diverse nieuwe spelers maar het mocht niet meer baten.

Momenteel zijn er nog weinig leden over welke de doorstart van dichtbij hebben meegemaakt. Het heeft ook niet veel geschild of de oudste voetbalclub van Venlo VVV03 was in 1966 definitief verdwenen van het toneel. Na een moeilijke start heeft VVV03 zich later perfect hersteld en binnen enkele jaren stond bekend in de regio voor zijn uitstekende jeugdopleiding.

John Bongarts
Ere-voorzitter VVV’03